Gazete Vatan Logo

Borç yapılandırma başvuruları ne zaman? Hangi borçlar yapılandıracak?

Borç yapılandırma 2023 yılında başlıyor. Vergi affı olarak da bilinen ve Cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırma hareketi olan düzenlemenin detayları da merak edilmeye başlandı. Peki hangi borçlar yapılandıracak? Borç yapılandırma başvuruları ne zaman?

Borç yapılandırma başvuruları ne zaman? Hangi borçlar yapılandıracak?

2023 yılıyla birlikte yeni bir yapılandırma paketi duyuruldu. 31 Aralık 2022 tarihine kadar devlete olan borçları kapsayacak yapılandırma önümüzdeki günlerde kabine toplantısında ele alınması bekleniyor. Peki hangi borçlar yapılandırılacak?

BORÇ YAPILANDIRMA NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2023 yılı borç yapılandırma paketinin ne zaman başlayacağı, başvuru tarihleri için henüz bir açıklama yapılmadı. Önümüzdeki Bakanlar Kurulu toplantısında ele alınması beklenen yeni yapılandırma paketi ile ilgili detaylı bilginin önümüzdeki Pazartesi günü açıklanması bekleniyor.

HANGİ BORÇLAR YAPILANDIRILACAK?

Yapılandırma işleminin vergi borçları; maliyeye olan vergi borçları henüz kesinleşmemiş veya dava sürecinde olan cezalar, Kredi Yurtlar Kurumu öğrenim kredileri, motorlu taşıt vergileri, trafik cezaları, nüfus cezaları, askerlik cezaları, otoyol ve köprülerden kaçak geçiş ücretleri ve cezaları, gümrük cezaları ve sosyal güvenlik kurumu tarafından takip edilen sigorta primlerini kapsaması bekleniyor.