Veri Güvenliği

Veri Güvenliği

Son dakika Veri güvenliği haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Veri güvenliği ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Veri güvenliği haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Veri Güvenliği

haberleri sayfasında son dakika yaşanan veri güvenliği gelişmeleri de dahil olmak üzere 699 veri güvenliği haberi bulunmuştur. Tüm veri güvenliği haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ali Taha Koç: Turkcell’in her yatırımı, Türkiye’nin dijital geleceğine yatırımdır
Ali Taha Koç: Turkcell’in her yatırımı, Türkiye’nin dijital geleceğine yatırımdır Turkcell, global telekomünikasyon sektörünün en önemli buluşması Mobil Dünya Kongresi’nden (MWC24) yeni nesil teknolojiler konusunda küresel markalarla yapılan iş birliği anlaşmaları ve ödüllerle döndü. Mobil Dünya Kongresi’nde düzenlenen iki panelde şirketin sürdürülebilirlik ve yapay zekâ alanındaki projelerini anlatan Genel Müdür Dr. Ali Taha Koç, MWC kapsamında Turkcell’in dijital gelecek vizyonunu değerlendirdi.
1.03.2024 Ekonomi
'Siber korumayı ulusal güvenliğin bir parçası olarak görüyoruz'
'Siber korumayı ulusal güvenliğin bir parçası olarak görüyoruz' Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, 28 Ocak Veri Koruma Günü’ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Artık dünyanın en kıymetli ham maddesinin veri olduğunun altını çizen Dr. Koç, “Verinin korunması için farkındalık sağlayan bugünün kutlanmasını çok kıymetli buluyorum. Şirket olarak siber güvenlik ve kişisel mahremiyetin korunmasını ulusal güvenliğin, toplum güvenliğinin bir parçası olarak görüyoruz” dedi.
28.01.2024 Ekonomi
Cerebrum Tech’in yapay zeka uygulamaları Cere ve Cere Insight Brüksel’de AB teknoloji liderleriyle buluştu
Cerebrum Tech’in yapay zeka uygulamaları Cere ve Cere Insight Brüksel’de AB teknoloji liderleriyle buluştu Yerli girişimcilik stüdyosu Cerebrum Tech, Dijital Türkiye Platformu ve DigitalEurope ortaklığında Brüksel’de düzenlenen buluşmada, yapay zeka uygulamaları Cere ve Cere Insight’ı Avrupalı teknoloji liderlerine tanıttı.
15.12.2023 Bilim ve Teknoloji
Siber tehlike ‘kol’ geziyor! Manipüle ediyor
Siber tehlike ‘kol’ geziyor! Manipüle ediyor Uzmanlara göre, özellikle akıllı saatler gibi giyilebilir teknoloji üzerinden kişinin günlük rutininden gittiği yerlere kadar birçok veri toplanıp işlenebiliyor. Ayrıca “ortadaki adam” saldırısı ile kişisel bilgiler manipüle edilebiliyor.
5.05.2023 Gündem
Genç bilim insanlarına ödül yağmuru
Genç bilim insanlarına ödül yağmuru TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından düzenlenen Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışması’nda geleceğin bilim insanları ödüllerine kavuştu. 57 ilden 336 öğrencinin 180 projesinin kıyasıya mücadele ettiği yarışmada Muşlu Bager Çalışcı ve arkadaşları “Engelsiz Astronomi Sözlüğü” Projesi ile teşvik ödülü aldı.
6.11.2022 Bilim ve Teknoloji
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'uyuşturucu' tepkisi: O tür kaynaklardan ülkeyi büyütmek gibi bir derdimiz yok
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'uyuşturucu' tepkisi: O tür kaynaklardan ülkeyi büyütmek gibi bir derdimiz yok Cumhurbaşkanı Erdoğan, Polis Akademisi Polis Amirleri Eğitimi Merkezi 6. Dönem Mezuniyet Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun sözlerine sert tepki göstererek, "Böyle bir teşkilata nasıl olur da 'Türkiye cari açığını uyuşturucu satmak suretiyle kapatıyor' dersiniz, bu ne insafsızlıktır, bu ne vicdansızlıktır. O tür kaynaklardan ülkeyi büyütmek gibi bir derdimiz yok" ifadelerini kullandı.
