Vakıf Üniversitesi

Vakıf Üniversitesi

Son dakika vakıf üniversitesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan vakıf üniversitesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını vakıf üniversitesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Vakıf Üniversitesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan vakıf üniversitesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.155 vakıf üniversitesi haberi bulunmuştur. Tüm vakıf üniversitesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Hatice Kübra Tongar kimdir? Yazar Hatice Kübra Tongar’ın yazdığı kitaplar ve özgeçmişi
Hatice Kübra Tongar kimdir? Yazar Hatice Kübra Tongar’ın yazdığı kitaplar ve özgeçmişi Annelik ve çocuk üzerine yazdığı kitaplarla popülerleşen yazar Hatice Kübra Tongar "Allah nerede?" sorusuna verdiği yanıtla gündem oldu. Söz konusu videonun ardından Hatice Kübra Tongar ile ilgili araştırmalar arttı. Peki, Yazar Hatice Kübra Tongar kimdir, kitapları neler, kaç yaşında, nereli?
25.04.2024 Gündem
Adana'daki üniversiteler öğrencilerin ilk tercihleri arasında
Adana'daki üniversiteler öğrencilerin ilk tercihleri arasında Türkiye'nin en büyük şehirleri arasında yer alan ve kozmopolit yapısıyla tarım, sanayi ve ekonomi alanında ülke ekonomisine önemli katkı saylayan Adana, eğitimde de yükseköğretime devam etmek isteyen öğrencilerin ilk tercihleri arasında yer alıyor.
27.03.2024 Adana
Vakıf Üniversitesi Nedir? Vakıf Üniversiteleri Paralı Mı, Özel Midir?
Vakıf Üniversitesi Nedir? Vakıf Üniversiteleri Paralı Mı, Özel Midir? Üniversite döneminde tercih yapacak ve kendi için en uygun okulu seçecek olan kişilere birden fazla okul önerilmektedir. Tüm bu okullar vakıf üniversitesi ya da devlet üniversitesi olarak bilinmektedir. Vakıf üniversiteleri özel grubuna giren üniversitelerdir.
5.02.2024 Gündem
AK Parti İBB Başkan Adayı Kurum: İstanbul'a yeni üretim alanları kazandıracağız
AK Parti İBB Başkan Adayı Kurum: İstanbul'a yeni üretim alanları kazandıracağız AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İSTOÇ'u ziyaret etti. Kurum, "Biz İstanbul'a ilgimizi göstereceğiz, mesaimizi göstereceğiz, gençliğimizi göstereceğiz ve çalışkanlığımızla birlikte de bu projeleri yapacak ve sadece İstanbul'a odaklanacağız. Bakın çok önemli; İstanbul basamak olmaz. Gelecek için burayı bir basamak olarak kullanamazsınız" dedi.
9.01.2024 Gündem
Fatih Camii imamına bıçaklı saldırı! İşte yaralıların son durumu
Fatih Camii imamına bıçaklı saldırı! İşte yaralıların son durumu Fatih Camii içerisinde slogan atan Ö.S.'yi uyaran Cami İmamı Galip Usta ve o sırada camide olan Bilal Erdem, Ö.S.'nin bıçaklı saldırısı sonucu yaralandı. Saldırı anına ait görüntüler ortaya çıkarken yaralıların sağlık durumu hakkında son bilgi de paylaşıldı.
9.01.2024 Gündem
Fatih Camii’nde bıçaklı saldırı: İmam ve bir vatandaşın hayati tehlikesi sürüyor
Fatih Camii’nde bıçaklı saldırı: İmam ve bir vatandaşın hayati tehlikesi sürüyor Fatih Camii’nde huzursuzluk çıkararak slogan atan ve kendisini uyaran imam ile bir vatandaşı bıçaklayan zanlı, yakalanarak gözaltına alındı. Yaralanan Fatih Camii imamı ve 1 vatandaşın hayati tehlikesi sürerken, olaya ilişkin İstanbul Valiliği yazılı açıklama yaptı.
