Türkiye Birincisi

Türkiye Birincisi

Son dakika türkiye birincisi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan türkiye birincisi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını türkiye birincisi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Türkiye Birincisi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan türkiye birincisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.559 türkiye birincisi haberi bulunmuştur. Tüm türkiye birincisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması tamamlandı: Adana'da birincilik Nezihe Yalvaç'ın oldu
MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması tamamlandı: Adana'da birincilik Nezihe Yalvaç'ın oldu MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması’nda Akdeniz bölgesinden Kahramanmaraş, Hatay, Adana ve Antalya’da düzenlenen yarışmanın bölge birincileri belirlendi.
2.05.2024 Adana
Nisan’da portakal çiçeği kokan Çukurova, narenciye üretiminde Türkiye birincisi! Rakam verildi
Nisan’da portakal çiçeği kokan Çukurova, narenciye üretiminde Türkiye birincisi! Rakam verildi Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, Çukurova’nın bereketli topraklarının, narenciye üretiminde Türkiye’de birinci sırada yer aldığını hatırlatarak, “2023 yılında bölgemizde 3 milyon 200 bin tonun üzerinde rekolte elde edildi” dedi.
17.04.2024 Adana
Adana soya üretiminde Türkiye birincisi oldu! 90 bin ton üretiliyor
Adana soya üretiminde Türkiye birincisi oldu! 90 bin ton üretiliyor Adana, 2023 yılında soya üretiminde Türkiye birincisi oldu. İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Adana’nın 2023 yılında 90 bin ton soya üretimi ile Türkiye’nin yüzde 65’ini, Akdeniz Bölgesi’nin de yüzde 69’unu karşılayarak Akdeniz ve Türkiye birinci oldu” denildi.
27.03.2024 Adana
Adana 89 bin ton yerfıstığı üretimi ile Türkiye birincisi oldu
Adana 89 bin ton yerfıstığı üretimi ile Türkiye birincisi oldu Adana, 2023 yılında yerfıstığı üretiminde Türkiye birincisi oldu.
25.03.2024 Adana
Adana karpuz üretiminde Türkiye’de birincisi oldu! Yüzde 17,6'sını karşılıyor
Adana karpuz üretiminde Türkiye’de birincisi oldu! Yüzde 17,6'sını karşılıyor Adana, 2023 yılında karpuz üretiminde Türkiye birincisi oldu. İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Biliyor musunuz? Adana’nın 2023 yılında 554 bin ton karpuz üretimi ile Türkiye üretiminin yüzde 17,6’sını karşıladı. Türkiye birincisi oldu” denildi.
20.03.2024 Adana
Bakan Bak: Okul sporlarında öğrencilerimiz başarı hikayesi yazacak
Bakan Bak: Okul sporlarında öğrencilerimiz başarı hikayesi yazacak Uluslararası Okul Sporları Federasyonu (ISF) tarafından Sırbistan’da düzenlenecek ISF Futsal Dünya Şampiyonası’nda mücadele edecek olan milli sporcular, yarın Belgrad’a gidecek. Okul çağındaki her öğrencinin sporda bir başarı hikayesi yazma potansiyeline sahip olduğunu belirten Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, milli sporculara Futsal Dünya Şampiyonası’nda başarılar diledi.
8.10.2023 Gündem
Bakan Yerlikaya net konuştu: "Uyuşturucu tacirlerine hayatı dar edeceğiz"
Bakan Yerlikaya net konuştu: "Uyuşturucu tacirlerine hayatı dar edeceğiz" İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son 60 günde uyuşturucu tacirlerine karşı 33 bin 295 operasyon düzenlediklerini, bu operasyonlar sonucunda 4 bin 30 şahsın tutuklandığını söyledi. Bakan Yerlikaya, "Uyuşturucu tacirlerine göz açtırmayacağız. Sokak sokak peşlerindeyiz. Vatandaşlarımızı zehirlemeye çalışanlara hayatı dar edeceğiz" dedi.
5.08.2023 Gündem
Bakan Ersoy konteyner kentte kalan depremzedelerle bayramlaştı
Bakan Ersoy konteyner kentte kalan depremzedelerle bayramlaştı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kurban Bayramı'nın 2. gününde Malatya'da depremzedeler ile bir araya gelerek bayramlarını kutladı.
