Veba

Veba

Son dakika veba haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan veba ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını veba haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Veba

haberleri sayfasında son dakika yaşanan veba gelişmeleri de dahil olmak üzere 163 veba haberi bulunmuştur. Tüm veba haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Bayram tatili 9 gün oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Bayram tatili 9 gün oldu Ankara’da "Şoför Esnafları ile iftar" programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamu çalışanlarının Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarıldığını açıklayarak "Özel sektörümüzün de böyle bir yaklaşıma sahip olduğunu biliyoruz" dedi.
19.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan Antalya'dan dünyaya seslendi: Doğru bildiğimizi söyleyeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan Antalya'dan dünyaya seslendi: Doğru bildiğimizi söyleyeceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sözler eylemle desteklenmedikçe ne Filistin'deki zulmü durdurmanın, ne de uluslararası sisteme güveni yeniden inşa etmenin mümkün olmadığını belirterek, "Uluslararası toplum Filistin halkına borcunu ancak Filistin Devleti'nin kurulmasıyla ödeyebilir. Bunun için 1967 sınırları temelinde, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız, egemen ve coğrafi bütünlüğü haiz Filistin Devleti'nin teşekkülü sağlanmalı. Bu maksatla garantörlüğü de içerecek şekilde sorumluluk almaya Türkiye olarak hazır olduğumuzu belirttik" dedi.
1.03.2024 Gündem
Yakut Taşı Özellikleri Nelerdir? Yakut Taşının En Bilinen Faydaları...
Yakut Taşı Özellikleri Nelerdir? Yakut Taşının En Bilinen Faydaları... Yakut taşı dünya genelinde en değerli dört taştan biridir. Estetik ve güzellik bakımından oldukça değerli olan yakut taşı Hindistanlılar tarafından taşların efendisi olarak da değerlendirilmektedir.
3.01.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail tepkisi: Batı katliamlara kör ve sağır
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail tepkisi: Batı katliamlara kör ve sağır İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesinin (İSEDAK) 39. Bakanlar Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şu anda Gazze kasabı olan Netanyahu, bir savaş suçlusu olmanın ötesinde kesinlikle Gazze kasabı olarak aynı Miloseviç nasıl yargılandıysa, bu yargılanacaktır. Gazze’nin yeniden imarıyla ilgili hazırlıklara da şimdiden başlamalıyız. İsrail’in Gazze’yi insansızlaştırma politikalarına karşı da çok net bir duruş sergilemeliyiz. Farklı hevesler peşinde koşan İsrailli yöneticilere şu gerçeği bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Gazze, bir Filistin toprağıdır. Gazze Filistinlilerindir, ebediyen de öyle kalacaktır" dedi. 
4.12.2023 Gündem
Şükran günü nedir, Thanksgiving (şükran günü) ne zaman? Thanksgiving ne demek, Şükran Günü'nün arkasındaki hikaye nedir?
Şükran günü nedir, Thanksgiving (şükran günü) ne zaman? Thanksgiving ne demek, Şükran Günü'nün arkasındaki hikaye nedir? ABD'nin New York kentinde Filistinli yanlısı protestocular, geleneksel Şükran Günü Geçidi'ni engellemek için üzerlerine sahte kan döküp ellerini asfalta yapıştırdılar. Söz konusu gelişmenin ardından vatandaşlar “Şükran günü nedir, Thanksgiving (şükran günü) ne zaman? Thanksgiving ne demek, Şükran Günü'nün arkasındaki hikaye nedir?” sorularına yanıt aramaya başladı.
24.11.2023 Gündem
Karantina Adası araştırılacak! 'İlginç olaylar yaşandı'
Karantina Adası araştırılacak! 'İlginç olaylar yaşandı' İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nde (DEÜ) görevli bilim insanları TÜBİTAK projesi kapsamında Urla ilçesinde uzun yıllar veba, kolera, çiçek, sıtma, verem gibi salgın hastalıklarda kullanılan 'Karantina Adası'nda araştırma yürütecek. Proje yürütücülerinden Dr. Muhammed Dağ, "Günümüzde hala pandemi ve salgın hastalıklar devam etmekte. Geçmişte karantina sürecindeki sıkıntılar ve bulunan çözüm yollarının günümüze taşınması oldukça önemli" dedi.
10.10.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli ve memurlara mesaj: Kendini mağdur hisseden tüm kesimlerin gönlünü alacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli ve memurlara mesaj: Kendini mağdur hisseden tüm kesimlerin gönlünü alacağız Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan Kabine toplantısı sona erdi. Kritik Kabine'nin ardından Erdoğan, açıklamalarda bulundu. Erdoğan, emekli ve memurlara mesaj vererek, "Bütçeyle ilgili çalışmaların semeresini gördükçe, kendini mağdur hisseden tüm kesimlerin gönlünü alacağız, bunu yılbaşı civarı neticelendirmeyi planlıyoruz" dedi.