1.11.2022 Siyaset
Cerebrum Tech, Ankara’da Ar-Ge ve inovasyon merkezi açtı
Cerebrum Tech, Ankara’da Ar-Ge ve inovasyon merkezi açtı Cerebrum Tech’in Web3, Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi, global girişimcilik ve startup yarışması ‘GITR’le açıldı
19.09.2022 Ekonomi
e-Devlet'te iki yeni hizmet resmen açıklandı: Askerlik ve miras işlemleri...
e-Devlet'te iki yeni hizmet resmen açıklandı: Askerlik ve miras işlemleri... e-Devlet ile ilgili son dakika açıklaması! Yeni kamu hizmetleri 'Askerliğim' ve 'Varis-Muris' devreye giriyor, detaylar belli oldu. “Amacımız; vatandaşımıza daha hızlı, konforlu ve kaliteli kamu hizmeti sunmaktır” diyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “'Araçlarım', 'İkametgahım', 'Hac ve Umre İşlemleri' ve 'Çalışma Hayatım' ekranları gibi çok yakında askerlik işlemlerinin baştan sona takip edileceği 'Askerliğim' ve veraset işlemlerini çevrim içine taşıyan 'Varis-Muris' ekranı çok kısa bir sürede milletimizin hizmetine sunulmuş olacak” ifadelerini kullandı.
11.08.2022 Bilim ve Teknoloji
Kimlik kartı ve e-Devlet şifresi ile ilgili son dakika kararı! Değişti, artık yapılamayacak
Kimlik kartı ve e-Devlet şifresi ile ilgili son dakika kararı! Değişti, artık yapılamayacak e-Devlet şifresi ve T.C. kimlik numarası ile ilgili karar verildi. Herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Pek çok kişi yapıyordu. Yeni karar sonrası artık yapılamayacak. Yapanlar cezai yaptırımla karşılaşacak. Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK), alışveriş merkezi tarafından senetli alışverişler için ilgili kişilerden e-Devlet şifresi, internet sayfasında üyelik oluşturulması için ise T.C. kimlik numarası temin edilmesinin kişisel verilerin hukuka aykırı işlenmesi suçunu oluşturduğuna hükmetti.
14.06.2022 Gündem
Tapu sistemi ile ilgili son dakika kararı! Resmen değişti, zorunlu olacak...
Tapu sistemi ile ilgili son dakika kararı! Resmen değişti, zorunlu olacak... Tapu sistemi ile ilgili son dakika gelişmesi! Yeni karar devreye alındı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenleme milyonlarca kişiyi kapsıyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü artık bu uygulamayı yapacak. Yeni yönetmeliğe göre tapu ve kadastro bilgilerinin yetkisi olmayan kişilerin eline geçmesi riskine karşı, bilgilerin kime ait olduğunun tespit edilmesini zorlaştıracak şekilde tedbir uygulanacak. Bilgiler üzerinde kısmi kimliksizleştirme veya maskeleme yapılabilecek. Tapu ve Kadastro Paylaşım Sisteminde (TAKPAS) kurum ve kişilerin almaya yetkili olduğu bilgiler paylaşılacak ve yetki dahilinde olmayan bilgilerin paylaşımı engellenecek. Elektronik ortamda yapılan işlemler ile ilgili fiziki bir belge de üretilmeyecek. Kararın detayları tek tek açıklandı. Tapu ile ilgili son gelişmeler...
8.06.2022 Ekonomi
Memur olmak isteyen milyonları kapsıyor! Son dakika kararı resmen duyuruldu! Hepsine yapılacak, 2 yıl sonunda...
