Titreme

Titreme

Son dakika titreme haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan titreme ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını titreme haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Titreme

haberleri sayfasında son dakika yaşanan titreme gelişmeleri de dahil olmak üzere 538 titreme haberi bulunmuştur. Tüm titreme haberleri aşağıda listelenmiştir.
Karadeniz'de gizemli ses nedir? Sonik patlama mı?
Karadeniz'de gizemli ses nedir? Sonik patlama mı? Karadeniz’in kıyı şeridindeki kentlerde duyulan ve sosyal medyanın gündemine oturan esrarengiz sesin kaynağı 36 saattir çözülemedi. Sesi işitenler, “boğuk bir patlama”, “gök gürültüsü ile patlama sesi arasında bir ses” diyerek tarif edebildi. Bazı sosyal medya kullanıcıları ise sesi duydukları anlarda evlerinin kapı ve pencerelerinde küçük çaplı “titreme” olarak tabir ettikleri bir sarsıntı da hissettiklerini ifade etti. Peki, Karadeniz'de gizemli ses nedir?
12.02.2024 Gündem
Panik Atak Nasıl Geçer? Panik Atak Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Panik Atak Nasıl Geçer? Panik Atak Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Ruhsal hastalıkların bazıları belirtilerle kendini gösterir. Özellikle son yıllarda panik atak en çok görülen rahatsızlıklardan biridir. Panik atak rahatsızlığında görünür bir belirti olmamasına rağmen fiziksel etkileri oldukça fazladır. Panik atak kişide yoğun bir korkuya neden olmaktadır. Panik atak hastalığının geçmesi için doğru yöntemler kullanılmalıdır. 
8.01.2024 Sağlık
“Teknoloji bağımlılarında böbrek taşı riski daha yüksek”
“Teknoloji bağımlılarında böbrek taşı riski daha yüksek” Böbrek taşı oluşumunda cinsiyetin, genetik faktörlerin, yaşam tarzının ve diyetin başlıca etkenler olduğuna dikkat çeken Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Selçuk Şahin, “Taş hastalığı erkeklerde daha sıktır. Ancak son yıllarda beslenme alışkanlığının değişmesi nedeniyle kadınlarda ve çocuklarda da hastalık artmıştır. Sedanter hayat yaşayanlar, yatalak hastalar ve teknoloji bağımlılığı nedeniyle az hareket edenlerde daha sık görülmektedir. Obezite de taş hastalığı riskini artırmaktadır” dedi.
3.01.2024 Sağlık
Doktordan korktuğu için 50 yıl böyle yaşadı! Ameliyat sonrası sözleri şaşırttı
Doktordan korktuğu için 50 yıl böyle yaşadı! Ameliyat sonrası sözleri şaşırttı Boynun ön alt kısmında büyük bir şişliğin oluşmasına rağmen doktorlardan korktuğu için 50 yıldır hastanenin kapısından geçmeyen 67 yaşındaki kadının boynunda oluşan 2 kiloluk guatrı ameliyatla alındı.
22.12.2023 Gündem
Grip nedeniyle komaya girdi kol ve bacakları olmadan uyandı! İşte ölüme götüren gizli katilin belirtileri
Grip nedeniyle komaya girdi kol ve bacakları olmadan uyandı! İşte ölüme götüren gizli katilin belirtileri Grip nedeniyle hastaneye giden 42 yaşındaki Kristin Fox teşhis konulduktan 24 saat sonra komaya girdi. Kol ve bacaklarını kaybederek komadan uyanan kadının rahatsızlığına gizli katilin neden olduğu ortaya çıktı.
16.11.2023 Dünya
Dünyada 6.1 milyon insanı etkileyen dejeneratif hastalık! Tedavisi yok, ama durdurmak mümkün! Belirtiler şaşırtıcı…
Dünyada 6.1 milyon insanı etkileyen dejeneratif hastalık! Tedavisi yok, ama durdurmak mümkün! Belirtiler şaşırtıcı… "Yaşlılık hastalığı" olarak bilinen ve en yaygın dejeneratif beyin hastalıklarından biri olan Parkinson, dünya genelinde 6.1 milyonun üzerinde kişiyi etkiliyor. Parkinson hastalığının nedeni tam olarak anlaşılamamış olsa da, genellikle 50 yaşın üzerindeki erkeklerde daha sık görülüyor. 2040 yılına gelindiğinde ise bu hastalığın dünya genelinde 12 milyonun üzerinde insanı etkilemesi bekleniyor. Parkinson hastalığının yaygın belirtileri arasında kas sertliği, hareket zorlukları ve titreme yer alırken, Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Dilek Necioğlu Örken, bu hastalığın belirtileri arasında koku alma kaybı, sık idrara çıkma, kabızlık ve uyku bozuklukları gibi belirtilerin de bulunduğunu ifade ediyor. Örken, ayrıca hastalığın ilerleme hızının kişiden kişiye büyük ölçüde değişebildiğini ve hastalığın gidişatının tahmin edilmesinin son derece zor olduğunu da dikkat çekiyor.
