Üniversiteye Giriş

Üniversiteye Giriş

Son dakika üniversiteye giriş haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan üniversiteye giriş ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını üniversiteye giriş haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Üniversiteye Giriş

haberleri sayfasında son dakika yaşanan üniversiteye giriş gelişmeleri de dahil olmak üzere 728 üniversiteye giriş haberi bulunmuştur. Tüm üniversiteye giriş haberleri aşağıda listelenmiştir.
YKS değişecek mi, 2024 sınav sistemi nasıl olacak? 2024 YKS (üniversite sınavı) nasıl zor mu olacak?
YKS değişecek mi, 2024 sınav sistemi nasıl olacak? 2024 YKS (üniversite sınavı) nasıl zor mu olacak? Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce her yıl üniversiteye giriş sınavı olan Yükseköğretim Kurumları sınavı bu yıl haziran ayının son haftası yapılacağı tahmin ediliyor. Sosyal medyada dolanan sınav sistemi değişecek iddialarının ardından öğrenciler “YKS değişecek mi, 2024 sınav sistemi nasıl olacak? 2024 YKS (üniversite sınavı) nasıl zor mu olacak?” sorularına yanıt aranıyor.
28.09.2023 Eğitim
YKS SONUÇLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANIYOR? 20 Temmuz 2023 YKS sonuçları saat kaçta açıklanacak, YKS 2023 sonuçları saat kaçta açıklandı?
YKS SONUÇLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANIYOR? 20 Temmuz 2023 YKS sonuçları saat kaçta açıklanacak, YKS 2023 sonuçları saat kaçta açıklandı? YKS sonuçları saat kaçta açıklanacak 2023, ÖSYM YKS sonuçları kaçta açıklanır? Sorularının yanıtı TYT, AYT ve YDT olmak üzere 3 oturuma giren öğrenciler tarafından merak ediliyor. Hayalindeki üniversiteye girmek için gün sayan adaylar heyecanla YKS sonuçlarının açıklanacağı saati sorguluyor. ÖSYM YKS sonuçlarının erişme açılacağı günü 20 Temmuz olarak duyurmuştu. Peki, YKS sonuçları saat kaçta açıklanıyor? 2022 YKS sonuçları saat kaçta açıklandı?
19.07.2023 Eğitim
Oruç Baba İnan kimdir? 2000 ÖSS Türkiye birincisi Oruç Baba İnan nereli, kaç yaşında, hangi üniversitede okudu?
Oruç Baba İnan kimdir? 2000 ÖSS Türkiye birincisi Oruç Baba İnan nereli, kaç yaşında, hangi üniversitede okudu? ÖSYM tarafından 2000 yılında gerçekleştirilen Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) tüm alanlarda tam puan alarak Türkiye birincisi olan Konyalı Oruç Baba İnan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcılığına atandı. Peki, Oruç Baba İnan kimdir? 2000 ÖSS Türkiye birincisi Oruç Baba İnan nereli, kaç yaşında, hangi üniversitede okudu?
22.06.2023 Gündem
Filmlere konu olacak hikaye! 2000 yılının Konyalı ÖSS birincisi şimdi bakan yardımcısı oldu
Filmlere konu olacak hikaye! 2000 yılının Konyalı ÖSS birincisi şimdi bakan yardımcısı oldu 2000 yılında üniversiteye giriş sınavlarında birinci olarak Türkiye’ye adını duyuran Konyalı Oruç Baba İnan, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı olarak atandı.
22.06.2023 Gündem
Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavı ne zaman, başvurular ne zaman? 2023 MSÜ sonuçları ne zaman açıklanır? 2023 MSÜ sınav tarihi ve başvuru tarihi!
Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavı ne zaman, başvurular ne zaman? 2023 MSÜ sonuçları ne zaman açıklanır? 2023 MSÜ sınav tarihi ve başvuru tarihi! ÖSYM sınav takvimi açıklandı! 2023 MSÜ sınav tarihi belli oldu! Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2023 MSÜ) için başvuru tarihleri merak ediliyordu. ÖSYM tarafından açıklanan 2023 sınav uygulama takvimine göre başvuru, sınav ve sonuç açıklama tarihleri belli oldu. Peki, Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavı ne zaman, başvurular ne zaman? 2023 MSÜ sonuçları ne zaman açıklanır? 2023 MSÜ sınav tarihi ve başvuru tarihi!
24.11.2022 Eğitim
YKS 2023 ne zaman? ÖSYM YKS sınav takvimi belli oldu! Üniversiteye giriş sınavı 2023 yılında hangi ayda ve tarihte yapılacak?
