Üreme

Üreme

Son dakika üreme haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan üreme ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını üreme haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Üreme

haberleri sayfasında son dakika yaşanan üreme gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.328 üreme haberi bulunmuştur. Tüm üreme haberleri aşağıda listelenmiştir.
Buzağı destek ödemeleri ne zaman yatacak 2024? Buzagı destekleri yattı mı? buzağı destek ödemeleri sorgulama
Buzağı destek ödemeleri ne zaman yatacak 2024? Buzagı destekleri yattı mı? buzağı destek ödemeleri sorgulama Buzağı desteklerinin ödeneceği tarih sorgulanıyor. 1. Dönem başvuruların ocak ayında tamamlandı. Buzağı desteği 2. Dönem başvuruları ise 1 Nisan 2024 tarihinde başladı, 17 Haziran 2024 tarihlerinde sona erecek. Tarım ve Hayvancılığı desteklemek için verilen buzağı destekleme ödemeleri başvurularla birlikte gerçekleştiriliyor. En az 4 ay yaşamış, programlı aşıları tamamlanmış ve 2023 doğumlu buzağıların faydalandığı desteğin hesaplara yatacağı tarih araştırılıyor. Peki, Buzağı desteği ne zaman yatacak 2024? Buzağı desteği yattı mı?
20.04.2024 Ekonomi
Van Gölü'nde 3 ay sürecek av yasağı başladı
Van Gölü'nde 3 ay sürecek av yasağı başladı Dünyada sadece Van Gölü'nün tuzlu ve sodalı suyunda yaşayabilen, nesli koruma altında bulunan inci kefali, üreme dönemi nedeniyle 15 Nisan ile 15 Temmuz tarihleri arasında avlanamayacak.
15.04.2024 Gündem
Balık sezonu yarın kapanıyor
Balık sezonu yarın kapanıyor Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı “2023-2024 balıkçılık av sezonu başta hamsi olmak üzere birçok türün avcılığı açısından bereketli geçti” dedi. 2023-2024 balıkçılık av sezonu ise 15 Nisan’da kapanacak" dedi.
14.04.2024 Ekonomi
İstanbul Boğazı'nın nesli tükenmekte olan hayvanlarına uydu vericili takip
İstanbul Boğazı'nın nesli tükenmekte olan hayvanlarına uydu vericili takip İstanbul Boğazı'nda nesli tükenmekte olan yelkovan kuşlarının üreme kolonilerinin ve göç yollarının belirlenerek koruma altına alınmasını hedefleyen proje kapsamında, 30 yelkovan kuşuna uydu vericisi takıldı.
12.04.2024 Gündem
Göçleri dikkat çekti! Binlerce  kuş halkalandı
Göçleri dikkat çekti! Binlerce kuş halkalandı Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre; Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce (DKMP) kuşların göçleri, üremeleri ve hayatta kalma başarıları gibi verilerin elde edilmesine yönelik yürütülen halkalama çalışmaları kapsamında 190 türden 23 bin 794 kuş halkalandığı açıklandı.
10.04.2024 Gündem
Çocuk sahibi olmak isteyenler dikkat! Her beş kadından birinde görülüyor
Çocuk sahibi olmak isteyenler dikkat! Her beş kadından birinde görülüyor Genellikle rutin jinekolojik muayeneler sırasında tesadüfen fark edilen miyomlar, en sık üreme çağı olan 25-45 yaş grubu kadınlarda görülüyor. Rahim içerisinde oluşan büyük veya çok sayıdaki miyomun gebe kalma sürecini olumsuz yönde etkileyebildiğini açıklayan Kadın Hastalıkları, Doğum ve Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Nazlı Topfedaisi Özkan, ülkemizde her 5 kadından 1’inde görülen miyomların tedavisinde erken teşhisin önemini vurguladı.
7.04.2024 Yaşam
Sağlık alanında yeni düzenlemeler içeren teklif TBMM'de kabul edildi
Sağlık alanında yeni düzenlemeler içeren teklif TBMM'de kabul edildi Sağlık alanında düzenlemeler içeren 'Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi', TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı.
22.02.2024 Gündem
Sağlık alanında yeni düzenlemeler içeren teklif Meclis'te kabul edildi
Sağlık alanında yeni düzenlemeler içeren teklif Meclis'te kabul edildi Sağlık alanında düzenlemeler içeren Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı.
21.02.2024 Gündem
Partenogenez Nedir, Çeşitleri Nelerdir? Partenogenez Hangi Canlılarda Görülür?
