Prostat Kanseri

Prostat Kanseri

Son dakika prostat kanseri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan prostat kanseri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını prostat kanseri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Prostat Kanseri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan prostat kanseri gelişmeleri de dahil olmak üzere 743 prostat kanseri haberi bulunmuştur. Tüm prostat kanseri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Emar neden gece çekilir? Sebebine şaşıracaksınız, gece saatlerinin kritik önemi var!
Emar neden gece çekilir? Sebebine şaşıracaksınız, gece saatlerinin kritik önemi var! Manyetik rezonans görüntüleme (MR), vücut içindeki yapıların detaylı bir şekilde incelenmesini sağlayan bir tarama yöntemidir. Bu yöntem, radyo dalgaları ve manyetik alandan faydalanarak gerçekleştirilir. Uzman doktorlar, birçok hastalığın teşhisinde ve tedavi süreçlerinin takibinde MR taramalarından yararlanır. Peki, birçok hastalığın teşhisinde kullanılan EMAR’ın neden gece çekildiğini biliyor musunuz? İşte nedeni…
4.04.2024 Yaşam
Teknolojik tedavi yöntemleri kanser hastaları için umut verici çözümler sunuyor
Teknolojik tedavi yöntemleri kanser hastaları için umut verici çözümler sunuyor Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Radyasyon Onkolojisi Ana Bilim Dalı, 4 hekim, 3 fizik mühendisi ve ekibi ile yılda 2000’e yakın hastaya radyoterapi hizmeti vererek, kanserle mücadelede yan etkileri en aza indiren modern ve teknolojik tedavi yöntemleri ile hastalar için umut verici çözümler sunuyor.
3.04.2024 Adana
İngiltere Kralı Charles ne kanseri? İngiltere Kralı 3. Charles kaç yaşında, Kral Charles’ın hastalığı nedir, Kral Charles kanser mi?
İngiltere Kralı Charles ne kanseri? İngiltere Kralı 3. Charles kaç yaşında, Kral Charles’ın hastalığı nedir, Kral Charles kanser mi? Kral Charles kanser mi, İngiltere Kralı Charles ne kanseri? İngiliz haber ajansı Reuters, SKY News'e dayandırdığı haberinde, İngiltere Kralı 3. Charles'ın kansere yakalandığını duyurdu. Buckingham Sarayı'ndan da açıklama geldi. Peki, İngiltere Kralı 3. Charles kaç yaşında, Kral Charles’ın hastalığı nedir, Kralı Charles ne kanseri?
6.02.2024 Dünya
İngiltere Kralı III. Charles’a kanser teşhisi konuldu
İngiltere Kralı III. Charles’a kanser teşhisi konuldu Buckingham Sarayı, İngiltere Kralı III. Charles’a kanser teşhisi konduğunu duyurdu.
5.02.2024 Dünya
“Tütün kullanımı, kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü”
“Tütün kullanımı, kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü” Tütün kullanımının kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü olduğunu ifade eden İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Serkan Çelik, “Akciğer kanseri başta olmak üzere ağız, gırtlak, yemek borusu, mide, pankreas, böbrek, mesane, rahim ağzı, kalın barsak kanseri gibi en sık görülen kanser türlerine neden olabilmektedir. Sigaranın güvenli bir kullanım seviyesi bulunmamaktadır. Ayrıca sürekli olarak sigara içilen ortamda bulunmak da pasif içicilik bizzat içilmese bile kanser riskini artırabilmektedir” dedi.
4.02.2024 Gündem
Aşırı kırmızı et tüketimi kanser riskini arttırıyor
Aşırı kırmızı et tüketimi kanser riskini arttırıyor Aşırı kırmızı et tüketiminin kolon, rektum ve prostat kanseri riskini artırdığını dile getiren Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Nilüfer Avcı, kanser riskini azaltmak için sağlıklı bir hayat tarzı benimsemenin çok önemli olduğunu söyledi.
