Üniversite Tercihi

Üniversite Tercihi

Son dakika üniversite tercihi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan üniversite tercihi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını üniversite tercihi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Üniversite Tercihi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan üniversite tercihi gelişmeleri de dahil olmak üzere 414 üniversite tercihi haberi bulunmuştur. Tüm üniversite tercihi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Vakıf Üniversitesi Nedir? Vakıf Üniversiteleri Paralı Mı, Özel Midir?
Vakıf Üniversitesi Nedir? Vakıf Üniversiteleri Paralı Mı, Özel Midir? Üniversite döneminde tercih yapacak ve kendi için en uygun okulu seçecek olan kişilere birden fazla okul önerilmektedir. Tüm bu okullar vakıf üniversitesi ya da devlet üniversitesi olarak bilinmektedir. Vakıf üniversiteleri özel grubuna giren üniversitelerdir.
5.02.2024 Gündem
Uzmanından üniversite tercihi yapacak öğrencilere tavsiyeler
Uzmanından üniversite tercihi yapacak öğrencilere tavsiyeler 2023 YKS tercih işlemleri, 27 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirecek. Tercih döneminde öğrencilere yönelik tavsiyelerde bulunan İstanbul Rumeli Üniversitesi Rehberlik ve Tanıtım Koordinatörü Cihan Kuzgun, “Tercih yaparken sıralamalarınızı lütfen göz önüne alarak listenizi oluşturun. Puanınız tercih etmek istediğiniz bölüme yetebilir fakat sıralamanız uygun değilse yerleşme ihtimalinizin düşük olduğunu unutmayınız” dedi.
31.07.2023 Eğitim
Açıktan okunabilecek iş imkanlı olan bölümler hangileri? En iyi açık öğretim bölümleri belirlendi!
Açıktan okunabilecek iş imkanlı olan bölümler hangileri? En iyi açık öğretim bölümleri belirlendi! Üniversite tercihleri için artık son viraja girildi. ÖSYM'den üniversite tercihi yapacak milyonlarca aday hem en iyi üniversitelerde yer almak hem de iş imkanları olan bölümleri tercih etmek için araştırmalarına devam ediyor. Açık öğretimden eğitim hayatlarına yön verecek öğrenciler için en iyi açık öğretim bölümlerini araştırdık.
28.07.2023 Yaşam
YÖK Atlas sıralama 2023 || YÖK Atlas tercih robotu nasıl kullanılır? Üniversite YÖK tercih robotu ile ön lisans-lisans üniversite taban puanları ve YÖK ATLAS EKRANI
YÖK Atlas sıralama 2023 || YÖK Atlas tercih robotu nasıl kullanılır? Üniversite YÖK tercih robotu ile ön lisans-lisans üniversite taban puanları ve YÖK ATLAS EKRANI YÖK tercih robotu 2023, YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından merak konusu oldu. YKS sonuçları açıklanınca lisan ve ön lisans programlarından birini seçmek için adaylar YÖK Atlası kullanacak. Üniversite tercihlerinde başarı sıralaması, taban ve taban puanları baz alındığından tercih robotu 2 yıllık ve 4 yıllık tercihlerde kullanılacak. Peki, YKS ATLAS tercih robotu nasıl kullanılır? YÖK Atlas sıralaması ve üniversite tercih robotu…
20.07.2023 Eğitim
YKS’de tercih yapacak adaylar için YÖK Sanal Fuarı! Üniversiteler ve bölümler hakkında tüm detaylar bu fuarda!
YKS’de tercih yapacak adaylar için YÖK Sanal Fuarı! Üniversiteler ve bölümler hakkında tüm detaylar bu fuarda! YÖK’ten YKS’de tercih yapacak öğrenciler için sanal fuar! YÖK, “Üniversiteni Keşfet YÖK Sanal Fuarı 2022”yi başlattı. Tercih yapacak adaylara, üniversite ve bölümler hakkında araştırma yapabilmelerini kolaylaştıran fuar, üniversitelerin yetkili temsilcilerinden bilgi almayı kolaylaştırıyor. İşte YÖK Sanal Fuarı hakkında bilmeniz gerekenler…
1.08.2022 Eğitim
TBMM Başkanı Şentop: Öğrencilerimiz tercih aşamasındalar, başarılar diliyorum
TBMM Başkanı Şentop: Öğrencilerimiz tercih aşamasındalar, başarılar diliyorum TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 'Önce Öğrenci' adlı programında konuşma yaparak, “Yoğun bir şekilde sınavlara hazırlandılar ve sınavlar bitti. Şimdi artık çok önemli, kritik bir aşama yani tercih aşaması. Herkese gönlündeki yerin, arzu ettiği, hayal ettiği yerin nasip olmasını Allah'tan diliyorum. Başarılar diliyorum tüm gençlerimize” dedi.