YKS 2023 ne zaman? ÖSYM YKS sınav takvimi belli oldu! Üniversiteye giriş sınavı 2023 yılında hangi ayda ve tarihte yapılacak? ÖSYM'nin internet sitesinden açıklanan sınav takvimine göre, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) oturumları için tarih belli oldu. Peki, YKS 2023 ne zaman?
24.11.2022 Eğitim
Tuzla'da motosiklet ile otomobil çarpıştı: 1 ölü
Tuzla'da motosiklet ile otomobil çarpıştı: 1 ölü Tuzla'da üniversite öğrencisinin kullandığı otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü Doğan Karbuz hayatını kaybetti. Olay yerine gelen Doğan Karbuz'un kardeşi sinir krizi geçirdi.
22.11.2022 Yaşam
YÖK Başkanı Özvar: Öncelikli alanlarda uzmanlaşan üniversiteleri destekleme kararı verdik
YÖK Başkanı Özvar: Öncelikli alanlarda uzmanlaşan üniversiteleri destekleme kararı verdik Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Üniversitelerin farklılaşması adına 'öncelikli alanlarda uzmanlaşan üniversiteler' biçiminde rekabet gücü yüksek, bilimsel çalışmalarda temayüz eden üniversiteleri, ayrı bir grup altında YÖK olarak desteklemeye karar verdik" dedi.
3.11.2022 Eğitim
Sınav öncesi ve sonrası okunacak dualar! Sınav duaları neler? Sınava giren için nasıl dua edilir?
Sınav öncesi ve sonrası okunacak dualar! Sınav duaları neler? Sınava giren için nasıl dua edilir? Yıl boyu her yaşta pek çok kişi farklı sınavlara giriyor. Sınavda ter döken adaylara yapılacak dualar da sıklıkla araştırılan konular arasında geliyor. Sınavda olan kişiye aileleri ve yakınları dualarla destek olmak ve manevi olarak destek göndermek isteyenler de bu dönemlerde sıklıkla yapılan duaları merak ediyor. Peki, Sınav duaları neler? Sınava giren için nasıl dua edilir? Sınavı kesin kazandıran dua var mı? Sınava giren için okunacak dualar neler? İşte sınav öncesi ve sonrası okunacak dualar!
18.09.2022 Dini Bilgiler
Üniversite için nerelerden burs alınır? İşte üniversite öğrencilerine burs veren kurum, kuruluş ve vakıflar!
Üniversite için nerelerden burs alınır? İşte üniversite öğrencilerine burs veren kurum, kuruluş ve vakıflar! YKS tercihlerinin bitmesine kısa bir süre kaldı. Bazı adaylar eğitim görmek istedikleri üniversite ve bölümleri tercih işlemlerini tamamlarken kimi de üniversitelerin olanakları ile ilgili araştırmalarına devam ediyor. Süreç daralırken hala tercih işlemini tamamlamayan pek çok aday da bulunuyor. Bu yıl çok sayıda kurum ve kuruluş tercih işlemlerini yapacak adaylar için burs programını açıkladı. Bunların başında özel üniversiteler geliyor. Bazı ayrıcalıklı bölümlerde de YÖK burs desteği sağlıyor. Aynı zamanda önemli marka ve kurumların vakıfları da burs programlarını ve şartlarını açıkladı. Tercih sürecinde henüz bölümünüze karar vermediyseniz “Hangi kurumlardan burs alabilirim? Üniversite için nerelerden burs alabilirim?” diyorsanız sizin için üniversite öğrencilerine burs veren kurum, kuruluş ve vakıfların listesini hazırladık. İşte üniversite eğitiminiz boyunca burs alabileceğiniz yerler…
2.08.2022 Eğitim
2022 YKS tercih döneminde uzmanından ailelere öneriler! Tercih sürecinde ailenin rolü ne olmalı?
2022 YKS tercih döneminde uzmanından ailelere öneriler! Tercih sürecinde ailenin rolü ne olmalı? 2022 YKS tercih maratonu başladı! Üniversite adayları ileride yapacakları meslekleri ve eğitim almak istedikleri üniversiteleri seçecek. Uzmanlar ise tercih süreci ile ilgili anne ve babalara uyarılarda bulunuyor. “Meslek seçimi çocuğun tercihine bırakılmalı” diyen Uzman Klinik Psikolog Elvin Akı Konuk, aile baskısı ile seçilen meslekler ve karamsar yorumların gençlerde özgüven eksikliğine yol açabileceğine dikkat çekiyor. Peki, Tercih sürecinde ailenin rolü ne olmalı? Meslek seçiminde aile nasıl davranmalı? Psikolog Elvin Akı Konuk anlattı.
27.07.2022 Eğitim
YÖK duyurdu! Öğrenci affı ile ilgili usul ve esaslar yayınlandı! Kimler öğrenci affından yararlanabilecek?
