Uzlaşı

Uzlaşı

Son dakika uzlaşı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan uzlaşı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını uzlaşı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Uzlaşı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan uzlaşı gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.348 uzlaşı haberi bulunmuştur. Tüm uzlaşı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dışişleri'nden 1915 olayları açıklaması: Tek taraflı açıklamaları reddediyoruz
Dışişleri'nden 1915 olayları açıklaması: Tek taraflı açıklamaları reddediyoruz Dışişleri Bakanlığı, bazı radikal çevreleri memnun etmek amacıyla 1915 olayları hakkında yapılan tek taraflı açıklamaların reddedildiğini bildirdi.
24.04.2024 Gündem
TBMM'de 23 Nisan Özel Oturumu! Kurtulmuş: Gündem asra uygun anayasa
TBMM'de 23 Nisan Özel Oturumu! Kurtulmuş: Gündem asra uygun anayasa TBMM'de düzenlenen 23 Nisan Özel Oturumu'nda konuşan Meclis Başkanı Kurtulmuş, 'Gerçekten sivil, darbelerin gölgelerinden kurtulmuş anayasa yapması Meclis'in boynunun borcudur. Öncelikli gündem asra uygun anayasa. Bu haftayı geride bırakıp partilerle yapacağımız temaslarla bu süreci başlatacağız' dedi.
23.04.2024 Gündem
Bakan Tunç'tan kira arabuluculuğu açıklaması
Bakan Tunç'tan kira arabuluculuğu açıklaması Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, hukuki uyuşmazlıkların çözüm yöntemlerinden olan ve 2013 yılında hayata geçirilen arabuluculuk uygulaması kapsamında 5 milyondan fazla dosyanın arabulucuya gittiğini ve 3 milyon 679 bin 537 dosyanın bu sayede anlaşma ile çözüme kavuşturulduğunu açıkladı.
12.04.2024 Ekonomi
Murat Kurum açıkladı! İşte İstanbul'daki son anket sonucu
Murat Kurum açıkladı! İşte İstanbul'daki son anket sonucu Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul'daki son anket sonucunu açıkladı. Kurum, "Son anketlerde biz 1-1,5 puan öndeyiz. Acaba ne yapsak telaşı içerisindeler. Ama hepsi boş. Ne istiyorlarsa araştırsınlar, ne istiyorlarsa sorsunlar. Bizim alnımız ak" dedi.
27.02.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete sert sözler: Kim kime borçlu muamma, rezilli diz boyu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete sert sözler: Kim kime borçlu muamma, rezilli diz boyu! Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir'de düzenlenen mitingde, "Birileri Balıkesir üzerinden birbirlerine borçlanmışlar. Şimdi de bunu televizyon ekranlarından ulu orta dillendirmeye, hatta açıkça ödenmesini istemeye başlamışlar. Anlaşılan birilerinin ödemek zorunda oldukları diyet borcu hiç bitmiyor ve bitmeyecek. Tabii muhalefet cenahında her şey gizli kapaklı olduğu için kimin kiminle yürüdüğü, kimin kime borçlandığı da tam bir muamma. Siyasetin acemi genel başkanlar elinde adeta bir kabzımal hesabına dönüştürülmesi gerçekten utanç verici" dedi.
23.02.2024 Gündem
Asgari ücret zammı belli oldu! Uzmanlardan ilk yorum geldi
Asgari ücret zammı belli oldu! Uzmanlardan ilk yorum geldi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti açıkladı. 1 Ocak 2024'ten itibaren asgari ücret yüzde 49 zamla 17 bin 2 liraya çıkacak. Peki yeni zam oranı için uzman isimler ne dedi? İşte detaylar...
27.12.2023 Ekonomi
Google’ın Kanada kararı ne anlama geliyor? Türkiye'ye de ödeme yapılacak mı?
Google’ın Kanada kararı ne anlama geliyor? Türkiye'ye de ödeme yapılacak mı? Google'ın 'Çevrimiçi Haberler Yasası' kapsamında, Kanada hükümetine her yıl yaklaşık 74 milyon dolar ödeme yapacağı açıklandı. Peki bu aşamaya nasıl gelindi? Söz konusu gelişme diğer ülkeler için ne anlama geliyor? Siber Güvenlik Uzmanı Gökhan Say detayları CNN TÜRK canlı yayınında anlattı.
5.12.2023 Gündem
Google ve META'ya karşı Dijital Telif Yasası çıkışı: Kusura bakmasınlar, ödeyecekler
Google ve META'ya karşı Dijital Telif Yasası çıkışı: Kusura bakmasınlar, ödeyecekler Google, bir ülkede daha Dijital Telif Yasası hükümlerine boyun eğdi. Buna göre; Google, Kanada'da her yıl dijital yayıncılar için yaklaşık 74 milyon dolar ödeme yapacak. Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Ali Murat Kırık sabah.com.tr'ye yaptığı açıklamada, "Türkiye'deki yasa acilen çıkmalı. Bu yasa ile, Google'ın hangi kuruma, hit başına nekadar ödeme yapacağı teminat altına alınmalı." dedi. Dijital Mecralar Komisyon Üyesi Şebnem Bursalı, "Türkiye'deki dijital yayıncıların haklarını koruyacak yasayı çıkaracağız, üzerimize düşeni yapmaya hazırız." diye konuştu. Geçtiğimiz hafta sabah.com.tr'ye konuşan TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, Dijital Telif Yasası'nın hayata geçirileceğini, çalışmaların sürdüğünü ifade etmişti.