30.07.2022 Siyaset
Üniversite harçlarına zam geldi! 2022-2023 üniversite harç ücretleri belli oldu, 961 lira...
Üniversite harçlarına zam geldi! 2022-2023 üniversite harç ücretleri belli oldu, 961 lira... 2022-2023 eğitim öğretim yılına ilişkin harç ücretleri açıklandı. Resmi Gazete'de yayımlanan cumhurbaşkanı kararıyla üniversite öğrenim ücreti katkı paylarında artışa gidildi. Harç miktarına yüzde 36 zam yapıldı. Üniversitelerde birinci öğretimde okuyan öğrencilerden harç ücreti alınmıyor. İkinci öğretim ya da açıköğretim şeklinde üniversite okuyacak öğrencilerden alınan harç ücretlerine ilişkin detaylar açıklandı. İşte fakültelerin 2022-2023 harç ücretleri...
28.07.2022 Eğitim
YKS’de kaç tercih hakkı var? YKS tercihi nasıl yapılmalı? İşte üniversite tercihlerinde kazandıran formül!
YKS’de kaç tercih hakkı var? YKS tercihi nasıl yapılmalı? İşte üniversite tercihlerinde kazandıran formül! YKS tercihleri başladı. Üniversite adayları tercih maratonuna girerken bu yıl baraj puanının kaldırılmasıyla birlikte bu yıl artık puanı hesaplanan tüm adaylar sisteme dahil edildi ve tercih yapabilir hale geldi. Adayların sıralamadaki durumları, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl yerleştirmelerde etkili olacak. Adaylar doğru tercih yapabilmek ve üniversitenin istenilen programlarına yerleşebilmek için eğitimcilerden tüyolar alıyor. Peki, YKS’de kaç tercih hakkı var? YKS tercihi nasıl yapılmalı? İşte üniversite tercihlerinde kazandıran formül!
28.07.2022 Eğitim
Yükseköğretim Program Atlası güncellendi
Yükseköğretim Program Atlası güncellendi Yükseköğretim Program Atlası'nın (YÖK Atlas) güncellenerek 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) üniversite tercihi yapacak adayların, velilerin ve rehberlik hizmeti sunan uzmanların erişimine açıldığı belirtildi.
27.07.2022 Eğitim
2022 YKS tercih döneminde uzmanından ailelere öneriler! Tercih sürecinde ailenin rolü ne olmalı?
2022 YKS tercih döneminde uzmanından ailelere öneriler! Tercih sürecinde ailenin rolü ne olmalı? 2022 YKS tercih maratonu başladı! Üniversite adayları ileride yapacakları meslekleri ve eğitim almak istedikleri üniversiteleri seçecek. Uzmanlar ise tercih süreci ile ilgili anne ve babalara uyarılarda bulunuyor. “Meslek seçimi çocuğun tercihine bırakılmalı” diyen Uzman Klinik Psikolog Elvin Akı Konuk, aile baskısı ile seçilen meslekler ve karamsar yorumların gençlerde özgüven eksikliğine yol açabileceğine dikkat çekiyor. Peki, Tercih sürecinde ailenin rolü ne olmalı? Meslek seçiminde aile nasıl davranmalı? Psikolog Elvin Akı Konuk anlattı.
27.07.2022 Eğitim
Üniversite tercihi yapacaklar dikkat! Geleceğin meslekleri ne? Hangi meslekler avantajlı?
Üniversite tercihi yapacaklar dikkat! Geleceğin meslekleri ne? Hangi meslekler avantajlı? 2022 YKS tercihleri için süreç başladı! Adaylar aldıkları puanlar ve başarı sıralamalarını dikkate alarak gelecekteki mesleklerini seçecek. Adaylar tercihlerini 27 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında yapacaklar. Adaylara geleceğin meslekleriyle ilgili bilgi veren Doç. Dr. Şebnem Özdemir, tercih yapılacak bölümlerde dikkat edilmesi gerekenler konusunda adaylara önerilerde bulundu. Peki, Geleceğin meslekleri ne? Hangi meslekler avantajlı? Üniversite ve bölüm seçerken nelere dikkat etmeli? İşte ileride avantajlı duruma geçecek meslekler…
27.07.2022 Eğitim
2022 YKS tercihi yaparken nelere dikkat etmeli? 2022 YKS kılavuzuna göre adaylar nasıl tercih yapmalı? İşte Üniversite tercihlerinin püf noktaları ve ÖSYM 2022 YKS tercih ekranı!
