Gazete Vatan Logo

Vergi affı 2023! Vergi affı çıkacak mı? Vergi affı ne zaman çıkacak?

Vergi borçlarına af haberini duyan vatandaşlar araştırmalarına başladı. Cumhuriyet tarihinin en büyük vergi ve SGK borç yapılandırması için çalışmalara başlayan hükümet, 31 Aralık 2022 tarihine kadar olan vergi borçlarını yapılandıracak. Peki vergi affı çıkacak mı, ne zaman çıkacak? Vergi affı ne zaman gelecek? İşte detaylar...

Vergi affı 2023! Vergi affı çıkacak mı? Vergi affı ne zaman çıkacak?

Vergi affına yönelik ilk adım geliyor. 31 Aralık 2022 tarihine kadar olan vergi ve SGK borçlarının yapılandırılması, önümüzdeki hafta toplanacak kabine toplantısında görüşülmesi bekleniyor. Bu durumla birlikte vatandaşların da "Vergi affı çıkacak mı, vergi affı ne zaman çıkacak" araştırmaları da başladı.

VERGİ AFFI ÇIKACAK MI?

Borç yapılandırma paketiyle birlikte 31 Aralık 2022'ye kadar var olan vergi ve SGK borçları yapılandırma kapsamına alınacak. Vergi affıyla birlikte borçlar uzun vadeye bölünecek ve rahat ödeme imkanı elde edilecek.

VERGİ, SGK, TRAFİK CEZASI, BELEDİYE BORVU, MATRAH ARTIRIMI...

Pakete göre vergi, sigorta primi, idari para cezaları gibi borçlar yapılandırmaya dahil edilecek. Şirketlere matrah artırımı, kasa ve stok affı da tanınacak.

Emlak vergisi borçları, elektrik, su ve öğrenim kredisi borçları da kapsama alınacak. Öte yandan motorlı taşıtlar vergisi, nüfus cezaları, köprü ve otoyol cezaları, gümrük cezaları, askerlik cezalarının da yapılandırmaya dahil edilmesi bekleniyor.

Haberin Devamı