Maymun Çiçeği

Maymun Çiçeği

Son dakika maymun çiçeği haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan maymun çiçeği ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını maymun çiçeği haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Maymun Çiçeği

haberleri sayfasında son dakika yaşanan maymun çiçeği gelişmeleri de dahil olmak üzere 109 maymun çiçeği haberi bulunmuştur. Tüm maymun çiçeği haberleri aşağıda listelenmiştir.
MAYMUN ÇİÇEĞİ BELİRTİLERİ | (MPOX) Maymun Çiçeği Virüsü nedir, nasıl geçer ve bulaşır?
MAYMUN ÇİÇEĞİ BELİRTİLERİ | (MPOX) Maymun Çiçeği Virüsü nedir, nasıl geçer ve bulaşır? Maymun Çiçeği Virüsü belirtileri araştırmaları yoğunlaştı. Japonya Sağlık Bakanlığı, ülke içinde, maymun çiçeği virüsü "mpox" kaynaklı ilk ölümün kayıtlara geçtiğini açıkladı. Peki, maymun çiçeği virüsü (Mpox) nedir, nasıl bulaşır? Maymun çiçeği tedavisi nasıl yapılır, Japanya Maymun Çiçeği Virüsü belirtileri nelerdir? Maymun çiçeği Türkiye’de var mı?
14.12.2023 Sağlık
Hikayesi pek çok filme ve kitaba ilham kaynağı oldu! Dünyayı şoke eden adam: Tek bedende 24 farklı kişilik...
Hikayesi pek çok filme ve kitaba ilham kaynağı oldu! Dünyayı şoke eden adam: Tek bedende 24 farklı kişilik... ABD'de yaşayan Billy Milligan'ın hikayesi duyanları şoke etti. Yaşadığı çocukluk travmalarından bir türlü kurtulamayan Billy, farklı bir yöntem buldu. Doktorların 11 yıl tedavi ettiği Milligan’ın hikayesi tüm dünyaya damga vurdu. Bir bedende 24 kişiliği bulunan Milligan, işlediği suçlarla ve anlattıklarıyla filmlerden kitaplara konu olurken dinleyenleri şoke etti.
7.06.2023 Dünya
Maymun çiçeği virüsü nedeniyle 2 kişi karantinaya alındı
Maymun çiçeği virüsü nedeniyle 2 kişi karantinaya alındı Çin’in başkenti Pekin’de maymun çiçeği virüsü görülen 2 kişi karantinaya alındı.
7.06.2023 Dünya
Üç virüs birleşti, yeni pandemi korkusu başladı! Çocuklarda ölü sayısı artıyor
Üç virüs birleşti, yeni pandemi korkusu başladı! Çocuklarda ölü sayısı artıyor Koronavirüs pandemisi ve maymun çiçeği kabusu sonrası korkutan salgın haberleri gelmeye devam ediyor. Üç virüs birleşti, İngiltere’de yeni bir kabus daha baş gösterdi. Ülkede Strep A enfeskiyonu vakaları artarken, bir ilkokul öğrencisinin hastalığa yenik düşmesi ile ölü sayısı 8'e yükseldi. Yetkililerden art arda uyarılar gelirken, son dönemde solunum yollarında 'üçlü virüs' olarak bir arada görülen bir salgın da patladı. Uzmanlar insan vücudunu sarsan bu virüsle ilgili ‘ölümcül’ açıklaması yaptı.
6.12.2022 Dünya
Boğaz ağrısına iyi geliyor, yüz binlerce kişi tüketiyor! Pastil kullandıktan sonra sakın bunu yapmayın
Boğaz ağrısına iyi geliyor, yüz binlerce kişi tüketiyor! Pastil kullandıktan sonra sakın bunu yapmayın Çok sayıda vatandaş, çoğunlukla kışın çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan boğaz ağrısından muzdarip. İlaç kullanan da var kullanmak istemeyen de... Boğaz ağrısı yaşayan kişilerde bu dönemde pastil kullanımı da oldukça yaygınlaşıyor. Ağrıyı yatıştırmak ve semptomları hafifletmek için pastil kullanımı etkili oluyor. Peki her pastil aynı etkiyi gösterir mi? İçeriğinde hangi maddeler olan pastiller daha etkili? İşte kış ayına girdiğimiz şu aylarda uzman isimden size yardımcı olacak detaylı pastil rehberi…
27.11.2022 Sağlık
Hızla kalorileri yakıyor, sağlıklı kilo verdiriyor! Yüzde 30 artırıyor...