2022 YKS tercihi yaparken nelere dikkat etmeli? 2022 YKS kılavuzuna göre adaylar nasıl tercih yapmalı? İşte Üniversite tercihlerinin püf noktaları ve ÖSYM 2022 YKS tercih ekranı! 2022 Üniversite tercihleri başladı! YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından adayların incelemesi için YKS tercih kılavuzu daha önce yayınlanmıştı. ÖSYM'nin, 2022 YKS tercih ekranının açıldığını duyurmasının ardından adaylar için seçim işlemleri de resmen başladı. Adaylar, başarı sıralamaları ve puanlarını da dikkate alarak tercih işlemlerini gerçekleştirecek. YÖK, tercih için 150 ve 180 puan barajını kaldırmıştı. Hal böyle olunca tercih işlemleri de adaylar için bir stratejiye dönüşmüş durumda. Adayların hangi bölümleri istediğine karar verip başarı sırasını da dikkate alarak geniş bir aralıkta tercih yapmaları gerekiyor. Uzmanlar adaylara sık sık tercihleri yaparken dikkatli davranmaları konusunda uyarırken, doğru tercih için yapılması gerekenler de adaylar tarafından araştırılıyor. Peki, 2022 YKS tercihi yaparken nelere dikkat etmeli? 2022 YKS kılavuzuna göre adaylar nasıl tercih yapmalı? Okul birincileri nasıl tercih yapacak? Üniversite tercih kontrolü nasıl yapılır? İşte 2022 YKS tercih kılavuzuna göre adayların dikkat etmesi gerekenler…
27.07.2022 Eğitim
ÖSYM duyurdu! 2022 YKS tercihleri başladı! ÖSYM üniversite tercih ekranı!
ÖSYM duyurdu! 2022 YKS tercihleri başladı! ÖSYM üniversite tercih ekranı! ÖSYM 2022 YKS tercihlerinin başladığını duyurdu! Adaylar YKS puanları ve başarı sıralamalarına göre, ÖSYM https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleriyle veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından tercihlerini yapabilecek. YKS tercihleri 5 Ağustos’ta sona erecek. Peki, YKS tercihleri nasıl yapılır? YKS tercih kılavuzu! 2022 ÖSYM tercih kılavuzu ve ÖSYM AİS YKS tercih ekranı!
27.07.2022 Eğitim
YÖK’ten burs desteği! Bazı bölümlere YÖK lisans bursu verilecek! Hangi bölümlerde burs desteği verilecek?
YÖK’ten burs desteği! Bazı bölümlere YÖK lisans bursu verilecek! Hangi bölümlerde burs desteği verilecek? Üniversite tercihi yapacak öğrencilere YÖK’ten burs desteği. YÖK Üniversite-sanayi iş birliği kapsamında öğrencilere sağlanan burs desteklerini bu yıl arttırdı. Yeni açılan bölümler ile sanayi işbirliği çerçevesinde bazı bölümlere burs desteği sağlanacak. Peki, YÖK lisans bursu hangi bölümlere veriliyor? YÖK bursları ne? İşte YÖK lisans bursu verilecek bölümler…
26.07.2022 Eğitim
Asgari ücret tutarında burs ve iş garantisi! Firmalar sıraya girdi, şartlar belli oldu
Asgari ücret tutarında burs ve iş garantisi! Firmalar sıraya girdi, şartlar belli oldu YSK sınavı açıklandı, milyonlarca üniversiteli adayını tercih heyecanı sardı! İş olanağı fazla meslekler araştırılırken, sektörden son dakika çağrısı geldi. Bu bölümü seçene burs garantisi ve iş garantisi veriliyor. Yeni yatırımlarla büyüyerek her yıl ihracat hacmini arttıran tekstil sektöründe tekstil mühendisi yetişmiyor. Büyük holding ve şirketlerden kendilerine tekstil mühendisi talebi yağdığını söyleyen Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bayram, “Firmalar tekstil mühendisliğinden mezun olan öğrencileri işe almak için rekabet ediyor” dedi. Üniversitelerin kontenjanları ve taban puanlarının açıklanmasıyla birlikte, öğrencilerin tercih süreci Tekstil ve hazır giyim ihracatçı birlikleri de, üniversite sınavında ilk 20 binde yer alan ve ilk 5 tercihinden birinde tekstil mühendisliğini seçerek bölüme girmeye hak kazanan öğrencilere, aylık 5 bin 500 TL burs imkanı sunacaklarını duyurdu.
