Vergi Düzenlemesi

Vergi Düzenlemesi

Son dakika vergi düzenlemesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan vergi düzenlemesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını vergi düzenlemesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Vergi Düzenlemesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan vergi düzenlemesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 492 vergi düzenlemesi haberi bulunmuştur. Tüm vergi düzenlemesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kripto paralara vergi gelecek mi? Kripto para düzenlemesi ne zaman, kripto para yasası çıkacak mı?
Kripto paralara vergi gelecek mi? Kripto para düzenlemesi ne zaman, kripto para yasası çıkacak mı? Kripto paralara vergi düzenlemesi ne zaman gelecek? AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler açıklamaları ardından kripto paralara vergi düzenlemesinin ne zaman geleceği, yatırımlar tarafından sorgulanamaya başlandı. Peki, kripto paralara vergi düzenlemesi ne zaman gelecek?
5.03.2024 Galeri
Mehmet Şimşek'ten vergi düzenlemesi açıklaması: Bir daha tekrarlanmayacak
Mehmet Şimşek'ten vergi düzenlemesi açıklaması: Bir daha tekrarlanmayacak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bugün Türkiye’ye karşı esen rüzgârların 2024’ün ikinci yarısından itibaren destekleyici bir nitelik kazanacağını belirterek, "Türkiye’nin hala önünde çok uzun süre bir programın olduğu yapısal reformun olduğu gündeminin canlandırıldığı bir dönemde olacağız" dedi.
10.08.2023 Ekonomi
Gelire göre vergi! Eylül ayına yetişir mi? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı
Gelire göre vergi! Eylül ayına yetişir mi? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan vergi düzenlemesi taleplerine destek açıklaması geldi. Eylülde açıklanacak OVP çalışmaları kapsamında iş dünyası temsilcileriyle Ankara’da ikinci kez bir araya gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, işçi ve işveren kesiminin vergiyle ilgili taleplerini desteklediğini açıkladı. Bu konuda yoğun talep geldiğini vurgulayan Yılmaz köklü değişimlere işaret ederek, “Bu konuda çalışma yapılmalı. Bunu vergi artacak ya da azalacak diye değerlendirmemek gerekiyor. Buna vergi sisteminin modernize edilmesi, sadeleştirilmesi, daha dengeli hale getirilmesi diyelim” diye konuştu.
9.08.2023 Ekonomi
Asgari ücret zammı ile ilgili flaş açıklama! Asgari ücret zammı kesinleşti, oran verildi
Asgari ücret zammı ile ilgili flaş açıklama! Asgari ücret zammı kesinleşti, oran verildi Asgari ücret ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Asgari ücret için olası zam tahminleri tek tek açıklandı. Asgari ücrete ara zam kesinleşti. Recep Tayyip Erdoğan, milyonların yüzünü güldürecek düzenlemeler için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'na talimatını verdi. Asgari ücret 2023 Temmuz ayında yeniden belirlenecek. Asgari Ücret Tespit Komisyonu Haziran ayında toplanacak. 6 aylık enflasyon rakamları yeni asgari ücret için belirleyici olacakken, ihracat yönlü büyüme stratejisinin milli gelir üzerindeki artışları, çalışanların maaşları üzerindeki vergi düzenlemesi, asgari ücret ve sosyal transfer harcamaları ile tabana yayılması sağlanacak. 'Brüt-net asgari ücret ne kadar olacak' sorusu merak konusu olurken, masada 3 farklı hesap bulunuyor. En güçlü formül ise netleşti. İşte asgari ücret zammı ile ilgili tüm detaylar...
27.04.2023 Ekonomi
Pazar esnafına vergi müjdesi: Fiyatlara düşüş olarak yansıması öngörülüyor
Pazar esnafına vergi müjdesi: Fiyatlara düşüş olarak yansıması öngörülüyor Pazar esnafını gelir vergisinden istisna tutacak düzenleme Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna duyuruldu. Pazarcılar gerekli kriterleri taşıyorsa gelir vergisinden istisna edilecek.
26.04.2023 Ekonomi
2023 vergi dilimleri ne zaman açıklanacak? Yeni vergi dilimleri ne zaman belli olacak? Yüksek ücretli çalışanlara vergi düzenlemesi mi geliyor?
2023 vergi dilimleri ne zaman açıklanacak? Yeni vergi dilimleri ne zaman belli olacak? Yüksek ücretli çalışanlara vergi düzenlemesi mi geliyor? Yüksek ücretli çalışanların maaşlarında değişikliklere yol açan vergi dilim aralıklarının güncellenip güncellenmediği merak ediliyor. Asgari ücretten yüksek maaş alanların vergi dilimlerinde yeni düzenleme yapılması bekleniyor. Düzenleme ile maaşlarını brüt üzerinden alan çalışanların maaşının sonraki aylarda vergi dilimine takılarak azalmasını önüne geçilecek. Peki, 2023 vergi dilimleri ne zaman açıklanacak? Yeni vergi dilimleri ne zaman belli olacak? Gelir vergisi dilimleri nedir? Gelir vergisi hesaplama nasıl yapılır? Yüksek maaşlı çalışanlar için vergi düzenlemesi mi geliyor? İşte 2023 vergi dilimleri düzenlemesi ile ilgili merak edilenler…
27.12.2022 Çalışma Hayatı
Asgari ücret ile ilgili flaş vergi düzenlemesi önerisi! KDV yüzde 1'e indirilmeli
Asgari ücret ile ilgili flaş vergi düzenlemesi önerisi! KDV yüzde 1'e indirilmeli Asgari ücretlileri yakından ilgilendiren vergi düzenlemesi önerisi geldi. Vergi Hukuku uzmanı Prof. Dr. Funda Başaran Yavaşlar, "Türkiye’de vergi yükünü taşıyan ana kesimin ücretliler olduğuna dikkat çekerek, “Asgari ücret belirlenirken geçim şartları ile yoksulluk sınırının dikkate alınması Anayasal bir zorunluluktur. Bunun için ise, sadece asgari ücret miktarına odaklanmak yeterli değildir. Asgari ücretli üzerindeki ağır vergi yükünün de dikkate alınması gerekir. Aksi halde, bir el ile verilen diğer el ile alınmış olunur” dedi.
20.12.2022 Ekonomi
Asgari ücret toplantısı sonrası son dakika açıklaması
Asgari ücret toplantısı sonrası son dakika açıklaması TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, dün yapılan asgari ücret toplantısı sonrası açıklama yaptı. TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Kavlak, "Çalışma hayatında elmanın bir yarısı işçi iken diğer yarısı işverendir. Asgari ücretle çalışanların sayısı düşürülmeli. Ücretli çalışanların vergi kayıpları önlenmelidir" dedi.
8.12.2022 Ekonomi
Staj sigortası EYT kapsamına alınacak mı, çıraklık ve staj süreleri emeklilik hesabına dahil edilecek mi? Vedat Bilgin staj açıklaması!
Staj sigortası EYT kapsamına alınacak mı, çıraklık ve staj süreleri emeklilik hesabına dahil edilecek mi? Vedat Bilgin staj açıklaması! Çıraklık ve staj sigortasının emeklilik hesabına dahil olup olmayacağı merak ediliyor. EYT konusu gündemdeyken 5 milyon kişi çırak ve staj sigortasıyla emekli olmayı bekliyor. Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in staj sigortasıyla ilgili yaptığı son açıklamalar milyonlarca kişiyi emeklilik konusunda umutlandırdı. Söz konusu açıklamanın ardından Çıraklık ve staj süreleri emeklilik hesabına dahil edilecek mi? sorusuna yanıt arıyor.
24.09.2022 Çalışan Hakları
Kiralara fahiş zam, tam üç kat arttı! Çözümü açıkladı! Gençler, dar gelirliler, yeni evliler...
Kiralara fahiş zam, tam üç kat arttı! Çözümü açıkladı! Gençler, dar gelirliler, yeni evliler... Ev fiyatları ve kiralara zam üstüne zam geldi. Ukrayna-Rusya savaşını fırsat bilenler fiyatlara fahiş zamlar yaptı. Savaş sonrası en fazla göç alan şehir Antalya’da evlere yoğun ilgi fırsatçıları harekete geçirdi ve kira fiyatları neredeyse üçe katlandı. Daha önce 3-4 bin lira olan kiralar 8 bin liradan başlıyor. Lüks semtlerde ise 35 bin ile 90 bin lira arasında değişiyor. Sektör temsilcileri ‘geri dönülmez bir yükseliş’ uyarısında bulundu. Enflasyondaki hızlı yükselişin de ev kiralarında limitleri zorladığını belirten sektör temsilcileri, Türkiye genelindeki artışların yüzde 26’lara kadar dayanması sonrası geçici tavan sınırı çağrısında bulundu. Sektör uzmanları, artışlara yüzde 25-26 gibi bir sınır getirilmesi, 5 yılı dolan kiracıdan bölge rayiç bedeli isteme süresinin 7 ila 8 yıla çıkarılması ve kira yardımı gibi desteklerle sorunun çözülebileceğine işaret ediyor.
12.04.2022 Ekonomi
Temizlik ürünleriyle ilgili flaş ÖTV ve KDV açıklaması!
