Türkmenler

Türkmenler

Son dakika türkmenler haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan türkmenler ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını türkmenler haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Türkmenler

haberleri sayfasında son dakika yaşanan türkmenler gelişmeleri de dahil olmak üzere 797 türkmenler haberi bulunmuştur. Tüm türkmenler haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kerkük nerede? Kerkük resmi dili nedir, neden Türkçe oldu? Kerkük harita konumu
Kerkük nerede? Kerkük resmi dili nedir, neden Türkçe oldu? Kerkük harita konumu Türkmen şehri Kerkük'te 2008'de alınan karar yıllar sonra yürürlüğe girdi. Bunun ardından Kerkük'te artık resmi dil olarak Türkçe kullanılıyor. Peki, Kerkük nerede? Kerkük resmi dili nedir, neden Türkçe oldu?
21.09.2023 Gündem
Maaşlar uçuşa geçti! Eleman bulunamıyor! 8 bin lira
Maaşlar uçuşa geçti! Eleman bulunamıyor! 8 bin lira Bakıcı maaşları uçuşa geçti. Buna rağmen ihtiyacı olan kişiler bakıcı bulmakta zorluk çekiyor. Son dönemde aileler de özel ev hizmetleri sektörü de bakıcı bulmakta zorlanıyor. Artan taleple birlikte fiyatların ocak ayından bu yana yüzde 60 arttığını belirten sektör temsilcileri, yaşlı ve çocuk bakıcısının aylık ortalama ücretinin 7-8 bin lira olduğunu söyledi. Pandemi nedeniyle kaçak çalışan firma sayısı da artmış durumda. Bu tip kurumlardan hizmet alanlara uygulanan cezai yaptırım ise 26 bin 786 TL.
20.08.2022 Ekonomi
Türkler dünyanın her yerinde! Azeriler, Kazaklar, Tatarlar, Özbekler, Türkmenler, Karaylar, Gagavuzlar...
Türkler dünyanın her yerinde! Azeriler, Kazaklar, Tatarlar, Özbekler, Türkmenler, Karaylar, Gagavuzlar... Türkler, sadece Türkiye ve civar ülkelerde değil dünyanın dört bir yanında yaşamaktadır ve sayımız dünyanın birçok ülkesinde azımsanamayacak kadar fazladır. Peki, Dünya’da kaç Türk var? Hangi ülkede ne kadar Türk yaşıyor?
7.05.2022 Dünya
Erbil neresi, nerede, nereye bağlı? Erbil füze saldırısı olayı nedir, saldırıyı kim yaptı? (Erbil saldırısı görüntüleri)
Erbil neresi, nerede, nereye bağlı? Erbil füze saldırısı olayı nedir, saldırıyı kim yaptı? (Erbil saldırısı görüntüleri) Erbil neresi, nereye bağlı? Erbil saldırı ve saldırıyı kimin yaptığı sorgulanırken Erbil’in bağlı olduğu yerde araştırılmaya başlandı. ABD’nin Erbil Başkonsolosluğu ve çevresi çok sayıda füze ile hedef alındı. Yerel kaynaklar ABD Konsolosluğu'nun hedef alındığını bildirdi. Peki, Erbil nerede, nereye bağlı? Erbil füze saldırısı olayı nedir, saldırıyı kim yaptı? İşte Erbil ABD konsolosluğu saldırısı görüntüleri ve diğer detaylar…
13.03.2022 Dünya
MHP lideri Devlet Bahçeli'den canlı yayında Enes Kara açıklaması
MHP lideri Devlet Bahçeli'den canlı yayında Enes Kara açıklaması Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, "Ailesinin zoru ile bir cemaat yurdunda kaldığını söylemiştir. Enes Kara olayı kollektif bir saldırı haline getirilmiştir. Kimin inanıp inanmadığı bizim merak sahamız içinde değildir. Herkesin inanç hürriyetini yaşamaya hakkı vardır." dedi.
18.01.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika faiz, enflasyon ve asgari ücret açıklaması!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika faiz, enflasyon ve asgari ücret açıklaması! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkmenistan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomi gündemiyle ilgili önemli mesajlar verdi. Her zaman düşük faizi savunduğunu ve bu konuda taviz vermeyeceğini söyleyen Erdoğan, "Faiz lobileri kuduruyor" dedi. Asgari ücretle ilgili kararın, görüşmelerin akışına göre verileceğini kaydeden Erdoğan, "Asgari ücret arttı diye işçi çıkarma gibi bir durumla karşılaşacağımızı da zannetmiyorum" diye konuştu.
29.11.2021 Siyaset
Kısa çalışma ödeneği uzadı mı? İşten çıkarma yasağı uzatıldı mı? Cumhurbaşkanı açıkladı!
