Üroloji Uzmanı

Üroloji Uzmanı

Son dakika Üroloji Uzmanı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Üroloji Uzmanı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Üroloji Uzmanı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Üroloji Uzmanı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan üroloji uzmanı gelişmeleri de dahil olmak üzere 387 üroloji uzmanı haberi bulunmuştur. Tüm üroloji uzmanı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Karın ağrısıyla hastaneye gitti! Böbreğini gören doktorlar şaşırdı
Karın ağrısıyla hastaneye gitti! Böbreğini gören doktorlar şaşırdı Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yaşayan 10 yıldır karın ağrısı çeken Sabahat Korkmazer,sağ böbreğinden 3 kilo ağırlığında ve 20 santimetre büyüklüğünde kitle çıkarıldı. Operasyonu yapan Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Mansur Dağgülü, “Hem böbreği hem de kitleyi komple çıkardık" dedi.
25.04.2024 Gündem
Erkekler arasında giderek yayınlaşıyor! Uzman isim açıkladı: Yöntem kalıcı ama geri dönüşümü yok
Erkekler arasında giderek yayınlaşıyor! Uzman isim açıkladı: Yöntem kalıcı ama geri dönüşümü yok Artık doğum kontrolü, sadece kadınların sorumluluğu değil. Erkekler için de doğum kontrolü, giderek daha fazla çeşitlilik sunuyor; Kondom, vazektomi, spermisidler, hormonal ilaçlar ve implantlar… Kondomlar, cinsel yolla bulaşan enfeksiyonları ve gebelik riskini azaltmak için etkili bir seçenek sunarken, vazektomi gibi kalıcı çözümler de mevcut. Daha esnek bir yöntem olan spermisidler de doğum kontrol yöntemi olarak kullanılıyor. Üroloji Uzmanı Op. Dr. Sinan Erdal de erklere uygulanan doğum kontrol yöntemlerini açıklarken bu yöntemlerin avantajlarını ve dezavantajlarını detaylandırdı.
10.03.2024 Yaşam
22 yıl sonra bitkisel hayattan çıkıp ikinci yaşamına başladı
22 yıl sonra bitkisel hayattan çıkıp ikinci yaşamına başladı Bursa’da 22 yıl önce karbonmonoksit zehirlenmesi nedeniyle bitkisel hayata giren Neslihan Köse (42), annesi Hale Kabacaoğlu’nun (69) çabalarıyla gördüğü tedaviler sonrası hayata yeniden başladı. Annesinin önce fiziksel olarak ayağa kaldırdığı Neslihan’ın, mental sağlığında da büyük ilerleme kaydedildi. Anlık hafızası yeniden oluşturulan Neslihan’ın unutmadığı tek şey ise şarkılar. Neslihan’ın en büyük hayali ise en sevdiği sanatçı olan Tarkan ile aynı sahneyi paylaşıp, onunla şarkı söylemek.
29.01.2024 Gündem
“Teknoloji bağımlılarında böbrek taşı riski daha yüksek”
“Teknoloji bağımlılarında böbrek taşı riski daha yüksek” Böbrek taşı oluşumunda cinsiyetin, genetik faktörlerin, yaşam tarzının ve diyetin başlıca etkenler olduğuna dikkat çeken Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Selçuk Şahin, “Taş hastalığı erkeklerde daha sıktır. Ancak son yıllarda beslenme alışkanlığının değişmesi nedeniyle kadınlarda ve çocuklarda da hastalık artmıştır. Sedanter hayat yaşayanlar, yatalak hastalar ve teknoloji bağımlılığı nedeniyle az hareket edenlerde daha sık görülmektedir. Obezite de taş hastalığı riskini artırmaktadır” dedi.
3.01.2024 Sağlık
İdrardaki bozulmalar kan kanseri habercisi olabilir
İdrardaki bozulmalar kan kanseri habercisi olabilir Sık idrara çıkma, idrar yaparken yanma, kanama, idrar kaçırma, ani sıkışma, gibi şikayetlerle kendini gösteren mesane kanseri ile ilgili bilgi veren Üroloji Uzmanı Op. Dr. Hilmi Çelik, hastalıkta erken teşhis ve tedavinin önemine dikkat çekti.
21.10.2023 Sağlık
Erkeklerde kısırlığın en büyük nedeni: Varikosel
Erkeklerde kısırlığın en büyük nedeni: Varikosel Erkeklerde testis torbası içerisinde yer alan damarların şişmesi ile bilinen varikosel hastalığı hakkında açıklamalarda bulunan OP. Dr. Maıs Allahverdıyev, “Eğer testis çapında küçülme, yumuşama, sperm kalitesinde ve miktarında azalma mevcutsa hastaya varikoselektomi önerilmektedir” dedi.
