Üniversiteliler

Üniversiteliler

Son dakika üniversiteliler haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan üniversiteliler ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını üniversiteliler haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Üniversiteliler

haberleri sayfasında son dakika yaşanan üniversiteliler gelişmeleri de dahil olmak üzere 207 üniversiteliler haberi bulunmuştur. Tüm üniversiteliler haberleri aşağıda listelenmiştir.
12 milyonluk dolandırıcılık! Müstehcen görüntüler kullanıldı, paraların gönderildiği hesaplar dikkat çekti
12 milyonluk dolandırıcılık! Müstehcen görüntüler kullanıldı, paraların gönderildiği hesaplar dikkat çekti Antalya'da internette tanıştıkları kadınlara müstehcen görüntü gönderdiği iddiasıyla telefonda avukat, savcı gibi davranan kişiler tarafından aranan 10 kişi, haklarında dava açılacağı tehdidiyle toplam 12 milyon 132 bin lira dolandırıldı. Paraların gönderildiği hesapların genellikle üniversitelilere ait olduğu, öğrencilerin belirli bir miktar karşılığı hesaplarını kullandırdığı belirlendi.
12.03.2024 Gündem
KYK YURT BAŞVURU SONUCU SORGULAMA: Yurt başvuru sonuçlarını nereden öğrenebilirim? KYK yurt sonuçları açıklandı mı, GSB yurt sonuçları ne zaman açıklanacak?
KYK YURT BAŞVURU SONUCU SORGULAMA: Yurt başvuru sonuçlarını nereden öğrenebilirim? KYK yurt sonuçları açıklandı mı, GSB yurt sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK yurt başvuru sonuçları için sabırsız bekleyiş devam ediyor. Başvuruların tamamlanmasının üzerinden 1 hafta geçti, adaylar sık sık yurt sonuçları sorgulama ekranı için GSB sayfasını ziyaret ediyor. Üniversiteye yerleşen adayların barınmalarında önemli olan yurtlar için merakla arama motorlarına yönelen üniversiteliler KYK yurt sonuçları açıklandı mı, KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak 2023? Sorularına yanıt arıyor. Peki, Yurt sonuçlarına nasıl ve nereden bakılır? İşte GSB yurt sonuçları sorgulama üzerine son gelişmeler…
11.09.2023 Eğitim
YÖK açıkladı! Depremzede üniversiteliler harç ödemeyecek
YÖK açıkladı! Depremzede üniversiteliler harç ödemeyecek YÖK Başkanı Özvar: Depremden etkilenen öğrencilerimizden bahar yarıyılında katkı payı ve öğrenim ücreti alınmayacak.
3.03.2023 Eğitim
Scooter’la seyahat 'kabus' oldu! ‘Karıncalarda saklı’ deyip çözümü açıkladı
Scooter’la seyahat 'kabus' oldu! ‘Karıncalarda saklı’ deyip çözümü açıkladı Hızlı bir şekilde yaygınlaşan elektrikli scooter’lar, ulaşımda kolaylığın yanı sıra pek çok sorunu da beraberinde getirdi. Art arda yaşanan ölümlü kazalardan sonra denetimler artarken, bakanlık yeni tedbirlerin sinyalini verdi. Scooter kazasında yaralanan vatandaşlar ise; ‘önlem alınmalı’ çağrısında bulunurken, Uluslararası Yol ve Sürüş Güvenliği Uzmanı Mert İntepe’den dikkat çeken çözüm önerileri geldi.
29.10.2022 Gündem
İBB yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İBB yurt başvuru sonuçları nereden öğrenilir? İBB yurt kayıtları ne zaman?
İBB yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İBB yurt başvuru sonuçları nereden öğrenilir? İBB yurt kayıtları ne zaman? İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) üniversiteliler için açtığı yurtlara başvurular tamamlandı. oplam 2 bin 800 kişi kapasiteli yurtlara 15 bin 547 öğrenci başvurdu. Başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarih merak ediliyor. Peki, İBB yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İBB yurt başvuru sonuçları nereden öğrenilir? İşte İBB yurt başvuru sonuçları sorgulama ekranı!
31.08.2022 Eğitim
Erkan İbiş kimdir? İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş aslen nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde bulundur? Prof. Dr. Erkan İbiş’in özgeçmişi
Erkan İbiş kimdir? İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş aslen nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde bulundur? Prof. Dr. Erkan İbiş’in özgeçmişi İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş kimdir, nereli, kaç yaşında? İstinye Üniversitesi rektörlüğüne Resmi Gazete kararı ile Prof. Dr. Erkan İbiş atandı. Ankara Üniversitesi rektörü olan Prof. Dr. Erkan İbiş'in hayatı yeni atamam kararı sonrası araştırılmaya başlandı. İşte Prof. Dr. Erkan İbiş’in özgeçmişi…
28.07.2022 Eğitim
SGK tarafından her ay yansıtılıyor! Borçlar katlanarak artıyor, çoğu kişi bilmediği için ödemiyor...
SGK tarafından her ay yansıtılıyor! Borçlar katlanarak artıyor, çoğu kişi bilmediği için ödemiyor... SGK her ay yansıtıyor. Borç ödenmezse gecikme zammı ve cezası uygulanıyor. Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Üniversite öğrencileri mezun olsalar bile 25 yaşına kadar genel sağlık sigortasından ücretsiz şekilde yararlanıyor. Ancak 25 yaş detayı çok önemli. Bu yaş geçildiği anda her ay 150 lirayı aşkın GSS prim borcu yansıtılıyor. Bilmeyen ve borcunu ödemeyen çok sayıda kişi bulunuyor. Yapılandırma ve af kanunlarından faydalanmayanların borçları da her ay katlanarak artıyor. 25 yaşı geçirmeden gelir testine başvurmak gerekiyor. Gelirleri brüt asgari ücretin üçte birinin altında tespit edilen üniversite mezunları GSS primi ödemekten muaf tutuluyor ve bedava sağlık sigortasından yararlanıyor. Borç sürprizi ile karşılaşmamak adına mutlaka gelir testi yaptırılmalı. Gelir testi sonucu yüksek çıktıysa da 15 gün içinde itiraz edilebiliyor. Gerçek dışı beyanlarda ise paralar yasal faizi ile geri alınıyor, SGK suç duyurusunda bulunuyor.
28.05.2022 Ekonomi
Celal Şengör Hz. Musa için ne dedi? Celal Şengör kimdir, kaç yaşında ve nereli?
Celal Şengör Hz. Musa için ne dedi? Celal Şengör kimdir, kaç yaşında ve nereli? Habertürk'te Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek Bilim programı bu hafta, Şanlıurfa'da dünyanın ilk bilim merkezlerinden biri olarak bilinen Harran'da yapıldı. Programa konuk olarak Jeolog Celal Şengör, Akademisyen Ahmet Arslan ve Harran'daki kazı başkanı Mehmet Önal da katıldı. Celal Şengör Hz. Musa için dedikleri ise programa damgasını vurdu. Peki, Celal Şengör Hz. Musa için ne dedi? Celal Şengör kimdir, kaç yaşında ve nereli?
24.05.2022 Televizyon
Kadıköy Belediye başkanı kimdir, Şerdil Dara Odabaşı hangi partiden? Kadıköy Belediyesi hangi partili 2022?
Kadıköy Belediye başkanı kimdir, Şerdil Dara Odabaşı hangi partiden? Kadıköy Belediyesi hangi partili 2022? İstanbul merkezli 5 ilde çoğunluğu Kadıköy Belediyesinde görevli zabıta personeliyle belediye mühendislerinin de aralarında yer aldığı 54'ü kamu görevlisi 224 şüpheliye Rüşvet Almak, Vermek, Aracılık Etmek ve Resmi Belgede Sahtecilik suçlarından operasyon düzenlendi. Operasyonda şu ana kadar 160 şüpheli gözaltına alındığı öğrenildi. Söz konusu gelişmenin ardından “Kadıköy Belediyesi hangi parti, Kadıköy Belediyesi başkanı kim, Şerdil Dara Odabaşı kimdir? Rüşvet operasyonu olayı nedir?” sorularına yanıt aranmaya başlandı.
