Gazete Vatan Logo

İBB burs sorgulama ekranı: İBB bursu ne zaman yatacak, İBB Genç Üniversiteli Eğitim Desteği ne kadar?

İBB burs sonuçları açıklandı mı, sorusu yanıt buldu. İBB burs sonuçları açıklandı. İBB tarafından üniversitelilere sağlanan eğitim desteği sonuçları belli oldu. Bu yıl 51 bin 890 üniversiteli eğitim desteğinden faydalanacak. Peki, İBB bursu ne zaman yatacak, İBB bursu ne kadar, kaç TL? İBB burs sonuçları nereden öğrenilir?

İBB burs sorgulama ekranı: İBB bursu ne zaman yatacak, İBB Genç Üniversiteli Eğitim Desteği ne kadar?

İBB bursu ne kadar, ne zaman yatacak? İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından verilen “Genç Üniversiteli Eğitim Desteği” başvuru sonuçlandı. İhtiyaç sahibi üniversitelilere verilen maddi destekten bu yıl açıklanan sonuçlara göre, 51 bin 890 üniversiteli faydalanacak. Peki, İBB burs sonuçları nereden öğrenilir? İşte İBB burs sonuçları sorgulama ekranı…

İBB BURS SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR, İBB BURS SONUÇ SORGULAMA EKRANI?

İBB'nin “Genç Üniversiteli Eğitim Desteği” kapsamında 2019-2020 eğitim öğretim döneminde 29 bin 423; 2020-2021 eğitim öğretim döneminde ise 33 bin 763 öğrenciye eğitim desteği sağlandı.  Bu yıl hak kazanan öğrencilerle birlikte toplam 115 bin 76 öğrenciye maddi eğitim desteği sağlanmış olacak.

İhtiyaç sahibi öğrenciler; kendisi veya ailesi İstanbul’da ikamet eden, ön lisans ve lisans okuyan öğrenci ve aileleri, ihtiyaç durumu kriterlerine göre değerlendirildi. İBB Sosyal İşler ve Yardım Esasları Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde, ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen üniversiteliler desteği alamaya hak kazandı.

Haberin Devamı

İBB BURS SONUÇLARI SORGULAMA

https://gencuniversiteli.ibb.istanbul/Sonuc.aspx

İBB BURSU NE ZAMAN YATACAK, BURS NE KADAR?

Eğitim desteğinin birinci taksiti, Aralık ayının ilk haftasında yatırılacak. Toplam 3 bin 200 TL olan eğitim desteğinin birinci taksiti,  Aralık ayının ilk haftasında 1200 TL olarak hesaplara yatırılacak. Diğer taksitler ise 2022 yılında 1.000'er TL olarak iki periyot halinde ödenecek.