Ur

Ur

Son dakika ur haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ur ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ur haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ur

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ur gelişmeleri de dahil olmak üzere 291 ur haberi bulunmuştur. Tüm ur haberleri aşağıda listelenmiştir.
Erzincan'daki maden faciası! MHP lideri Devlet Bahçeli: Yeni bilirkişi raporu hazırlanmalı
Erzincan'daki maden faciası! MHP lideri Devlet Bahçeli: Yeni bilirkişi raporu hazırlanmalı Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli konuşmasında Erzincan'daki maden faciasıyla ilgili olarak "İliç'te tehlikeli bir sızıntı tespit edilmemiştir. Altın madenciliğinde kimyasallarla değerli madenlerin kazanılmasında kullanılan siyanür ve ağır metallerin olumsuz etkilerinin olduğu bilinen husustur. Tedbirlerin göz ardı edildiği çatlaklara karşı müdahalenin yapılmadığı, ikazlara karşı alanlara solisyon basılması felaketin alt yapısını hazırladığı iddiası vardır. Bilirkişi raporunu tekrar ele alması akla en uygun seçenektir." dedi.
20.02.2024 Gündem
Rotary'lerden kadınlara destek
Rotary'lerden kadınlara destek Adana Taşköprü Rotary ve Seyhan Rotary Kulüpleri’nin Girişimci Kadınlar Projesi (GİKA)’nden 100 den fazla kadın yararlandı.
24.01.2024 Adana
Ege’nin doğal taşları döviz oluyor
Ege’nin doğal taşları döviz oluyor Türkiye’de doğal taş ihracatının lideri olan Ege Maden İhracatçıları, İtalya’da konumunu güçlendirmek için 25-29 Eylül tarihlerinde iki fuarı birden ziyaret etti. Fuar’ın ardından açıklama yapan Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB) 8 aylık dönemde sadece İtalya’ya 70 milyon dolarlık ihracat yapıldığını yılsonuna kadar bu rakamın 100 milyon dolara çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı.
5.10.2023 Ekonomi
Bahçeli’den 15 Temmuz mesajı: Huzur cellatlarının sonu her daim hüsran olacaktır
Bahçeli’den 15 Temmuz mesajı: Huzur cellatlarının sonu her daim hüsran olacaktır MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. “15 Temmuz, sadece ve sıradan bir darbe teşebbüsü değildir” diyen Bahçeli “Huzur cellatlarının sonu her daim hüsran olacaktır” ifadelerini kullandı
15.07.2023 Gündem
Erdoğan'dan net İsveç mesajı: Sözlerini tutacaklar, teröre karşı net tavır bekliyoruz
Erdoğan'dan net İsveç mesajı: Sözlerini tutacaklar, teröre karşı net tavır bekliyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Litvanya’nın başkenti Vilnius'ta düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nin ardından basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, İsveç'in üyelik süreci, tahıl koridoru ve terörle mücadele konusunda önemli mesajlar verdi.
12.07.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur ve emeklilere zam açıklaması: Verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur ve emeklilere zam açıklaması: Verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında saat 16.00'da toplandı. Yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "5 Temmuz Çarşamba günü enflasyon oranlarının belli olmasıyla birlikte biz de memur ve emeklilerimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz." dedi. İsveç'te çirkin saldırıyla ilgili de konuşan Erdoğan, "İsveç'te Kuran-ı Kerim'e yönelik alçakça saldırı hepimizi öfkelendirdi, bu bir nefret suçu. Bu sapkınlığın, bırakın fikir özgürlüğünü en temel insani değerlerle bağdaşması mümkün değildir. Bu nefret suçunun polis korumasında işlenmesi daha vahimdir." ifadelerini kullandı.
3.07.2023 Gündem
Kanser sürecinde hayat kurtarıyor! Karaciğer metastazı uyarısı
Kanser sürecinde hayat kurtarıyor! Karaciğer metastazı uyarısı Günümüzde tüm insanlığın en korktuğu hastalıkların başında gelen kanser vakalarında artış sürüyor. DSÖ verilerine göre 2040 yılına kadar 28 milyon yeni vaka görüleceğinin tahmin edildiğini açıklayan Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ali Kağan Gökakın, hastalığın vücudun farklı bölgelerine olan etkilerinden olan karaciğer metastazı konusunda uyardı. Erken teşhisin hastalıkla mücadelede en etkin silah olduğunu söyleyen Prof. Dr. Gökakın, “Kanser kaynaklı ölümlerin yüzde 30 ila yüzde 50’sinin erken teşhis ve etkili tedaviyle önlenebileceğini ise unutmamak gerekiyor” şeklinde konuştu.
14.06.2023 Sağlık
Maide Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Maide Suresi okumanın yararları ve faziletleri ne?
