Uçan Araba

Uçan Araba

Son dakika uçan araba haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan uçan araba ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını uçan araba haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Uçan Araba

haberleri sayfasında son dakika yaşanan uçan araba gelişmeleri de dahil olmak üzere 113 uçan araba haberi bulunmuştur. Tüm uçan araba haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tasarım Mucitleri Ateşböceği Projesi'nin hedefi 5 yılda 7 bin 500 çocuğa ulaşmak
Tasarım Mucitleri Ateşböceği Projesi'nin hedefi 5 yılda 7 bin 500 çocuğa ulaşmak Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ve Pınar'ın birliğiyle Ateşböceği Öğrenim Birimleri'ne eklediği Tasarım Mucitleri Ateşböceği TIR'ı, Adıyaman'daki ikinci durağında çocuklarla buluştu. Geçen sene Kasım ayından bu yana Adıyaman'da Altınşehir İlkokulu'nun bahçesinde konumlanan Tasarım Mucitleri Ateşböceği, nisan ayı itibarıyla Şehit Mehmet Kılıç İlkokulu'nda eğitime başladı. Bugüne kadar bin 500 çocuğa ulaşan program ile 5 yılda 7 bin 500 çocuğa ulaşmak hedefleniyor.
19.04.2024 Vitrin
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın da katıldığı Uluslararası Uzay Kongresinin açılışı Bakü’de gerçekleşti
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın da katıldığı Uluslararası Uzay Kongresinin açılışı Bakü’de gerçekleşti T3 Vakfı’nın global arenada yer aldığı Uluslararası Uzay Federasyonunun (IAF) organize ettiği, Türkiye Uzay Ajansının (TUA) platin sponsoru olduğu Uluslararası Uzay Kongresinin açılışı bugün Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in katılımıyla Bakü’de yapıldı. Cumhurbaşkanı Aliyev, etkinlikte yaptığı konuşmasında, böyle bir organizasyona ev sahipliği yaptıkları için onur duyduklarını belirtti. Kongrenin açılış seremonisinde Mark Eliyahu’da sahne aldı.
3.10.2023 Bilim ve Teknoloji
TEKNOFEST İzmir'de başladı! Selçuk Bayraktar: Türkiye Yüzyılı'na sizler ve eserleriniz damga vuracak
TEKNOFEST İzmir'de başladı! Selçuk Bayraktar: Türkiye Yüzyılı'na sizler ve eserleriniz damga vuracak Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, İzmir Çiğli Havalimanı'nda kapılarını ziyaretçilerine açtı. Milli teknoloji üretme ve geliştirme konusunda gençlerin ilgisinin artırılması hedeflenerek bu alanlarda çalışan binlerce gencin projesine destek olan TEKNOFEST'e sabahın erken saatlerinden itibaren ziyaretçiler gelmeye başladı. Açılışta konuşan T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, "Türkiye Yüzyılı'na sizler ve eserleriniz damga vuracak" ifadelerini kullandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ise konuşmasında "Bu yıl 337 bin takım 1 milyon yarışmacıyla dünyada eşi benzeri olmayan bir rekora imza attık. TEKNOFEST kuşağını her daim himaye eden Sayın Cumhurbaşkanımıza, tüm paydaşlarımıza, özellikle TSK'ya huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum." dedi.
27.09.2023 Gündem
Suzuki, SkyDrive ile uçan arabalar üretecek
Suzuki, SkyDrive ile uçan arabalar üretecek Japon otomobil devi Suzuki, SkyDrive ile uçan araba üretmek için anlaştığını açıkladı.
20.06.2023 Otomobil
Uçan arabalar için yapay zeka projesi! İniş, kalkış ve uçuşları düzenleyecek
Uçan arabalar için yapay zeka projesi! İniş, kalkış ve uçuşları düzenleyecek ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri Şevval Belkıs Dikkaya ve Gamze Çelik, gelecekte yaygınlaşması öngörülen uçan arabaların iniş, kalkış ve uçuş anlarında kimseye zarar vermemesi için yerdeki insanları ve araçları yapay zeka teknolojisi ile tespit eden sistem geliştirdi. Dikkaya ve Çelik, proje ile Teknofest'te 1'inci oldu.