YÖK duyurdu! Öğrenci affı ile ilgili usul ve esaslar yayınlandı! Kimler öğrenci affından yararlanabilecek? YÖK duyurdu! Öğrenci affı ile ilgili düzenlemenin detayları belli oldu. 5 Temmuz 2022 tarihli Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7417 sayılı Kanun'da kamuoyunda “öğrenci affı” olarak adlandırılan yasal düzenlemenin uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar Yükseköğretim Kurulu tarafından yayımlandı. Peki, Kimler öğrenci affından yararlanabilecek? Öğrenci affı ile kimler kayıt yaptırabilecek? Öğrenci affı kimleri kapsıyor? Kapatılan okulların öğrencileri aftan yararlanacak mı? İşte Öğrenci affı ile ilgili usul ve esaslar…
22.07.2022 Eğitim
YKS sonuçlarıyla ilgili flaş açıklama! Sıralama şoku!
YKS sonuçlarıyla ilgili flaş açıklama! Sıralama şoku! YKS ile ilgili son dakika açıklaması. Üniversiteye giriş sınavı YKS sonuçları açıklandı ancak adaylar aldıkları puana göre sıralamada çok geriye düşünce şoke oldu. Sınavın geçen yıllara göre kolay olması, barajın kaldırılması ve aday sayısının çokluğu puanlar ve sıralamalar arasında uçurumlara yol açtı. Eğitim uzmanları bu yılı, matematik netlerinin en etkisiz olduğu yıl olarak tanımladı.
19.07.2022 Eğitim
Öğrenci affı nedir, gelecek mi, üniversite öğrenci affı ne zaman çıkacak? Üniversite affı en son ne zaman çıktı, bu yıl çıkacak mı?
Öğrenci affı nedir, gelecek mi, üniversite öğrenci affı ne zaman çıkacak? Üniversite affı en son ne zaman çıktı, bu yıl çıkacak mı? Üniversite affı 2022 ile ilgili aramalar arttı. 2018 yılında yapılan öğrenci affının ardından bu sene üniversite öğrencilerine affın gelip gelmeyeceği merak ediliyordu. Merak edilen yanıt AKP Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu’ndan geldi. Peki, Üniversite affı nedir, YÖK üniversite affı 2022 çıkacak mı? Üniversite öğrenci affı ne zaman çıkacak, öğrenci affı 2022 gelecek mi?
13.05.2022 Eğitim
2022 YKS sınav yerleri ne zaman açıklanacak? YKS sınava giriş belgesi ne zaman yayınlanacak?
2022 YKS sınav yerleri ne zaman açıklanacak? YKS sınava giriş belgesi ne zaman yayınlanacak? Üniversiteye giriş sınavı için geri sayım sürüyor. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için başvurular tamamlandı. Üniversite adayları sınav için gün sayarken ÖSYM tarafından, YKS giriş belgelerinin ne zaman açıklanacağını araştırıyor. Milyonlarca adayın gözü ÖSYM’ye çevrildi. Peki, 2022 YKS sınav yerleri ne zaman açıklanacak? YKS sınava giriş belgesi ne zaman yayınlanacak? İşte detaylar…
8.05.2022 Eğitim
YÖK ile TPAO arasında iş birliği protokolü
YÖK ile TPAO arasında iş birliği protokolü  Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokole şartları karşılayan öğrencilere aylık 6 bin lira burs verilecek.
11.04.2022 Eğitim
Burs başvurusu ile ilgili yeni gelişme! Son gün 22 Nisan...
Burs başvurusu ile ilgili yeni gelişme! Son gün 22 Nisan... Milyonlarca öğrenciye güzel haber. Burs başvuruları yeniden başladı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 2 bin 300 öğrenciyi kapsayacak Stajyer Araştırmacı Bursları’nın (STAR) yeniden açılacağına yönelik açıklamasının ardından programla ilgili detaylar belli oldu. Üniversiteye giriş sıralaması ve not ortalaması tutan öğrenciler 22 Nisan’a kadar başvurabilecek.
6.04.2022 Ekonomi
Üniversite kapısı onlara da açıldı!  Yeni düzenleme yapıldı eski ve yeni mezunlar...
Üniversite kapısı onlara da açıldı! Yeni düzenleme yapıldı eski ve yeni mezunlar... Üniversiteye girişlerle ilgili flaş değişiklik. Binlerce öğrenciyi kapsıyor. Millî Eğitim Bakanlığı, hafif düzeyde zihinsel yetersizliği veya hafif düzeyde otizm spektrum bozukluğu olan öğrencilerin eğitim gördüğü özel eğitim meslek okullarını bitirenlerin Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girmesine imkân sağlayan düzenlemenin kapsamını genişleterek hem eski mezunların hem de özel eğitim mesleki eğitim merkezi mezunlarının üniversiteye erişiminin önünü açtı.
