Veri

Veri

Son dakika veri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan veri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını veri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Veri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan veri gelişmeleri de dahil olmak üzere 8.742 veri haberi bulunmuştur. Tüm veri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığında toplandı. Toplantıda alınan faiz kararı açıklandı. Merkez Bankası, politika faizini piyasa beklentilerine paralel olarak yüzde 50 seviyesinde sabit bıraktı.
25.04.2024 Ekonomi
Etnografya Nedir, Neleri İnceler? Etnografyanın Çalışma Alanları Nelerdir?
Etnografya Nedir, Neleri İnceler? Etnografyanın Çalışma Alanları Nelerdir? Etnografya, kültür bilimi demektir. Kültürleri, kültürlerin geçmişlerini ve aynı zamanda o kültürlerin oluşumlarını araştıran bilim dalına etnografya adı verilmektedir.
22.04.2024 Gündem
Karnavala 1.5 milyondan fazla ziyaretçi katıldı! Ekonomiye büyük katkı sağladı
Karnavala 1.5 milyondan fazla ziyaretçi katıldı! Ekonomiye büyük katkı sağladı Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamına dahil edilen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, 13 Nisan’dan bu yana düzenlenen çok sayıda eğlenceli ve kültürel etkinliğin ardından sona erdi
22.04.2024 Adana
TÜİK: Tüketici güven endeksi nisanda arttı
TÜİK: Tüketici güven endeksi nisanda arttı Tüekiye İstatistik Kurumu (TÜİK), tüketici güven endeksinin nisan ayında yüzde 1,4 oranında artarak 80,5 olduğunu açıkladı.
22.04.2024 Ekonomi
Tokat'ta 4.1 büyüklüğünde deprem! Prof. Dr. Haluk Selim: Bu faydan çekincemiz var
Tokat'ta 4.1 büyüklüğünde deprem! Prof. Dr. Haluk Selim: Bu faydan çekincemiz var AFAD'dan alınan bilgiye göre Tokat'ın Turhal ilçesinde on iki kilometre derinlikte 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem sonrası halk parklara ve sokaklara çıktı. Depremi değerlendiren Prof. Dr. Haluk Selim, derin depremlerin daha tehlikeli olduğunun altını çizerken, 'Kuzey Anadolu fayı 10-12 km derinliktedir. Ezine fayı da aynı şekilde derinliktedir.' ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Selim ayrıca, 'Kuzey Anadolu segmentlerinden bir tanesi diyebiliriz. Dünyanın en aktif 3 fayından birisidir Kuzey Anadolu fayı. Bu faydan çekincemiz vardır.' diye konuştu.
21.04.2024 Gündem
Turkcell 30’uncu yılını kutluyor
Turkcell 30’uncu yılını kutluyor Türkiye’nin Turkcell’i 30 yaşında. Şirketin gelecek stratejisinin ana ekseninde ‘yenilikçi teknolojiler’ olduğunu söyleyen Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, “Nasıl ki 30 yıl önce ‘İnsan İçin Teknoloji’ vizyonuyla ülkemizde yeni bir çağ başlattıysak ve döneminin ötesinde bir strateji ortaya koyduysak; 30’uncu yılımızda da yine bugünün ötesinde bir vizyonla, yeni bir stratejiyle ülkemizin toplumsal, ekonomik ve kültürel gelişimine katkı sağlayacağız. ‘Uçtan uca teknoloji sağlayıcısı’ pozisyonumuzu daha da büyüteceğiz” dedi.
19.04.2024 Ekonomi
Alarko bilanço tarihi 2024 ne zaman açıklanacak? Alarko bilanço açıklama tarihi 2024 belli oldu mu, ne kadar?
Alarko bilanço tarihi 2024 ne zaman açıklanacak? Alarko bilanço açıklama tarihi 2024 belli oldu mu, ne kadar? Alarko Holding A.Ş. (ALARK) için açıklanan son hedef fiyat 20 Şubat 2024 tarihinde geldi. Borsada işlem gören şirketlerin bilanço tarihleri gündemde yer alıyor.  Yatırımcılar açısından önemli veri kaynağı olan bilançoların ne zaman açıklanacağı sorgulanıyor.
18.04.2024 Ekonomi
Rönesans Gayrimenkul halka arz kaç lot verir, katılım endeksine uygun mu, hangi bankalarda var? Rönesans Gayrimenkul Yatırım kimin?
Rönesans Gayrimenkul halka arz kaç lot verir, katılım endeksine uygun mu, hangi bankalarda var? Rönesans Gayrimenkul Yatırım kimin? Rönesans Gayrimenkul halka arz katılım endeksine uygun mu, kaç lot veri? Sorularının yatını yatırım yapacak vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş halka arzı başladı. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)'dan onay alan şirket Borsa İstanbul'da RGYAS kodu ile yer alan alıyor. Halka arz fonunun kullanım yeri olarak % 60, 65 finansal borç geri ödemesi olarak açıklandı. İşte Rönesans Gayrimenkul kaç lot verir, Rönesans halka arz hangi banka? Sorularının yanıtı…
17.04.2024 Ekonomi
Threads neden yasaklandı, Türkiye’de neden kapanıyor?