Kısa çalışma ödeneği uzadı mı? İşten çıkarma yasağı uzatıldı mı? Cumhurbaşkanı açıkladı! Kabine toplantısı sona erdi. Corona virüs salgını ve sonuçlarının değerlendirildiği Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklama yaptı. Kısa çalışma ödeneği ve istihdam ile ilgili alınan önlemlerle ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan alınan yeni tedbirleri açıkladı. Peki, Kısa çalışma ödeneği uzadı mı? İşten çıkarma yasağı uzatıldı mı? İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kısa Çalışma Ödeneği ile ilgili açıklamaları…
29.06.2020 Ekonomi
İşten çıkarma yasağı, kısa çalışma ve nakdi destek süresi 1 ay uzatıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı
İşten çıkarma yasağı, kısa çalışma ve nakdi destek süresi 1 ay uzatıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sonrası açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kısa çalışma ödeneğinden mevcutta yararlananların süresini bir ay daha uzatıyoruz. İş fesih sınırlaması dolayısıyla nakdi destek ücret desteği de bir ay daha devam edecektir" dedi.
29.06.2020 Gündem
Bahçeli sert çıktı: 'Adalet çağrılarına inatla dudak bükülmekte'
Bahçeli sert çıktı: 'Adalet çağrılarına inatla dudak bükülmekte' MHP lideri Devlet Bahçeli yazılı açıklama yaptı. "Türk milleti Türkmen kardeşlerinin sonuna kadar arkasındadır." diyen Bahçeli, "Maalesef Irak Türkmenlerinin meşru talepleriyle birlikte ısrarlı adalet çağrılarına inatla dudak bükülmekte, kulak tıkanmakta, duyarsız kalınmaktadır." ifadelerini kullandı.
10.06.2020 Gündem
Kadıköy'de kan donduran olay! Eşini boğarak öldürdü
Kadıköy'de kan donduran olay! Eşini boğarak öldürdü Kadıköy'de Özbekistan uyruklu Nasiba Mamatklova yine Özbekistan uyruklu olan eşi tarafından boğularak öldürüldü. Eşini öldüren kişi polis gelene kadar cesedin başında bekledi.
3.06.2020 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hafter açıklaması! 'Moskova'dan kaçtı'
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hafter açıklaması! 'Moskova'dan kaçtı' Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti grup toplantısında konuştu. Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Libya'da ne işimiz var" diyenler, siyaset tarih cahilidir. Türkiye'nin Libya konusunda ortaya koyduğu net tavrın, Akdeniz'deki oyunları bozma yanında işte böyle daha derin bir arka planı vardır. Şayet Türkiye müdahale etmeseydi bugün Hafter tüm ülkeyi ele geçirmiş, Libya halkının tamamı zulmün pençesine düşmüş olacaktı. Ateşkesi yazılı hale getirmek amacıyla dün Moskova'da yapılan görüşmelerde Trablus hükümeti uzlaşmacı tavır sergiledi. Bu tutuma rağmen darbeci Hafter ateşkesi imzalamaya yanaşmadı. Önce evet dedi, sonra ne yazık ki Moskova'yı terk etti" diye konuştu.
14.01.2020 Siyaset
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Siyasi başarı olarak tarihe geçti!
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Siyasi başarı olarak tarihe geçti! Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin Barış Pınarı Harakatı sürecinde beş gün içinde dünyanın en büyük iki gücüyle masada anlaşmaya vardığını belirterek, bu mutabakatların, Türkiye'nin ulusal güvenliği açısından öneminin diplomasi ve siyasi başarı olarak da tarihe geçtiğini söyledi.
23.10.2019 Siyaset
Bakan Mevlüt Çavuşoğlu duyurdu: 35 saat içerisinde geri çekilmezlerse operasyon başlayacak
Bakan Mevlüt Çavuşoğlu duyurdu: 35 saat içerisinde geri çekilmezlerse operasyon başlayacak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu konuşmasında, ""35 saatimiz kaldı, 35 saat içerisinde geri çekilmezlerse operasyon tekrar başlayacak" ifadesini kullandı.
21.10.2019 Siyaset
Cumhurbakanı Erdoğan'dan son dakika Barış Pınarı Harekatı açıklaması
Cumhurbakanı Erdoğan'dan son dakika Barış Pınarı Harekatı açıklaması Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Fırat'ın doğusunda terör örgütüne yönelik başlatılan Barış Pınarı Harekatı'nda şimdiye kadar 109 teröristin öldürüldüğünü açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "PKK'nın, YPG'nin Suriye'deki işgalini görmeyenler şu anda bizim Suriye'nin birliği, beraberliği için attığımız adıma laf ediyorlar. Şöyle siz bir kenarda durun, biz yolumuza devam ediyoruz" ifadesini kullandı.