Maide Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Maide Suresi okumanın yararları ve faziletleri ne? Medine döneminde inen Maide Suresi, 120 âyettir. Sûre, adını 112. ve 114. âyetlerde yer alan “mâide” (sofra) kelimesinden almıştır. Sûrede başlıca; verilen sözlerin yerine getirilmesi, İsrailoğullarının sözlerinde durmamaları, Hıristiyanların yanlış inançları, dünyaya düşkünlükleri ve yolsuzlukları, müslümanlar için bazı talimat, uyarı ve dinî hükümler konu edilmektedir. Peki, Maide Suresi okumanın yararları ve faziletleri ne? Maide suresi ne anlatıyor? Maide ne demek? Maide Sûresi kaç âyet? İşte Maide Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri!
4.05.2023 Sureler
İsra Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! İsra Suresi okumanın yararları ve faziletleri
İsra Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! İsra Suresi okumanın yararları ve faziletleri Birinci ayette geçen ‘isra’ kelimesinden adını alan sure 111 ayetten oluşuyor. Kuran-ı Kerim’in 17’inci suresidir. İsra’nın anlamı ‘göğe yükseliş’ veya ‘gece yürüyüşü’ olarak tabir edilmektedir. Bu olay Hicret’ten önce meydana gelmiştir. Mekke döneminde indirilen son sure ‘İsra’ suresidir.
3.05.2023 Sureler
Hz. İbrahim'in babası kimdir? Azer (Taruh) iman etti mi?
Hz. İbrahim'in babası kimdir? Azer (Taruh) iman etti mi? Hz. İbrahim'in babası Azer ya da Tarah (Taruh) olarak bilinmektedir. Bu isim Tevrat'ta Tarah olarak geçerken Kur'an-ı Kerim'de Azer olarak bahsedilmiştir. Peki, Hz. İbrahim'in babası kimdir? Azer (Taruh) iman etti mi? İşte Hz. İbrahim'in babası ile ilgili bilgiler...
13.09.2022 Dini Bilgiler
D100 karayolunda otomobil kaza yapan araçlara çarptı: 3 yaralı
D100 karayolunda otomobil kaza yapan araçlara çarptı: 3 yaralı Kastamonu’nun Tosya ilçesi tosya,karayolunda bir otomobilin kaza yapan araçlara çarpması neticesinde 3 kişi yaralandı.
10.07.2022 Yaşam
MSB duyurdu! 6 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi
MSB duyurdu! 6 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi MSB: Pençe-Kilit ve Pençe-Kaplan Operasyon bölgelerinde tespit edilen 6 PKK’lı terörist etkisiz hâle getirildi.
29.06.2022 Gündem
MHP lideri Bahçeli'den oy oranıyla ilgili flaş açıklama!
MHP lideri Bahçeli'den oy oranıyla ilgili flaş açıklama! MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunarak, "2023'te Cumhur İttifakı açık ara sandıktan çıkacaktır. Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 50'yi fersah fersah geçerek yeniden seçilecektir. Millet İttifakı'nın nasıl bir adayı vardır ki yıpranmasın diye açıklanmıyor." ifadelerini kullandı.
21.06.2022 Siyaset
Üzerinde 'Allah' yazan çınar, 'Mistik Anıt Ağaç' olarak tescillendi
Üzerinde 'Allah' yazan çınar, 'Mistik Anıt Ağaç' olarak tescillendi Bartın'ın Ulus ilçesine bağlı Köklü köyünde gövdesinde Arapça harflerle 'Allah' lafzı olduğu tespit edilen 'doğu çınarı', Karabük Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nca 'Mistik Anıt Ağaç' olarak tescillendi. Köy muhtarı Hayri Açıkgöz "Ağacımız koruma altına alındı, buna çok sevindik" dedi.
3.04.2022 Gündem
Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez nedir, ritüelleri nelerdir?
Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez nedir, ritüelleri nelerdir? Türk dünyasında kutlanan mevsimlik bayramlardan olan Hıdırellez, Hızır ve İlyas’ın yeryüzünde buluştukları gün olarak kutlanıyor. Bahar ayları ile birlikte pek çok kişi de Hıdırellez’in ne zaman kutlanacağını merak ediyor. Peki, Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez nedir, ritüelleri nelerdir? Hıdırellez ne zaman kutlanır? İşte detaylar…
19.03.2022 Gündem
“TEKNOFEST bir fırsat"
“TEKNOFEST bir fırsat" Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, bu yıl Samsun merkezli yapılacak olan TEKNOFEST’i bir ‘fırsat’ olarak gördüklerini söyledi.
18.03.2022 Bilim ve Teknoloji
Şahmeran duası nasıl okunur? Ramazan ayında şahmeran duası fazileti nelerdir?