Threads neden yasaklandı, Türkiye’de neden kapanıyor? Threads, Rekabet Kurulu’nun ‘kişisel veriler’ üzerine verdiği karar gereği faaliyetlerini 29 Nisan’dan sonra durduracak.
16.04.2024 Yaşam
BM Yapay Zeka Danışmanı'ndan dikkat çeken açıklama: Veri yeni petroldür
BM Yapay Zeka Danışmanı'ndan dikkat çeken açıklama: Veri yeni petroldür Uluslararası Yapay Zeka Zirvesi'nde Birleşmiş Milletler (BM) AI Danışmanı Neil Sahota, Bahçeşehir Üniversitesi tarafından BAU Future Kampüs'te düzenlenen Future AI Summit 24 Yapay Zeka Zirvesi'nde konuştu. Sahota,"Yapay zekanın olmazsa olmazı veridir, veri yeni petroldür" dedi.
16.04.2024 Gündem
Hızlı tüketim ürünleri pazarı 2023’te yüzde 81 büyüdü
Hızlı tüketim ürünleri pazarı 2023’te yüzde 81 büyüdü Yapılan bir araştırma Türkiye'de sigara ve alkol hariç Hızlı Tüketim Ürünleri (FMCG) pazarının 2023 yılında yüzde 81 oranında ciro büyümesi kaydettiğini ortaya koydu.
16.04.2024 Ekonomi
KEMANKEŞ 2 Mini Akıllı Seyir Füzesi'nin test süreci başladı
KEMANKEŞ 2 Mini Akıllı Seyir Füzesi'nin test süreci başladı Baykar tarafından geliştirilen yüksek teknoloji ürünü insansız sistemlerin testleri başarıyla devam ediyor. KEMANKEŞ 2 Mini Akıllı Seyir Füzesi’nin Edirne’nin Keşan ilçesinde bulunan Baykar Uçuş Eğitim ve Test Merkezinde sürdürülecek olan test süreci başladı.
16.04.2024 Ekonomi
Rekabet Kurulu'ndan META'ya günlük 4,8 milyon lira ceza
Rekabet Kurulu'ndan META'ya günlük 4,8 milyon lira ceza Rekabet Kurulu, META hakkında Threads ve Instagram uygulamalarını bağlamak suretiyle hâkim durumunu kötüye kullandığı şüphesi üzerine başlatılan soruşturmada geçici tedbir kararı verdi.
15.04.2024 Ekonomi
Adana Portakal Çiçeği Festivali nerede olacak? Portakal Çiçeği Festivali kaç gün sürüyor?
Adana Portakal Çiçeği Festivali nerede olacak? Portakal Çiçeği Festivali kaç gün sürüyor? Adana'da, bu yıl 12. kez "Nisan'da Adana'da" temasıyla düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, kortej yürüyüşü ve açılış töreniyle başladı. Peki, Adana Portakal Çiçeği Festivali nerede olacak? Portakal Çiçeği Festivali kaç gün sürüyor?
14.04.2024 Adana
Adana Türkiye Kültür Yolu Festivali başlıyor
Adana Türkiye Kültür Yolu Festivali başlıyor Türkiye Kültür Yolu Festivali, 13 Nisan’da ilk ayağı olan Adana’da çeşitli etkinliklerle başlayıp, her yaştan katılımcıya hitap edecek etkinleriyle 21 Nisan’a kadar sürecek. Festival kapsamına dahil edilen 12’nci Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı ile 30’dan fazla noktada konserler, sergiler, söyleşiler ve her yaşa uygun etkinlikler düzenlenecek.
11.04.2024 Adana
ABD Mart ayı enflasyon verisi açıklandı! Altın fiyatları tepki verdi
ABD Mart ayı enflasyon verisi açıklandı! Altın fiyatları tepki verdi Yıllık enflasyonun Mart ayında yükselmesi ve temel fiyat baskılarının inatçı bir şekilde güçlü kalmaya devam etmesi, Fed'in bu yıl faiz oranlarını ne kadar düşürebileceğine dair soru işaretlerini arttırdı.
10.04.2024 Ekonomi
Emekli maaş zammında tahminler değişti! Refah payı detayı ortaya çıktı
Emekli maaş zammında tahminler değişti! Refah payı detayı ortaya çıktı SSK, Bağ-Kur emekli maaşı zammı, Temmuz 2024'e kadar geçerli olmak üzere yüzde 11,68'lik ek zam ile yüzde 49,25'e yükseltildi. Bu dönemde en düşük emekli maaşı da 10 bin TL oldu. Emekli maaşları 6 aylık enflasyon rakamları sonrası Temmuz ayında yeniden artacak. Milyonarca emekli Temmuz zammına kilitlenmiş durumda. Mart ayı enflasyon rakamının netleşmesiyle birlikte emeklilere zam için son 3 veri kaldı. Peki emeklilere 6 aylık enflasyon verisinin açıklanmasının ardından refah payı verilecek mi? Emekli zammı ile ilgili merak edilen detaylar ortaya çıktı.