29.06.2023 Gündem
Oruç Baba İnan kimdir? 2000 ÖSS Türkiye birincisi Oruç Baba İnan nereli, kaç yaşında, hangi üniversitede okudu?
Oruç Baba İnan kimdir? 2000 ÖSS Türkiye birincisi Oruç Baba İnan nereli, kaç yaşında, hangi üniversitede okudu? ÖSYM tarafından 2000 yılında gerçekleştirilen Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) tüm alanlarda tam puan alarak Türkiye birincisi olan Konyalı Oruç Baba İnan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcılığına atandı. Peki, Oruç Baba İnan kimdir? 2000 ÖSS Türkiye birincisi Oruç Baba İnan nereli, kaç yaşında, hangi üniversitede okudu?
22.06.2023 Gündem
Bakan Bozdağ: Değişmesi gereken iktidar değil, muhalefettir
Bakan Bozdağ: Değişmesi gereken iktidar değil, muhalefettir Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “14 Mayıs seçim sonuçları bir değişim sürecinin de başlangıç tarihidir. 28 Mayıs'tan sonra pek çok partide tartışma olacak, yönetimlerinde değişim olacaktır. Bu milletin de gördüğü, sandıkta verdiği bir talimattır. 'Ya bırakın ya da aranızda bu işi halledin' talimatı vermiştir. Türkiye'de iktidar sorunu değil muhalefet sorunu var. Değişmesi gereken iktidar değil muhalefettir” dedi.
18.05.2023 Gündem
Selin Demiratar oyunculuğu bıraktı, emekli oldu! 'Zaten teklif gelmiyor'
Selin Demiratar oyunculuğu bıraktı, emekli oldu! 'Zaten teklif gelmiyor' Oyunculuk serüvenine henüz 16 yaşında 'Koçum Benim' dizisiyle adım atan Selin Demiratar, 1999 yılında düzenlenen Miss Globe Türkiye yarışmasında birinci seçildi. 'Feyza' karakterini canlandırdığı, başrolünde şarkıcı Kutsi ile yer aldığı 'Huzur Sokağı' (2012-2014) dizisinden bu yana ekranlarda uzak olan tescilli güzel, çarpıcı bir açıklamaya imza attı.
18.01.2023 Magazin
Masterchef Türkiye şampiyonu kim oldu, Metin mi? Masterchef Türkiye şampiyonu ödülü nedir? 2022 MasterChef Türkiye birincisi…
Masterchef Türkiye şampiyonu kim oldu, Metin mi? Masterchef Türkiye şampiyonu ödülü nedir? 2022 MasterChef Türkiye birincisi… Masterchef Türkiye şampiyonu belli oldu. Finalistin belli olduğu yarışmada Metin Şöhret, Kıvanç ise Ada tabağıyla yarıştı. 6 ay süren mücadelenin kazananı son kez yarışmanın mutfağında yemeğini yaptı. MasterChef şampiyonu, birinci isim merakla sorgulanıyor. Peki, MasterChef Türkiye şampiyonu kim oldu, kupayı kim aldı Metin mi Kıvanç mı? Masterchef Türkiye şampiyonu ödülü nedir?
11.01.2023 Televizyon
Hüseyin Örs kimdir, kaç yaşında, nereli? İYİ Parti milletvekili Hüseyin Örs’in sağlık durumu nasıl?
Hüseyin Örs kimdir, kaç yaşında, nereli? İYİ Parti milletvekili Hüseyin Örs’in sağlık durumu nasıl? TBMM’deki devam eden bütçe görüşmeleri sırasında dün yaşanan gerginlik bugün de devam etti.  İYİ Parti Milletvekili Ümit Beyaz kürsüde konuşma yaparken AK Parti ile İYİ Parti milletvekilleri arasında sözlü tartışma yaşandı. Gerilim büyüdü ve AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık ile İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs arasında yumruklaşma yaşandı, Örs hastaneye kaldırıldı.
6.12.2022 Gündem
Krem balın faydası iki kat fazla
Krem balın faydası iki kat fazla Kayseri'de düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı’na Erzurum’dan katılan arıcı Vahit Özden, bekletilerek krem formunu alan balın faydasının iki kat fazla olduğunu söyleyerek, “Eğer bal donmuyorsa, hakiki değildir” dedi.