Şahmeran duası nasıl okunur? Ramazan ayında şahmeran duası fazileti nelerdir? Dünya çapında bir milyardan fazla insan Ramazan’ı karşılamaya hazırlanıyor. İslam dininin beş şartından biri olan oruç, dünyevi zevklerden uzak durmak, kötü niyet ve arzuları dizginlemek, Allah'a itaat ve teslimiyet için yapılan ibadetlerden biridir. 11 ayın sultanı Ramazan’ı dualarla karşılamak, dualarla geçirmek ve bitirmek manevi açıdan insanın olgunlaşmasına vesile oluyor. Bu ayda yapılacak dualar Allah’ın sonsuz nimetlerine şükretmek için önemli bir fırsat. Allah ile bağ kurabileceğimiz ve ondan gönlünüzden geçen güzel şeyleri dileyebileceğiniz bu ayda Şahmeran duası da en çok okunan dilek duaları arasında yer alıyor. Peki, Şahmeran duası nasıl okunur? Ramazan ayında şahmeran duası yararları ve faziletleri nelerdir? Şahmeran duasının Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri…
1.04.2022 Ramazan
Urfa'nın neyi meşhur? Urfa'nın en meşhur yiyecekleri ve yerleri…
Urfa'nın neyi meşhur? Urfa'nın en meşhur yiyecekleri ve yerleri… Güneydoğu Anadolu'da yer alan Şanlıurfa sevilen ve ilgi duyulan şehirler arasında gösteriliyor. Urfa'ya ait yiyecekler ve gezilecek yerler de seyahat planlayan pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, Urfa'nın neyi meşhur? Urfa'nın en meşhur yiyecekleri ve yerleri…
9.02.2022 Kültür Sanat
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki toplantı sonrası HÜRJET için son dakika kararı
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki toplantı sonrası HÜRJET için son dakika kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası yazılı açıklama geldi. Toplantıda savunma sanayiinde yurt dışından alınan her türlü teknolojinin ülkemizde geliştirilmesinin tam bağımsız savunma sanayii için mutlak gereklilik olduğu, sektörün bu alanda yaptığı çalışmalara desteğin süreceği vurguladı. Öte yandan önümüzdeki yıl ilk uçuşu planlanan HÜRJET için ilk etap seri üretim kararı alındığı açıklandı.
12.01.2022 Gündem
İsmail Demir: Türkiye savunma sanayiinde aktör konumuna dönüştü
İsmail Demir: Türkiye savunma sanayiinde aktör konumuna dönüştü Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "Bugün Türkiye ürettiği platformlar ve alt sistemlerinin yetenekleri sayesinde savunma sanayiinde artık bir pazar değil, aktör konumuna dönüşmüştür" dedi.
19.10.2021 Gündem
Kerbela olayı nedir, aşure günü Kerbela'da ne oldu? Kerbela olayı ve aşure günü arasındaki bağ!
Kerbela olayı nedir, aşure günü Kerbela'da ne oldu? Kerbela olayı ve aşure günü arasındaki bağ! İstarihinin gördüğü en acı felâketlerden biri olan, Peygamber Efendimiz'in torunu Hazret-i Hüseyin'in (r.a.) hunharca katledildiği olay, Muharrem ayının 10. Günü idrak edilen aşure günü nedeniyle merak ediliyor. Peki, Kerbela olayı nedir? Aşure günü Kerbela'da ne oldu?
18.08.2021 Gündem
Şeftalide verim ve kalite 'yerli anaç' ile artacak
Şeftalide verim ve kalite 'yerli anaç' ile artacak Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ve Bademli Fidancılık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi iş birliğiyle şeftali ve nektarin yetiştiriciliğinin en önemli sorunu "kök ur nematod" hastalığına karşı yerli anaç geliştirildi.
3.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Türk bilim insanları geliştirdi! Seri üretime hazırlanıyor
Türk bilim insanları geliştirdi! Seri üretime hazırlanıyor Gebze Teknik Üniversitesinde geliştirilen, led ışıkla aktif hale gelerek ağızdaki zararlı bakteri ve mikropları 3 dakikada yüzde 99 oranında temizleyen akıllı nanomoleküller içeren diş macunu ile diş fırçası, seri üretimle kullanıma sunulacak.
13.07.2021 Bilim ve Teknoloji
Varank: Dünya F-35'leri değil savaşan İHA'larımızı konuşacak
Varank: Dünya F-35'leri değil savaşan İHA'larımızı konuşacak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin insansız hava aracı teknolojilerine ilişkin, "Türkiye şu anda savaşan İHA teknolojisine yatırım yapan birkaç ülkeden biri" dedi.
9.06.2021 Bilim ve Teknoloji
Tüm gözler Türkiye'de! 'Dünya savaşan İHA'larımızı konuşacak!'
Tüm gözler Türkiye'de! 'Dünya savaşan İHA'larımızı konuşacak!' Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin savaşan insansız hava aracı (İHA) teknolojisine yatırım yapan birkaç ülkeden biri olduğunu belirterek, "Biz savaşan İHA'larımızı piyasaya çıkardığımızda emin olun dünya F-35’leri değil Türkiye’nin geliştirdiği savaşan İHA'ları konuşacak." dedi.
9.06.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Ur ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ur haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.