24.07.2022 Ekonomi
En zor iki bölümü bir arada bitirdi dünya peşinden koştu
En zor iki bölümü bir arada bitirdi dünya peşinden koştu Malatyalı değirmenci bir baba ile ev hanımı annenin ilk çocuğu olan İbrahim Ethem Hamamcı (24) Fen Lisesi'nden mezun oldu, 2016'da LYS Türkiye birincisi olarak üniversiteyi kazandı. Uluslararası tıp bölümünü seçen Hamamcı, aynı anda bilgisayar mühendisliği de okuyarak çift anadal yaptı ve okulu Medipol Üniversitesi'nde bir ilke imza attı. Bilgisayar mühendisliğinden mezun olan Hamamcı, tıp fakültesi 6'ncı sınıfta olmasına rağmen Yale, Pensilvanya Üniversitesi gibi dünyanın en saygın üniversitelerinden burslu doktora kabulü aldı. Ama o, tercihini İsviçre'den yana kullandı ve şimdi en büyük hedefi, sağlıkta yapay zeka üzerine çalışarak doktor meslektaşlarının üzerindeki yoğun hasta yükünü biraz olsun hafifletmek.
24.07.2022 Yaşam
Asgari ücret tutarında eğitim bursu! Öğrencilere müjde...
Asgari ücret tutarında eğitim bursu! Öğrencilere müjde... Üniversite tercihi yapan milyonlarca öğrenciye müjde! Asgari ücret tutarında burs imkanı resmen açıklandı. Kontenjanları ve taban puanlarının açıklanmasıyla birlikte, öğrencilerin tercih süreci de başladı. Tekstil ve hazır giyim ihracatçı birlikleri, üniversite sınavında ilk 20 binde yer alan ve ilk 5 tercihinden birinde tekstil mühendisliğini seçerek bölüme girmeye hak kazanan öğrencilere, bugün itibariyle aylık 5 bin 500 TL burs imkanı sunacaklarını duyurdu. Kriterlere uygun olmaları halinde, Türkiye genelinde 14 tekstil mühendisliği bölümüne kayıt yaptıracak toplam 463 öğrencinin tamamı da bu burstan yararlanabilecek. İşte detaylar...
23.07.2022 Ekonomi
Doğru üniversite tercihi için 12 ipucu! Üniversite tercihi nasıl yapılır?
Doğru üniversite tercihi için 12 ipucu! Üniversite tercihi nasıl yapılır? YKS’de tercih dönemi başlıyor. Üniversite sınavını geride bırakan öğrenciler, şimdi yeni bir sürecin eşiğinde bulunuyor. Tercih dönemiyle birlikte öğrenciler, hem istedikleri bölümleri hem de üniversiteleri büyük bir dikkatle inceliyor. Tercih ile ilgili adayların aklındaki tüm sorular için Tercih Danışmanı Güneş Banu Kocatepe, mesleki yaşamlarını etkileyecek doğru bir tercih için kritik önerilerde bulundu. Peki, Üniversite tercihi nasıl yapılır? İşte detaylar…
23.07.2022 Eğitim
ÖSYM YKS tercihleri ne zaman başlıyor 2022? Tercihler ne zaman açıklanacak? YKS tercih tarihleri…
ÖSYM YKS tercihleri ne zaman başlıyor 2022? Tercihler ne zaman açıklanacak? YKS tercih tarihleri… YKS tercih kılavuzu yayınladı, adaylar gözlerini üniversite tercihleri tarihine çevrildi. 3 milyonu aşkın adayın katılımıyla gerçekleştirilen YKS tercihleri ile ilgili aramalar arttı. Peki, YKS tercihleri ne zaman başlıyor? İşte YKS tercih tarihleri…
22.07.2022 Eğitim
İBB’den YKS tercihleri için ücretsiz danışmanlık! İBB YKS tercih hizmeti nerelerde var? İBB tercih sistemi ekranı!