2.10.2021 Eğitim
Rusya'da üniversitede silahlı saldırı! Öğrenciler pencereden atladı
Rusya'da üniversitede silahlı saldırı! Öğrenciler pencereden atladı Rusya'nın Sibirya bölgesindeki Perm Üniversitesi'nde silahlı bir saldırı meydana geldi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde öğrencilerin canlarını kurtarmak için pencereden atladığı görülüyor. Rusya Soruşturma Komitesi, Perm Üniversitesi’ndeki silahlı saldırıda 8 kişinin öldüğünü, 6 kişinin yaralandığını bildirdi. Saldırgan etkisiz hale getirildi.
20.09.2021 Dünya
2021 YKS’de barajı geçmek için kaç net gerekiyor? YKS'de kaç net, kaç puan?
2021 YKS’de barajı geçmek için kaç net gerekiyor? YKS'de kaç net, kaç puan? Üniversiteye giriş sınavı YKS'de baraj puanları merak ediliyor. Adaylar ve yakınları TYT, AYT ve YDT'de net sayısının kaç puan getireceğini araştırıyor. YKS 2021'in TYT sınavında 150 barajını geçenler 2 yıllık ön lisans; AYT’de ise Sözel, Sayısal ve Eşit Ağırlıklı puan türlerinin en az birinden 180 barajını geçenler 4 yıllık lisans programlarını tercih edebilecek. Barajı geçmek için TYT’de 15, AYT’de 35-55 arası net yapmak gerekiyor. Peki, 2021 YKS’de barajı geçmek için kaç net gerekiyor? YKS'de kaç net kaç puan? İşte 2021 YKS'de barajı geçmenin yolları
27.06.2021 Eğitim
2021 YKS'nin ikinci oturumu AYT başladı!
2021 YKS'nin ikinci oturumu AYT başladı! Milyonlarca öğrencinin katıldığı YKS sınavında ikinci oturum olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) 10.15 itibariyle başladı. Adaylar, AYT'de 180 dakika ter dökecek.
27.06.2021 Eğitim
YKS kaçta bitecek? AYT kaçta bitiyor? AYT sınavından en erken ne zaman çıkılır? YDT sınavı ne zaman?
YKS kaçta bitecek? AYT kaçta bitiyor? AYT sınavından en erken ne zaman çıkılır? YDT sınavı ne zaman? Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (2021-YKS) AYT ve YDT oturumları bugün yapılacak. AYT'ye 1 milyon 781 bin 760 ve YDT'ye 130 bin 522 aday katılacak. Adaylar ve yakınları 'YKS kaçta bitecek? AYT kaçta bitiyor? AYT sınavından en erken ne zaman çıkılır? YDT sınavı ne zaman?' sorularını araştırıyor. İşte 2021 YKS sınav saatleri!
27.06.2021 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Ve belli oldu, ilkokul ortaokul ve liseler...
MEB resmen duyurdu! Ve belli oldu, ilkokul ortaokul ve liseler... Milyonlarca kişi merakla bekliyordu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk resmen duyurdu. Bakan Selçuk, 9 il hariç bütün ortaokul ve liselerde bir kapanmanın söz konusu olduğunu söyledi. Bakan Selçuk bursluluk sınavı ve aday kaldırma sınavlarının iptal edildiğini açıkladı. Okulların tamamen kapanıp kapanmayacağı ile ilgili de konuşan Bakan Selçuk, salı günü yapılacak kabine toplantısını işaret etti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk "İlk önce köy okullarından başlamak üzere öğretmenlerimizin yüzde 10'u, Kovid-19 geçirenler hariç aşılandı, ikinci aşıları da devam ediyor. Önümüzdeki günlerde bunun hızla artacağını söyleyebilirim. 125 bin öğretmenimizin aşılanacağını da buradan söylemiş olayım" dedi.
9.04.2021 Eğitim
Hayatı kolaylaştıran 3D cihazlar üretiyorlar
Hayatı kolaylaştıran 3D cihazlar üretiyorlar Farklı okullarda okuyan 10 öğrenci, hayırsever bir vatandaşın desteğiyle açtıkları atölyede robotik kodlama yöntemi ve 3D yazıcılarla günlük hayatı kolaylaştıracak aletler üretiyor.
14.02.2021 Bilim ve Teknoloji
YKS ücretlerini belediye ödeyecek!
YKS ücretlerini belediye ödeyecek! Ankara Büyükşehir Belediyesi ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının YKS ücretini ödeyecek. Destekten faydalanmak isteyenler "forms.ankara.bel.tr/yks2021" adresindeki gerekli bilgileri doldurarak başvuru yapılabilecek.
6.02.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Üniversiteye Giriş ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki üniversiteye giriş haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.