Partenogenez Nedir, Çeşitleri Nelerdir? Partenogenez Hangi Canlılarda Görülür? Pek çok canlının neslini sürdürebilmesi adına üremeye gereksinimleri vardır. Bu üreme ise kendi çeşitlerine ve yapılarına göre değişik şekillerde gerçekleşebilmektedir. Üremeler; eşeysiz ve eşeyli şekilde gerçekleşmektedir. Partenogenez; eşeyli ancak döllenmeye gerekmeden gerçekleşen döllenmedir.
10.02.2024 Yaşam
Göçmen kadınlara seminer düzenlendi
Göçmen kadınlara seminer düzenlendi Adana Büyükşehir Belediyesi, ilgili daire ve kuruluşların iş birliği ile yerel ve göçmen kadınlar “Toplumsal Cinsiyet Kadın Sağlığı ve Üreme Sağlığı Semineri" düzenledi.
8.02.2024 Adana
Karnelyan Taşı Özellikleri Nelerdir? Karnelyan Taşının En Bilinen Faydaları...
Karnelyan Taşı Özellikleri Nelerdir? Karnelyan Taşının En Bilinen Faydaları... Karnelyan taşı akik taşlarından biridir ve ateş kırmızısı rengindir. Kalsedeon kuvarsının türlerinden biri olan karnelyan taşı yardım saydamdır ve minerdir.
2.02.2024 Yaşam
Proliferasyon Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Tıpta Proliferasyon Ne Anlama Gelir?
Proliferasyon Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Tıpta Proliferasyon Ne Anlama Gelir? Prolifesrasyon kelimesi tıp alanında kullanılan sözcüklerden biridir. Bu kelimenin asıl anlamı ise hücrelerin bölünmesi olarak adlandırılmaktadır. Farklı alanlarda yapılan araştırmalar için kullanılan bu kelime hücreler ve canlıları anlatan ifadelerden biridir. Tüm dünyada kullanımı bulunan ve araştırmalar içerisinde sıkça geçirilen bu kelime TDK sözlüğü içerisinde de hücre bölünmesi olarak anlatılmaktadır. 
1.02.2024 Gündem
Mineral İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Mineral Barındıran Gıdalar Listesi...
Mineral İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Mineral Barındıran Gıdalar Listesi... Mineral, vücudun aldığı besinlerin yakılmasından sonra vücutta kalan inorganik maddelerdir. Vücutta kalan mineraller besinlerin içerisinde kendiliğinden de bulunur.
1.02.2024 Yaşam
Akik Taşı Özellikleri Nelerdir? Akik Taşının En Bilinen Faydaları...
Akik Taşı Özellikleri Nelerdir? Akik Taşının En Bilinen Faydaları... Akik taşı kuvars ve kalsedon minerallerinin bir araya gelmesi ile oluşan bir taştır. Bu nedenle de kalsedon kuvarsı olarak da adlandırılabilir.
27.01.2024 Yaşam
Karbonhidrat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Karbonhidrat Barındıran Gıdalar Listesi...
Karbonhidrat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Karbonhidrat Barındıran Gıdalar Listesi... Karbonhidrat, hem canlıların yapısına katılan hem de enerji veren bileşenlerdir. Doğada bulundukları gibi vücudun ana enerji kaynağı olarak da bilinirler.
26.01.2024 Yaşam
Uzmanı kadınları uyardı: Yumurta dondurma 40 yaşından önce yapılmalı
Uzmanı kadınları uyardı: Yumurta dondurma 40 yaşından önce yapılmalı Sağlık sorunları, kariyer gibi nedenlerle çocuk doğurmayı erteleyen ve yumurtalarını donduran kadınların sayısının her geçen gün arttığını ifade eden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Nur Dokuzeylül Güngör, “Yumurta çözüldüğünde verimli olması için 40 yaşından önce dondurulması gerekir” dedi.
24.01.2024 Sağlık
'Rahim ağzı kanseri, 30-44 yaş grubunda artış gösterdi'
'Rahim ağzı kanseri, 30-44 yaş grubunda artış gösterdi' Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'nden Kadın Hastalıkları Doğum ve Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Mine Dağgez, "Rahim ağzı kanseri, dünyada kadınlarda en sık görülen jinekolojik kanser. Bu hastalık daha çok genç kadınlarda, üreme çağındaki kadınlarda görülebilen bir hastalık. Son yıllarda da özellikle 30-44 yaş grubunda artış görülen bir hastalık" dedi.
22.01.2024 Vatan TV
Ay Taşı Özellikleri Nelerdir? Ay Taşının En Bilinen Faydaları...
Ay Taşı Özellikleri Nelerdir? Ay Taşının En Bilinen Faydaları... Ay taşı dünyanın her yerinde bulunan bir taştır. Ay taşı ay ışığına benzer bir parlaklık olan maviden beyaza renkleri nedeniyle oldukça değerlidir. Ay taşı yaygın olarak takı yapımında kullanılmaktadır.