16.10.2022 Bilim ve Teknoloji
Bakan Varank: 'Airtaxi' 23 Nisan'da boğazı uçarak geçecek
Bakan Varank: 'Airtaxi' 23 Nisan'da boğazı uçarak geçecek Airtaxi Dünya Kongresi kapsamında, Kocaeli’nin Gebze ilçesindeki Bilişim Vadisi'nde insansız 'Airtaxi’, dikey hava şovu gerçekleştirdi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, aracı inceleyerek, "23 Nisan'da Galataport'tan Üsküdar'a insanlı uçuş yapabileceklerine inandıklarını söylediler. Arkadaşlarımız 23 Nisan'a bunu yetiştirebilirlerse Türkiye'den 'Airtaxi' uçan araba, 23 Nisan'da boğazı uçarak geçecek" dedi. 
15.09.2022 Ekonomi
Hyundai eVTOL açan araç
Hyundai eVTOL açan araç Hyundai Motor Grubu, bölgesel hava araçlarını ve gelecekteki mobilite teknolojilerini tanıttı.
20.07.2022 Otomobil
Geleceğin yazılımcıları Bilişim Vadisi’ni gezdi
Geleceğin yazılımcıları Bilişim Vadisi’ni gezdi Bağcılar Belediyesi’nin öncülüğünde ilçede okuyan yazılım bölümü öğrencileri, Türkiye’nin teknoloji üssü Bilişim Vadisi’nin ziyaret etti. Yazılım Okulu’ndan Aircar’a (Uçan araba) kadar her yeri gezen teknoloji sevdalısı gençler, Bilişim Vadisi’ne hayran kaldı. Heyecanları gözlerinden okunan öğrenciler, çok etkilendikleri bu bilim ailesine katılmaya karar verdiklerini söyledi.
31.03.2022 Bilim ve Teknoloji
Taarruz helikopteri T129 ATAK, BİLİMFEST’te olacak
Taarruz helikopteri T129 ATAK, BİLİMFEST’te olacak   Kepez Belediyesi’nin Antalya Bilim Merkezi’nde 31 Mart-2 Nisan tarihlerinde düzenleyeceği BilimFest, Dünya çapında kendi sınıfında en etkin taarruz helikopteri olan T 129 ATAK Taarruz ve Taktik Helikopterini ziyaretçilerle buluşturacak.
29.03.2022 Bilim ve Teknoloji
Kocaeli'de uçan araba üretiliyor
Kocaeli'de uçan araba üretiliyor Kartepe Zirvesi 2022’ye katılan Bilişim Vadisi Genel Müdürü Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, Bilişim Vadisi’nde uçan araba testlerine başlandığını ve başarılı olduklarını söyledi.
26.03.2022 Bilim ve Teknoloji
TEKNOFEST Yarışmalarına Yurt Dışından Başvuru Süresi 31 Mart’a Uzatıldı
TEKNOFEST Yarışmalarına Yurt Dışından Başvuru Süresi 31 Mart’a Uzatıldı TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen teknoloji yarışmaları her yıl olduğu gibi bu yılda gençlerden büyük ilgi görüyor. Ülkemiz gençlerinin yanı sıra yurt dışından da yoğun talep gösterilen yarışmalar için yurt dışı başvuru süresi de uzatıldı. Belirlenen 16 farklı yarışma için uzatılan başvuru süresi 31 Mart tarihinde sona erecek. Yarışmalara yurt dışından ilkokul, ortaokul, lise, üniversite ve üzeri seviye ile mezun seviyesi dahil teknoloji meraklısı tüm gençler katılabiliyor.