Hızla kalorileri yakıyor, sağlıklı kilo verdiriyor! Yüzde 30 artırıyor... Kış aylarında üşümenin kilo vermeyi hızlandırdığını belirten Diyetisyen Serenay Bender, “Kilo vermek için kış aylarının seçilmesinin nedenleri arasında ilk olarak soğuk havanın kalorilerin daha hızlı yakılmasını sağlaması yer alıyor. Kış aylarındaki meyve ve sebze liflerinin çok olması da kilo vermeyi kolaylaştırıyor” dedi. İşte o besinler...
24.11.2022 Sağlık
Koronavirüs, maymun çiçeği, grip derken 'süper enfeksiyon' patladı!
Koronavirüs, maymun çiçeği, grip derken 'süper enfeksiyon' patladı! Koronavirüs, maymun çiçeği, grip derken korkutan bir gelişme daha yaşandı. Üst solunum yolu hastalıkları arttı. Öksürük, ateş, boğaz ağrısı, baş ağrısı gibi semptomlarla ortaya çıkıyor, bir türlü geçmiyor. Arka arkaya farklı virüslere maruz kaldığımızı belirten uzmanlara göre, süper enfeksiyonun etkisi altındayız. Peki süper enfeksiyon ne, belirtileri neler? İşte detaylar...
24.11.2022 Sağlık
AB Komisyonu, 2 milyon doz maymun çiçeği aşısı aldığını açıkladı
AB Komisyonu, 2 milyon doz maymun çiçeği aşısı aldığını açıkladı Avrupa Birliği Komisyonu, 2 milyon maymun çiçeği aşısını satın alarak garanti altına aldığını duyurdu. İlk teslimatın 2023'ün ikinci yarısında yapılacağı belirtildi.
18.11.2022 Dünya
Dünya genelinde maymun çiçeği vakaları 70 bini aştı
Dünya genelinde maymun çiçeği vakaları 70 bini aştı Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından yapılan açıklamada, dünya genelinde 70 binden fazla maymun çiçeği vakasının tespit edildiği belirtilerek, şu ana kadar 26 kişinin hastalık nedeniyle hayatını kaybettiği ifade edildi.
12.10.2022 Dünya
Koronavirüs, maymun çiçeği derken yeni salgın patladı! Batı Nil virüsü komşuyu vurdu, çok sayıda ölü var...
Koronavirüs, maymun çiçeği derken yeni salgın patladı! Batı Nil virüsü komşuyu vurdu, çok sayıda ölü var... Koronavirüs salgını ile mücadele devam ederken, tüm dünyada maymun çiçeği virüsü paniği yaşanıyor. Gelen son açıklamaya göre ise Yunanistan’da patlak veren yeni virüs tüm dünyada endişeye neden oldu. Ülke Batı Nil virüsü nedeniyle 14 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Batı Nil Virüsü ile ilgili bilgi vererek, uyarılarda bulunan Prof. Dr. Ayşegül Ulu Kılıç, bu virüsü taşıyan sivrisineklerin Türkiye’de de görüldüğüne dikkati çekerek, “Tüm Batı Nil Virüsü vakalarının yüzde 1’i menenjit, ensefalit ve felç ile sonuçlanmaktadır. Ensefalit ile sonuçlanan vakaların ise yaklaşık yüzde 20’si hayatını kaybederken, bu oran felç vakalarında yüzde 10 ile yüzde 50 arasında yer alır” dedi.
7.09.2022 Sağlık
Bakan Koca açıkladı! Bu yıl okullarda maske zorunlu olacak mı?
Bakan Koca açıkladı! Bu yıl okullarda maske zorunlu olacak mı? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık çalışanlarına yönelik yapılan ve ‘Beyaz Reform’ olarak bilinen Ek Ödeme Yönetmeliği’ndeki değişikliğin ardından bir hafta içinde 6 binden fazla hekimin kamuya geri dönmek için başvuru yaptığını söyledi. Bakan Koca, 85 bin sağlık çalışanı alımı ile ilgili de çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Okulların açılmasıyla ilgili de konuşan Bakan Koca, “Endişe edilmemeli. Maske takmak isteyen olabilir, takabilirler ancak zorunlu değil. Bu anlamda çocuklarımız güvenle bundan sonraki süreçte hiçbir kısıtlama olmadan eğitimlerine devam edecekler. Koruma açısından bir önemli grup ise ek hastalığı olan çocuklarımız. Bu durumdaki çocuklarımızın aşılarını olmaları önemli, onların daha dikkatli korunması gerektiğini özellikle ifade etmek istiyorum. Maske için genel anlamda artık bir zorunluluk olmayacak" dedi.