14.10.2023 Sağlık
Tarlada vücuduna yapışan keneyi cımbızla çıkartan Hilal hayatını kaybetti
Tarlada vücuduna yapışan keneyi cımbızla çıkartan Hilal hayatını kaybetti Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde tarlada çalıştığı sırada vücuduna yapışan keneyi cımbızla çıkartan Hilal T. (22), Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı nedeni ile yaşamını yitirdi.
5.08.2023 Yaşam
Sağlığı etkiliyor, hayatı kabusa çeviriyor! Titreme, artan kalp hızı, terleme, kızarma, sıcak basması, baş dönmesi...
Sağlığı etkiliyor, hayatı kabusa çeviriyor! Titreme, artan kalp hızı, terleme, kızarma, sıcak basması, baş dönmesi... Toplumda sosyal anksiyete bozukluğunun sık görüldüğünü söyleyen Doç. Dr. Taha Can Tuman, “Sosyal anksiyete bozukluğu olan bireyler, bakışları üzerinde hissettiği ve eleştirileceğini düşündüğü ortamlarda aşırı bir anksiyete yaşar, bir yandan da anksiyete belirtilerinin diğer insanlar tarafından fark edilmesinden ve buna bağlı olarak rezil, gülünç duruma düşmekten korkar. Titreme, artan kalp hızı, terleme, kızarma, sıcak basması, baş dönmesi gibi bedensel belirtilere sık rastlanır” dedi.
26.07.2023 Sağlık
Bu belirtilere dikkat! Tedavisi yok ama durdurmak mümkün, Dünyada 6.1 milyondan fazla kişide var!
Bu belirtilere dikkat! Tedavisi yok ama durdurmak mümkün, Dünyada 6.1 milyondan fazla kişide var! Halk arasında "yaşlılık hastalığı" olarak bilinen ve en yaygın dejeneratif beyin hastalıklarından biri olan Parkinson, dünyada 6.1 milyondan fazla kişide var. Parkinson hastalığının nedeni tam olarak bilinmese de daha çok 50 yaş üzerindeki erkeklerde görülüyor. 2040 yılında 12 milyondan fazla kişiyi etkilemesi beklenen hastalığın sık belirtileri arasında “kas sertliği, hareket sıkıntısı ve titreme” görülse de Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Dilek Necioğlu Örken koku alma kaybı, sık idrara çıkma, kabızlık, uyku bozukluklarını da belirtiler arasında sıraladı ve hastalığın ilerleme hızının kişiden kişiye büyük oranda değiştiğini, gidişatı ön görmenin çok zor olduğunu dile getirdi.
23.07.2023 Sağlık
Çanakkale'de orman yangını sonrası acı görüntü
Çanakkale'de orman yangını sonrası acı görüntü Çanakkale’deki orman yangınında yanan alanlar dron ile havadan görüntülendi.
19.07.2023 Gündem
Tatil beldeleri ve köy evlerinde yaşayanlara kritik uyarı! Ödem, ağrı, kızarma, morarma, adale krampları, iltihaplanma, titreme ve karıncalanma
Tatil beldeleri ve köy evlerinde yaşayanlara kritik uyarı! Ödem, ağrı, kızarma, morarma, adale krampları, iltihaplanma, titreme ve karıncalanma Havalar ısındı, tatil beldelerinde ve köylerde evleri olanlar için akrep ve yılan sokmalarına karşı uyarılar geldi. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Sefer Aslan, akrep ve yılan ısırmalarına karşı vatandaşları uyardı.
19.07.2023 Yaşam
Maymun çiçeği virüsü nedeniyle 2 kişi karantinaya alındı
Maymun çiçeği virüsü nedeniyle 2 kişi karantinaya alındı Çin’in başkenti Pekin’de maymun çiçeği virüsü görülen 2 kişi karantinaya alındı.
7.06.2023 Dünya
Krank Mili Nedir, Ne İşe Yarar? Krank Mili Arızası Nasıl Anlaşılır?
Krank Mili Nedir, Ne İşe Yarar? Krank Mili Arızası Nasıl Anlaşılır? Krank mili, bir içten yanmalı motorun en önemli parçalarından biridir ve pistonların hareketini dönme hareketine dönüştürür.