Memur olmak isteyen milyonları kapsıyor! Son dakika kararı resmen duyuruldu! Hepsine yapılacak, 2 yıl sonunda... Kamu personellerine ilişkin son dakika kararı! Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmak isteyen herkesi ilgilendiriyor. Yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre kamuya ilk defa atanacak kişilere güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılacak. Hakkında araştırma yapılacak kamu görevlileri; Genel Kurmaylığı Başkanlığında çalışacaklar, TSK bünyesinde çalışacak olanlar, Sahil Güvenlik ile Jandarma Genel Komutanlığında çalışacak olanlar, Emniyet Genel Müdürlüğü, MİT Başkanlığı ile kamuda çalışacak öğretmenler olarak belirlendi. Araştırma sırasında elde edilen kişisel veriler, iki yılın sonunda silinerek yok edilecek.
3.06.2022 Memur
KOBİ'lere özel dijital danışmanlık platformu
KOBİ'lere özel dijital danışmanlık platformu KOBİ’leri günümüzün dijital ihtiyaçları hakkında bilgilendirme ve geleceğe hazırlama hedefiyle yeni dijital danışmanlık platformu V-Hub ile KOBİ’lere “Dijital Beceriler ve Verimlilik”, “Dijital Güvenlik” ve “Uzaktan Çalışma” olmak üzere 3 farklı alanda hizmet verilecek. Vodafone Business, ücretsiz sunacağı V-Hub platformu ile 1 yıl içerisinde 50 bin kişiye fayda sunmayı hedefliyor.
23.03.2022 Ekonomi
Kadınlar daha başarılı! Tahmin edilmesi zor ve...
Kadınlar daha başarılı! Tahmin edilmesi zor ve... Siber Güvenlik ve Çevrimiçi Davranışlar raporuna göre, basit ve tahmin edilmesi kolay şifre kullanımı erkeklerde yüzde 31 iken bu oran kadınlarda yüzde 23. Rapora göre, 54 ve daha büyük yaştaki kullanıcılar, 18-44 yaş aralığındaki kullanıcılara göre daha güçlü şifreler kullanıyor.
10.03.2022 Bilim ve Teknoloji
Her insan ayda 32 gigabyte’lık veri transfer ediyor
Her insan ayda 32 gigabyte’lık veri transfer ediyor Son yıllarda veri ile ilgili büyük bir devrim yaşandığını söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Onur Demir, bu nedenle son yıllarda hem veri bilimi hem de veri güvenliği ile ilgili uzman ihtiyacının arttığını, gelecekte de bu iki alanının önemini koruyacağını belirtti. Demir, “Dünya Bankası’nın 2020 verilerine göre 2020 yılında 3 zettabyte veri transfer edildi, başka bir deyişle dünya üzerindeki her insan ayda 32 gigabyte’lık veri transfer etti” dedi.
27.12.2021 Bilim ve Teknoloji
Belediyelerden meslek odalarına, eczacılardan avukatlara, bakkallara kadar milyonları kapsıyor! Yapmayan yanar! Büyük cezası var
Belediyelerden meslek odalarına, eczacılardan avukatlara, bakkallara kadar milyonları kapsıyor! Yapmayan yanar! Büyük cezası var Belediyelerden meslek odalarına, eczacılardan avukatlara, bakkallardan onlarca işletmeyi bünyesinde bulunduran holdinglere kadar tüm gerçek ve tüzel kişiler ile kamu kurum ve kuruluşları kapsıyor. DPC Kişisel Veri Güvenliği Yönetim Kurulu Başkanı Av. Sefa Karcıoğlu, milyonlarca kişinin KVKK hükümlerini yerine getirmek ve uyum sürecini tamamlamak zorunda olduğunu, uyum sürecinin ise birkaç yazılım veya üç beş belge düzenlemekten ibaret olmadığını, kanuna uyumun bir süreç olduğun, buna ek olarak gerekli şartları sağlayan veri sorumlularının ise 31 Aralık’a kadar ayrıca VERBİS’e kayıt olmakla yükümlü olduğunu söyledi.