30.11.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonla mücadelemize güç aktaracağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonla mücadelemize güç aktaracağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in daveti üzerine Nahçıvan’a günübirlik çalışma ziyaretinde bulundu. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile baş başa görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Kritik ziyaret sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.
26.09.2023 Gündem
Cevdet Yılmaz'dan dar gelirli vatandaşlara vergi müjdesi
Cevdet Yılmaz'dan dar gelirli vatandaşlara vergi müjdesi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, vergi reformuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Cevdet Yılmaz, katıldığı canlı yayın programında vatandaşlara vergi müjdesi verdi. Yılmaz, doğrudan vergilerin artacağına belirterek "Gelir düzeyine göre vergi alınmasını hedefliyoruz" dedi.
16.09.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonominin yol haritasını açıkladı: Türkiye’ye kredi akışı başlıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonominin yol haritasını açıkladı: Türkiye’ye kredi akışı başlıyor Hindistan'daki G20 Liderler Zirvesi'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurda dönüşte uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Enaflasyonla mücadelede atılacak adımları açıklayan Erdoğan, "Atacağımız yeni adımlarla kalıcı çözümleri hayata geçireceğimize inanıyorum. Türkiye Yüzyılı vizyonumuz ve ona ulaşmak için atacağımız nice adımlar Türkiye’nin ekonomik alanda da yıldızını parlatacak." dedi.
11.09.2023 Gündem
Ukrayna, Cidde görüşmelerini Rusya’ya “büyük bir darbe” olarak görüyor
Ukrayna, Cidde görüşmelerini Rusya’ya “büyük bir darbe” olarak görüyor Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak, Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen Ukrayna-Rusya konulu toplantıyı Rusya’ya “büyük bir darbe” olarak nitelendirdi.
7.08.2023 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Filistin'e destek mesajı: Barış için 2 devletli çözüm şart
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Filistin'e destek mesajı: Barış için 2 devletli çözüm şart Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile ortak basın toplantısı düzenledi. "Filistin davasına desteğimizi sürdürdük, sürdüreceğiz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Filistin davasını savunmaya her gayreti desteklemeye devam edeceğiz. 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devleti kurulmasının şart olduğunu ifade etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.
25.07.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur ve emekli maaşı açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur ve emekli maaşı açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu hafta Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni kapsayan Körfez turunu tamamladı. Özellikle ekonomi alanında yeni iş birliği anlaşmaları yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Körfez turu dönüşünde gazetecilere önemli değerlendirmelerde bulundu.
21.07.2023 Gündem
Asgari ücret işveren maliyeti 2023! Asgari ücret işveren maliyeti 2023 Temmuz zammı ne kadar oldu, asgari ücret işveren maliyeti hesaplama nasıl yapılır?
Asgari ücret işveren maliyeti 2023! Asgari ücret işveren maliyeti 2023 Temmuz zammı ne kadar oldu, asgari ücret işveren maliyeti hesaplama nasıl yapılır? Yeni asgari ücret 11 bin 402 TL oldu. Zam sonrası Asgari ücret zammı sonrası sosyal medya hesabından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Asgari ücret Temmuz ayından itibaren net 11 bin 402 TL olarak uygulanacaktır. Milletimize hayırlı ve uğurlu olsun. İşçi ve işveren tarafları başta olmak üzere, uzlaşı kültürü içerisinde asgari ücretin belirlenmesinde emeği geçen tüm paydaşlara milletim adına teşekkür ediyorum" mesajını paylaştı. Asgari ücretin belli olmasının ardından işverenler “Asgari ücret işveren maliyeti 2023” için araştırmalarını yoğunlaştırdı. Peki, Asgari ücret işveren maliyeti 2023 Temmuz zammı ne kadar oldu, asgari ücret işveren maliyeti hesaplama nasıl yapılır? İşte Asgari ücret işveren maliyeti 2023…
22.06.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni asgari ücret mesajı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni asgari ücret mesajı! Asgari ücret zammının açıklanması sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Erdoğan, "Asgari ücret Temmuz ayından itibaren net 11 bin 402 TL olarak uygulanacaktır. Milletimize hayırlı ve uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.