8.01.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'deki katliamların önüne geçeceğimiz günler yakındır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'deki katliamların önüne geçeceğimiz günler yakındır İlim Yayma Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kendi evlatlarımızı teknolojiyle birlikte hızla bünyemizi saran yeni iletişim mecralarının sinsi, yıkıcı ve olumsuz etkilerine karşı korumak zorundayız. Artık hem İslam aleminde hem Türk dünyasında geçmişe göre çok daha farklı, çok daha olumlu, çok daha cesur bir hava vardır. Zalim İsrail yönetiminin Batı devletlerinden aldığı destekle sürdürdüğü Gazze’deki katliamların, Kudüs’teki mütecaviz eylemlerinin önüne geçeceğimiz günler de endişe etmeyin, Allah’ın izniyle yakındır" ifadelerini kullandı.
16.12.2023 Gündem
İlim Yayma Vakfı 50. Yıl Özel Ödülü Aziz Sancar’a verildi
İlim Yayma Vakfı 50. Yıl Özel Ödülü Aziz Sancar’a verildi İlim Yayma Ödülleri Takdim Töreni’nde ödüller sahiplerini buldu. Törende, İlim Yayma Vakfı 50. Yıl Özel Ödülü Aziz Sancar’a verildi.
16.12.2023 Kültür Sanat
YÖK'ten kritik karar! Değişliğe gidildi, Resmi Gazete'de yayımlandı
YÖK'ten kritik karar! Değişliğe gidildi, Resmi Gazete'de yayımlandı Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı özel öğrencilik ve çift anadal programlarının işleyişinde değişikliğe gitti.
27.09.2023 Eğitim
EYT ile ilgili kredi müjdesi! Flaş erken emeklilik detayı
EYT ile ilgili kredi müjdesi! Flaş erken emeklilik detayı EYT ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) yasasının ardından, kıdem tazminatı ödemeleri artan işletmelere sağlanan kredi olanaklarından, kar amacı gütmeyen kurumlar da yararlanabilecek. Vakıf, vakıf üniversitesi, dernek ve bağlı şirketleri ile ticaret ve sanayi odaları, meslek örgütleri ve birlikler de Kredi Garanti Fonu (KGF) destekli kıdem tazminatı kredisi çekebilecek. Öte yandan EYT'den yararlanmak isteyen vatandaşlar için yeni fırsatlar ortaya çıktı. İş Kanunu'ndaki önemli detaylar emeklilik hayali kuran çalışanlara büyük fırsatlar sunuyor. Çalıştığı halde girişi yapılmayan, sigortaya girişi geç bildirilenler için emeklilik hakkı yasalarla mümkün. İşte EYT hakkın kazanmayla ile ilgili merak edilen tüm detaylar...
5.08.2023 Ekonomi
Mustafa Sabri Küçükaşçı neden öldü, cenazesi ne zaman? Prof. Dr. Mustafa Sabri Küçükaşçı kimdir, hangi kitapları yazdı?
Mustafa Sabri Küçükaşçı neden öldü, cenazesi ne zaman? Prof. Dr. Mustafa Sabri Küçükaşçı kimdir, hangi kitapları yazdı? 2015'ten 2019'a kadar Topkapı Sarayı Müze Başkanlığı yapan Prof. Dr. Mustafa Sabri Küçükaşçı, 59 yaşında hayatını kaybetti.  964 yılında Konya'da dünyaya gelen Prof. Dr. Mustafa Sabri Küçükaşçı, 1990 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Peki, Prof. Dr. Mustafa Sabri Küçükaşçı kimdir, Mustafa Sabri Küçükaşçı neden öldü?
31.07.2023 Gündem
Kerem Kınık kimdir, kaç yaşında, nereli? İstifa enden Kerem Kınık'ın hayatı…
Kerem Kınık kimdir, kaç yaşında, nereli? İstifa enden Kerem Kınık'ın hayatı… Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık istifa etti. Kızılay Yönetim Kurulu bugün olağanüstü toplanarak oy birliği ile genel kurula gitme kararı aldı. Gelişmenin ardından Kerem Kınık hakkında bilgiler merak konusu oldu. Peki, Kerem Kınık kimdir, kaç yaşında? Kerem Kınık'ın hayatı...
12.05.2023 Gündem
Depremden kurtulan anne 10 yıl sonra bebeğine kavuştu
Depremden kurtulan anne 10 yıl sonra bebeğine kavuştu Kahramanmaraş'ta yaşayan Lütfiye ve Mehmet Kuşat çifti, 10 yıllık evlilikleri boyunca biri 7 aylıkken anne karnında, diğeri doğduktan 22 saat sonra iki bebek kaybetti. Lütfiye Kuşat'ın üçüncü gebeliği ise 4 aylıkken düşükle sonuçlandı. Umudu kesen çift güzel haberi felakette aldı.