28.01.2024 Yaşam
Prostat kanseri riskini azaltan gıdalar ve vitaminler! Uzman isimden hastalığa karşı kritik tavsiyeler
Prostat kanseri riskini azaltan gıdalar ve vitaminler! Uzman isimden hastalığa karşı kritik tavsiyeler Prostat kanserinin erkekleri ilgilendiren başlıca sağlık problemlerinden olduğunu belirten Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Özkan Onuk, “Yüksek oranda hayvansal gıdalarla beslenmek, prostat kanseri riskini artırmaktadır. Bu yüzden hayvansal gıdalardan kaçınmak ve bol lifli gıdalarla beslenmek, prostat kanserinden korunmada fayda sağlayabilir. Ayrıca yeteri kadar güneş ışınına maruz kalmak da vücuttaki D vitamini seviyesini artırarak, prostat kanserine yakalanma riskini azaltabilir” dedi.
14.09.2023 Yaşam
Evden çıktıktan sonra bir daha haber alınamadı: Cesedi enerji içeceği sayesinde bulundu
Evden çıktıktan sonra bir daha haber alınamadı: Cesedi enerji içeceği sayesinde bulundu İskoçya'da evden çıktıktan sonra bir daha haber alınamayan adamın gömüldüğü yer, bir enerji içeceği kutusu sayesinde bulundu.
3.08.2023 Dünya
50 yaş üstü erkekleri etkiliyor! 'Doğru tedavi ile kurtulmak mümkün'
50 yaş üstü erkekleri etkiliyor! 'Doğru tedavi ile kurtulmak mümkün' Her 40 erkekten birinin prostat kanseri nedeniyle hayatını kaybettiğini belirten Prof. Dr. Rahim Horuz, “Özellikle prostat kanseri riski yaş ilerledikçe artar ve genel olarak 50 yaş üzerindeki erkekleri etkiler. Ailesinde prostat kanseri olanlarda risk daha erken, 40’lı yaşlardan itibaren söz konusu olur. Sinsi seyreden prostat kanseri belirli bir aşamadan sonra bel, sırt, kasık bölgesi ve yumurtalık arkalarında ağrı, idrar yapmada zorlanma, bacaklarda ve kasıklarda şişliğe neden olabilir. Prostat kanseri erken evrede saptandığında doğru tedavi ile kurtulmak mümkündür” dedi.
11.05.2023 Sağlık
Kanser tedavisinde en etkili üç yöntem! 'Ömrü uzatıyor' deyip açıkladı
Kanser tedavisinde en etkili üç yöntem! 'Ömrü uzatıyor' deyip açıkladı Dünya Sağlık Örgütü, 185 ülkede yılda 20 milyona yakın insana yeni kanser tanısı konuluyor. 2020'de yaklaşık 10 milyon kişinin ölümüne neden olan kanser, Türkiye’de de her geçen gün yaygın bir hastalık haline geliyor. Erken teşhisin önemine vurgu yapan Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Özlem Er, kanser tedavisinde hayat kurtaran en etkili ‘üç yöntemi’ detayları ile anlattı.
5.03.2023 Gündem
Kanser riskini azaltıyor, diyabete şifa! Tereyağlısını bir kez tüketmek yetiyor
Kanser riskini azaltıyor, diyabete şifa! Tereyağlısını bir kez tüketmek yetiyor Kadınlarda depresyon riskini azaltıyor, beyin sağlığını koruyor. Prostat kanseri riskini azaltıyor, diyabetten koruyor. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, baş ağrısına iyi geliyor. Kahve hafızayı güçlendiriyor, kilo vermenize yardımcı oluyor. Sindirimi düzenliyor ve kabızlığı önlüyor. Tereyağlısı günde 1 kez tüketilirse mucizeler yaratıyor.