4.06.2023 Gündem
Kanser, obezite, tansiyon ve diyabetin en büyük nedeni! İnsülin direnci ile ilgili dikkat çeken uyarı
Kanser, obezite, tansiyon ve diyabetin en büyük nedeni! İnsülin direnci ile ilgili dikkat çeken uyarı İnsülin direnci, şekerli ve karbonhidratı bol gıdaların beslenme alışkanlığı haline dönüştürülmesiyle gelişen bir hastalıktır. İnsülin direncinin kanser, obezite, tansiyon, diyabet gibi pek çok ciddi hastalığa davetiye çıkarabileceğine dikkat çeken uzmanlar, önemli tavsiyelerde bulundu.
3.06.2023 Sağlık
Şaft Nedir, Ne İşe Yarar? Şaft Arızaları Nelerdir?
Şaft Nedir, Ne İşe Yarar? Şaft Arızaları Nelerdir? Aracın bağlantı ve aktarma konusundaki en önemli sistemleri içerisinde şaft gelmektedir. Genel anlamı üzerinden ise şanzımanı defransiyele bağlayan parça olarak ele alındığını söylemek mümkün. Aynı zamanda öne çıkan görevi doğrultusunda gücü aktaran bir parçadır. Sonuç olarak motordan almış olduğu gücü doğrudan tekerleklere ulaştırmak suretiyle aracın hareket etmesine imkan verir.
2.06.2023 Gündem
Volant Nedir, Ne İşe Yarar? Volant Dişlisi Arıza Belirtileri Nelerdir?
Volant Nedir, Ne İşe Yarar? Volant Dişlisi Arıza Belirtileri Nelerdir? Motorun krank çıkışı ile şanzıman arasında yer alan, direkt olarak krank miline bağlı geniş dişli volant olarak ifade edilmektedir. Özellikle motorun marş almasını sağlamak amaçlı öne çıkan görevi ile birlikte önemli bir yere sahiptir. Aynı zamanda motorun çalışması ile beraber krankın hareketini şanzımana aktarmakla görev bir yapıdır. Bu temel iki görevi ile birlikte bütün farklı araçlarda motora ve diğer sistemlere bağlı şekilde senkronize olarak çalışır. Aracın temelde çalışması ve sağlıklı bir şekilde hareket edebilmesi için en önemli yapılar arasında yer alır.
30.05.2023 Gündem
Yılan ve akrep uyarısı! Gün yüzüne çıktılar: 'Acil yardım isteyin'
Yılan ve akrep uyarısı! Gün yüzüne çıktılar: 'Acil yardım isteyin' Doğada, bağda, bahçede ve üretim yapılan sera ve camekanlarda yılan ve akrepler gün yüzüne çıktı. Gazipaşa Devlet Hastanesi, yılan ve akrep ısırma ve sokmalarına karşı vatandaşları uyardı.
26.04.2023 Sağlık
Deprem korkusu uykularınızı kaçırıyorsa dikkat!
Deprem korkusu uykularınızı kaçırıyorsa dikkat! Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen depremler 10 ilde büyük yıkıma sebep oldu. On binlerce kişi vefat etti ya da yakınlarının ölümüne tanık oldu. Depremi o bölgede yaşamayan ama sosyal medya ve televizyondan takip edenler de psikolojik olarak çok kötü etkilendi. Her an deprem olacakmış hissi ve birçok felaket senaryoları insanların kendini kötü hissetmesine sebep oldu. Bu histen kurtulmanın bir yolu var mı? Uzman isimden öneriler geldi.
15.02.2023 Gündem
Kızamık belirtileri nelerdir, kaç gün sürer? Neler yapılmalıdır? Kızamık aşısı ne zaman yapılır?
Kızamık belirtileri nelerdir, kaç gün sürer? Neler yapılmalıdır? Kızamık aşısı ne zaman yapılır? Kızamık, solunum yoluyla bulaşan bir çocuk hastalığıdır. Zatürre ve menenjit gibi hastalıkllara neden olabilen kızamık, çocukluk döneminde aşısı yapılmadığı takdirde yetişkinlikte de görülebilir. Son dönemde yaşanan kızamık vakalarındaki artış sonrası vatandaşlar da "kızamık belirtileri nelerdir, kızamık aşısı ne zaman yapılmalıdır" sorularına yanıt aramaya başladı. Diğer adı Rubeola olan kızamık ne zaman ortaya çıkmıştır? İşte detaylar...
1.02.2023 Sağlık
Kış aylarında sık görülen zatürre ölüme sebep olabiliyor!