7.04.2024 Çalışma Hayatı
Avrupa açıkladı: 101 puanla Süper Lig şampiyonu olacaklar! Düşecek takımlar da listelendi
Avrupa açıkladı: 101 puanla Süper Lig şampiyonu olacaklar! Düşecek takımlar da listelendi Trendyol Süper Lig'de artık sona doğru geliniyor. Avrupa merkezli futbol veri sitesi Euro Club Index, Süper Lig 2023-2024 şampiyonunu açıkladı. 101 puanla ipi göğüsleyecek takımın yanısıra küme düşecek 4 takımı da listeledi.
6.04.2024 Futbol
Milliyet Executive ile teknoloji liderleri
Milliyet Executive ile teknoloji liderleri İş dünyasına dair haberleri ve yenilikleri modern bir perspektifle okurlarıyla buluşturan Milliyet Executive’in 28. sayısı, 5 Nisan tarihinde çıktı.
5.04.2024 Ekonomi
İlk durak Adana olacak: Anadolu’nun renklerine unutulmaz bir yolculuk başlıyor
İlk durak Adana olacak: Anadolu’nun renklerine unutulmaz bir yolculuk başlıyor Türkiye Kültür Yolu Festivali, ilk durağı Adana’da 13 Nisan’da başlayacak 21 Nisan'a kadar devam edecek.
4.04.2024 Adana
WhatsApp çöktü! İlk açıklama geldi
WhatsApp çöktü! İlk açıklama geldi WhatsApp uygulamasında bağlantı sorunu meydana geldi Dünyanın en yaygın akıllı telefon uygulamalarından WhatsApp'a bir süredir erişim sağlanamıyor.
3.04.2024 Gündem
Memurların ve emeklilerin zam oranı netleşiyor! Geriye sadece üç veri kaldı, oran oran hesaplandı
Memurların ve emeklilerin zam oranı netleşiyor! Geriye sadece üç veri kaldı, oran oran hesaplandı Emekli ve memur zam oranıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Yeni emekli ve memur zammı belli oluyor. Milyonlarca emekli ve memurun gözü kulağı enflasyon rakamlarına çevrilmişti. Mart ayı enflasyon rakamları açıklandı. Emeklilerin zammı için geriye 3 veri kaldı. Peki açıklanan enflasyon rakamı ile birlikte emekliler ne kadarlık zammı garantilemiş oldu? İşte detaylar...
3.04.2024 Çalışma Hayatı
TÜİK 2024 Mart ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak?
TÜİK 2024 Mart ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? 2024 yılının üçüncü enflasyon verisi için TÜİK'ten gelecek açıklamalara kilitlendi. Ekonomide birçok kalemi doğrudan etkileyen rakamlar, ayrıca memur ve emekli maaşı Temmuz zammı için üçüncü veri olacak. Peki, Mart enflasyon oranı açıklandı mı, ne zaman an saat kaçta açıklanacak? TÜİK ile TÜFE ÜFE 2024 Mart ayı enflasyon oranı yüzde kaç olur?
3.04.2024 Ekonomi
Patatesin 'parmak izi' çıkartıldı! Genetik taban oluşturuluyor
Patatesin 'parmak izi' çıkartıldı! Genetik taban oluşturuluyor Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü'ne (TAGEM) bağlı faaliyet gösteren Niğde Patates Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü'nde Patatesin 'parmak izi' çıkartılarak genetik taban projesi yapılma çalışmaları devam ettiği açıklandı.
1.04.2024 Gündem
AK Parti en yüksek oyu hangi ilden aldı? 31 Mart yerel seçim sonuçlarında AK Parti en yüksek oy oranı hangi ilde?
AK Parti en yüksek oyu hangi ilden aldı? 31 Mart yerel seçim sonuçlarında AK Parti en yüksek oy oranı hangi ilde? Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için sandık başına gitti. CHP’nin AK Parti’den aldığı büyükşehirler Balıkesir, Bursa, Manisa ve Denizli olurken, aldığı ilçe belediyeler ise Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Bartın, Giresun, Kastamonu, Kırıkkale, Kilis, Kütahya, Uşak, Zonguldak ve Ardahan oldu. Öte yandan AK Parti’nin en yüksek oyu hangi ilden aldığı da sorgulanmaya başlandı. Peki, 31 Mart yerel seçim sonuçlarında AK Parti en yüksek oy oranı hangi ilde?
31.03.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Veri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki veri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.