Vergi Affı

Vergi Affı

Son dakika vergi affı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan vergi affı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını vergi affı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Vergi Affı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan vergi affı gelişmeleri de dahil olmak üzere 267 vergi affı haberi bulunmuştur. Tüm vergi affı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Borcu olanlar dikkat! Taksitle ödenecek, kritik tarihte son iki gün! İşte detaylar...
Borcu olanlar dikkat! Taksitle ödenecek, kritik tarihte son iki gün! İşte detaylar... Borcu olan yüz binlerci vatandaşı ilgilendiriyor. Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırmasında birinci ve ikinci taksit ödemelerinin 31 Temmuz'a kadar yapılması gerekiyor. Yapılandıran borçlar, tercihe göre peşin veya 48 aya kadar taksitler halinde ödenebiliyor. 2022 yılına ait gelir vergisinin ikinci taksit ödeme süresi de 31 Temmuz’da dolacak. Ayrıca, 2023 yılı motorlu taşıtlar vergisinin ikinci taksit ödeme dönemi de aynı gün sona erecek. İşte tüm detaylar...
29.07.2023 Ekonomi
Borcu olanlar dikkat! Başvuru için bugün son gün, işte detaylar...
Borcu olanlar dikkat! Başvuru için bugün son gün, işte detaylar... Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırmasında sona gelindi. Vatandaşlar borç yapılandırma fırsatından bugün mesai bitimine kadar yararlanılabilecek. Bu kez süre uzatılmayacak. Peki milyonları ilgilendiren vergi affı neleri kapsıyor?
3.07.2023 Ekonomi
Borçlu milyonları ilgilendiren gelişme! Vergi affında başvuru için son fırsat! İşte kapsamı ve detayları
Borçlu milyonları ilgilendiren gelişme! Vergi affında başvuru için son fırsat! İşte kapsamı ve detayları Halk arasında 'Vergi affı' olarak da bilinen Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırması için son tarihe gelindi. Vatandaşlar borç yapılandırma fırsatından 3 Temmuz Pazartesi günü mesai bitimine kadar yararlanılabilecek. Bu kez süre uzatılmayacak. Peki milyonları ilgilendiren vergi affı neleri kapsıyor?
2.07.2023 Ekonomi
Borcu olan milyonlara müjde, ceza ve vergilerde büyük af! İşte son dakika kararının detayları
Borcu olan milyonlara müjde, ceza ve vergilerde büyük af! İşte son dakika kararının detayları Borcu olan milyonları ilgilendiren son dakika gelişmesi! Pandemi döneminde kesilen cezalara ilişkin müjde geldi. Rakamlar netleşti. Buna göre 321 bin kişinin ödediği 309 milyon TL'lik tutar iade edilecek. Bugüne kadarki en geniş kapsamlı vergi borcu yapılandırma kanun teklifinin de detayları belli oldu. Milyonlarca vatandaşın beklediği vergi affı borç yapılandırma kanun teklifi Meclis'te kabul edildi. Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra yasalaşacak olan düzenleme ile 12, 18, 24, 36 veya 48 eşit taksitte ödeme hakkı tanınacak. Peki, hangi borçlar silinecek, kapsamı nedir? İşte vergi affı 2023 ile ilgili detaylar...
1.06.2023 Ekonomi
7440 sayılı kanun uzadı mı? Matrah artırımı 2023 uzatıldı mı, yapılandırma başvuru süresi sona erdi mi? Matrah artırımı 2023 son başvuru tarihi!
7440 sayılı kanun uzadı mı? Matrah artırımı 2023 uzatıldı mı, yapılandırma başvuru süresi sona erdi mi? Matrah artırımı 2023 son başvuru tarihi! 7440 sayılı kanun başvuru süresi uzatıldı mı, matrah artırımı 2023 son başvuru tarihi ne zaman? Vergi affı borç yapılandırma düzenlemesi kapsamında; trafik, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları ve daha önce hiç yapılandırılmamış adli para cezaları, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları ve destekleme primi borçları 12, 18, 24, 36 veya 48 eşit taksitte ödenebilecek.
26.05.2023 Ekonomi
Vergi ve sigorta prim affı ile ilgili müjde! Ödeme süresi değişti, yeni tarihler açıklandı
Vergi ve sigorta prim affı ile ilgili müjde! Ödeme süresi değişti, yeni tarihler açıklandı Prim borcundan öğrenim kredisine, emlak vergisinden trafik cezasına kadar milyonlarca vatandaşa nefes alındıran borçlara yapılandırma süresi bir ay uzatılıyor. Cumhurbaşkanı kararıyla 31 Mayıs'ta sona erecek olan yapılandırma başvuru süresi başka bir tarihe çekilecek. Peşin ödemeler ve ilk taksit ödeme süresi de uzatılacak.
24.05.2023 Ekonomi
Kamu borç yapılandırma hangi borçları kapsıyor? Borç yapılandırma tarihi uzatıldı mı, kamu borç yapılandırmada son tarih nedir, borç yapılandırma tarihi uzatıldı?
Kamu borç yapılandırma hangi borçları kapsıyor? Borç yapılandırma tarihi uzatıldı mı, kamu borç yapılandırmada son tarih nedir, borç yapılandırma tarihi uzatıldı? "Borç yapılandırma tarihi uzatıldı mı, kamu borç yapılandırma süresi ne zaman bitiyor?” Kamu borçlarına yapılandırma için başvuru tarihi uzatıldı. Resmi Gazete'de yayımlanarak yasalaşan vergi affı düzenlemesiyle vergi cezaları, trafik, askerlik, nüfus, köprü, öğrenim kredisi borçları ve destekleme primi gibi borçlar yapılandırılabilecek.
23.05.2023 Gündem
TBMM (Meclis) ne zaman kapanacak? TBMM 27. dönem seçimden kaç gün önce kapanır, Meclis seçimden önce ne zaman tatile girecek?
TBMM (Meclis) ne zaman kapanacak? TBMM 27. dönem seçimden kaç gün önce kapanır, Meclis seçimden önce ne zaman tatile girecek? Meclis seçimden kaç gün önce kapanır, TBMM ne zaman kapanacak? Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 14 Mayıs’ta yapılacağının netleşmesiyle Meclis son mesaisini yapmaya hazırlanıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) kapanış tarihi belli oldu. Sağlık alanında düzenlemeleri içeren kanun teklifi, KVK ve TÜRK üye seçimi görüşülmesiyle kapanacak. Peki, Meclis ne zaman kapanacak, TBMM seçimden kaç gün önce kapanır?
6.04.2023 Gündem
Borcu olana iyi haber! Gecikme faizi ve cezalar otomatik olarak siliniyor
Borcu olana iyi haber! Gecikme faizi ve cezalar otomatik olarak siliniyor Vergi Affı düzenlemesine ilişkin düzenleme Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildikten sonra Resmi Gazete'de yayımlanarak resmen yasalaştı. Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırması olarak tanımlanan paket ile ilgili detaylar merak ediliyor. GSS prim borçları için ödemeler 31 Ağustos’a kadar yapılacak. Anapara, anlaşmalı bankalara ödendiği takdirde, gecikme faizi ve cezası alınmayacak. Ödeme gücü olmayanlar ise gelir testine tabi tutulacak ve tüm borçları silinebilecek.
27.03.2023 Ekonomi
Vergi affı başvuruları ne zaman, vergi affı başvuru tarihi ne? 2023 vergi affı başvurusu nasıl yapılır?
Vergi affı başvuruları ne zaman, vergi affı başvuru tarihi ne? 2023 vergi affı başvurusu nasıl yapılır? Meclis'ten geçerek Resmi Gazete ilanı ile yürürlüğe giren yasa ile 2 bin TL altı borçlar silinirken diğerleri için de 48 taksit seçeneği sunulacak. Askerlik, köprü ve otoyol cezası, öğrenim kredisi gibi borçları olan vatandaşlar yasanın Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla 2023 Vergi affı başvuruları başladı mı, vergi affı başvurusu nasıl ve nereden yapılır? Sorularına yanıt aramaya başladı. İşte vergi affı başvuru tarihi ve süresi…
25.03.2023 Ekonomi
Borçlar siliniyor! Tarih belli oldu, faiz ve ödeme limiti belli oldu
Borçlar siliniyor! Tarih belli oldu, faiz ve ödeme limiti belli oldu Vergi Affı düzenlemesine ilişkin düzenleme Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildikten sonra Resmi Gazete'de yayımlanarak resmen yasalaştı. Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırması olarak tanımlanan paket, belirli borçların da iptal edilmesini içeriyor. Teklifin yasalaşması ardından vergi affı başvurusunun ne zaman ve nasıl yapılacağı merak ediliyor. Peki borç yapılandırması nasıl olacak? Başvuru ve ödemeler ne zaman yapılacak? Hangi borçlar yapılandırma kapsamında olacak? İşte haberin detayları...
21.03.2023 Ekonomi
Vergi affı 2023 Resmi Gazete’de yayınlandı mı, vergi affı çıktı mı? 2023 vergi affı Meclis’ten geçti mi, vergi yapılandırma ne zaman çıkacak?
Vergi affı 2023 Resmi Gazete’de yayınlandı mı, vergi affı çıktı mı? 2023 vergi affı Meclis’ten geçti mi, vergi yapılandırma ne zaman çıkacak? Vergi affı yapılandırılması meclise geliyor. Meclis Genel Kurulda, kamuya olan borçların yapılandırılmasını da içeren Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülecek. Vergi affı ile vergi daireleri, gümrük müdürlükleri, Sosyal Güvenlik Kurumu, il özel idareleri ve belediyelere borçları yapılandırılacak. Peki, Vergi affı 2023 Resmi Gazete’de yayınlandı mı, vergi affı çıktı mı? 2023 vergi affı Meclis’ten geçti mi, vergi yapılandırma ne zaman çıkacak? Vergi affı ne zaman yasalaşacak?
9.03.2023 Ekonomi
Borçlar siliniyor! Taksit imkanı
Borçlar siliniyor! Taksit imkanı Borcu olan çok sayıda vatandaşı ilgilendiriyor. Vergi affı borç yapılandırma düzenlemesi ile 2 bin liraya kadar olan vergi borçları silinecek ve daha yüksek tutarlı borçlara ise 48 aya kadar taksitlendirme imkanı sağlanacak.
6.03.2023 Ekonomi
Vergi affı çıktı mı 2023, vergi borcu affı ne zaman çıkacak? Vergi affı Resmi Gazete yayımlandı mı 2023, ne zaman yürürlüğe girecek 2023, emlak vergisini kapsıyor mu?
Vergi affı çıktı mı 2023, vergi borcu affı ne zaman çıkacak? Vergi affı Resmi Gazete yayımlandı mı 2023, ne zaman yürürlüğe girecek 2023, emlak vergisini kapsıyor mu? Yeni vergi borcu yapılandırma paketi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Vergi affı borç yapılandırmasına ilişkin son olarak “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifine ilişkin görüşmeler TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş vergi affı paketine ilişkin detayları açıkladı. Peki, Vergi affı ne zaman çıkacak 2023? Vergi affı 2023 Resmi Gazete’de yayınlandı mı, başvuru ne zaman? 2023 vergi affı çıktı mı, başvuru nasıl yapılır?