4.02.2023 Sağlık
Bir Matteo Messina Denaro vakası daha! 'Çok tehlikeli' mafya babası yakalandı, yeni mesleği şoke etti
Bir Matteo Messina Denaro vakası daha! 'Çok tehlikeli' mafya babası yakalandı, yeni mesleği şoke etti Sicilya mafyasının liderlerinden Matteo Messina Denaro, hafta başında Palermo'da bir özel hastanede yakalanmıştı. Üyesi olduğu örgütün liderleri birer birer yakayı ele verirken Denaro, 30 yıl boyunca hem de İtalya'da hayatına devam etti. Matteo Messina Denaro'nun kaçış sırrı ifşa olmuştu. Öte yandan Uluslararası polis gücü Interpol, 16 yıldır aranan mafya tipi suç örgütü Ndrangheta’nın üyesi Edgardo Greco’yu (63) gözaltına aldıklarını duyurdu. Çok tehlikeli olduğu belirtilen Greco'nun yıllarca nasıl saklandığı ortaya çıktı. İşte haberin detayları...
3.02.2023 Yaşam
Ünlü mafya Matteo Messina Denaro 30 yıl boyunca nasıl saklandı? Gizli sığınakta gerçek ortaya çıktı
Ünlü mafya Matteo Messina Denaro 30 yıl boyunca nasıl saklandı? Gizli sığınakta gerçek ortaya çıktı Sicilya mafyasının liderlerinden Matteo Messina Denaro, hafta başında Palermo'da bir özel hastanede yakalandı. Üyesi olduğu örgütün liderleri birer birer yakayı ele verirken Denaro, 30 yıl boyunca hem de İtalya'da hayatına devam etti. Matteo Messina Denaro'nun kaçış sırrı ortaya çıktı. Öte yandan Denaro’nun gizli sığınak gerçeği gün yüzüne çıkardı. İşte haberin detayları...
25.01.2023 Dünya
Ünlü mafya Matteo Messina Denaro'nun 30 yıl boyunca nasıl saklandığı ortaya çıktı! İşte evinden çıkan eşyalar
Ünlü mafya Matteo Messina Denaro'nun 30 yıl boyunca nasıl saklandığı ortaya çıktı! İşte evinden çıkan eşyalar Sicilya mafyasının liderlerinden Matteo Messina Denaro, hafta başında Palermo'da bir özel hastanede yakalandı. Üyesi olduğu örgütün liderleri birer birer yakayı ele verirken Denaro, 30 yıl boyunca hem de İtalya'da hayatına devam etti. Matteo Messina Denaro'nun kaçış sırrı ortaya çıktı. Öte yandan Denaro’nun evinden bulunan eşyalar şoke etti. İşte haberin detayları...
21.01.2023 Dünya
Ünlü mafya Matteo Messina Denaro 30 yıl boyunca nasıl saklandı? Kendi mi yakalanmak istedi
Ünlü mafya Matteo Messina Denaro 30 yıl boyunca nasıl saklandı? Kendi mi yakalanmak istedi Sicilya mafyasının liderlerinden Matteo Messina Denaro, hafta başında Palermo'da bir özel hastanede yakalandı. Üyesi olduğu örgütün liderleri birer birer yakayı ele verirken Denaro, 30 yıl boyunca hem de İtalya'da hayatına devam etti. Peki Denaro'nun kaçış sırrı neydi?
18.01.2023 Dünya
Alzheimer hastaları için mucize gelişme! Yavaşlatıyor...
Alzheimer hastaları için mucize gelişme! Yavaşlatıyor... Alzheimer hastalığını yavaşlatan ilacın faz 3 klinik deney sonuçlarını açıklandı. İlk sonuçlara göre bir çeşit antikor tedavisi olan ilaç, mucize oldu.
30.11.2022 Sağlık
Prostat kanseri nedir, belirtileri ne? Prostat neden büyür, tedavisi var mı?