13.02.2023 Gündem
Fatih'te 16 yaşındaki Kendal, husumetlilerin saldırısında rast gelen kurşunla öldü
Fatih'te 16 yaşındaki Kendal, husumetlilerin saldırısında rast gelen kurşunla öldü Fatih'te husumetli olduğu kişilere motosikletle geçerken ateş açtığı iddia edilen şüphelilerin silahından çıkan kurşun, işten çıkarak kuzenlerinin yanına gitmek için yürüyen 16 yaşındaki Kendal Yıldız'ın başına isabet etti. Hastaneye kaldırılan Yıldız yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
27.11.2022 Gündem
YÖK Başkanı Özvar: Öncelikli alanlarda uzmanlaşan üniversiteleri destekleme kararı verdik
YÖK Başkanı Özvar: Öncelikli alanlarda uzmanlaşan üniversiteleri destekleme kararı verdik Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Üniversitelerin farklılaşması adına 'öncelikli alanlarda uzmanlaşan üniversiteler' biçiminde rekabet gücü yüksek, bilimsel çalışmalarda temayüz eden üniversiteleri, ayrı bir grup altında YÖK olarak desteklemeye karar verdik" dedi.
3.11.2022 Eğitim
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati CNN Türk'te açıkladı: Asgari ücret ve memur maaşlarının artışı enflasyon altında olmayacak
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati CNN Türk'te açıkladı: Asgari ücret ve memur maaşlarının artışı enflasyon altında olmayacak Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati CNN Türk'te, Türkiye'nin ekonomideki yol haritası, enflasyon, asgari ücret ve memur maaşlarındaki artışla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. "Sert frene basmıyoruz, artış hızının azalması lazım" diyen Bakan Nebati, "Aralık ayında enflasyonun baz etkisiyle azalmasını göreceğiz" ifadelerini kullandı. Bakan Nebati, asgari ücret ve memur maaşlarının artışıyla ilgili olarak ise "Enflasyon altında artış olmayacak" dedi.
7.10.2022 Ekonomi
TBMM Başkanı Şentop: Birleşmiş Milletler artık işlevini kaybetti
TBMM Başkanı Şentop: Birleşmiş Milletler artık işlevini kaybetti Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, “Birleşmiş Milletler esasen İkinci Dünya Savaşı'nın galiplerinin kurduğu bir sistem. Birleşmiş Milletler işlevsiz hale geldi. İşe yaramaz hale geldiğini, fonksiyon icra etmediğini görüyoruz” dedi.
26.09.2022 Siyaset
İBB öğrenci kartı başvurusu nasıl yapılır? İBB indirimli karttan kimler faydalanabilir? Öğrenci Kartı ücreti ne kadar?
İBB öğrenci kartı başvurusu nasıl yapılır? İBB indirimli karttan kimler faydalanabilir? Öğrenci Kartı ücreti ne kadar? İlk ve orta dereceli okullar açıldı. Eylül ayı sonu itibariyle üniversitelerde de eğitim başlayacak. İstanbul’da öğrenim görecek öğrenciler toplu ulaşımdan indirimli faydalanmak için öğrenciler, İBB’nin öğrenci kartına nasıl başvuru yapacaklarını sıklıkla araştırıyor. Peki, İBB öğrenci kartı başvurusu nasıl yapılır? İBB indirimli karttan kimler faydalanabilir? Öğrenci Kartı ücreti ne kadar? İndirimli İstanbulkart vizeleme işlemi nasıl yapılır? İşte detaylar…
16.09.2022 Eğitim
İBB yurt başvuru sonuçları açıklandı! İBB yurt kayıtları ne zaman başlayacak? İşte İBB yurt başvuru sonuç ekranı ve kayıt istenen belgeler!