2.03.2023 Ekonomi
Borç yapılandırmada yeni düzenleme! Tarih değişiyor, işte gündemdeki maddeler
Borç yapılandırmada yeni düzenleme! Tarih değişiyor, işte gündemdeki maddeler Vergi borcu affı 2023 son durum merak ediliyor. Borç yapılandırma düzenlenmesinin ne zaman yürürlüğe gireceği merak ediliyor. Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ilde etkili olan depremlerin ardından Meclis çalışmalarına 28 Şubat gününe ara verildiği açıklanmıştı. TBMM'nin gündeminde EYT, vergi affı ve taşerona kadro gibi gündem maddeleri yer alıyordu. AK Parti, depremden doğrudan etkilenen 11 ilde yaşayan vatandaşlara yönelik bazı ekonomik düzenlemeleri gündemine aldı. İşte haberin detayları...
25.02.2023 Ekonomi
GSS borçları silinecek mi? 2023 Genel Sağlık Sigortası affı var mı?
GSS borçları silinecek mi? 2023 Genel Sağlık Sigortası affı var mı? GSS borçlarıyla ilgili araştırmalar hız kazandı. Borç yapılandırma pakeri kapsamında vergi, SGK, emlak vergisi borçlarına yapılandırma ve taksit imkanı sağlanacağı duyurulmuştu. Bu gelişmeden sonra "GSS prim borçları silinecek mi, Genel Sağlık Sigortası affı var mı" soruları merak edildi. İşte detaylar...
31.01.2023 Gündem
2 bin TL altı vergi borçlar ne zaman silinecek? Vergi affında 2 bin TL altı borçlar siliniyor!
2 bin TL altı vergi borçlar ne zaman silinecek? Vergi affında 2 bin TL altı borçlar siliniyor! Borç yapılandırma kanun teklifi Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlandı. Toplam 521 milyarlık alacağı kapsayan borç yapılandırmadan faydalanacak kişi sayısı 14 milyonu aşıyor. Vergi affını merakla bekleyen ve "2 bin TL altı vergi borçları ne zaman silinecek, vergi affı ne zaman çıkacak" sorusuna yanıt arayan vatandaşların toplamda 4,6 milyar liralık borcu silinecek.
31.01.2023 Ekonomi
EYT ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Bilgin duyurdu
EYT ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Bilgin duyurdu Emeklilik için gün sayan milyonlarca kişiyi ilgilendiren son dakika EYT açıklaması! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT'nin 2023'e maliyetinin 150 milyar lira civarında olabileceğini söyledi. Bilgin, EYT düzenlemesinin haftaya Meclis'e geleceğini söyledi.
24.01.2023 Ekonomi
Vergi borçları silindi mi? Vergi affı çıktı mı, neleri, hangi borçları kapsıyor, vergi borcu yapılandırması ne zaman çıkar? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vergi affı açıklaması!
Vergi borçları silindi mi? Vergi affı çıktı mı, neleri, hangi borçları kapsıyor, vergi borcu yapılandırması ne zaman çıkar? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vergi affı açıklaması! Vergi borçları affı araştırması Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılacak düzenlemeyle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklama sonrası arttı. Vergi daireleri, gümrük müdürlükleri, sosyal güvenlik kurumu, belediyeler, il özel idareleri, yatırım izleme ve koordinasyon başkanlıkları gibi kamu kurumlarının alacaklarını içeren düzenlemeye yönelik açıklama yapıldı. Peki, 2023 Vergi affı ne zaman çıkar, kimleri, neleri ve hangi borçları kapsıyor? Borç yapılandırma paketi kapsamı nedir, hangi borçlar silinecek? İşte 2023 Yeni borç yapılandırma paketi hakkında merak edilenler…
24.01.2023 Ekonomi
Borç yapılandırma başvuruları ne zaman? Hangi borçlar yapılandıracak?
Borç yapılandırma başvuruları ne zaman? Hangi borçlar yapılandıracak? Borç yapılandırma 2023 yılında başlıyor. Vergi affı olarak da bilinen ve Cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırma hareketi olan düzenlemenin detayları da merak edilmeye başlandı. Peki hangi borçlar yapılandıracak? Borç yapılandırma başvuruları ne zaman?
24.01.2023 Ekonomi
Vergi affı 2023! Vergi affı çıkacak mı? Vergi affı ne zaman çıkacak?