Kış aylarında sık görülen zatürre ölüme sebep olabiliyor! Kış aylarında hastalıkların artmasıyla beraber soğuk algınlığı şeklinde başlayan pnömoni (zatürre) vakaları da arttı. Akciğer dokusundaki hava keseciklerinin iltihaplı sıvı ile dolması sonucu oluşan zatürrenin ölüme sebep olabileceği belirtilirken, merak edilenleri Göğüs Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Nurşen Avkan anlattı.
30.12.2022 Sağlık
Araç kiralayacak herkes için flaş açıklama! 'İlk 1 saat' detayı
Araç kiralayacak herkes için flaş açıklama! 'İlk 1 saat' detayı Birçok kişi tatil ve iş seyahatlerinde araç kiralama ihtiyacı duyabiliyor. Bu nedenle uzmanlar, kullanıcılara araç kiralamada nelere dikkat etmesi konusunda uyarıda bulundu. Özellikle kiralanan araçta ilk 1 saatin çok önemli olduğunu belirtilirken, boş senede imza atılmaması gerektiği de vurgulandı. İşte detaylar...
7.12.2022 Ekonomi
Uzmanı uyardı: Her 4 kişiden biri panik atak yaşıyor
Uzmanı uyardı: Her 4 kişiden biri panik atak yaşıyor Panik atağın tek başına bir ruhsal sorun olmadığını ve çeşitli ruh sağlığı ya da fiziksel sağlık sorunlarıyla ortaya çıkabileceğini belirten Uzman Psikolog Fatmanur Taşkın, “Panik ataklar tipik olarak aniden başlar ve birkaç dakikada doruk noktasına ulaşır. Ataklar genelde yaklaşık 15-20 dakika sürer ancak bazen yalnızca birkaç dakika, bazen de bir veya birkaç saat da sürebilir. Panik bozukluğun yaşam boyu görülme yaygınlığı yüzde 2-3’dür. Toplumda yaşayanların yüzde 25’inin ise yaşamlarında en az bir kez panik atak deneyimledikleri düşünülmektedir” dedi.
2.12.2022 Sağlık
Et yiyen bakteri (Vibrio vulnificus) nedir? Et yiyen bakteri nasıl, nerelerden bulaşıyor? Et yiyen bakteri öldürür mü?
Et yiyen bakteri (Vibrio vulnificus) nedir? Et yiyen bakteri nasıl, nerelerden bulaşıyor? Et yiyen bakteri öldürür mü? ABD’de et yiyen bakteri nedeniyle hastalık ve ölüm vakaları görülüyor. Ian Kasırgası'nın ardından görülen Vibrio vulnificus adlı bakteriile ilgili uzmanlar bulaşıcılığı nedeniyle uyarıyor. Peki, Et yiyen bakteri (Vibrio vulnificus? nedir? Et yiyen bakteri nasıl, nerelerden bulaşıyor? Et yiyen bakteri öldürür mü? Et yiyen bakteri hastalığı neden olur? Türkiye'de et yiyen bakteri var mı? İşte detaylar…
19.10.2022 Sağlık
Grip salgını ile ilgili flaş açıklama geldi! Tehlike sinyali verildi
Grip salgını ile ilgili flaş açıklama geldi! Tehlike sinyali verildi Covid-19 nedeniyle enfeksiyonlara karşı aşırı korumacı tavrın bağışıklığın daha önceden kazanmış olduğu enfeksiyon bilgisini zayıflatabildiğini belirten Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Şirin Yurtlu Temel, yeni enfeksiyonların çok daha ağır geçirilebileceğini kaydederek, vücudun virüsü tanıması ve hastalığın daha hafif atlatmaları adına özellikle kronik hastalığı olan bireylere grip aşısı olmalarını önerdi.
7.10.2022 Yaşam
Her boğaz ağrısı enfeksiyon kaynaklı olmayabilir! Uzmanı uyardı
Her boğaz ağrısı enfeksiyon kaynaklı olmayabilir! Uzmanı uyardı Tiroid hastalıkları içinde çok fazla bilinmeyen ‘subakut tiroidit’, özellikle Covid-19 pandemisiyle birlikte adından daha sık bahsedilen bir sorun oldu. Bu kapsamda her boğaz ağrısının enfeksiyon kaynaklı olmadığını belirten Doç. Dr. Özlem Haliloğlu, Covid-19 ya da başka bir viral üst solunum yolu enfeksiyonu geçirmiş, boynun ön tarafında belirgin olmak üzere kulağa vuran ve yutkunmakla artan boğaz ağrısı, ateş-eklem ağrıları gibi gribal semptomları olan hastaların araştırılması gerektiğini söyledi.
15.08.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Titreme ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki titreme haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.