15.10.2023 Sağlık
Prostat kanseri riskini azaltan gıdalar ve vitaminler! Uzman isimden hastalığa karşı kritik tavsiyeler
Prostat kanseri riskini azaltan gıdalar ve vitaminler! Uzman isimden hastalığa karşı kritik tavsiyeler Prostat kanserinin erkekleri ilgilendiren başlıca sağlık problemlerinden olduğunu belirten Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Özkan Onuk, “Yüksek oranda hayvansal gıdalarla beslenmek, prostat kanseri riskini artırmaktadır. Bu yüzden hayvansal gıdalardan kaçınmak ve bol lifli gıdalarla beslenmek, prostat kanserinden korunmada fayda sağlayabilir. Ayrıca yeteri kadar güneş ışınına maruz kalmak da vücuttaki D vitamini seviyesini artırarak, prostat kanserine yakalanma riskini azaltabilir” dedi.
14.09.2023 Yaşam
Kanser göstergesi! Bu belirti varsa hemen doktora başvurun
Kanser göstergesi! Bu belirti varsa hemen doktora başvurun Mesane kanseri, böbreklerden başlayarak idrar yolları boyunca ortaya çıkan kanserler arasında, sıklıkla karşılaşılan bir kanser türü. Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Erbay Tümer, idrarda kanamanın, ürolojik açıdan mesane kanseri belirtisi olabileceğini söyledi.
12.07.2023 Sağlık
Obezite, diyabet ve tansiyon hastaları dikkat! Risk artıyor
Obezite, diyabet ve tansiyon hastaları dikkat! Risk artıyor Son yıllarda yapılan çalışmalara göre obezite, diyabet ve tansiyon hastalarının böbrek kanserine yakalanma riski daha fazla. Erken teşhisin hayati öneme sahip olduğunu söyleyen uzmanlar, cerrahi süreçlerle ilgili önemli uyarılarda bulundu.
12.03.2023 Sağlık
Saadettin Eskiçorapçı kimdir, hangi hastanede görevli? Oyuncu Günay Karacaoğlu’nun eşi Prof. Dr. Saadettin Eskiçorapçı’nın biyografisi…
Saadettin Eskiçorapçı kimdir, hangi hastanede görevli? Oyuncu Günay Karacaoğlu’nun eşi Prof. Dr. Saadettin Eskiçorapçı’nın biyografisi… Oyuncu Günay Karacaoğlu, bir süredir birlikte olduğu Prof. Dr. Saadettin Eskiçorapçı ile evlendi. Peki, Saadettin Eskiçorapçı kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi hastanede görevli? Oyuncu Günay Karacaoğlu’nun eşi Prof. Dr. Saadettin Eskiçorapçı’nın biyografisi…
29.09.2022 Magazin
Böbrek tümörlerinde erken tanı hayat kurtarıyor
Böbrek tümörlerinde erken tanı hayat kurtarıyor Böbrek tümörünün en sık görülen tümörler içinde erkeklerde 9, kadınlarda ise 14’üncü sırada yer aldığını vurgulayan Üroloji uzmanı Doç. Dr. İlter Alkan, erken tespit edildiğinde başarı şansının çok daha yüksek olduğunu belirtti.
23.09.2022 Sağlık
'Beynimde çip var; Amerika beni dinliyor' diyen hasta, doktoru silahla tehdit etti
'Beynimde çip var; Amerika beni dinliyor' diyen hasta, doktoru silahla tehdit etti Elazığ'da "Beynimde çip var; Amerika beni dinliyor. Tespit et, çıkar" diyen Serhan Duman, MR talebini reddeden Dr. Oktay Kapan'ı silahla tehdit etti. Duman gözaltına alınıp tutuklanırken, doktor yaşadığı korku dolu anları anlattı. Dr. Kapan, "Çipi çıkarmam için tehdit etti ve elini silahına attı. Bana, 'Mermileri beynine boşaltacağım' dedi. Silahı çıkarınca üzerine fırladım, 15 dakika boğuştuk. Her an silah patlayabilirdi. İkimizden biri de ölebilirdi" dedi.
9.08.2022 Yaşam
Erektil disfonksiyon tedavi edilebilir mi?
Erektil disfonksiyon tedavi edilebilir mi? Erektil disfonksiyonun erkeklerde en yaygın cinsel problem olduğunu belirten Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Sofikerim, erektil disfonksiyon tedavisini sizler için anlattı.
22.07.2022 Sağlık
Sertleşme sorununa doğal çözüm! Mutlu bir cinsel yaşam için şart!
Sertleşme sorununa doğal çözüm! Mutlu bir cinsel yaşam için şart! Her yaştan erkeğin başına gelebilen sertleşme sorunu cinsel yaşamı olumsuz etkiliyor. Sertleşme sorunu süreklilik arz ediyorsa dikkat! Değişen yaşam koşulları, iş hayatının getirmiş olduğu stres, tütün ürünlerinin kullanımının artması ve psikolojik faktörler sertleşme sorununa neden olabiliyor. Uzmanlar, sertleşme sorunu yaşayan erkeklerin bazı uyarı işaretlerine dikkat etmeleri konusunda uyarıyor. Peki, Sertleşme sorunu neden olur? Sertleşme bozukluğunun tedavisi var mı? Sertleşme problemi tedavisi ne? İşte bilmeniz gerekenler…
19.07.2022 Sağlık
Varikosel erkeklerde kısırlığa sebep olabilir
Varikosel erkeklerde kısırlığa sebep olabilir Erkeklerin yüzde 15'inde görülen ve genellikle ergenlikte ortaya çıkan varikoselin tedavi edilmezse kısırlığa neden olabileceğini söyleyen Üroloji Uzmanı Op. Dr. Cemalettin Cengiz Beyaz, “Varikosel; erkeklerde testiste kirli kanı taşıyan damarlarda genişleme olmasıdır. Kısırlık şikâyetiyle gelen hastaların yüzde 40’ında görülmektedir. Anatomik yatkınlık nedeniyle sol tarafta, uzun ve zayıf insanlarda daha çok görülebilmektedir. Ameliyatla tedavisi mümkündür” dedi.