24.07.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli ve memur maaş zammı açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli ve memur maaş zammı açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Teşkilatları ile Bayramlaşma Programı’na canlı bağlantıyla katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç'teki Kur'an yakma provokasyonuna ilişkin, 'Tahrik ve tehdit siyasetine boyun eğmeyeceğiz.' dedi. Erdoğan, memur ve emekli maaşı zammıyla ilgili de 'Düzenlemeyi bayram sonrası hızlıca Meclisimizin takdirine sunacağız' ifadesini kullandı.
29.06.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Nasıl borçları sileceksin, parlamentoda yoksun
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Nasıl borçları sileceksin, parlamentoda yoksun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde “Kadınlar Buluşması”nda konuştu. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'kredi kartı vaadi'ne tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ya sen bir kere parlamentoda yoksun. Nasıl borçları sileceksin... Cumhur ittifakı var çoğunluk, onların izni olmadan nasıl yapacaksın?" dedi.
26.05.2023 Gündem
En korkunç suçların işlendiği tesis Birim 731! Canlı canlı üzerlerinde deney yaptılar...
En korkunç suçların işlendiği tesis Birim 731! Canlı canlı üzerlerinde deney yaptılar... 1939 yılından 1945 yılına kadar süren İkinci Dünya Savaşı, milyonlarca insanın ölümüne neden olan kanlı çatışmaların yanı sıra gelişen teknolojinin de savaşıydı. En korkunç savaş suçları ise Birim 731 adlı bir Japon tesisinde işlenmişti. Birim 731'de yaşanan dehşet, hâlâ duyanların tüylerini diken diken ediyor.
25.05.2023 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 14 Mayıs mesajı: Dalga dalga büyüyen bir zaferin ayak seslerini duyuyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 14 Mayıs mesajı: Dalga dalga büyüyen bir zaferin ayak seslerini duyuyoruz Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyükelçiler ile iftar programında konuştu. Seçim mesajı veren Erdoğan, "14 Mayıs'ta milletimin en doğru kararı vereceğine inanıyoruz. Dalga dalga büyüyen bir zaferin ayak seslerini duyuyoruz. Türkiye Yüzyılı'nın cemresi, sadece gönüllere değil aynı zamanda sandığa da düşmüştür" dedi.
4.04.2023 Gündem
Kaliforniya'da dans salonuna silahlı saldırı düzenleyen şüpheli intihar etti
Kaliforniya'da dans salonuna silahlı saldırı düzenleyen şüpheli intihar etti ABD’nin Kaliforniya eyaletinde düzenlenen ve 10 kişini hayatını kaybettiği silahlı saldırının şüphelisi, özel timin operasyonu sırasında bulunduğu kamyonette intihar etti.
23.01.2023 Dünya
Anavarza Kalesi nerede? Anavarza efsanesi (Anavarza Kalesi hikayesi) nedir, Anavarza Kalesini kim yaptı, ne amaçla yapmıştır?
Anavarza Kalesi nerede? Anavarza efsanesi (Anavarza Kalesi hikayesi) nedir, Anavarza Kalesini kim yaptı, ne amaçla yapmıştır? Şahmaran dizisi konusu ve oyunların performansıyla dikkatleri üzerine çekti. Dizide yılan kalesi olarak geçen Anavarza Kalesi hakkında yapılan aramalar ise arttı. İzleyiciler “Anavarza Kalesi nerede? Anavarza efsanesi (Anavarza Kalesi hikayesi) nedir?” sorularına yanıt aranmaya başlandı. İşte Anavarza Kalesi hakkındaki detaylar ile Anavarza Kalesini kim yaptı, ne amaçla yapmıştır? Sorularının yanıtı…
21.01.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan'a tepki: Ne yaparsan yap, biz gereği neyse bunu her zaman yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan'a tepki: Ne yaparsan yap, biz gereği neyse bunu her zaman yapacağız Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı ile Uluslararası Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Ödül Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Yunanistan'ın ABD'den yardım istemesiyle ilgili konuşan Erdoğan, "Şimdi çıkmış Yunanistan’ın başbakanı Amerika’dan yardım istiyor. Ne yaparsan yap, biz gereği neyse bunu her zaman yapacağız, yapmaya hazırız." dedi.
4.10.2022 Siyaset
Kız Kulesi tadilatında son durum ne? Kız Kulesi restorasyonu neden yapılıyor? Kız Kulesi ne zaman açılacak? Kız Kulesi’nin son hali nasıl olacak?