16.03.2022 Bilim ve Teknoloji
TEKNOFEST Karadeniz'de başvuru süresi 7 Mart'a uzatıldı
TEKNOFEST Karadeniz'de başvuru süresi 7 Mart'a uzatıldı TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında bu yıl 40 ana yarışma-99 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmalarının son başvuru tarihi gençlerden gelen yoğun talep üzerine 7 Mart’a kadar uzatıldı.
28.02.2022 Bilim ve Teknoloji
TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları başvuruları 28 Şubat’ta sona eriyor
TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları başvuruları 28 Şubat’ta sona eriyor TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen Teknoloji Yarışmalarına başvurular 28 Şubat’ta sona eriyor.
24.02.2022 Bilim ve Teknoloji
Araba dünyasında devrim! Uçan araç AirCar sahneye çıkıyor! 'Sonsuza kadar değişiyor'
Araba dünyasında devrim! Uçan araç AirCar sahneye çıkıyor! 'Sonsuza kadar değişiyor' Araba dünyasında devrim! Slovakya'da geliştirilen ve geleceğin arabası olacağı düşünülen uçan araç AirCar'ın piyasaya sürülmesi artık an meselesi. Görenleri hayrete düşüren araba için Profesör Klein, 'seyahat anlayışının artık sonsuza kadar değişeceğini' söyledi.
25.01.2022 Bilim ve Teknoloji
Bakan Varank duyurdu! Savaş konseptlerini değiştirecek, son safhaya gelindi...
Bakan Varank duyurdu! Savaş konseptlerini değiştirecek, son safhaya gelindi... Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Savaş konseptlerini değiştiren sıvı yakıtlı RAMJET projesinde son safhaya geldik. Süpersonik hızlarda çalışan bir RAMJET Motor prototipini 2022’de ortaya çıkaracağız” dedi.
8.12.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan TEKNOFEST'te müjdeyi duyurdu: Halkımızın istifadesine sunulacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan TEKNOFEST'te müjdeyi duyurdu: Halkımızın istifadesine sunulacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2021 etkinliğinde konuştu. Erdoğan, "Nasıl yapılan şovları beğendiniz mi? Türkiye'nin ürettiği helikopter, uçak, otomobille gurur duydunuz mu? Elhamdülillah, artık zaman yakın. TOGG halkımızın istifadesine sunulacak. Atak helikopterlerimizi yaptık. Onunla beraber terörü ülkemizde ve ülke dışında belini kırdık" dedi.
25.09.2021 Siyaset
Selçuk Bayraktar duyurdu: TB3 ilk uçuşunu 2022'de yapacak
Selçuk Bayraktar duyurdu: TB3 ilk uçuşunu 2022'de yapacak TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, "Bütün bu robotik teknolojisinin, otonom gelişmesiyle birlikte aslında bütün çabamız, gayretimiz geleceğin mobilitesinde devrim yaratacak uçan araba teknolojisini geliştirmek. Yani uçan akıllı mobiliteyi bir anlamda geliştirmek" dedi. Bayraktar, Baykar'ın yeni projelerinden bahsederek, 2022 yılında Bayraktar TB3'ün ilk uçuşunu gerçekleştireceğini söyledi.
22.09.2021 Gündem
Selçuk Bayraktar: Gayretimiz uçan araba teknolojisini geliştirmek
Selçuk Bayraktar: Gayretimiz uçan araba teknolojisini geliştirmek TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, "Bütün bu robotik teknolojisinin, otonom gelişmesiyle birlikte aslında bütün çabamız, gayretimiz geleceğin mobilitesinde devrim yaratacak uçan araba teknolojisini geliştirmek. Yani uçan akıllı mobiliteyi bir anlamda geliştirmek" dedi.
22.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Selçuk Bayraktar'dan savunma teknolojileri açıklaması! İHA, SİHA ve uçan otomobil...