Prostat kanseri nedir, belirtileri ne? Prostat neden büyür, tedavisi var mı? Dünya Kupası'ndan sonra teknik adamlığı bırakacak olan Hollanda futbolunun efsane ismi ve milli takım antrenörü Louis van Gaal geçtiğimiz yıl prostat kanseri olduğunu açıklamıştı. Dünya Kupası’nda kupayı kaldırabilmek için orada bulunan teknik adam Louis van Gaal Katar’a gelmeden önce 25 seans kemoterapi gördüğünü açıklamıştı. Louis van Gaal hastalığı yani Prostat kanseri pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, Prostat kanseri nedir, belirtileri ne? Prostat neden büyür? Prostat nasıl anlaşılır? Prostat neden büyür, tedavisi var mı? İşte detaylar…
29.11.2022 Sağlık
Saadettin Eskiçorapçı kimdir, hangi hastanede görevli? Oyuncu Günay Karacaoğlu’nun eşi Prof. Dr. Saadettin Eskiçorapçı’nın biyografisi…
Saadettin Eskiçorapçı kimdir, hangi hastanede görevli? Oyuncu Günay Karacaoğlu’nun eşi Prof. Dr. Saadettin Eskiçorapçı’nın biyografisi… Oyuncu Günay Karacaoğlu, bir süredir birlikte olduğu Prof. Dr. Saadettin Eskiçorapçı ile evlendi. Peki, Saadettin Eskiçorapçı kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi hastanede görevli? Oyuncu Günay Karacaoğlu’nun eşi Prof. Dr. Saadettin Eskiçorapçı’nın biyografisi…
29.09.2022 Magazin
Kurban Bayramı’nda fazla et tüketimi zararlı mı? Et tüketimi kabızlık yapar mı? Et tüketimi ile kanser gelişimi arasında bir ilişki var mı?
Kurban Bayramı’nda fazla et tüketimi zararlı mı? Et tüketimi kabızlık yapar mı? Et tüketimi ile kanser gelişimi arasında bir ilişki var mı? Kurban Bayramı’nın yaklaştığı bu günlerde uzmanlardan bayram uyarıları geliyor. Kronik rahatsızlıkları olanların Kurban Bayramı’nda et tüketime özen göstermesi konusunda uyaran uzmanlar, aşırı et tüketiminin susuzluk, kabızlık, kötü nefes kokusu yapabileceğine dikkat çekiyor. Kırmızı et tüketimi ile ilgili dikkat edilmesi gereken noktaları Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Muharrem Battal anlattı.
4.07.2022 Sağlık
Laparoskopik ve robotik cerrahi hangi ürolojik hastalıklarda tercih edilir?
Laparoskopik ve robotik cerrahi hangi ürolojik hastalıklarda tercih edilir? Üroloji Prof. Dr. Gökhan Atış, günümüze sıklıkla başvurulan laparoskopik ve robotik cerrahi yöntemlerini tüm detaylarıyla sizler için derledi.
4.07.2022 Sağlık
Prostat kanserinin tanısı nasıl konur?
Prostat kanserinin tanısı nasıl konur? Üroloji Prof. Dr. Gökhan Atış, prostat kanserinin tanısı ve PSA düzeyi hakkında merak edilenleri tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.

Prostat kanseri için PSA yüksekliği olan ya da PSA düzeyin normal olsa da fizik muayenesinde bir anormallik saptanan hastalarda yapılan biyopsi sonucunda histopatolojik olarak kesin tanı konulabilmektedir. Alınan parçaları patoloji bölümü incelemekte ve bunun sonucunda prostatta kötü bir oluşum olup olmadığı hakkında bilgi verilmektedir. Prostat kanserinin kesi tanısını son dönemde özellikle MR füzyon biyopsi ile koyabilmekteyiz. Her PSA yüksekliği olan hastanın prostat kanseri olduğu anlamına gelmemektedir. PSA yüksekliği prostatın iyi huylu büyümesinde veya üriner enfeksiyonlarda da yükselebilmektedir.
28.06.2022 Sağlık
Şeker hastalığı ile savaşıyor, kanserli hücre oluşumunu önlüyor! B12 ve D vitamini bakımından çok zengin, yüksek tansiyon riskini düşürüyor....