Kız Kulesi tadilatında son durum ne? Kız Kulesi restorasyonu neden yapılıyor? Kız Kulesi ne zaman açılacak? Kız Kulesi’nin son hali nasıl olacak? İstanbul’un simge yapılarından Kız Kulesi’nde bir süredir restorasyon çalışmaları devam ediyordu. Sosyal medyada Kız Kulesi'nin yıkıldığına yönelik paylaşımlar üzerine Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nden bir açıklama yapıldı. Peki, Kız Kulesi tadilatında son durum ne? Kız Kulesi restorasyonu neden yapılıyor? Kız Kulesi ne zaman açılacak? Kız Kulesi’nin son hali nasıl olacak? Kız Kulesi ne zaman yapıldı? İşte detaylar…
4.09.2022 Gündem
Kadın vampir keşfi! Defin şekilleri dehşete düşürdü: Ayağa kalkmaya çalışırsa orak boğazını kesiyormuş
Kadın vampir keşfi! Defin şekilleri dehşete düşürdü: Ayağa kalkmaya çalışırsa orak boğazını kesiyormuş Polonya'nın Pien köyündeki 17. yüzyıldan kalma bir mezarlıkta yapılan arkeolojik çalışmalar sırasında bir 'kadın vampir' kalıntısı bulundu. 'Ölülerin geri dönüşüne karşı korunmak', İtalyan vampirler ve cadıların mezardan çıkıp insanları yemesini önlemek için boynuna orak yerleştirildiği, ayağına da asma kilit takıldığı görüldü.
3.09.2022 Dünya
Hayvandan insana geçiyor, tüm Türkiye’ye yayılacak! ‘Yılda 1 milyon insanı öldürüyor’
Hayvandan insana geçiyor, tüm Türkiye’ye yayılacak! ‘Yılda 1 milyon insanı öldürüyor’ Küresel ısınma nedeniyle tropikal hastalıklarda bir artış gözlendiğini belirten İTÜ İklim Değişikliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, 2080 yılına kadar sıtmanın tüm Avrupa'ya yayılması beklendiğini ifade etti. Kadıoğlu, "Türkiye'de tropikal hastalıklar için polikliniklerin kurulması gerekecek. Şu an Dünya Sağlık Örgütü, Türkiye'nin güney bölgesini sıtma bölgesi olarak gösteriyor. Bu daha da kuzeye doğru yayılacak" dedi. Enfeksiyon ve Tropikal Hastalıklar Uzmanı Doç. Dr. Şiran Keske ise sıtma virüsünü taşıyan sivrisineğin, iklim değişiklikleri ve havaların ısınmasıyla birlikte daha kolay yayılmaya başladığını vurguladı.
24.08.2022 Yaşam
Balıklı Rum Hastanesi'nin sahibi kim, hastane kimin, kaç yılında kuruldu? Balıklı Rum Hastanesi nerede?
Balıklı Rum Hastanesi'nin sahibi kim, hastane kimin, kaç yılında kuruldu? Balıklı Rum Hastanesi nerede? İstanbul'da öğle saatlerinde Balıklı Rum Hastanesi'nde çıkan yangın sonrası hastane alev aldı. Peki, Balıklı Rum Hastanesi nerede, kaç yılında kuruldu, Balıklı Rum Hastanesi’nde çıkan yangın söndü mü, yangının nedeni ne? Balıklı Rum Hastanesi'nin sahibi kim?
4.08.2022 Yaşam
Kara Veba, bilinen tarihten daha önce ortaya çıkmış! DNA analizi ile tespit edildi, önemli detaylar...
Kara Veba, bilinen tarihten daha önce ortaya çıkmış! DNA analizi ile tespit edildi, önemli detaylar... İnsanlık tarihinde görülen en ölümcül salgın olan Kara Veba üzerine yeni bir çalışma yayımlandı. 13. yüzyıla ait iki mezarda yapılan DNA incelemeleri sonrasında tespit edilen genetik materyallerde, salgının başlangıç olarak görülen tarihten daha önce ortaya çıktığını ortaya koydu. İşte Kırgızistan'da, Kara Veba'nın kökenleri hakkında detayların elde edildiği veriler...
16.06.2022 Bilim ve Teknoloji
Dünyanın en korkunç salgını, insanlığın yarısını yok etti! Koronavirüs bitmeden ‘gizli hepatit’ patladı, Avrupa'dan dünyaya yayılıyor...
