Gazete Vatan Logo

Oruç Baba İnan kimdir? 2000 ÖSS Türkiye birincisi Oruç Baba İnan nereli, kaç yaşında, hangi üniversitede okudu?

ÖSYM tarafından 2000 yılında gerçekleştirilen Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) tüm alanlarda tam puan alarak Türkiye birincisi olan Konyalı Oruç Baba İnan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcılığına atandı. Peki, Oruç Baba İnan kimdir? 2000 ÖSS Türkiye birincisi Oruç Baba İnan nereli, kaç yaşında, hangi üniversitede okudu?

Oruç Baba İnan kimdir? 2000 ÖSS Türkiye birincisi Oruç Baba İnan nereli, kaç yaşında, hangi üniversitede okudu?

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Yardımcılığı görevine getirilen Oruç Baba İnan, 2000 yılındaki üniversiteye giriş sınavlarında birinci olarak Türkiye'ye adını duyurmuştu. Oruç Baba İnan ismi 23 sene sonra bu sabaha karşı Resmi Gazete'de Bakan Yardımcıları listesinde yer aldı. Peki, Oruç Baba İnan kimdir, nereli, kaç yaşında? 2000 ÖSS Türkiye birincisi Oruç Baba’nın biyografisi…

ORUÇ BABA İNAN KİMDİR?

Oruç Baba İnan 1981 yılında Yunak’ın Çayırbaşı Köyü’nde doğdu. 2000 yılında ÖSS Türkiye birincisi derecesiyle kazandığı Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olduğu tarihten bugüne; Yıldız Holding ve Anadolu Birlik Holding’de çeşitli pozisyonlarda bulunmasının ardından Turkcell’de ticari pazarlama direktörü olarak görev yapmakta iken, 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan TBMM Milletvekili Genel Seçimlerinde AK Parti’den Konya Milletvekili Aday Adayı oldu. Son olarak Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameye göre Oruç Baba İnan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bakan yardımcılığı görevine atandı.

Haberin Devamı