4.11.2022 Yaşam
Dansta dünya finaline gidecek isim Biser Mutlu oldu
Dansta dünya finaline gidecek isim Biser Mutlu oldu Hip hop, popping, house gibi tüm sokak dansı türlerini bünyesinde barındıran Red Bull Dance Your Style Türkiye Finali, 10 Eylül Cumartesi günü Ankara Seğmenler Parkı Amfi Tiyatro’da gerçekleştirildi.
12.09.2022 Magazin
En zor iki bölümü bir arada bitirdi dünya peşinden koştu
En zor iki bölümü bir arada bitirdi dünya peşinden koştu Malatyalı değirmenci bir baba ile ev hanımı annenin ilk çocuğu olan İbrahim Ethem Hamamcı (24) Fen Lisesi'nden mezun oldu, 2016'da LYS Türkiye birincisi olarak üniversiteyi kazandı. Uluslararası tıp bölümünü seçen Hamamcı, aynı anda bilgisayar mühendisliği de okuyarak çift anadal yaptı ve okulu Medipol Üniversitesi'nde bir ilke imza attı. Bilgisayar mühendisliğinden mezun olan Hamamcı, tıp fakültesi 6'ncı sınıfta olmasına rağmen Yale, Pensilvanya Üniversitesi gibi dünyanın en saygın üniversitelerinden burslu doktora kabulü aldı. Ama o, tercihini İsviçre'den yana kullandı ve şimdi en büyük hedefi, sağlıkta yapay zeka üzerine çalışarak doktor meslektaşlarının üzerindeki yoğun hasta yükünü biraz olsun hafifletmek.
24.07.2022 Yaşam
Zeynep Dila, TYT ve İngilizce alanlarında birinci oldu
Zeynep Dila, TYT ve İngilizce alanlarında birinci oldu Kocaeli'nin Darıca ilçesinde lise öğrencisi Zeynep Dila Kuyucu (18), Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve İngilizce alanlarında 500 tam puan alarak, Türkiye birincisi oldu. 9'uncu sınıftan bu yana çok düzenli çalıştığını belirten Kuyucu, "Zorlandığınız bir konunun başına oturmak zor biliyorum. Fakat bu size ne kadar zor geliyorsa gelsin, birazcık gayretle, sabırla, çabayla yapamayacağınız bir şey yok" dedi.
18.07.2022 Yaşam
YKS birincisi kaç puan aldı 2022, kaç net yaptı? YKS Türkiye birincisi Zeynep Dila Kuyucu nasıl çalıştı?
YKS birincisi kaç puan aldı 2022, kaç net yaptı? YKS Türkiye birincisi Zeynep Dila Kuyucu nasıl çalıştı? YKS Türkiye birincisi kaç puan aldı, YKS Türkiye birincisi Zeynep Dila Kuyucu nasıl çalıştı? Kocaeli'nin Darıca ilçesinde yaşayan ve hem TYT hem de yabancı dil sınavında 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Zeynep Dila Kuyucu, 4 sene boyunca düzenli olarak ders çalıştığını ve aldığı puanın kendisiyle birlikte ailesini de gururlandırdığını söyledi.
18.07.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Öğrencilere büyük destek, aylık 500 TL ödenecek
MEB resmen duyurdu! Öğrencilere büyük destek, aylık 500 TL ödenecek 500 lira ödeme yapılacak. Her ay yapılan ödemeler 4 yıl boyunca devam edecek. MEB tarafından resmi açıklama gedi. İmzalar atıldı. Uygulanmaya başlayacak. Gaziantep’te Mesleki Eğitim Merkezi Öğrencilerini Destekleme İşbirliği protokolü imza töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı (MEB) Mahmut Özer, bugün kadın şiddetten bahsedenlerin 28 Şubat sürecinde başörtüsünden dolayı kız çocuklarının okuyamamasına ses çıkarmadığını belirterek, “28 Şubat sürecinin mesleki eğitim merkezlerinden uzaklaştırdığı başarılı öğrenciler artık mesleki eğitim merkezlerine gitmeye başladı” dedi. Öte yandan, imzalanan protokolle, meslek lisesinde okuyanlara aylık 500 lira destek verilecek.
22.06.2022 Eğitim
Meslek liseleri adeta para basıyor! Yüzde 225 arttı
Meslek liseleri adeta para basıyor! Yüzde 225 arttı Mesleki eğitimde öğrencilerin uygulama becerilerini artırmada önemli katkısı olan döner sermaye kapsamındaki üretim kapasitesi artmaya devam ediyor. Meslek liselerinin bu yılın ilk üç ayındaki gelirleri toplamı, 2021 yılının ilk üç ayına göre yüzde 225 artarak 333 milyon liraya yükseldi.