3.12.2021 Ekonomi
Ömer Çelik'ten ABD, Fransa ve CHP'ye tepki: Kırmızı çizgimizdir
Ömer Çelik'ten ABD, Fransa ve CHP'ye tepki: Kırmızı çizgimizdir AK Parti MKYK ve MYK toplantıları sonrasında AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu. Çelik, "Bir CHP vekili çıktı, 'Mavi Vatan kavramı saldırganlık içeriyor' dedi. Biri kalkıp böyle bir laf söylüyorsa tamamen karşısındayız. Mavi Vatan bizim açımızdan kırmızı çizgidir. Ancak Yunan Parlamentosu'ndan ifade edilecek bir sözün Türkiye'de edilmesi son derece üzücüdür. Marsilya-GS maçında Bozkurtlar'ın olay çıkarttığına dair Fransa'da bir vekil iddiada bulundu. Marsilya tribünleri içindeki bir grubun nefret söylemlerine yönelik pankart açtığı görülmüştür. Galatasaray'ı destekleyen vatandaşlar ise bu duruma uygun davranışlar sergilemiştir." dedi.
5.10.2021 Siyaset
Siber felaket kapıda! Dünyanın en büyük 3. ekonomisine denk gelecek
Siber felaket kapıda! Dünyanın en büyük 3. ekonomisine denk gelecek Siber saldırılar koronavirüs salgını sürecinde büyük artış gösterdi. Birçok şirketin veri güvenliği tehdit altında. 2021 yılında şirketlerin yüzde 86,2’sinin en az bir kez siber saldırıya maruz kaldığı ortaya çıktı. Siber Güvenlik Uzmanı Alper Başaran, siber suçların 2025’te 10,5 trilyon dolara büyüklüğe ulaşarak dünyanın en büyük 3. ekonomisine denk hale geleceğini söyledi.
23.09.2021 Bilim ve Teknoloji
5G ağlarının toplam geliri 700 milyar doları geçecek!
5G ağlarının toplam geliri 700 milyar doları geçecek! 5G ağları ile; sağlık, akıllı ulaşım, endüstriyel üretim ve IoT sektörlerinin toplam gelirinin dört yıl içerisinde 700 milyar doları geçeceği tahmin ediliyor. 5G teknolojisini üreten dünyadaki 7 ülkeden biri olan Türkiye, gelecekte 5G’de söz sahibi ülkelerden birisi olacak.
29.07.2021 Bilim ve Teknoloji
Sosyal medyadan takip edip evinizi soyuyorlar
Sosyal medyadan takip edip evinizi soyuyorlar Türkiye’de son zamanlarda artan siber saldırılara karşı vatandaşı bilinçlendirmek amacıyla kurulacak Veri Koruma ve Bilişim Derneği’nin Kurucu Başkanı Avukat Iyaz Çimen, “Hırsızlar tatil yapmaz. Sizler denizde fotogˆraf paylas¸ırken birileri evinizi go¨zetliyor. O¨zellikle sosyal medya kullanımının artması ile bireyler her anını sosyal medyada paylas¸ma ihtiyacı hissediyor. Paylas¸madan önce lütfen düşünün” diye uyardı.
21.07.2021 Yaşam
Borçlarını internetten ödeyen herkes için geçerli! Değişiyor...
Borçlarını internetten ödeyen herkes için geçerli! Değişiyor... Borçlarını internetten ödeyecek herkesi yakından ilgilendiriyor. Sistem değişiyor. Yeni dönem başlıyor. Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK), belediyelerin internet sitelerinden borç ödenmesinde 2 aşamalı doğrulama sisteminin kullanılmasını kararlaştırdı. Böylece vatandaşların veri güvenliği üst düzeye çıkarılacak. Artık sadece kimlik numarası girilmesi yeterli olmayacak. Aynı zamanda vatandaşlardan farklı kişisel veriler de talep edilecek, SMS ile doğrulama gibi yöntemler seçilecek.
