Gazete Vatan Logo

Üniversiteler kapanacak mı, online olacak mı? Omikron nedeniyle hangi üniversiteler uzaktan eğitime geçti?

Üniversiteler online olacak mı, üniversiteler uzaktan eğitim mi yapacak? YÖK üniversitelerin kapanıp kapanmayacağına yönelik açıklama yaptı. 2021 yılında koronavirüs salgını sebebiyle eğitimlerine uzaktan devam eden üniversiteliler artan omikron vakaları nedeniyle bu yıl da okulların tatil olup olmadığını sorguluyor. Öte yandan bazı üniversiteler uzaktan eğitime geçti. Peki Üniversiteler kapanacak mı, üniversitelerde online eğitim olacak mı?

Üniversiteler kapanacak mı, online olacak mı? Omikron nedeniyle hangi üniversiteler uzaktan eğitime geçti?

Üniversiteler kapanacak mı? Omicron varyantı hızla yayılıyor. Vaka sayıları endişe verici tablolara ulaşırken üniversitelerin kapanacağına yönelik iddialar da gündem oldu. Bazı üniversitelerin online eğitim kararı alması gözleri YÖK’e çevirdi. Peki Üniversiteler online olacak mı, uzaktan eğitime geçilecek mi? Üniversiteler kapanır mı?

ÜNİVERSİTELER KAPANACAK MI?

Üniversitelerin kapanmasına ilişkin YÖK tarafından gelen resmi bir açıklama yok. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, artan vaka sayılarını takip ettiklerini belirterek, "Üniversitelerimiz, salgınla ilgili olarak ellerindeki veriye bakarak ve ildeki hıfzıssıhha kurulu, valilik ve diğer ilgili birimlerle istişareler etmek suretiyle üniversiteleriyle alakalı kararlar alabilecektir" dedi.

ÜNİVERSİTELER ONLİNE MI OLACAK, HANGİ ÜNİVERSİTELER UZAKTAN EĞİTİME GEÇTİ?

Koronavirüs tedbirleri kapsamında birçok üniversite hibrit ve online eğitime geçti. Üniversitelerin aldıkları karar sosyal medya hesapları üzerinden paylaşıyor.

Haberin Devamı

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ'NDEN AÇIKLAMA!

Boğaziçi Üniversitesi 4 Ocak 2022'ye kadar derslerin çevrimiçi işleneceğini açıkladı.

İTÜ'DEN AÇIKLAMA

İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şunları söyledi: "Aldığımız tedbirler kapsamında 2021-2022 Güz yarıyılı sonuna kadar, yüz yüze yürütülen derslerin tamamının hibrit yöntemle yürütülmesine karar verildi. Öğretim elemanlarımız dersi sınıfta anlatacak ve sınıfa gelebilen öğrenciler dersi yüz yüze dinleyecek, sınıfa gelemeyen öğrenciler ise dersi eşzamanlı olarak Zoom yayınında uzaktan takip edecektir. Merkezi Derslik Binası'ndaki çalışma alanlarında seyreltmeye gidilecek ve bina içerisinde maske kullanımı konusunda güvenlik tarafından uyarılar sıklaştırılacaktır. Yarıyıl içi ve yarıyıl sonu sınavları yüz yüze yapılacak."

KOÇ ÜNİVERSİTESİ'NDEN AÇIKLAMA!

Koç Üniversitesi, 7 Ocak 2022'ye kadar tıp ve hukuk fakültelerinde uygulamalı dersler hariç diğer tüm derslerin online yapılmasını kararlaştırdı. Final sınavları da online düzenlenecek.

Haberin Devamı

BEYKOZ ÜNİVERSİTESİ

Beykoz Üniversitesi'nden yapılan açıklamada Omicron varyantının yayılma hızı ve riskleri göz önünde bulundurularak üniversite senatosunun 4-9 Ocak tarihleri arasında geçerli olmak üzere lisansüstü, lisans, ön lisans seviyesi ile hazırlık sınıflarında uygulamalı derslerin haricinde diğer tüm derslerin çevrimiçi yapılması kararı alındığını duyurdu.

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ

Beykent Üniversitesinden yapılan açıklamada 2021-2022 eğitim yılı güz döneminde Tıp Fakültesi 4. ve 5. sınıfların tüm dersleri, Diş Hekimliği Fakültesinin tüm uygulamalı dersleri ve Sağlık Bilimleri Fakültesinin bazı uygulamalı derslerinin dışında kalan tüm ön lisans, lisans ve lisansüstü programı ile Yabancı Diller Yüksekokulu derslerinin 3 Ocak itibariyle güz dönemi sonuna kadar çevrimiçi yapılacağı duyuruldu.

HALİÇ ÜNİVERSİTESİ

Haliç Üniversitesinin resmi internet sitesinden yayınlanan bilgiye göre teorin derslerin online yapılması, uygulamalı ders ve stajların yüz yüze yapılması kararı alındığını duyurdu. Haliç Üniversitesi alınan senato kararı gereği güz yarıyılı sınavlarını yüz yüze olarak gerçekleştirecek.

Haberin Devamı

IŞIK ÜNİVERSİTESİ'NDEN AÇIKLAMA

Işık Üniversitesi sosyal medya hesabından "Ülke genelinde artan COVID-19 vakaları sebebiyle ek tedbirler alma ihtiyacı doğdu. Üniversite senatosu 29 Aralık 2021 tarihinden itibaren 9 Ocak 2022 tarihine kadar uzaktan (online) eğitim kararı aldı. Uygulamalı derslerin fiziki ya da uzaktan (online) yapılmasıyla ilgili olarak Fakülte ve Müdürlükler ayrıca karar alacak, kararları zaman yitirmeksizin duyuracak" açıklamasını yaptı.

GEDİK ÜNİVERSİTESİ

Gedik Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada güz döneminin 12. haftasından itibaren üniversitenin tüm bölüm ve programlarında teorik derslerin dönem sonuna kadar çevrimiçi yapılacağı, uygulamalı derslerin ise yüz yüze programlandığı şekilde devam edilecek.