21.05.2022 Gündem
Bu oyunda yenilen korona virüse yakalanıyor
Bu oyunda yenilen korona virüse yakalanıyor Zonguldak'ta iki üniversite öğrencisi mezuniyet projesi olarak hazırladıkları hayatta kalma oyununa Zonguldak'ın simgelerini de ekledi. Lavuar Alanı, Madenci Anıtı'nın yerleştirildiği oyunda korona virüse yakalanan kişilerle sosyal mesafe kuralları aşılırsa can barı düşüyor ve oyuncu "Korona oldunuz. Daha dikkatli olunuz" uyarısıyla yenilgiye uğruyor.
8.04.2022 Sağlık
Yüz yüze eğitim ile ilgili son dakika açıklaması! MEB ve YÖK duyurdu! İlkokul, lise üniversiteler...
Yüz yüze eğitim ile ilgili son dakika açıklaması! MEB ve YÖK duyurdu! İlkokul, lise üniversiteler... MEB ve YÖK'ten son dakika açıklaması! Yüz yüze eğitim ile ilgili flaş gelişme! İlkokul, lise ve üniversiteleri kapsıyor. Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor. Yüz yüze eğitime ara verilecek mi? Okullar kapanacak mı? soruları cevabını buldu. Üniversiteliler finallerin çevrimiçi yapılmasını istiyor, ilk ve orta öğretimde ise erken ve uzun tatil beklentisi var. Finallerle ilgili konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Örgün eğitimde öncelik sınavların yüz yüze yapılması. 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında sınavlar esas olarak yüz yüze yapılacak. Bununla birlikte, salgının bölgesel ve yerel seyrine göre mücbir durumların varlığında yahut program özelinde yükseköğretim kurumlarının ilgili kurulları tarafından uygun görülmesi koşuluyla çevrimiçi sınavlardan da yararlanılabilecek." ifadelerini kullandı. Erken ve uzun tatil ile ilgili ise Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Şu an için tatili bir hafta öne almak gibi bir planlamamız yok. Elimizdeki veriler yüz yüze eğitime ara vermeyi veya tatili bir hafta öne çekmeyi gerektirmiyor." dedi.
8.01.2022 Eğitim
Üniversiteler kapanacak mı, online olacak mı? Omikron nedeniyle hangi üniversiteler uzaktan eğitime geçti?
Üniversiteler kapanacak mı, online olacak mı? Omikron nedeniyle hangi üniversiteler uzaktan eğitime geçti? Üniversiteler online olacak mı, üniversiteler uzaktan eğitim mi yapacak? YÖK üniversitelerin kapanıp kapanmayacağına yönelik açıklama yaptı. 2021 yılında koronavirüs salgını sebebiyle eğitimlerine uzaktan devam eden üniversiteliler artan omikron vakaları nedeniyle bu yıl da okulların tatil olup olmadığını sorguluyor. Öte yandan bazı üniversiteler uzaktan eğitime geçti. Peki Üniversiteler kapanacak mı, üniversitelerde online eğitim olacak mı?
7.01.2022 Eğitim
İBB burs sorgulama ekranı: İBB bursu ne zaman yatacak, İBB Genç Üniversiteli Eğitim Desteği ne kadar?
İBB burs sorgulama ekranı: İBB bursu ne zaman yatacak, İBB Genç Üniversiteli Eğitim Desteği ne kadar? İBB burs sonuçları açıklandı mı, sorusu yanıt buldu. İBB burs sonuçları açıklandı. İBB tarafından üniversitelilere sağlanan eğitim desteği sonuçları belli oldu. Bu yıl 51 bin 890 üniversiteli eğitim desteğinden faydalanacak. Peki, İBB bursu ne zaman yatacak, İBB bursu ne kadar, kaç TL? İBB burs sonuçları nereden öğrenilir?
23.11.2021 Eğitim
Üniversiteliler elektromobil ve hidromobil kategorisinde iki otomobil yaptı
Üniversiteliler elektromobil ve hidromobil kategorisinde iki otomobil yaptı Üniversite öğrencileri, 5 ayda elektrikle ve hidrojen yakıtla çalışan iki araç tasarladı.