29.05.2021 Ekonomi
Roketsan personel alıyor! Roketsan'a nasıl başvuru yapılır? İşte Roketsan iş ilanları
Roketsan personel alıyor! Roketsan'a nasıl başvuru yapılır? İşte Roketsan iş ilanları Türkiye'nin ilk milli ve özgün Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) Bayraktar TB2'nin, Polonya'ya ihraç edilmesi Roketsan'ı da gündeme getirdi. Milli SİHA'larda kullanılan akıllı mühimmatlar Roketsan tarafından üretiliyor. Bu haberlerin ardından pek çok kişi de Roketsan'ın prestijli projelerinde yer almak ve Roketsan'da kariyer yapmak istiyor. Sıklıkla Roketsan iş ilanları merak ediliyor. Peki, Roketsan iş başvurusu nasıl yapılır? İşte Roketsan İnsan Kaynakları personel alımı ilanları!
25.05.2021 Personel Alımı
Bitcoin yükselir mi? Bitcoin ne kadar oldu? Bitcoin düşüyor mu?
Bitcoin yükselir mi? Bitcoin ne kadar oldu? Bitcoin düşüyor mu? Kripto para piyasalarında son durum yatırımcının gündeminde olmayı sürüdürüyor. Kripto para borsalarında en yüksek hacimli birimi Bitcoin gelen ağır satış baskısıyla gerileyerek piyasa hacmi daraldı. Gelen olumsuz haberlerden etkilenen Bitcoin düşüş eğilimine girdi ve hafta boyu satıcılardan gelen yoğun bir baskı yatırımcıyı satışa yönlendirdi. Peki, Bitcoin neden düştü? Bitcoin yükselir mi? Bitcoin ne kadar oldu? Bitcoin düşüyor mu? Bir bitcoin kaç TL? Bitcoin kaç dolar? İşte detaylar...
15.05.2021 Ekonomi
WhatsApp'ın veri güvenliği yeniden gündemde!
WhatsApp'ın veri güvenliği yeniden gündemde! Bursa Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Burak Darıcılı, "WhatsApp verileri Facebook ile paylaşacak. Facebook'un da bu verileri başka şirketlerle paylaşmayacağının bir garantisi yok." dedi.
14.05.2021 Bilim ve Teknoloji
Uzaktan çalışmada yeni dönem! Tamamen değişiyor, 3-4 gün ev...
Uzaktan çalışmada yeni dönem! Tamamen değişiyor, 3-4 gün ev... Uzaktan çalışma ile ilgili yeni gelişme. Şirketler tek tek açıklıyor. Çalışma sistemi değişiyor. Detaylar belli oldu. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını, birçok alanda iş yapma şeklini değiştirirken, sürecin başından bu yana çalışma düzenini rahatça eve taşıyabilen sektörler, evden çalışma sistemini avantajları için kalıcı hale getiriyor. Birçok şirkette yöntemler farklılaşsa da genel uygulama haftanın 3-4 günü ev, 1-2 günü ofisten çalışma şeklinde oldu. Ofiste çalışılan günler değişiklik gösterirken, genel olarak "pazartesi, salı ve perşembe günleri ofiste, çarşamba ve cuma günleri ise evden çalışma" şeklinde yapılan planlamalar öne çıkıyor.
13.05.2021 Çalışma Hayatı
Koronavirüsle birlikte doktor ziyaretinde 'online' dönem
Koronavirüsle birlikte doktor ziyaretinde 'online' dönem Koronavirüs salgını tam kapanma, karantina, evden çalışma, sosyal mesafe gibi pek çok kavramı beraberinde getirdi. Bunlardan biri de 'online doktor ziyareti'. Uzmanlara göre dijitalleşmeyle birlikte hastane randevuları da online gerçekleşebilecek.
12.05.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Veri Güvenliği ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki veri güvenliği haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.