İBB’den YKS tercihleri için ücretsiz danışmanlık! İBB YKS tercih hizmeti nerelerde var? İBB tercih sistemi ekranı! İBB’den YKS tercihlerinde öğrencilere ücretsiz danışmanlık! İBB, Yükseköğretim Kurumları Sınavı tercihlerinde (YKS) gençlere tercih hizmeti veriyor. 20 Temmuz’dan itibaren İstanbul’un 22 meydanında kurulan tercih platformları ve gezici mobil araçla ücretsiz tercih danışmanlığı hizmeti verilecek. Meydanlara gelemeyenler için tercih hattı da oluşturuldu. Peki, İBB tercih hattı numarası kaç? İBB YKS tercih hizmeti nerelerde var? İBB tercih sistemi ekranı!
19.07.2022 Eğitim
YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS barajı kaç? YKS tercih dönemi ne zaman başlar? ÖSYM sınav ve sonuç takvimi!
YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS barajı kaç? YKS tercih dönemi ne zaman başlar? ÖSYM sınav ve sonuç takvimi! Milyonlarca öğrencinin gözü kulağı YKS sonuçlarında! ÖSYM tarafından 18-19 tarihleri arasında gerçekleştirilen üniversite sınavının sonuçları için meraklı bekleyiş sürüyor. Öğrenciler YKS sonuçlarına odaklanırken tercih döneminin ne zaman başlayacağını merak ediyor. Peki, YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS tercih dönemi ne zaman başlar? ÖSYM sınav ve sonuç takvimi!
3.07.2022 Eğitim
YÖK Başkanı Özvar: Barajla birlikte psikolojik bariyer de kalktı
YÖK Başkanı Özvar: Barajla birlikte psikolojik bariyer de kalktı Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek adaylara başarı dileyerek, "Artık üniversite tercihi yapabilmek için belli bir baraj puanını geçmeniz gerekmeyecek. Sizden gelen yansımalardan da görüyoruz ki barajla birlikte önünüzdeki psikolojik bariyer de kalkmış oldu" dedi.
17.06.2022 Eğitim
Türkiye'de bu meslekleri yapan paraya para demiyor! En düşük maaşları 20 bin liradan başlıyor, tek tek açıklandı...
Türkiye'de bu meslekleri yapan paraya para demiyor! En düşük maaşları 20 bin liradan başlıyor, tek tek açıklandı... Türkiye'de bu meslekleri yapan kişiler çok kazanıyor. Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiriyor. Yaz aylarına girilirken öğrenciler üniversite tercihi için araştırmalar yapmaya başladı. En çok kazandıran meslekler, yoğun bir şekilde inceleniyor. Piyasayı araştıran öğrenciler özellikle gelecekte daha iyi maaşlı ve garantili iş imkanlarını merak ederek, 'En yüksek maaşlı meslekler hangileri, hangi mesleği seçmeliyim' sorularına cevap arıyor. İşte Türkiye'de en çok aranan meslekler listesi ile en düşük, ortalama ve en yüksek kazançları...
26.05.2022 Ekonomi
Psikolog nasıl olunur, şartları nelerdir? Kimler psikolog olamaz?
Psikolog nasıl olunur, şartları nelerdir? Kimler psikolog olamaz? Son yılların popüler meslekleri arasında gösterilen psikologluk pek çok kişinin yapmak istediği meslekler arasında yer alıyor. Psikolog olmak için sadece Fen-Edebiyat fakültesinde okumuş olmak yetmiyor. Çok ağır bir eğitim programı içeren psikoloji için öğrencileri zorlu bir 4 sene bekliyor. Peki, Psikolog nasıl olunur, şartları nelerdir? Kimler psikolog olamaz? İşte detaylar…
15.02.2022 Çalışma Hayatı
YKS baraj puanı kalkınca ne olur, TYT ve AYT baraj puanları neden kaldırıldı? 2021-TYT'de alınan 200 ve üzeri puanlar, 2022-YKS'de kullanılabilecek mi?
YKS baraj puanı kalkınca ne olur, TYT ve AYT baraj puanları neden kaldırıldı? 2021-TYT'de alınan 200 ve üzeri puanlar, 2022-YKS'de kullanılabilecek mi? TYT ve AYT sınavlarında baraj puanı kalktı. YÖK tarafından yapılan açıklamada, ön lisans ve lisans programlarını tercihte 150 ve 180 olan TYT ve AYT baraj puanları uygulamasının kaldırıldığı bildirildi. Sınav oturumlarındaki süreler de değişti. Şimdi öğrenciler TYT ve AYT baraj puanları neden kaldırıldı, sorusuna yanıt ararken YKS baraj puanı kalkınca ne olur? sorusunun da yanıtını sorguluyor.
12.02.2022 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Üniversite Tercihi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki üniversite tercihi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.