20.06.2023 Ekonomi
Schengen vizesinde yeni dönem! Dijitale geçiyor
Schengen vizesinde yeni dönem! Dijitale geçiyor Avrupa Birliği (AB) Konseyi ile Avrupa Parlamentosu, Schengen vizelerinin dijital hale dönüştürülmesi konusundaki yeni yasa tasarısı üzerinde uzlaştı
14.06.2023 Gündem
Maaşlara refah payı farkı! SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı hepsini kapsıyor, tarih belli oldu
Maaşlara refah payı farkı! SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı hepsini kapsıyor, tarih belli oldu Emekli ve memur milyonları kapsıyor. Asgari ücret görüşmeleri devam ederken bir haber de emekli ve memurlar için geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, 28'inci dönemin ilk kanun teklifinin, en düşük memur maaşının 22 bin TL olarak düzenleneceği teklif olacağını söyledi. Akbaşoğlu, "Emekli maaşlarının temmuz ayına dönük hem enflasyon farkı hem de refah payı farkını ele alacak bir düzenleme de gündeme gelecek" dedi.
13.06.2023 Ekonomi
Dönüşüm kampanyasında rekor talep! 1 milyonu geçti
Dönüşüm kampanyasında rekor talep! 1 milyonu geçti İstanbul’da kentsel dönüşümü hızlandırmak hedefiyle hayata geçirilen ‘Yarısı Bizden’ kampanyasına 90 bin 61 binada 1 milyon 19 bin 471 bağımsız bölümde 269 bin 66 başvuru yapıldı.
2.06.2023 Gündem
'Yarısı Bizden' kampanyasında başvurular sona erdi! Bakan Kurum: Dönüşüm süreci hemen başlayacak
'Yarısı Bizden' kampanyasında başvurular sona erdi! Bakan Kurum: Dönüşüm süreci hemen başlayacak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesini vererek Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesi olarak tanımladığı “Yarısı Bizden” kampanyasının başvuru sürecinin sonlandığını duyurdu. 26 Nisan’da e-Devlet üzerinden başlayan başvuru süreci 31 Mayıs’ta sonlandı. Başvuruları sonlanan Yarısı Bizden kampanyasıyla ilgili resmî sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Yarısı Bizden kampanyamızda başvurular sona erdi. 1 milyon 19 bin 471 bağımsız birim, 269 bin 670 başvuru yapıldı. Şu ana kadar uzlaşı sağlanan 108 bin konutta projelendirme çalışmaları başlatıldı. Tüm başvurular incelenecek, çoğunluğun sağlandığı binalarda dönüşüm süreci hemen başlayacak. İstanbul'umuzu tüm afetlere karşı daha dirençli kılmak için durmadan çalışacağız!” dedi. 
1.06.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sinan Bey ile pazarlık yapmadık
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sinan Bey ile pazarlık yapmadık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT ortak yayınında gündemin merak edilen başlıklarını değerlendirdi. Sinan Oğan'ın ikinci tur desteğini de yorumlayan Erdoğan, "Sinan Bey ile aramızda pazarlık olmadı. Muhalefet bu tür şeyler üzerinde spekülatif arayışlara girerler. Böyle bir talep olmadı." ifadelerini kullandı. "2. turda da milletim bu oyuna gelmeyecek gerekeni yapacaktır." diyen Erdoğan "Kılıçdaroğlu, iş 2. tura kalınca milliyetçiliğin önemini anladı. Milliyetçilerin adresi bellidir, Cumhur İttifakı'dır." diye konuştu.
22.05.2023 Gündem
TBMM Başkanı Şentop: Türk devletleri anahtar konumundadır
TBMM Başkanı Şentop: Türk devletleri anahtar konumundadır TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Bağımsız Türk devletleri; Asya, Avrupa ve Afrika’dan müteşekkil eski dünyanın tam merkezinde, doğudan batıya doğru uzanan bir eksen üzerinde gerek kuzey ile güney gerekse doğu ile batı arasında bir anahtar konumundadır" dedi.
28.04.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 14 Mayıs mesajı: Dalga dalga büyüyen bir zaferin ayak seslerini duyuyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 14 Mayıs mesajı: Dalga dalga büyüyen bir zaferin ayak seslerini duyuyoruz Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyükelçiler ile iftar programında konuştu. Seçim mesajı veren Erdoğan, "14 Mayıs'ta milletimin en doğru kararı vereceğine inanıyoruz. Dalga dalga büyüyen bir zaferin ayak seslerini duyuyoruz. Türkiye Yüzyılı'nın cemresi, sadece gönüllere değil aynı zamanda sandığa da düşmüştür" dedi.
4.04.2023 Gündem
Yeniden Refah Partisi, 20 vekil istedi mi? Ali İhsan Yavuz, CNN Türk'te açıkladı
Yeniden Refah Partisi, 20 vekil istedi mi? Ali İhsan Yavuz, CNN Türk'te açıkladı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, seçim çalışmalarına ilişkin son durumu canlı yayınında CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova'ya açıklamalarda bulunuyor.
27.03.2023 Gündem
Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu oldu
Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu oldu Saadet Partisi Genel Merkezi'nde yaklaşık 5 saat süren toplantının ardından, CHP, İYİ Parti, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Saadet Partisi liderleri dışarıya çıkarak, bina önünde toplanan kalabalığı selamladı. Temel Karamollaoğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayını açıkladı.
7.03.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Uzlaşı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki uzlaşı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.