30.10.2021 Bilim ve Teknoloji
KYK burs ve kredi başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak? YURTKUR burs başvuruları…
KYK burs ve kredi başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak? YURTKUR burs başvuruları… KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman başlayacak? Kredi Yurtlar Kurumu tarafından verilecek burs başvuru tarihleri üniversiteliler tarafından merakla sorgulanıyor. Burs başvuruları her yıl Ekim ayında e-Devlet sistemiyle alınıyor, başvuruların değerlendirilmesinin ardından öğrenciler geri ödemeli olan öğrenim kredisi veya geri ödemesiz burs alıyor. Peki, KYK burs ve kredi başvuruları başladı mı? YURTKUR burs başvuruları…
26.10.2021 Eğitim
İBB burs başvurusu nasıl yapılır, burs başvuru ekranı? İBB Genç Üniversiteli burs başvurusu yapma erkanı ve başvuru şartları 2021 2022!
İBB burs başvurusu nasıl yapılır, burs başvuru ekranı? İBB Genç Üniversiteli burs başvurusu yapma erkanı ve başvuru şartları 2021 2022! İBB burs başvurusu başladı mı, başvuru şartları nelerdir? İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genç Üniversiteli" eğitim bursuna başvuru yapmak isteyen üniversiteliler, sık sık arama motorları ve İBB’nin sayfalarını ziyaret ediyor. Üniversitelerin yüz yüze eğitime başlaması, burslar hakkında yapılan araştırmaları hızlandırdı. Peki, İBB burs başvurusu nasıl yapılır, başvuru ekranı aktif oldu mu?
5.10.2021 Eğitim
Üniversiteler açılacak mı? Ekimde üniversitelerde olacak mı, eğitim yüz yüze mi yapılacak?
Üniversiteler açılacak mı? Ekimde üniversitelerde olacak mı, eğitim yüz yüze mi yapılacak? Üniversite öğrenciler sonuçların ilan edilmesinden beri üniversitelerde eğitimin ne zaman başlayacağını sorguluyor. KYK yurt başvuru sonuçlarının ilan edilmesi üniversite öğrencilerinin araştırmalar yoğunlaştı. Öğrenciler Üniversiteler açılacak mı, eğitim yüz yüze mi olacak sorularına yanıt arıyor. İşte detaylar…
25.09.2021 Gündem
Bakan Yanık: Kadına şiddetle mücadelede üniversiteliler de devreye girecek
Bakan Yanık: Kadına şiddetle mücadelede üniversiteliler de devreye girecek Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında 'şiddetsiz kampüs' anlayışını yaygınlaştıracaklarını belirterek, "Kadına yönelik şiddetle mücadelede üniversiteli genç arkadaşlarımız da devreye girecek. Kadın öğrencilerin yaşadığı sorunlara duyarlı ve çözüm üreten bir üniversite anlayışının tüm üniversitelere hakim olmasını hedefliyoruz" dedi.
10.07.2021 Gündem
Öğrenciler aşılanacak mı? Öğrenciler ne zaman aşılanacak? Bakan Koca açıkladı!
Öğrenciler aşılanacak mı? Öğrenciler ne zaman aşılanacak? Bakan Koca açıkladı! Türkiye'de salgınla mücadelede aşılama çalışmalarına hız verildi. Sağlık Bakanlığı tarafından öğretim üyeleri, müzisyenler, oyuncular, film ve dizi prodüksiyonda çalışanların aşılama programına dahil edilmesinin ardından pek çok kişinin aklında 'Öğrenciler aşılanacak mı?' sorusu vardı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, öğrencilerin aşılama süreci ile ilgili konuştu. Peki, Öğrenciler aşılanacak mı? Öğrenciler ne zaman aşılanacak? Üniversite öğrencileri ne zaman aşılanacak? İşte öğrencilerin aşılama süreci ile ilgili detaylar...