10.10.2019 Gündem
Kılıçdaroğlu'ndan Yeni Zelanda katliamına tepki: Bunu yapanları lanetliyoruz
Kılıçdaroğlu'ndan Yeni Zelanda katliamına tepki: Bunu yapanları lanetliyoruz CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yeni Zelanda'da iki camide yaşanan katliama ilişkin, "Acı bir olay. Bizi derinden yaralayan bir olay. Bunu yapanları lanetliyoruz. Sadece Müslümanların lanetlemesi gerekmiyor. İnsan sevgisi olan, inancı olan herkesin böyle bir olayı lanetlemesi lazım." dedi.
15.03.2019 Siyaset
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Çelik, "Fırat'ın doğusunda, Suriye'nin kuzeyinde ortaya çıkan tablo, Türkiye için birinci dereceden tehdittir ve Türkiye Cumhuriyeti bu tehdidi bertaraf edecektir." dedi
21.01.2019 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli mesajlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli mesajlar Beştepe'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'deki gelişmelere değindi. Erdoğan, "Suriye Araplarını DEAŞ'ın eline bırakmadığımız gibi Suriye Kürtlerini de PKK/PYD zulmüne terk etmeyeceğiz" dedi. Erdoğan ayrıca "122 bin ailemize engelli çocuklarımıza evde bakımları için 826 TL yardımda bulunuyoruz" dedi.
25.12.2018 Siyaset
Suriyeli Kürtlerden açıklama: YPG'nin kim olduğunu biliyoruz
Suriyeli Kürtlerden açıklama: YPG'nin kim olduğunu biliyoruz Suriye Bağımsız Kürt Rabıtası Başkanı Abdulaziz Temmo, Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yapacağı operasyonla ilgili konuştu.
19.12.2018 Dünya
Abdullah Ağar'dan harekat değerlendirmesi: 80 bin YPG'li terörist...
Abdullah Ağar'dan harekat değerlendirmesi: 80 bin YPG'li terörist... Güvenlik ve terör uzmanı Abdullah Ağar, Fırat'ın doğusundaki son gelişmeleri yorumladı: 80 bin civarında militana ulaşan terör örgütü YPG, önemli bir terörize unsur olarak istikrarsızlık kaynağı olabilir. Türkiye operasyonu yapmak zorunda. Nokta!
17.12.2018 Gündem
Irak’ta bakanlıklar belirlenmedi
Irak’ta bakanlıklar belirlenmedi Irak'ta ancak aylar sonra kurulabilen yeni hükümet, İçişleri ve Savunma gibi kritik bakanlıklar belirlenemeden göreve başladı.
30.10.2018 Dünya
Afganistan seçimler için sandık başına gidecek
Afganistan seçimler için sandık başına gidecek Afganistan'da 2015'ten bu yana iki defa ertelenen milletvekili seçimleri cumartesi günü yapılacak.
19.10.2018 Dünya
‘Türkiye bizi unutmasın’
‘Türkiye bizi unutmasın’ Hatay’ın karşısında bulunan Suriye Türkmen Dağındaki Türkmenler, ellerindeki köyleri koruyabilmek için mücadele veriyor.
15.10.2018 Gündem
Türkmen Dağında tek umut Türkiye
Türkmen Dağında tek umut Türkiye HATAY'ın karşısında bulunan Suriye Türkmen Dağındaki Türkmenler, ellerindeki köyleri koruyabilmek için mücadele veriyor. Soçi mutabakatının ardından ağır silahlarını cephe hattından çıkaran ancak rejimin saldırılarının sürdüğünü ifade eden Türkmenler, tek umutlarının Türkiye olduğunu ifade ederek, "Bizi unutmayın" çağrısı yapıyor.
15.10.2018 Gündem
Yardım bekliyorlar! ‘Ölüm bu hayattan kolay’
Yardım bekliyorlar! ‘Ölüm bu hayattan kolay’ Suriye’deki Beşşar Esed rejiminin saldırılarla zorla yerinden ettiği Humuslu 55 Türkmen aile, Türkiye’nin İdlib’de kurduğu güvenlik şemsiyesine sığındı.
6.10.2018 Gündem
Mankenden ‘travesti’ diyen komşuya dava
Mankenden ‘travesti’ diyen komşuya dava Mankenlik ve fotomodellik yapan Maya Esra Türkmenler, geçen yıl oturduğu Ataşehir’de sitenin otoparkında aynı sitede oturan Dilek K.’nın tehdit ve hakaretlerine maruz kaldığını iddia ederek savcılığa başvurdu.
22.08.2018 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Türkmenler ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki türkmenler haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.