Gazete Vatan Logo

Balıklı Rum Hastanesi'nin sahibi kim, hastane kimin, kaç yılında kuruldu? Balıklı Rum Hastanesi nerede?

İstanbul'da öğle saatlerinde Balıklı Rum Hastanesi'nde çıkan yangın sonrası hastane alev aldı. Peki, Balıklı Rum Hastanesi nerede, kaç yılında kuruldu, Balıklı Rum Hastanesi’nde çıkan yangın söndü mü, yangının nedeni ne? Balıklı Rum Hastanesi'nin sahibi kim?

Balıklı Rum Hastanesi'nin sahibi kim, hastane kimin, kaç yılında kuruldu? Balıklı Rum Hastanesi nerede?

Balıklı Rum Hastanesi'nde çıkan yangında son durum merak ediliyor. Hastanenin çatı katında çıkan yangına birçok itfaiye ekibi müdahale etti. Binanın tüm çatısını saran yangın devam ederken, yangın hastalar tahliye edildi. Peki, Balıklı Rum Hastanesi nerede, kaç yılında kuruldu? Hastanenin sahibi kim,  Balıklı Rum Hastanesi kimin? Balıklı Rum Hastanesi’nde yangın neden çıktı, söndü mü, son durum ne, yaralı ve ölü var mı?

BALIKLI RUM HASTANESİ’NDE ÇIKAN YANGIN SÖNDÜ MÜ, SON DURUM NE?

Zeytinburnu Balıklı Rum Hastanesi Yaşlı Bakımevi'nin çatısında saat 12.30 sıralarında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Çatı alevlere teslim olurken, bina da dumanla doldu. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilirken, onlarca hasta binadan tahliye edilmeye başlandı.

Kimi hasta kucaklarda kimisi de tekerlekli sandalyelerde binadan dışarı çıkarıldı.

Olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri ise yangını söndürmek için çalışma başlattı.

Yangını söndürme çalışmaları sürdürülüyor.

BALIKLI RUM HASTANESİ NEREDE?

Haberin Devamı

Balıklı Rum Hastanesi İstanbul'un Zeytinburnu ilçesinde yer almaktadır. Kazlıçeşme bölgesinde yer alan Balıklı Rum Hastanesi aynı zamanda Yedikule Göğüs Hastanesi'nin de karşı tarafında yer almaktadır.

Balıklı Rum Hastanesi Vakfı tarafından yönetilir. Bünyesinde Türkiye'nin tek özel uyuşturucu tedavi kliniğini barındırır.

BALIKLI RUM HASYANESİ KAÇ KILINDA KURULDU, SAHİBİ KİM?

Hastanenin geçmişi; 1454 yılında Karaköy'de "Büyük Balıklı Han"'ın bulunduğu yerde faaliyete geçen hastaneye dayanır. 18. yüzyılda veba salgını nedeniyle hastane surların dışına taşınan hastane; "Yedikule Hastanesi" adıyla bakallar esnafı locası tarafından1753 yılında inşa edildi. Ahşap hastane binaları 1790 yılında çıkan yangında yok olunca Patrik 7. Neofitos'un ve Bab-ı Ali tercümanı Yorgo Humuzi'nin katkısı ile yeniden inşa edildi.

1794 yılında yapılan bir düzenleme ile kurum, kronik hastaları ve sokaklarda yaşayan insanlarla dilencileri kabul eden bir kurum haline geldi;. Balıklı Meryem Ana Kilisesi'nin yönetimi hastaneye verildi. Eğrikapı'daki Meryem Ana Kilisesi, müştemilatında psikiyatri hastalarını kabul ettiği için 1816'da hastaneye bağlandı.

Haberin Devamı

Sultan II. Mahmut'un fermanıyla 1836-1838 yılında Yedikule Hastanesi ile birlikte İstanbul'daki diğer iki Rum hastanesinin hastalarının nakledileceği yeni bir hastane inşa edildi. Hastalar, 1839 başında hastaneye nakledildiler.

1894 depreminde hastanenin zarar görmesi üzerine yeni binalar inşa edildi. Bugün hizmet veren binalar, o dönemde inşa edilmiştir. Hastane, 1991 yılında restore edildi. 1994 yılında bünyesinde alkol ve madde bağımlılığı tedavisi için Türkiye'nin ilk özel kliniği kuruldu.

Balıklı Rum Hastanesi Vakfı tarafından yönetilir.