6.09.2022 Gündem
Yeni virüs yayılıyor! Gizemli zatürre vakaları arttı! Yeni ölümcül virüsün adı ne?
Yeni virüs yayılıyor! Gizemli zatürre vakaları arttı! Yeni ölümcül virüsün adı ne? Dünya art arda gelen yeni virüs vakaları ile panikte! Endişeler artıyor. Henüz Coivd 19 ve mutasyonları ile maymun çiçeği virüsünün etkileri atlatılamamışken Arjantin’den gelen yeni virüs haberi paniğe neden oldu. Arjantin’de gizemli bir zatürre hastalığı nedeniyle 3 kişinin öldüğü ve 6 kişinin enfekte olduğu açıklandı. Hastalığın kaynağının bilinmediği belirtildi. Bilim insanları yeni virüsü “kökeni bilinmeyen pnömoni” olarak tanımlıyor. Peki, Yeni virüs mü çıktı? Yeni ölümcül virüsün adı ne? Yeni virüs belirtileri ne, bulaşıcı mı? Yeni virüs ölümcül mü? İşte detaylar…
2.09.2022 Sağlık
ABD'de maymun çiçeği bağlantılı ilk ölüm
ABD'de maymun çiçeği bağlantılı ilk ölüm ABD'nin Texas eyaletinde maymun çiçeği bağlantılı ilk ölümün gerçekleştiği açıklandı.
30.08.2022 Dünya
Koronavirüs ve maymun çiçeği derken yeni salgın patladı! Çok hızlı yayılıyor, çocuklar için büyük tehdit
Koronavirüs ve maymun çiçeği derken yeni salgın patladı! Çok hızlı yayılıyor, çocuklar için büyük tehdit Koronavirüs ve maymun çiçeği derken yeni bir virüs daha patlak verdi. Hindistan'da 5-6 yaşlarındaki pek çok çocukta görülen; avuç içi, ayakaltı da dahil ciltte beliren kırmızı kabarcıklardan adını alan domates gribi, endişeye sebep oluyor. Grip hakkında bilgi veren Prof. Dr. Cihadiye Elif Öztürk, hastalığın hafif seyrettiğini belirterek, “Çocuklar arasında yayılma hızının kontrol altına alınması zor. Ayrıca nadir de olsa erişkinlerde de görülebilir” dedi.
26.08.2022 Sağlık
DSÖ: Bu yıl 1 milyon insan Covid-19’dan öldü
DSÖ: Bu yıl 1 milyon insan Covid-19’dan öldü Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, “Bu hafta, bu yıl şimdiye kadar bildirilen 1 milyon ölümle ilgili trajik dönüm noktasını geçtik” dedi.
25.08.2022 Dünya
Koronavirüs, maymun çiçeği ve HIV ile ilgili korkutan açıklama! Bu ilk kez oldu
Koronavirüs, maymun çiçeği ve HIV ile ilgili korkutan açıklama! Bu ilk kez oldu Koronavirüs, maymun çiçeği ve HIV virüsleri ile ilgili son dakika uyarısı! İtalyan bilim insanları, 36 yaşındaki bir İtalyan erkek hastaya uygulanan Kovid-19, maymun çiçeği ve HIV testlerinin aynı gün pozitif çıktığını duyurdu. Bilim insanları vakanın ilk ve 3 virüsünde aynı anda bulunduğu bir ‘eş bulaşma’ vakası olabileceğini vurguladı.
24.08.2022 Dünya
Bakan Koca'dan vaka açıklaması: Kasım- Aralık gibi yeniden çıkış olabilir
Bakan Koca'dan vaka açıklaması: Kasım- Aralık gibi yeniden çıkış olabilir Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Covid'de dalga 3, 4 hafta önce pik noktasına erişti. Günlük 60 bini geçen rakamları gördük, şu an 10 bin rakamlarına indi" dedi.