Temizlik ürünleriyle ilgili flaş ÖTV ve KDV açıklaması! Temizlik ürünlerinin lüks tüketim olmadığını ve ÖTV’nin sıfırlanıp KDV oranının düşürülmesi gerektiğini hatırlatan Palandöken, “Temizlik ürünlerinde ÖTV sıfırlanmalı KDV düşürülmeli” dedi.
26.03.2022 Ekonomi
Akaryakıt desteği kararı! Ülke harekete geçti, indirim ve...
Akaryakıt desteği kararı! Ülke harekete geçti, indirim ve... Akaryakıt desteği kararı geldi! Almanya'da hükümet, enerji fiyatlarındaki artış karşısında çeşitli önlemler aldı. Akaryakıt fiyatlarında indirime gidilirken, haneleri rahatlatmak için vergi mükellefi çalışanlara kişi başı 300 euro dağıtılacak.
25.03.2022 Ekonomi
Muhtar maaşları ve vergi düzenlemesi ile ilgili kritik gelişme! AK Parti duyurdu: Torba yasa teklifi...
Muhtar maaşları ve vergi düzenlemesi ile ilgili kritik gelişme! AK Parti duyurdu: Torba yasa teklifi... Muhtar maaşları ve vergilerle ilgili son dakika açıklaması! AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, “Muhtar maaşlarını Asgari Ücret seviyesine Çeken, Vergi Usul Kanunuyla kaçakçılık suçunun zincirleme suç kapsamına alınmasını da içeren evim şirketleri mağdurlarını koruyacak düzenlemeleri de içeren torba yasa teklifini TBMM Başkanlığı'na bugün sunuyoruz” dedi.
25.03.2022 Ekonomi
Asgari ücret ve AGİ ile ilgili flaş detay! Ve ortaya çıktı, sabit kalıyor, maaşın tamamı...
Asgari ücret ve AGİ ile ilgili flaş detay! Ve ortaya çıktı, sabit kalıyor, maaşın tamamı... Asgari ücret ile ilgili son dakika gelişmesi. AGİ ile ilgili o detay ortaya çıktı. Tüm çalışanları yakından ilgilendiriyor. Asgari ücret 2022 zammı açıklandı. Yeni asgari ücret rakamı yüzde 50'lik zamla 4.253 TL oldu. Asgari ücretten kesilen gelir ve damga vergisi de kalktı. Öte yandan; asgari ücretin açıklanmasının ardından milyonlarca çalışan da konuyla ilgili detaylara ulaşmak istiyor. Yeni yılda asgari ücret ne kadar oldu? Asgari geçim indirimi (AGİ) devam ediyor mu? AGİ hesaplaması nasıl olacak? Yeni vergi dilimleri nasıl olacak? Asgari ücret alanlar için AGİ kaldırılırken, daha üst gelir gruplarının alıp almayacağı merak konusu oldu. İşte asgari ücret ve AGİ ile ilgili kritik detaylar...
17.12.2021 Çalışan Hakları
Kripto paralarda yer yerinde oynadı! Tarihi zirve sonrası çöküşe geçti, Bitcoin, Ethereum, Ripple, Dogecoin...
Kripto paralarda yer yerinde oynadı! Tarihi zirve sonrası çöküşe geçti, Bitcoin, Ethereum, Ripple, Dogecoin... Kripto paralarda sert hareketler sürüyor. Kripto paranın atası olarak kabul edilen Bitcoin rekor üstüne rekor kırdı. Tarihi zirve sonrası düşüşe geçen Bitcoin'e yatırım yapanlar tedirgin. Bitcoin'de düşüş sürecek mi? Yaklaşık 12 gündür düşüş trendi içerisinde olan Bitcoin’de tarihi zirve seviyesi dikkate alındığında kayıp yüzde 20’yi aştı. Bitcoin ile beraber alt-coin diye tabir edilen diğer kripto paralar için de kayıp büyük oldu.
23.11.2021 Ekonomi
Asgari ücrete 850 lira zam... İlk rakamlar ortaya çıktı! 2022 yılında asgari ücret...
Asgari ücrete 850 lira zam... İlk rakamlar ortaya çıktı! 2022 yılında asgari ücret... 2022 yılı asgari ücretle ilgili son dakika açıklaması! 850 lira zam yapılabilir. İlk rakamlar ortaya çıktı. 2022 yılı için asgari ücretle ilgili 3 farklı senaryo gündeme geldi. Milyonlarca çalışanın gözü yakın bir zamanda başlaması öngörülen asgari ücret görüşmelerine çevrildi. Geçen yıl asgari ücret yüzde 21'lik artışla 500 lira olarak belirlenmişti, gelecek yıl yapılacak zam oranı merak ediliyor. Enflasyon ve refah payı üzerinden yapılan hesaplamaların yanı sıra asgari ücretten alınan vergilere ilişkin düzenlemenin de olası senaryolara dahil olması ile 2022 yılı asgari ücrete büyük zam gelmesi bekleniyor. Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin de asgari ücrete ilişkin son dakika açıklamasında bulunarak, "Enflasyon karşısında emeği koruyacak bir asgari ücret seviyesinin belirlenmesi gerektiği düşüncesiyle hareket ediyoruz." dedi.
5.11.2021 Çalışma Hayatı
Araba ve sigara fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! 3 kat ÖTV...
Araba ve sigara fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! 3 kat ÖTV... Araba ve sigara fiyatlarıyla son dakika ÖTV gelişmesi. Milyonları kapsıyor. Resmi Gazete'de yayımlanan Vergi Paketi düzenlemesine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tütün mamulleri ve otomotivde ÖTV'leri 3 kat artırma yetkisi verildi.
26.10.2021 Ekonomi
Esnafa gelir vergisi muafiyeti gelecek mi? ÖTV artacak mı? İşte yeni vergi paketinin detayları!
Esnafa gelir vergisi muafiyeti gelecek mi? ÖTV artacak mı? İşte yeni vergi paketinin detayları! Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Vergi Paketi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Yeni vergi paketine göre, tütün mamulleri ve otomotivdeki ÖTV ile ilgili düzenlemeler de yer alıyor. Pakette ayrıca, 850 bin civarında esnafa gelir vergisi muafiyeti ve sosyal medya içerik üreticilerine vergi düzenlemesi de geliyor. Peki, ÖTV artacak mı? Yeni vergi paketinde neler var? Vergi düzenlemesi kimlere geliyor? İşte detaylar...
18.10.2021 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Paris İklim Anlaşması'nı Meclis'e gönderdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Paris İklim Anlaşması'nı Meclis'e gönderdi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paris İklim Anlaşması'nı TBMM'ye gönderdi. AK Parti, 65 maddelik Vergi Usul Kanunu'nda değişiklik öngören yasa teklifini Meclis Başkanlığı'na sundu.
1.10.2021 Gündem
Borcu olanlara güzel haber! Yeni yapılandırma, 4 yılı kapsıyor…
Borcu olanlara güzel haber! Yeni yapılandırma, 4 yılı kapsıyor… Borcu olan yüz binlerce kişi bekliyordu iyi haber geldi. Yeni borç yapılandırması için harekete geçildi. Yaklaşık 1 milyon işletmenin kamuya olan 500 milyar TL civarında borcun yeniden yapılandırılması planlanıyor. Düzenleme Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunuldu. En kısa zamanda Meclis’e gelmesi bekleniyor. Matrah ve vergi artırımı düzenlemesinin 2015-2020 yıllarını kapsayacağı belirtiliyor.
19.04.2021 Ekonomi
İkinci el arabada yeni dönem! Değişiyor, ödeme...
İkinci el arabada yeni dönem! Değişiyor, ödeme... İkinci el araba alacak herkesi ilgilendiriyor. Bakanlık harekete geçti. Yeni düzenleme geliyor. Tamamen değişecek. Vergi sistemi geliyor. Hazine Maliye Bakanlığı’nca hazırlıkları sürdürülen torba kanun taslağına göre, ikinci el araçların noterdeki alım satım işlemlerinde binde 5 oranında vergi uygulanacak. Değeri 100 bin lira olan araç için 500 lira harç ödenecek. Peki yeni uygulama ikinci el araç piyasasını nasıl etkileyecek? İkinci el araba almak için doğru zaman mı? Tüm detaylar haberimizde...
9.03.2021 Ekonomi
10 kişiden 6’sı elektrikli almak istiyor!
10 kişiden 6’sı elektrikli almak istiyor! Araştırmada Türkiye’de tüketicilerin yüzde 61’i 5 yıl içerisinde yeni araç alması halinde tercihinin elektrikli araçlardan yana olacağını belirtiyor.
28.02.2021 Otomobil
Resmen değişti! Yüzde 5'e çıkarıldı...
Resmen değişti! Yüzde 5'e çıkarıldı... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzaladı. Vergi düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Birden fazla takvim yılına yayılan inşaat ve onarma işleriyle ilgili vergi düzenlemesi yapıldı. Söz konusu işlere dair yapılan hak ediş ödemeleri üzerinden gerçekleştirilen gelir veya kurumlar vergisi kesintisi oranı yüzde 3'ten yüzde 5'e yükseltildi.
4.02.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Vergi Düzenlemesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki vergi düzenlemesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.