Gazete Vatan Logo

ÖSYM duyurdu! 2022 YKS tercihleri başladı! ÖSYM üniversite tercih ekranı!

ÖSYM 2022 YKS tercihlerinin başladığını duyurdu! Adaylar YKS puanları ve başarı sıralamalarına göre, ÖSYM https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleriyle veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından tercihlerini yapabilecek. YKS tercihleri 5 Ağustos’ta sona erecek. Peki, YKS tercihleri nasıl yapılır? YKS tercih kılavuzu! 2022 ÖSYM tercih kılavuzu ve ÖSYM AİS YKS tercih ekranı!

ÖSYM duyurdu! 2022 YKS tercihleri başladı! ÖSYM üniversite tercih ekranı!

ÖSYM duyurdu! 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercihleri başladı. ÖSYM’den yapılan açıklama şu şekilde:

“2022-YKS tercih işlemleri, 27 Temmuz 2022 tarihinde saat 10.00'da başlayacaktır. Adaylar tercihlerini, 27 Temmuz-05 Ağustos 2022 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleriyle veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından kendileri yapacaklardır. Tercih işlemleri, 05 Ağustos 2022 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

Adaylar, 2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzuna aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir. Tercih yapacak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini kılavuz bilgileri doğrultusunda yapmaları gerekmektedir.

Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacaklardır. Tercih işlemi, ekrandaki uyarılara göre sonlandırılmalıdır. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacaktır. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacaktır.”

Haberin Devamı

YKS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Milyonlarca aday, hayal ettikleri bölümlere girebilmek için ÖSYM’nin http://ais.osym.gov.tr sistemi üzerinden tercihlerini tamamlayacaklar.

YKS barajı kaldırıldı. YÖK, tercih için 150 ve 180 puan barajını kaldırdı. Adayların hangi bölümleri istediğine karar verip başarı sırasını da dikkate alarak geniş bir aralıkta tercih yapmaları gerekiyor. Temel Yeterlilik Testi (TYT) puanı hesaplanan herkes Tablo 3’te yer alan ön lisans programlarını; 2022 Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi’nde (YDT) ilgili puan türünde puanı hesaplananlar ise Tablo 4’teki lisans programlarını tercihleri arasında gösterebilecekler.

Adayların ÖSYM’nin yayımladığı Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’ndaki başarı sıralarını kullanmaları gerekiyor. Adaylar, her puan türünde çok üstten ve çok alttan tercih listesi oluşturulmalı. Örneğin 100 bininci bir aday, 20-30 binlerden başlayıp 200 binlerin de altına inmeli. Geniş bir tercih aralığı adayları sürprizlere karşı koruyacak ve belki de avantaj sağlayacaktır. Baraj olmadığı için daha çok 4 yıllık lisans programlarına ilginin olacağını, 2 yıllık ön lisans programlarında birkaç bölüm hariç (Bilgisayar Programcılığı, Sağlıkla ilgili programlar) büyük kontenjan boşlukları olacak.

Haberin Devamı

ÖSYM YKS TERCİH EKRANI İÇİN TIKLAYIN

2022 YKS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN