Türk Ekonomisi

Türk Ekonomisi

Son dakika Türk ekonomisi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Türk ekonomisi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Türk ekonomisi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Türk Ekonomisi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan türk ekonomisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.677 türk ekonomisi haberi bulunmuştur. Tüm türk ekonomisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: SİHA teknolojisinde farklı bir ligdeyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: SİHA teknolojisinde farklı bir ligdeyiz Yerel seçimlerin ardından yapılan ilk Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "KIZILELMA ve ANKA 3 ile artık farklı lige yükseliyoruz. Türkiye'nin gurur kaynağı olan savunma şirketlerinin ahlaksızca hedef alınmasının gerisinde işte bu eşsiz başarı hikayesi vardır. 5.kol elemanları yerli ve milli firmalarımıza saldırarak iplerini ellerinde tutanlara karşı diyet borçlarını ödemeye çalışıyor." dedi.
16.04.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul mevcut İBB yönetimiyle 5 yıl kaybetti
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul mevcut İBB yönetimiyle 5 yıl kaybetti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Haliç Kongre Merkezi'nde 'Her Anında Hep Yanında' iftar buluşmasına katıldı. Erdoğan, “Hem aldığımız tedbirlerin hem de uyguladığımız ekonomik programın etkisiyle yılın ikinci yarısında enflasyonda hızlı bir düşüşe şahit olacağız" dedi.
23.03.2024 Gündem
Ekonomide 3 yıllık yol haritası belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KKM mesajı
Ekonomide 3 yıllık yol haritası belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KKM mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önümüzdeki 3 yılın ekonomi programını içeren Orta Vadeli Plan hakkında önemli açıklamalarda bulunarak, "Büyüme ve ticaretten fiyat istikrarı ve finansal istikrara, beşeri sermayeden, yeşil ve dijital dönüşüme, afet yönetiminden kamu maliyesi ile iş ve yatırım ortamına yedi temel alanda öncelikli reform adımlarını belirledik. Program döneminde ekonomik büyümeden kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Sıkı para politikasının da desteği ile enflasyonu yeniden tek haneye düşürecek cari işlemler dengesini iyileştireceğiz." dedi.
6.09.2023 Gündem
Körfez ülkeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Arap ülkelerini ziyaret etmesinden çok mutlu
Körfez ülkeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Arap ülkelerini ziyaret etmesinden çok mutlu Halihazırda stratejik ve canlı olan ilişkiyi daha da güçlendirmek için 12-13 Kasım tarihlerinde İstanbul’da Körfez ülkeleri yatırımcıları ve Türk iş dünyası bir araya getirilecek. İstanbul'a gelecek olan Körfez ülkeleri yatırımcılarıyla 25 milyar dolarlık ticaret amaçlanıyor.
20.07.2023 Gündem
Sinan Oğan, cumhurbaşkanı adaylığı için YSK'ya başvurdu
Sinan Oğan, cumhurbaşkanı adaylığı için YSK'ya başvurdu Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanlığı için aday gösterdiği Sinan Oğan, Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) adaylık başvurusunda bulundu.
20.03.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletimizi koalisyonun insafına terk edemeyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletimizi koalisyonun insafına terk edemeyiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda seçim çalışmalarına yönelik önemli açıklamalarda bulundu. 'Hemen şimdi' sloganına vurgu yapan Erdoğan, 'Milletimizi koalisyonun insafına terk edemeyiz' dedi.
11.03.2023 Gündem
EYT ile ilgili Bakan Bilgin'den flaş açıklama! Ve tarih belli oldu
EYT ile ilgili Bakan Bilgin'den flaş açıklama! Ve tarih belli oldu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ETY sorununun Aralık ayında Meclise getirileceğini belirterek, "Emekçileri sevindirecek haber vereceğiz. Onları enflasyon karşısında ezdirmeyeceğiz” dedi.
17.09.2022 Ekonomi
Bakan Nebati: Dar gelirliler için iki yeni destek geliyor
Bakan Nebati: Dar gelirliler için iki yeni destek geliyor Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den dar gelirliler için son dakika açıklaması geldi. Bakan Nebati çalışmanın tamamlandığını söyleyerek, “İki yeni destek paketi yakında açıklanacak” ifadelerini kullandı.
23.08.2022 Ekonomi
EYT ile ilgili Bakan Bilgin'den son dakika açıklaması! Önümüzdeki günlerde...
EYT ile ilgili Bakan Bilgin'den son dakika açıklaması! Önümüzdeki günlerde... EYT ile ilgili son dakika açıklaması! Bursa’da konuşan konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT ile ilgili açıklamalarda bulundu. EYT dosyasının önlerinde olduğunu ve ileriki günlerde tamamlanacağını söyleyen Bakan Bilgin, “Türkiye’nin her sosyal meselesi bizim önümüzdedir. Bunların üzerinde çalışıyoruz, bunların üzerinde çözüm yolları üretiyoruz. Formüller buluyoruz. En uygununu tamamladığımız gün, daha önce 3600’de yaptığımız gibi, asgari ücrette yaptığımız gibi onlarla ilgili açıklama yapacağım. EYT var, EYT’yi tamamladığımız gün, onları açıklayacağım” dedi.
28.07.2022 Çalışan Hakları
15 Temmuz’un Türkiye'ye faturası ağır oldu!
15 Temmuz’un Türkiye'ye faturası ağır oldu! Üzerinden altı yıl geçen hain girişimin ülkemize doğrudan zararı 158 milyar doları bulurken, FETÖ’cüler, dolaylı olarak toplamda 350 milyar dolarlık derin bir yara açtı.
15.07.2022 Gündem
'Çay Kanununda Değişiklik' öngören yasa teklifi TBMM'ye sunuldu
'Çay Kanununda Değişiklik' öngören yasa teklifi TBMM'ye sunuldu AK Parti, çay üretimi ve çay fiyatlarının açıklanmasını da içeren 'Çay Kanununda Değişiklik' öngören yasa teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu.
20.06.2022 Siyaset
Asgari ücrete son dakika ikinci zam açıklaması! AK Partili Kurtulmuş duyurdu
Asgari ücrete son dakika ikinci zam açıklaması! AK Partili Kurtulmuş duyurdu Asgari ücret zammı ve EYT ile ilgili son dakika açıklaması geldi! Milyonlarca çalışan asgari ücrette yapılacak ikinci artışı bekliyor. Temmuz ayının yaklaşmasıyla birlikte çalışanlar 'Asgari ücrete zam gelecek mi?' sorusunu araştırıyor. AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş canlı yayında ekonomiye dair önemli açıklamalarda bulundu. EYT'de çalışmaların devam ettiğini belirten Kurtulmuş, asgari ücrete zam gelip gelmeyeceği ile ilgili soruya da yanıt verdi.
15.06.2022 Çalışan Hakları
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sonuna kadar sahip çıkacağız, asla kovmayacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sonuna kadar sahip çıkacağız, asla kovmayacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MÜSİAD'ın 32. Kuruluş Yıl Dönümü Programı ve Geleneksel MÜSİAD Türkiye'nin Gücü Ödülleri Töreni'nde konuşma yaptı. Erdoğan, "Savaştan gelip ülkemize sığınan bu kardeşlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız Bay Kemal. Siz ne derseniz deyin biz oradayız. Biz bu konutları da bunun için yapıyoruz, kendileri isterlerse gidebilirler ama biz onları asla kovmayacağız." dedi.
9.05.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş hayat pahalılığı açıklaması: Telafi edeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş hayat pahalılığı açıklaması: Telafi edeceğiz Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Tersaneler Komutanlığı’nda, işçilerle bir araya geldiği iftar programında konuştu. "Alım gücümüz bir parça düşmüş olabilir." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu kayıpları telafi edeceğiz. Ellerini ovuşturarak Türkiye'nin yere kapaklanmasını bekleyenleri hüsrana uğratmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, istihdama yeni giren kesimleri desteklediklerinin altını çizerek, "asgari ücrette yüzde 50'nin üzerinde artış yaptık. Son 20 yılda asgari ücreti 23 kat artırdık." açıklamasında bulundu.
1.05.2022 Siyaset
Düşük faizli kredi açıklaması! TCMB Başkanı Kavcıoğlu duyurdu...
Düşük faizli kredi açıklaması! TCMB Başkanı Kavcıoğlu duyurdu... Düşük faizli, uzun vadeli krediye ilişkin açıklama geldi. TCMB Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu duyurdu. Eximbank ve tüm diğer bankalar aracılığı ile ihracatçı firmalara ve ihracat yapan ithalatçı firmalara kredi kullandırılıyor. Kavcıoğlu, Merkez Bankası olarak üretim, yatırım, istihdam ve ihracat hedefleyen tüm işletmelerin yanında olduklarının altını çizdi ve “Enflasyonist baskı yapmadan, üretim ve istihdam yaratacak, ihracatı artıracak, ithal ikamesi ürünler için yatırım yapılacak tüm adımların arkasında olacağımızı çok net ifade ediyorum. Bugün 30 milyar dolara çıkardığımız Eximbank kredilerini hem Eximbank kanalıyla hem tüm bankalar kanalıyla, uzun vadeli, düşük faizli olarak ihracatçı firmalarımıza, aynı zamanda ihracat yapan ithalatçı firmalarımıza da kullandırıyoruz.” ifadelerini kullandı.
3.03.2022 Ekonomi
Rusya neden savaşıyor, Ukrayna'ya saldırarak ne yapmak istiyor?
Rusya neden savaşıyor, Ukrayna'ya saldırarak ne yapmak istiyor? Rusya ile Ukrayna arasında haftalardır devam eden gergin bekleyiş, Rusya lideri Vladimir Putin'in harekat emriyle işgale dönüştü. Değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Hasret Çomak, Rusya, Sovyetler Birliği döneminde Karadeniz’de sağladığı kontrolü tekrar ele geçirmek istiyor dedi. İşte Rusya’nın Ukrayna’ya savaş açmasının nedeni!
26.02.2022 Gündem
Rusya adım adım Ukrayna'yı işgal ediyor! ‘Batı kandırıp yüzüstü bıraktı...’
Rusya adım adım Ukrayna'yı işgal ediyor! ‘Batı kandırıp yüzüstü bıraktı...’ Rusya - Ukrayna savaşı ikinci gününde devam ediyor. Rusya'nın Ukrayna'ya askeri harekat başlatmasını değerlendiren uzmanlar, gelişmelerin yeni bir dünya düzenine gebe olduğuna dikkat çekti.
25.02.2022 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan HDP'li Semra Güzel'e tepki: Gereği yapılacak...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan HDP'li Semra Güzel'e tepki: Gereği yapılacak... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda konuştu. HDP'li Semra Güzel'in PKK'lı teröristle ortaya çıkan fotoğraflarıyla ilgili olarak "Malum terör örgütünden birisi ile resimler yayınlanıyor. Gereği bunun yapılacaktır. Biz parlamentomuzda bu tür birilerini görmek istemiyoruz. PKK terör örgütünün uzantılarını görmek istemiyoruz." diye tepki gösteren Erdoğan memur zammı ile ilgili olarak da, "Önümüzdeki Temmuz ayında şartlara bakarak gerekirse çalışanlarımızın durumlarını yeniden değerlendireceğiz. Fahiş fiyata karşı her alanda ciddi tedbirler almaya başladık. Özel okullardaki artış üst sınırını yüzde 36 seviyesi ile sınırladık." dedi.
12.01.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeyi verdi: Bu ay sonunda 15 bin öğretmen atamasını yapıyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeyi verdi: Bu ay sonunda 15 bin öğretmen atamasını yapıyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Organize Sanayi Bölgeleri Mesleki Eğitim Merkezleri açılış programında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Derslik sayımızı 606 bin seviyesine taşıdık. Okullarımızın öğretmen eksiğini giderdik. İnşallah bu ay sonunda 15 bin öğretmen atamasını daha yapıyoruz." dedi.
10.01.2022 Siyaset
EYT, asgari ücret, 3600 ek gösterge, emekli-memur maaşıyla ilgili flaş açıklama!
EYT, asgari ücret, 3600 ek gösterge, emekli-memur maaşıyla ilgili flaş açıklama! EYT, asgari ücret, AGİ, 3600 ek gösterge, emekli-memur maaşıyla ilgili son dakika açıklaması! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin çalışma hayatıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin, "Asgari ücrette tarihte ilk defa yüzde 50 oranında bir artış gerçekleşti. Bu gerçekçi bir artıştır." ifadelerini kullandı. 3600 ek gösterge ile ilgili de ilgili konuşan Bakan Bilgin, "3600 ek gösterge yıllardır Türkiye'de konuşulur. Memur ve emeklilerimizi ilgilendiren bir konu. Sayın Cumhurbaşkanımız bu konunun halledileceğini söylemişti. Bunu ele aldık. Biz bunu yapmak mecburiyetindeyiz. Geri dönüşü yok bu işin. Bakanlık içerisinde çalışmamızı yaptık. 3600 ek gösterge çalışanların içinde bir düzenleme yapıyor ama esasen düzenlemeyi emekliliklerinde yapıyor. Bu çalışmayı biz bakanlık içerinde tamamladık. İkinci aşamada sendikalarla değerlendireceğiz. Çalışmalar bu yıl içinde tamamlanacak. Kadro hakları için çalışmalar yapıyoruz." dedi. AGİ konusuyla ilgili de açıklamalarda bulunan Bakan Bilgin, "AGİ konusunda vergi alınıyordu. Şimdi bir o vergiden vazgeçtik. Yani AGİ için ne vergi alıyoruz ne de vergi iade ediyoruz. Böylece artık AGİ iade etmiyoruz." ifadelerini kullandı. EYT meselesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Bilgin, "Önümüzdeki çalışma programları içinde bunlar var. Aşama aşama sorunları çözüyoruz. Zaman veremem. Önceliğimiz şu anda emeklilerin haklarını geliştirmek. Türkiye'nin her sosyal sorunu bakanlığımızın sorunudur. Önceliklerimize göre çözüleceği bir süreç yönetimi var. Halının altına süpürülüyor gibi düşünülmesin. Türkiye'nin imkanları ve şartlarını dikkate alarak mutlaka bu sorunu çözeceğiz" dedi.
8.01.2022 Emekli
Emeklilik sistemi ve 3600 ek göstergede yeni dönem! Bakan duyurdu...
Emeklilik sistemi ve 3600 ek göstergede yeni dönem! Bakan duyurdu... Emeklilik sistemi ve 3600 ek gösterge ile ilgili son dakika açıklaması! Çalışmalar tamamlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin duyurdu. Bakan Bilgin yaptığı açıklamada, "Emeklilik sistemi ve ek gösterge mekanizmasının yeniden düzenlemesi gündemimizdedir. Bu gündemin gereğini yapacağız" dedi.
30.11.2021 Ekonomi
Türkiye ile Rusya anlaştı! Yeni adımlar atıldı...
Türkiye ile Rusya anlaştı! Yeni adımlar atıldı... Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, Türkiye ile Rusya arasında ticareti kolaylaştırmak için gümrük işlemlerinin en etkili ve verimli şekilde gerçekleştirilmesine yönelik çalışma yaptıklarını bildirdi.
22.10.2021 Ekonomi
Fransa'dan Türkiye adımı: 450 Fransız şirketten 750 milyon avroluk yatırım...
Fransa'dan Türkiye adımı: 450 Fransız şirketten 750 milyon avroluk yatırım... Türkiye’ye yerleşmiş 450 Fransız şirketi olduğunu ve bu şirketlerin 2014-2019 yılları arasında 5 milyar avro yatırımları bulunduğunu belirten Fransa Dış Ticaret ve Yatırım Bakanı Riester, ''Önümüzdeki yıllarda 750 milyon avroluk bir yatırım perspektifi söz konusu. Fransız şirketlerinin Türkiye’deki etkisi gerçekten büyük" dedi.
29.09.2021 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Ekonomide sevindiren gelişme
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Ekonomide sevindiren gelişme Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı Subay ve Astsubay Mezuniyet Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, mezun olan öğrencilerin ailelerine 'evlatlarınızla ne kadar iftihar etseniz azdır' dedi. Öte yandan Erdoğan, Türkiye ekonomisinin 2. çeyrekte yüzde 21.7 büyüdüğünü hatırlatarak, Türkiye'nin dünyada en hızlı büyüyen 2. ekonomi olduğunu açıkladı.
1.09.2021 Gündem
Seyyanen zam ne kadar oldu? Bakan Vedat Bilgin açıkladı! İşte Memur zam oranları!
Seyyanen zam ne kadar oldu? Bakan Vedat Bilgin açıkladı! İşte Memur zam oranları! Memur ve memur emeklisine 2022-2023 yıllarında yapılacak zam oranı için sendikalar ve hükümet arasındaki görüşmeler devam ediyor. Hükümet yeni teklifini sundu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, memur ve memur emeklisinin zam oranını açıkladı. Peki, Seyyanen zam ne kadar oldu?Seyyanen zam ne kadar? Memur maaş zamları belli oldu mu? İşte 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde hükümetin teklifi...
23.08.2021 Memur

Benzer Haber Etiketleri

Türk Ekonomisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki türk ekonomisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.