Dünyanın en korkunç salgını, insanlığın yarısını yok etti! Koronavirüs bitmeden ‘gizli hepatit’ patladı, Avrupa'dan dünyaya yayılıyor... Koronavirüs salgınından neredeyse sona gelindi. Yaklaşık iki yıldır tüm dünyada hayatı felç eden pandemi, hem vaka hem de ölüm sayılarının giderek azalması ile hayatımızdan çıkmak üzere. Ancak henüz kovid-19'dan tam olarak kurtulmadan yeni salgın alarmı verildi. Tüm dünya risk altında. Avrupa'da gizemli bir hastalık daha patlak verdi. Koronavirüs de ilk çıktığı dönemde akciğerlerde hasar bırakan gizemli bir hastalık olarak hayatımıza girmişti. Tıp çevrelerinin son zamanlarda en fazla konuştuğu konular arasında yer alan ‘gizemli hepatit' virüsü, büyük endişelere neden oldu. Uzmanlar çocuklarda karaciğer yetmezliğine neden olabilen hastalığa karşı ebeveynleri uyarırken, şimdiden birçok çocuk karaciğer nakli oldu. Salgın hastalıkların art arda yaşanması akıllara tarih boyunca insanlığın yaşadığı büyük salgınları getirdi. Dünyanın en büyük salgını... Asırlar önce milyonlarca kişiyi öldürdü, ülkenin yüzde 40'ını yok etti. İşte tarihte büyük ölümlere neden olan salgın hastalıklar…
6.05.2022 Dünya
Montrö 9. madde nedir? Montrö Boğazlar Sözleşmesi maddeleri nelerdir, Montreux Boğazlar Sözleşmesi 9. Madde ne anlama geliyor?
Montrö 9. madde nedir? Montrö Boğazlar Sözleşmesi maddeleri nelerdir, Montreux Boğazlar Sözleşmesi 9. Madde ne anlama geliyor? Litvanya, NATO anlaşmasının 4'üncü maddesinin uygulamaya geçirilmesini resmi olarak talep etti. NATO'nun 4. maddesinde "Taraflardan herhangi biri, taraflardan birinin toprak bütünlüğü, siyasi bağımsızlığı ya da güvenliğinin tehdit edildiğini düşündüğü zaman, tüm taraflar birlikte danışmalarda bulunacaklardır" ifadeleri yer alıyor. Maddenin uygulanması NATO üyelerinin Rusya ve Ukrayna savaşında daha net bir tutum benimsemesine neden olması demek. Öte yandan Ukrayna 9. Madde temelinde Türkiye'den resmi bir talepte bulundu. Peki, Montrö 9. madde nedir, Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nin 9. Maddesi ne anlama geliyor, uygulanırsa ne olur? Montrö Boğazlar Sözleşmesi maddeleri nelerdir?
25.02.2022 Gündem
V harfi ile başlayan bitki isimleri nelerdir?
V harfi ile başlayan bitki isimleri nelerdir? Bitkiler dünyanın birçok farklı yerinde değişik özellikleri ve görevleri ile öne çıkar. Aynı zamanda renkleri ve boyutlarının yanı sıra amacına bağlı farklı bitkiler bulunur. . Bu bitkilerde özellikle Latin alfabesi üzerinden değişik isimlerle adlandırılır. Türkçe üzerinden de yine birçok değişik V harfi ile başlamış bitkiler bulunuyor. Peki, V harfi ile bitki isimleri nelerdir?
23.02.2022 Gündem
U harfi ile başlayan bitki isimleri nelerdir?
U harfi ile başlayan bitki isimleri nelerdir? U harfi ile başlayan bitki isimleri de sıklıkla bulmacalarda soruluyor. U harfi ile başlayan bitki isimleri merak ediliyor. Peki, U harfi ile başlayan bitki isimleri nelerdir? İşte detaylar…
23.02.2022 Gündem
Bakan Pakdemirli müjdeyi resmen duyurdu! Artık ücret alınmayacak...
Bakan Pakdemirli müjdeyi resmen duyurdu! Artık ücret alınmayacak... Manisa ziyareti kapsamında Kula ilçesinde muhtarlarla bir araya gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, hayvan sağlığının insan sağlığı kadar önemli olduğunun altını çizerek, "Sığır brusella, koyun, keçi brusella, şarbon ve veba aşılarının aşı bedelini bundan sonra inşallah almayacağız. Ayrıca tüberkülin testinin bedeli de yetiştiricilerimizden alınmayacak. Bu aşıların sadece uygulama ücretleri alınacak. Aşı bedellerinin alınmaması ile birlikte aşılama oranlarının artacağına inanıyoruz. Hastalıktan gelen verim kayıplarının böylelikle önleneceğini düşünüyoruz" dedi.
13.01.2022 Ekonomi
Kız Kulesi restore ediliyor! 2022 yılında bitecek...
Kız Kulesi restore ediliyor! 2022 yılında bitecek... Kız Kulesi'nde restorasyon çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Kız Kulesi'nin bir işlev yüklenmeden sadece bir Anıt Eser olarak kalmasını, 'Anıt Eser' olarak ziyaret edilmesini, İstanbul'un güzelliklerinin Kız Kulesi panoramasından gözlemlenmesini amaçlıyoruz" dedi.
4.09.2021 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

Veba ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki veba haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.