Gazete Vatan Logo

TBMM (Meclis) ne zaman kapanacak? TBMM 27. dönem seçimden kaç gün önce kapanır, Meclis seçimden önce ne zaman tatile girecek?

Meclis seçimden kaç gün önce kapanır, TBMM ne zaman kapanacak? Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 14 Mayıs’ta yapılacağının netleşmesiyle Meclis son mesaisini yapmaya hazırlanıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) kapanış tarihi belli oldu. Sağlık alanında düzenlemeleri içeren kanun teklifi, KVK ve TÜRK üye seçimi görüşülmesiyle kapanacak. Peki, Meclis ne zaman kapanacak, TBMM seçimden kaç gün önce kapanır?

TBMM (Meclis) ne zaman kapanacak? TBMM 27. dönem seçimden kaç gün önce kapanır, Meclis seçimden önce ne zaman tatile girecek?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar, geçici işçi, vergi affı paketi, 7. yargı paketi gibi birçok konu TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilip yasalaştı. TBMM’nin 27. dönem faaliyetleri seçim nedeniyle sona erecek. Peki, Meclis ne zaman kapanacak?

MECLİS NE ZAMAN KAPANACAK?

2023 yılında milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri 14 Mayıs tarihinde düzenlenecek.

TBMM milletvekili aday listelerini YSK’ya teslim etmesinin ardından Meclis seçim döneminde tatile girecek. Meclis 7 Nisan cuma günü son mesaisini gerçekleştirecek.

Mecliste son hafta Sağlık alanında düzenlemeler içeren kanun teklifi, KVKK ve RTÜK üye seçimi, Komisyonların gündemi ele alınacak.