17.04.2022 Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu! Ve belli oldu,  İstanbul, Ankara, Gaziantep ve...
Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu! Ve belli oldu, İstanbul, Ankara, Gaziantep ve... Milli Eğitim Bakanlığı yeni gelişmeyi son dakika olarak duyurdu. Bakanlık tarafından tek tek açıklandı. İstanbul, Ankara ve Gaziantep illerine dikkat çekildi. Mesleki ve teknik eğitimde 2022 yılı Ocak ve Şubat ayları döner sermaye geliri, 2021 yılının ilk iki ayına göre yüzde 200 artarak 197 milyon 957 bin liraya yükseldi. MEB, 2022 yılında mesleki eğitimde döner sermaye kapsamındaki üretimden 1,5 milyar lira gelir elde etmeyi hedefliyor. Bakan Özer konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Mesleki eğitimde yaptığımız dönüşümde önceliğimiz eğitim, üretim, istihdam döngüsünü güçlendirmek. Bu kapsamda attığımız adımlardan bir tanesi de döner sermaye kapsamında meslek liselerinde yapılan üretim kapasitesini artırmaktı. 2021 yılında elde edilen gelir, 2020 yılına göre yüzde 131 artarak 1 milyar 162 milyon liraya yükselmişti. 2022 yılında hedefimiz 1,5 milyar liralık üretim ve hizmet sunumu kapasitesine ulaşmak. 2022 yılının ilk iki ayının sonuçları, bu hedefe de kolay bir şekilde ulaşacağımızı gösteriyor. 2022 yılı Ocak ve Şubat ayları gelirler toplamı, 2021 yılının aynı aylarına göre yüzde 200 artarak 197 milyon 957 bin liraya yükseldi." ifadelerini kullandı.
15.03.2022 Eğitim
679 bin katılımcı arasından birinci oldular
679 bin katılımcı arasından birinci oldular ‘Uluslararası Robotik Kodlama Yarışması’nda Bilecik’i temsil eden Söğüt Ertuğrulgazi Ortaokulu öğrencileri 679 bin katılımcı arasından Özdeğerler kategorisinden birinci oldu.
25.02.2022 Bilim ve Teknoloji
MEB yeni gelişmeyi resmen duyurdu! Flaş değişiklik, yüzde 209...
MEB yeni gelişmeyi resmen duyurdu! Flaş değişiklik, yüzde 209... Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. MEB son dakika olarak duyurdu. Yeni gelişmenin detayları ortaya çıktı. Geçen yıla göre yüzde 209 arttı. 2022 yılının ilk ayı için gelen güzel haber Bakan Özer tarafından duyuruldu. Meslek liselerinin ocak ayı üretim kapasitesi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 209 arttı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Döner sermaye kapsamında yapılan üretimden elde edilen gelir, 2021 yılında bir önceki yıla göre %131 artarak 1 milyar 162 milyon liraya yükselmişti. 2022 yılında hedefimiz, 1,5 milyar liralık üretim ve hizmet sunumu kapasitesine ulaşmak. 2022 yılının ilk ayı sonuçları, bu hedefe de kolay bir şekilde ulaşacağımızı gösteriyor. 2022 yılı Ocak ayı gelirler toplamı, 2021 yılının aynı ayına göre %209 artarak 101 milyon 307 bin liraya yükseldi.” diye konuştu.
18.02.2022 Eğitim
TEKNOFEST heyecanı Azerbaycan’da başladı
TEKNOFEST heyecanı Azerbaycan’da başladı Genç yaşlı herkesin ilgisini çekecek etkinliklerle dolu TEKNOFEST Azerbaycan Bakü Kristal Salon ve Sahil Bulvarı'nda gerçekleştirilecek.Tanıtım toplantısı Azerbaycan'ın Başkenti Bakü’de gerçekleştirildi.
7.02.2022 Bilim ve Teknoloji
Vatandaşlar nüfus artışının şaşkınlığını yaşıyor
Vatandaşlar nüfus artışının şaşkınlığını yaşıyor Geçtiğimiz yıl nüfusu en fazla düşen bu yıl da nüfusu en fazla artan şehir olan Gümüşhane’de vatandaşlar bu durumun şaşkınlığını yaşıyor.
6.02.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Türkiye Birincisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki türkiye birincisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.