Selçuk Bayraktar'dan savunma teknolojileri açıklaması! İHA, SİHA ve uçan otomobil... Baykar CTO'su Selçuk Bayraktar, Türkiye'nin savunma teknolojileri konusundaki gelişimini CNN Türk ekranlarında anlattı. Muhabere teknolojileri alanında ihracatçı tarafa geçildiğini açıklayan Bayraktar, uçan otomobil projesi Cezeri'ye ilişkin de detayları anlattı. Bayraktar, İHA ve SİHA'ların uçaklardan çok daha karmaşık yapılara sahip olduğunu ve bir SİHA'da 100'e yakın bilgisayar bulunduğunu belirtti.
22.08.2021 Ekonomi
Selçuk Bayraktar duyurdu! Flaş İHA gelişmesi: 10 ülke daha...
Selçuk Bayraktar duyurdu! Flaş İHA gelişmesi: 10 ülke daha... Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB2 İHA için 10 ülkeyle sözleşme aşamasında olduklarını söyledi. Bayraktar, TB3'ün de 2022 yılında ilk uçuşunu yapacağını, motorunun TEI tarafından geliştirildiği bilgisini paylaştı.
4.08.2021 Ekonomi
Geleceğin mucitlerini bilim ve teknolojiyle buluşuyor
Geleceğin mucitlerini bilim ve teknolojiyle buluşuyor Kütüphanedeki "Keşif", "Tasarım ve Üretim" ile "Teknoloji" atölyelerinde, 5-17 yaş arasındaki çocukların bilimsel düşünme, tasarım, modelleme, üretim ve elektronik programlama becerilerinin artırılması için etkinlikler düzenleniyor.
22.07.2021 Bilim ve Teknoloji
'Milli uçan arabaya' imza atmak isteyenler TEKNOFEST'te yarışacak
'Milli uçan arabaya' imza atmak isteyenler TEKNOFEST'te yarışacak Başvuruları 28 Şubat'a kadar sürecek Uçan Araba Tasarım Yarışması'nda birinciye 45 bin TL, ikinciye 30 bin TL ve üçüncüye 15 bin TL ödül verilecek.
26.01.2021 Bilim ve Teknoloji
Gençlerin hayali "uçan arabalarını" hayata  geçirmek
Gençlerin hayali "uçan arabalarını" hayata geçirmek Havacılık Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST kapsamında Uçan Araba Tasarım Yarışması'nda birinci seçilen 3'ü üniversite öğrencisi 2'si mezun 5 genç, "Turna" adını verdikleri tasarımlarını hayata geçirmeyi hedefliyor.
25.10.2020 Bilim ve Teknoloji
Yerli uçan araba Tusi özellikleri ne? Nasirüddin Tusi kimdir?
Yerli uçan araba Tusi özellikleri ne? Nasirüddin Tusi kimdir? Türk mühendisler tarafından yapımına 2018 yılında başlanan uçan araba 'Tusi’ projesinde sona gelindi. Tusi’nin açık alanda test sürüşlerine başlandı. Peki, Yerli uçan araba Tusi özellikleri ne? Tusi kim tarafından yapıldı? Nasirüddin Tusi kimdir? İşte Yerli uçan araba Tusi özellikleri ve Nasirüddin Tusi hakkında merak edilenler...
19.10.2020 Gündem
TEKNOFEST 2020 muhteşem finali ile Gaziantep’te sona erdi
TEKNOFEST 2020 muhteşem finali ile Gaziantep’te sona erdi İlk yılında 550 bin, ikinci yılında ise 1 milyon 720 bin kişinin ziyaret ettiği dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji festivali TEKNOFEST’te milyonlarca insan, coşku ve heyecanla bir araya gelerek “Milli Teknoloji Hamlesi”ne tanıklık etmişti. Ülkemizin önde gelen kuruluşlarının desteği ve özverili çalışmaları ile düzenlenen TEKNOFEST bu yıl ise 63 paydaşı ile İstanbul’da yanan “Milli Teknoloji Hamlesi” meşalesini Gaziantep’e taşıdı.
30.09.2020 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Uçan Araba ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki uçan araba haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.