Vergi affı 2023! Vergi affı çıkacak mı? Vergi affı ne zaman çıkacak? Vergi borçlarına af haberini duyan vatandaşlar araştırmalarına başladı. Cumhuriyet tarihinin en büyük vergi ve SGK borç yapılandırması için çalışmalara başlayan hükümet, 31 Aralık 2022 tarihine kadar olan vergi borçlarını yapılandıracak. Peki vergi affı çıkacak mı, ne zaman çıkacak? Vergi affı ne zaman gelecek? İşte detaylar...
20.01.2023 Gündem
Ödemeler başlıyor, cezası var! Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor...
Ödemeler başlıyor, cezası var! Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor... Ödemeler için geri sayım başladı. Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor, cezası var. İkinci taksit ödemeleri başlıyor, 30 Kasım'da sona erecek. İnternetten bile yapılabiliyor. Emlak vergisinde ikinci taksit ödemeleri 1 Kasım tarihinde resmen başlıyor. İsteyen kişiler emlak vergisi son ödeme tarihine kadar tahakkuk eden vergi borçlarını tek seferde ödeyebileceği gibi isteyen kişiler de taksitle ödeme yapma imkanından yararlanarak ödemelerini gerçekleştirebilecek. Ödeme yapılmadığı takdirde emlak vergisi tutarının yanı sıra, gecikme süresine üzerinden tahakkuk eden gecikme faizinin ödenmesi gerekiyor. Gecikme durumunda aylık yüzde 1,6 oranında ceza uygulanıyor.
20.10.2021 Ekonomi
Esnafa müjde, muafiyet geliyor! Artık değişti, yüzde 75...
Esnafa müjde, muafiyet geliyor! Artık değişti, yüzde 75... Yaklaşık bir milyon esnaf için müjdeli haber geldi. Bu şartları sağlayan esnaf gelir vergisinden muaf olacak. Kesinti son bulacak, 4 kez verilen geçici vergi beyannameleri 3’e indirilecek. Yüzde 50 olarak uygulanan kurumlar vergisi indirimi yüzde 75 olarak uygulanacak. Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, “Meclisten geçen yeni Vergi Kanunu ile yıllık 240 bin liranın altında olan basit vergilendirilen yaklaşık 850 bin esnaf gelir vergisinden muaf olacak” dedi.
15.10.2021 Ekonomi
Esnaf, çiftçi, kiracı, ev sahibi... Milyonları kapsıyor! Yüzde 10 indirim yapılacak
Esnaf, çiftçi, kiracı, ev sahibi... Milyonları kapsıyor! Yüzde 10 indirim yapılacak Borcu olan milyonları ilgilendiriyor. Esnaf, çiftçi, kiracı, ev sahibi hepsini kapsıyor. Vergi affı. Mükellefler geriye dönük 5 yıl süreyi kapsayacak şekilde yararlanabilecek. Ödemeler 6 taksitte yapılabilecek. Ayrıca peşin ödemelerde yüzde 10 indirim sağlanacak.
12.06.2021 Ekonomi
Vergi borcu yapılandırma başvurusu! Vergi affı çıktı mı? Vergi affı ne zaman yürürlüğe girecek?
Vergi borcu yapılandırma başvurusu! Vergi affı çıktı mı? Vergi affı ne zaman yürürlüğe girecek? Vergi yapılandırma kanununun TBMM'den geçmesinin ardından milyonlarca vatandaş vergi affının ne zaman yürürlüğe gireceğini merak ediyor. Vergi borcu yapılandırma düzenlemesi, Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, KDV, MTV, ÖTV, tüm idari para cezaları, KYK borçları ile Hazine alacaklarını kapsıyor. Peki, Vergi affı çıktı mı? Vergi affı ne zaman yürürlüğe girecek? Vergi borcu yapılandırma başvurusu nasıl yapılacak? İşte vergi affı ve vergi borcu yapılandırma ile ilgili tüm detaylar...
16.11.2020 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Vergi Affı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki vergi affı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.