30.05.2022 Sağlık
Rahim ağzı kanseri erkekler için de tehdit yaratıyor
Rahim ağzı kanseri erkekler için de tehdit yaratıyor Erkeklerde genital bölgede siğil olarak kendini gösterebilen HPV virüsü ile kadınlar arasında en sık görülen 4. kanser türü olan rahim ağzı kanseri arasında doğrudan bir ilişki bulunuyor. Yapılan araştırmalar eşleri rahim ağzı kanseri olan erkeklerin yüzde 75’inde HPV virüsü görüldüğünü gösteriyor. Uzmanlar HPV virüsünün sosyal ve psikolojik etkilerinin kanser kadar tehlikeli olduğuna dikkat çekiyor.
24.05.2022 Sağlık
Vazektomi ameliyatının geri dönüşü var mı?
Vazektomi ameliyatının geri dönüşü var mı? Üroloji Uzmanı Op. Dr. Serhat Dönmezer, vazektomi ameliyatı ile ilgili merak edilenleri tüm detaylarıyla sizler için derledi.
26.04.2022 Sağlık
Çocuklukta yaşanan ruhsal ve fiziksel streslerin cinsel gelişim üzerine etkileri
Çocuklukta yaşanan ruhsal ve fiziksel streslerin cinsel gelişim üzerine etkileri Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Kaan Aydos, ruhsal travmalar ve çevresel faktörlere bağlı stres probleminin doğurganlığa olan etkilerini tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.
29.03.2022 Sağlık
Prostat kanserinin tanı ve tedavisi nasıl yapılır?
Prostat kanserinin tanı ve tedavisi nasıl yapılır? Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Berkan Reşorlu, prostat kanserinin belirtilerini, tanı ve tedavi yöntemlerini tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.
28.03.2022 Sağlık
Prostat kanserinin tanı ve tedavisi nasıl yapılır?
Prostat kanserinin tanı ve tedavisi nasıl yapılır? Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Berkan Reşorlu, prostat kanserinin belirtilerini, tanı ve tedavi yöntemlerini tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.
28.03.2022 Sağlık
Sperm kalitesini düşürüyor! Cinselliği bitiriyor
Sperm kalitesini düşürüyor! Cinselliği bitiriyor Alkol, sigara tüketimi, genetiği ile oynanmış gıdalarla beslenme, keyif verici madde kullanımı, uyku düzensizlikleri, stres, obezite, yüksek ısı altında çalışma ve sauna gibi sıcak ortamlarda uzun süreler bulunma, aşırı egzersiz yapmak, dar pantolon giymek de sperm sayısını bozan etkenler olarak sıralanıyor.
10.03.2022 Sağlık
“Böbrek sağlığınız için bu kurallara dikkat edin”
“Böbrek sağlığınız için bu kurallara dikkat edin” Üroloji Uzmanı Dr. Yusuf Gençten, dünyada her 10, ülkemizde ise her 7-8 kişiden birinin kronik böbrek hastası olduğunu belirterek, hastalığın sessizce ilerlediğini kronik böbrek yetmezliği geliştiğini belirtti.
7.03.2022 Sağlık
Robotik pyeloplasti işleminin avantajları nelerdir?
Robotik pyeloplasti işleminin avantajları nelerdir? Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Volkan Tuğcu, Üreteropelvik bileşke darlığı problemlerinin tedavisinde uygulanan robotik pyeloplasti işlemi hakkında merak edilenleri sizler için anlattı.
23.02.2022 Sağlık
Böbrek kanserinin evrelerine göre tedavi seçenekleri nelerdir?
Böbrek kanserinin evrelerine göre tedavi seçenekleri nelerdir? Üroloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. İlker Çömez, böbrek kanserinin evrelerini ve tedavilerini tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı. Evreleme, kanseri konum ve ne kadar uzağa yayıldığı açısından tanımlamanın bir yoludur; en iyi tedavi yönteminin belirlenmesine yardımcı olur.
8.02.2022 Sağlık
Prostat hastalıklarının tedavisinde robotik cerahinin avantajları nelerdir?
Prostat hastalıklarının tedavisinde robotik cerahinin avantajları nelerdir? Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Sofikerim, prostat hastalıklarının tedavisinde robotik cerrahinin faydalarını sizler için anlattı.
17.01.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Üroloji Uzmanı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki üroloji uzmanı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.