17.01.2024 Yaşam
A Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok A Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi...
A Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok A Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi... A vitamini hayvansal ve bitkisel kaynaklı tüm besinlerde farklı oranlarda bulunmaktadır. Beyaz et, kırmızı et, balık ve deniz ürünleri, taze meyve ve sebzeler A vitamini içerir. 
13.01.2024 Sağlık
Selenyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Selenyum Barındıran Gıdalar Listesi...
Selenyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Selenyum Barındıran Gıdalar Listesi... Selenyum, birçok gıdada doğal olarak bulunan, diğerlerine eklenen ve besin takviyesi olarak bulunan bir eser elementtir. Selenyum insan vücudu için gerekli olan elementlerden biridir.
4.01.2024 Sağlık
"Genetik incelemeli tek embriyo transferi ile gebelik şansı yüzde 95'e çıkıyor"
"Genetik incelemeli tek embriyo transferi ile gebelik şansı yüzde 95'e çıkıyor" Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Hulusi Zeyneloğlu, "Anne baba olma hayali kuran ama sağlık problemleri yaşayan birçok kişi, yeni tedavi yöntemlerinin arayışına giriyor. Tüp bebek tedavisinde genetik incelemeli tek embriyo transferi yönteminin gebelik ihtimalini yüzde 95'e çıkardı" dedi.
25.12.2023 Sağlık
Cinsel fonksiyon bozukluklarına neden oluyor, ameliyat şart! Uzmanından peygamber sünneti uyarısı
Cinsel fonksiyon bozukluklarına neden oluyor, ameliyat şart! Uzmanından peygamber sünneti uyarısı Toplumda "Peygamber sünneti" veya "yarım sünnet" olarak adlandırıldığından sıklıkla hafife alınan ve bir hastalık olarak görülmeyen hipospadias, doğrudan çocukların cinsel işlevi ve üreme yeteneğini hedef alır. Modern tıbbın sunduğu çözümlerle, çocuklara normal bir cinsel fonksiyon ve üreme yeteneği kazandırmak ise mümkün. Çocuk Ürolojisi Uzmanı Prof. Dr. Selçuk Sılay hastalığı “tedavi gerektiren bir anormalliktir” olarak tanımlıyor ve hastalığın uzun vadeli etkileri olabileceğine karşı aileleri uyarıyor.
24.12.2023 Sağlık
Plankton Nedir? Plnktonların Özellikleri Ve Türleri Nelerdir?
Plankton Nedir? Plnktonların Özellikleri Ve Türleri Nelerdir? Deniz bilimi içerisinde sıkça kullanılan kelimelerden biri planktondur. Plankton balık türlerinin besin kaynağı olarak adlandırılır. Her bir planktonun kendi içerisinde ayrı bir özelliği vardır. Mikroskopik canlı türlerine ve gözle görülen boyutlarına da bu isim verilmektedir. Farklı boyutlarda oluşan canlılar okyanusların çoğunluğunu kaplamaktadır.
20.12.2023 Eğitim
Flora Nedir? Türkiye Flora Bölgeleri Özellikleri Nelerdir?
Flora Nedir? Türkiye Flora Bölgeleri Özellikleri Nelerdir? Özellikle biyoloji açısından ele alındığında Flora kelimesi ile çok sık karşı karşıya kalınır. Genelde ise Türkiye'nin ya da herhangi bir şehrin Flora alanı veya bölgesi gibi cümleler dile getirilir. Bu durum o bölgeye özgü olan farklı canlı çeşitlerini ele alan bir yapı olarak değerlendirilebilir. Özellikle de farklı familyalara ait bitkilerin ve o bölgeye özgü olarak alana yayılmış hali şeklinde anlatmak mümkün olur. Bu sebepten dolayı böylesi bölgelerim büyük bir kısmı koruma alanı olarak da ele alınır.
16.12.2023 Eğitim
5 ilde sahipsiz köpek sayısı 100 bine dayandı! Korkutan rakam
5 ilde sahipsiz köpek sayısı 100 bine dayandı! Korkutan rakam Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED) Karadeniz Bölge Temsilcisi Kemal Zafer Özdemir, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü verilerine göre bölgede 5 ildeki sahipsiz sokak köpeklerin sayısının 99 bin olduğunu belirterek, "Belediyeler, ilçelerindeki hayvanları kırsala, dağlara, çöplüklere atıp çözüm bulduklarını zannediyorlar. Fakat buraya atılan hayvanlar kontrolsüzce üremeye devam etmekte" dedi.
12.12.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Üreme ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki üreme haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.