Gazete Vatan Logo

Panik Atak Nasıl Geçer? Panik Atak Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Ruhsal hastalıkların bazıları belirtilerle kendini gösterir. Özellikle son yıllarda panik atak en çok görülen rahatsızlıklardan biridir. Panik atak rahatsızlığında görünür bir belirti olmamasına rağmen fiziksel etkileri oldukça fazladır. Panik atak kişide yoğun bir korkuya neden olmaktadır. Panik atak hastalığının geçmesi için doğru yöntemler kullanılmalıdır. 

Panik Atak Nasıl Geçer? Panik Atak Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Panik Atak Nasıl Geçer?

Panik atak teşhisi konulduğunda temel tedavi yöntemleri kullanılır. Hastalığın hangi boyutta olduğu fark edildikten sonra psikoterapi uygulamaları yapılır. Ayrıca gerektiğinde ilaç tedavi yöntemleri de kullanılabilir. Kişi kendi deneyimlerine bakarak hastalığın gidişatını yönlendirir. Uzman bir terapist eşliğinde panik atak hastalığının geçmesi için tedaviye başlanır.

Konuşma terapisi ile panik atak tedavisinin ilk aşaması gerçekleştirilir. Hekim, konuşma tekniği sayesinde hastalığın altında yatan nedenlere erişir. Sonrasında bu nedenleri iyileştiren bir tedaviye başlanır. Panik atak tedavisi için doğru ilaç tedavisi de uygulanır. İlaç tedavisi panik atak ve depresyon gibi rahatsızlıkların giderilmesinde etkilidir. 

Panik Atak Geçiren Yöntemler

Genellikle birkaç dakikadan başlayıp birkaç saate kadar süren panik atak yoğun kaygı durumu oluşturur. Panik atak yoğun olarak görüldüğü durumlarda ilaç tedavisi kullanılır. Panik atak geldiği an kişinin kendini güvende hissetmesi çok önemlidir.

Haberin Devamı

Kaygı yoğunluğunu gidermek için nefes alışverişi düzenlenir. Nabız ve vücut sıcaklığı düzene getirilir. Solunum da düzenlenir. Burundan derin nefes alınıp verilerek panik atak durumunda atakların düzenlenmesi sağlanır. 

Püf Noktaları Nelerdir?

Panik atak durumunda iyileşmek için hayatı zorlayan ve geçmişte yaşanan olaylara bakılır. Bu olaylar uzman bir psikolog tarafından irdelenir. Kişiyi panik atak yaşamaya iten durumlar tespit edildikten sonra gereken tedavi uygulanmaya başlanır. Panik atak geçmesi için nefes egzersizleri yapılmalıdır. Bunun yanı sıra ilaç tedavisi de iyi gelecektir. 

Panik Atak Belirtileri Nelerdir?

Kişinin günlük yaşamını derinden etkileyen panik atak nefes darlığı ile kendini belli eder. Kişide huzursuzluk ve boğulma hissi oluşur. Mide bulantısının yanı sıra yoğun korku ve kaygı hali oluşur. Çıldırma, kalp krizi ve bedende titreme gibi belirtiler ortaya çıkar.

Panik Atak Tedavisi Nasıldır?

Her insan bazı zamanlarda çeşitli nedenlere bağlı olarak panik atak geçirebilir. Panik atak rahatsızlığının altında yatan nedenler bulunarak uzman bir terapistten yardım alınmalıdır. Gerektiğinde yaşam şekli de değiştirilmelidir.

Haberin Devamı