İBB yurt başvuru sonuçları açıklandı! İBB yurt kayıtları ne zaman başlayacak? İşte İBB yurt başvuru sonuç ekranı ve kayıt istenen belgeler! İstanbul’da öğrenim görecek öğrenciler için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yurt başvuruları 28 Ağustos’ta tamamlandı. Toplam 2 bin 800 kişi kapasiteli İBB yurtlarına 15 bin 547 öğrenci başvuru yapmıştı. Değerlendirme süreci tamamlanan İBB yurt başvuru sonuçları açıklandı. Peki, İBB yurt başvuru sonuçları nereden öğrenilir? İBB yurt ücreti ne kadar? İBB yurt kaydı nasıl yapılır? İBB yurt ödemesi nasıl yapılır? İBB yurt kaydı için istenen belgeler!
11.09.2022 Eğitim
Kız Kulesi tadilatında son durum ne? Kız Kulesi restorasyonu neden yapılıyor? Kız Kulesi ne zaman açılacak? Kız Kulesi’nin son hali nasıl olacak?
Kız Kulesi tadilatında son durum ne? Kız Kulesi restorasyonu neden yapılıyor? Kız Kulesi ne zaman açılacak? Kız Kulesi’nin son hali nasıl olacak? İstanbul’un simge yapılarından Kız Kulesi’nde bir süredir restorasyon çalışmaları devam ediyordu. Sosyal medyada Kız Kulesi'nin yıkıldığına yönelik paylaşımlar üzerine Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nden bir açıklama yapıldı. Peki, Kız Kulesi tadilatında son durum ne? Kız Kulesi restorasyonu neden yapılıyor? Kız Kulesi ne zaman açılacak? Kız Kulesi’nin son hali nasıl olacak? Kız Kulesi ne zaman yapıldı? İşte detaylar…
4.09.2022 Gündem
Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünden "Kız Kulesi" açıklaması
Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünden "Kız Kulesi" açıklaması Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Kız Kulesi ile ilgili yaptığı açıklamada, yapının depreme karşı dayanımının olmadığına ilişkin raporlar doğrultusunda külah kısmının yapıdan uzaklaştırıldığını, özgün malzemesine uygun olarak yapılmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini bildirdi.
3.09.2022 Gündem
YÖK Başkanı Özvar'dan vakıf üniversitelerine 'indirim' çağrısı
YÖK Başkanı Özvar'dan vakıf üniversitelerine 'indirim' çağrısı Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, vakıf üniversitelerine seslenerek, "Kayıt aşamasında ücretlerden kaynaklı oluşabilecek tereddütlerin kayıtlı öğrenci sayısını olumsuz etkilememesi için ekstra indirim kampanyası faydalı olacaktır. Vakıf üniversitelerimizden öngörülebilir ve istikrarlı bir ücret politikası benimsemelerini de bekliyoruz" dedi.
17.08.2022 Eğitim
Kapatılan fakülteler 2022! Kapatılan Fen Edebiyat fakülteleri hangileri, 16 fakülte kapatıldı mı?
Kapatılan fakülteler 2022! Kapatılan Fen Edebiyat fakülteleri hangileri, 16 fakülte kapatıldı mı? Kapatılan fen edebiyat fakülteleri hangileri, 16 fakülte kapatıldı mı? Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı'na göre 36 yeni fakülte kurulurken 16 fakülte kapandı. İşte kapatılan fakülteler 2022…
26.07.2022 Eğitim
Fen Edebiyat fakülteleri kapatıldı mı, kapatılan Fen Edebiyat fakülteleri hangileri?
Fen Edebiyat fakülteleri kapatıldı mı, kapatılan Fen Edebiyat fakülteleri hangileri? Fen Edebiyat fakülteleri kapatılıyor mu? Türkiye'de 15 farklı üniversitede Fen-Edebiyat Fakülteleri kapatıldı, yerlerine ‘İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’ ile ‘Fen Fakültesi’ kuruldu. Peki, kapatılan Fen Edebiyat fakülteleri hangileri? Fen Edebiyat fakülteleri kapatıldı mı?
26.07.2022 Eğitim
Fen-Edebiyat fakülteleri ayrıldı
Fen-Edebiyat fakülteleri ayrıldı Türkiye'de 15 farklı üniversitede Fen-Edebiyat Fakülteleri kapatıldı, yerlerine ‘İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’ ile ‘Fen Fakültesi’ kuruldu.
26.07.2022 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Vakıf Üniversitesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki vakıf üniversitesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.