9.06.2021 Eğitim
Erzurum'da üniversiteliler TEKNOFEST'e ATA Teknokent'te hazırlanıyor
Erzurum'da üniversiteliler TEKNOFEST'e ATA Teknokent'te hazırlanıyor Erzurum'daki Atatürk Üniversitesinde öğrenim gören havacılık tutkunu onlarca öğrenci, ATA Teknokent'te kendilerine sunulan imkanlarla Türkiye'nin en büyük havacılık, uzay ve teknoloji etkinliği TEKNOFEST'e hazırlanıyor.
15.04.2021 Bilim ve Teknoloji
Muharrem İnce: Türkiye'yi karış karış gezmeye başlayacağım
Muharrem İnce: Türkiye'yi karış karış gezmeye başlayacağım CHP eski Yalova Milletvekili Muharrem İnce, “Henüz ortada parti yok ama biz de yüzde 50 artı 1 oy alacağız. Şu bir, iki ay içinde otobüsün üzerine çıkıp, Türkiye’yi karış karış gezmeye başladığımda, sonbahardan itibaren herkes ne olduğunu görecek zaten. Biz bunu başaracağız” dedi.
22.03.2021 Siyaset
Üniversitelilerin yılbaşı partisi ölümle bitti
Üniversitelilerin yılbaşı partisi ölümle bitti Yılbaşı akşamı kutlama yapmak için üniversiteli arkadaşlarıyla evinde parti yapan Deniz Büçkün, arkadaşı E.Ö.’nün verdiği uyuşturucu hapı alkolle içince fenalaşarak hayatını kaybetti. Arkadaşları, yeni yılın ilk saatlerinde Büçkün’ün bir anda yere yığıldığını söyledi. Uyuşturucuyu satan torbacı tutuklandı, E.Ö. adli kontrolle serbest.
5.01.2021 Yaşam
Okullar ne zaman açılacak 2021? İkinci dönem okullar açılacak mı, yüz yüze eğitim ne zaman?
Okullar ne zaman açılacak 2021? İkinci dönem okullar açılacak mı, yüz yüze eğitim ne zaman? Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan uzaktan eğitimin 15 Şubat 2021 tarihine uzatıldığını duyurmuş, MEB de 81 ile yazı göndererek lise öğrencilerinin 2. Dönem yüze yüze sınav olacağını açıklamıştı. Okulların durumuna yönelik araştırmalar devam ederken, Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, okulların açılması sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. İlhan, "Öğretmenlerimizin aşılanması ile beraber vaka, hasta sayısı da belli bir seviyeye inerse okulların açılmasını tekrar düşünmek gerekiyor" dedi. Üniversitelerde yüz yüze eğitime ilişkin de açıklamalarda bulunan Prof. Dr. İlhan, "Bunu da yine 15 Şubat'tan sonra ikinci dönem başlayacağı zaman değerlendirmek gerekiyor. Yine üniversitelerde uzaktan eğitime geçebilirler, yüz yüze eğitime geçebilirler, kısmi olarak yüz yüze eğitime geçebilirler. Süreyi biraz uzatarak yaz döneminde de eğitime devam edebilirler. Yeter ki risk azalsın" ifadelerini kullandı.
1.01.2021 Eğitim
Şirket kurup 'kişiye özel' drone üreten üniversiteliler seri üretime geçecek
Şirket kurup 'kişiye özel' drone üreten üniversiteliler seri üretime geçecek Bursa Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi bünyesinde girişimcilik eğitimlerine katılan 4 arkadaş, şirketlerinin ilk projesi kapsamında yazılımı, donanımı ve tasarımı kendilerine ait "Camgöz MF1" adlı cihaz için patent başvurusunda bulundu.
6.10.2020 Bilim ve Teknoloji
Kiradan tasarruf için bunu yapıyorlar
Kiradan tasarruf için bunu yapıyorlar İzmir'de birçok üniversite öğrencisi, eğitimin online olarak devam etmesi kararının ardından, memleketlerine geri döndü. Öğrenci evlerine ödedikleri kiradan tasarruf etmek isteyen üniversiteliler, fiyatını uygun buldukları saklama depolarında konteyner kiralayarak, eşyalarını buralarda muhafaza etmeye başladı.
1.10.2020 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Üniversiteliler ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki üniversiteliler haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.