Şeker hastalığı ile savaşıyor, kanserli hücre oluşumunu önlüyor! B12 ve D vitamini bakımından çok zengin, yüksek tansiyon riskini düşürüyor.... Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, antikor sayısını artırarak virüslere karşı vücudu koruyor. Kandaki hücre sayısını artırıyor, saç dökülmesini ve erken yaşta cildin yıpranmasını önlüyor. Tümör oluşumunu da önleyen bu besin, kanser tedavisinde çok etkili ve kanserli hücre oluşumunu önlüyor. Prostat ve meme kanseri hastaları için özellikle tavsiye ediliyor. Tam bir B12 vitamini deposu, katarak ve göz içindeki tansiyon gibi hastalıkların oluşumunu önlüyor. Kan şekerinin yükselmesini ve aniden düşmesini engelleyerek şeker hastalığının önüne geçiyor. İşte kalp ve damar sağlığı için de çok faydalı olan bu besinin faydaları...
24.06.2022 Sağlık
Kan şekeri seviyesini kontrol ediyor, kanserin her türlüsü ile savaşıyor! Tam bir doğal antibiyotik, asırlardır şifa dağıtıyor...
Kan şekeri seviyesini kontrol ediyor, kanserin her türlüsü ile savaşıyor! Tam bir doğal antibiyotik, asırlardır şifa dağıtıyor... K ve C vitamini bakımından çok zengin, kollajen sentezini artırıyor. Kemik dokusu gelişimine yardımcı oluyor, kan pıhtılaşması için gerekli bir bileşen görevi görüyor. Riboflavin içeriyor, kötü kolesterol seviyelerini düşürüyor, kan şekeri seviyelerini kontrol altında tutuyor. Tip 2 diyabetin tedavisinde kullanılan ilaç ile benzerlik gösteriyor, vücudun şeker seviyesini optimum bir aralıkta tutmaya yardımcı oluyor. Tümör hücrelerinin büyümesini ve yayılmasını engelliyor, kansere karşı koruyan antioksidanlar bakımından oldukça zengin. Bağışıklığı arttırıyor, kolon kanseri, cilt kanseri, prostat kanseri ve tiroidle mücadeleye yardımcı oluyor. Doğal bir antibiyotik olan bu besin kalp krizi riskini azaltmaya yardımcı oluyor, grip ve soğuk algınlığı gibi enfeksiyonel hastalıklardan korumaya yardımcı oluyor. Demir bakımından zengin olduğu için anemiyi tedavi ediyor, yorgunluk ve baş dönmesi gibi anemi belirtilerini sonlandırıyor. Saçların beyazlamasını önlemede yardımcı oluyor, ölümcül hastalıklara karşı koruyor. Bursa'da bin yaşındaki ağacı ile ilgili odağı olan bu meyve şifa bulmak isteyenlerin uğrak yeri haline geldi. İşte her derde deva bu besinin saymakla bitmeyen faydaları...
1.06.2022 Sağlık
Kan şekerini düzenliyor, zihni açıyor! Diyabet, kanser, anemi, karaciğer ve kalp sağlığı...
Kan şekerini düzenliyor, zihni açıyor! Diyabet, kanser, anemi, karaciğer ve kalp sağlığı... Diyabet hastalığında kan şekeri düşüklüğüne iyi geliyor, karaciğer ve kalp sağlığını koruyor. Çok sayıda önemli besin değerine sahip bu besinin içeriğinde B1,B2 ve C vitaminleri ile yüksek miktarda kalsiyum, sodyum, çinko ve potasyum bulunuyor. Zihni açıyor, bağışıklık sistemi üzerinde de güçlendirici bir etkiye sahip. Kansızlık olarak bilinen anemi hastalığının tedavisinde kullanılıyor, içerisindeki niosin ve selenyum maddeleri kansere karşı büyük bir etkiye sahip, özellikle prostat kanseri riski olanlar için tavsiye ediliyor. İşte göz hastalıklarından da koruyan bu besinin saymakla bitmeyen faydaları...
26.04.2022 Sağlık
Sigara bilinen 69 kanserin nedeni
Sigara bilinen 69 kanserin nedeni 1-7 Nisan Kanser Haftası nedeniyle PAÜ Hastanesinde çeşitli etkinlikler düzenlenerek kanser farkındalığına dikkat çekildi.
5.04.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Prostat Kanseri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki prostat kanseri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.