23.08.2022 Gündem
Yeni salgın mı başlıyor? Yeni virüs domates gribi nedir? Domates gribi belirtileri neler, tedavisi var mı?
Yeni salgın mı başlıyor? Yeni virüs domates gribi nedir? Domates gribi belirtileri neler, tedavisi var mı? Dünya yeni salgın alarmı! Yeni virüs ortaya çıktı. 5 yaşın altındaki çocukları etkiliyor ve hızla yayılıyor. Domates gribi olarak bilinen kırmızı kabarcıklı hastalık dünyada paniğe neden oldu. Koronavirüs ve alt varyantlar ile maymun çiçeği ile ilgili mücadele devam ederken yeni virüs domates giribi endişeleri arttırdı. Peki, Domates gribi nedir? Domates gribi belirtileri neler, tedavisi var mı? Domates gribi bulaşıcı mı? Domates gribi öldürücü mü? İşte detaylar…
22.08.2022 Sağlık
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın toplanacak!
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın toplanacak! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yarın Beştepe'de kabine toplantısına başkanlık edecek. Toplantıda, iç ve dış gündem ile ekonomiye ilişkin gelişmeler ele alınacak.
21.08.2022 Siyaset
DSÖ duyurdu! İlk kez oluyor
DSÖ duyurdu! İlk kez oluyor Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Fransa’da aynı evde yaşayan iki erkeğe maymun çiçeği teşhisi konmasının ardından evde bulunan köpeğe de maymun çiçeği virüsünün bulaştığının tespit edildiğini aktardı. Söz konusu vakanın insandan köpeğe bilinen ilk bulaş olduğuna inanılıyor.
17.08.2022 Dünya
Maymun çiçeği virüsü 92 ülkede görüldü: Dünya genelindeki vaka sayısı 35 bini aştı
Maymun çiçeği virüsü 92 ülkede görüldü: Dünya genelindeki vaka sayısı 35 bini aştı Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus yaptığı açıklamada, maymun çiçeği virüsünün 92 ülkede görüldüğü ve dünya genelindeki vaka sayısının 35 bini aştığını belirterek, 12 kişinin virüs nedeniyle hayatını kaybettiğini aktardı.
17.08.2022 Gündem
Komşuda ilk vaka geldi! Hemen alarm verildi
Komşuda ilk vaka geldi! Hemen alarm verildi İran’ın Ahvaz kentinde bir kadında maymun çiçeği tespit edilmesi ile ülkedeki ilk vaka kayıtlara geçti.
16.08.2022 Dünya
Bugün Kabine toplantısı var mı? Kabine toplanacak mı?
Bugün Kabine toplantısı var mı? Kabine toplanacak mı? İki haftada bir yapılan Kabine toplantısının bu hafta yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenli olarak yapılan Kabine toplantısında gündem, dış ve iç siyaset ile hükümetin çalışmaları değerlendiriliyor. Peki, Bugün Kabine toplantısı var mı? Kabine toplanacak mı? Kabine toplantısı ne zaman? İşte detaylar…
16.08.2022 Gündem
Maymun çiçeği ilk kez insanlardan köpeklere bulaştı
Maymun çiçeği ilk kez insanlardan köpeklere bulaştı Dünya genelinde aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 89 ülkede görülen maymun çiçeği hastalığı endişelendirmeye devam ediyor. Fransa'da ilk kez insanlardan köpeklere maymun çiçeği hastalığı bulaştığı duyuruldu. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) veABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’nden (CDC) yapılan açıklamalarda konuyla ilgli yeni tavsiyeler verildi.
16.08.2022 Dünya
Çiçek aşısı, maymun çiçeğine karşı yüzde 85 koruyor
Çiçek aşısı, maymun çiçeğine karşı yüzde 85 koruyor Korona pandemisinin etkileri bitmeden ortaya çıkan maymun çiçeği virüsü, tüm dünyada yayılmaya devam ediyor. İnsandan insana kolay bulaşmayan hastalığın yeni belirtilerinin tespit edildiğini kaydeden Doç. Dr. Tuğba Sarı, “Çiçek aşısı maymun çiçeği hastalığına karşı koruma sağlıyor. Özellikle 1980 yılından önce bu çiçek aşısıyla aşılananların yüzde 85’nin bu hastalığa karşı korunduğunu biliyoruz” dedi.
13.08.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Maymun Çiçeği ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki maymun çiçeği haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.