Telif

Telif

Son dakika telif haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan telif ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını telif haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Telif

haberleri sayfasında son dakika yaşanan telif gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.136 telif haberi bulunmuştur. Tüm telif haberleri aşağıda listelenmiştir.
İşletim sistemlerinde yeni karar! Ürün kullanmak suçtur
İşletim sistemlerinde yeni karar! Ürün kullanmak suçtur Siber saldırıların önüne geçmek için lisanslı ürünler kullanılması gerektiğini söyleyen PintiPin'in kurucusu Bahadır Düzgün, "İşletim sistemlerinde lisanssız ürün kullanmak suçtur" ve şöyle devam etti, "İşletim sistemlerinde lisanssız ürün kullanmak suçtur. Biz de bilgisayarlarda kullanılan son sürüm Windows 10 Pro işletim sistemi" dedi.
22.03.2024 Gündem
Yazar Alev Alatlı'ya veda... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ablaların ablasını uğurluyoruz
Yazar Alev Alatlı'ya veda... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ablaların ablasını uğurluyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hayatını kaybeden yazar ve mütefekkir Alev Alatlı için Eyüp Sultan Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda ebediyete Hakka, ablaların ablasını uğurluyoruz. Bizimle birlikte yol arkadaşlığını yapan bir ablamız bir hanımefendiydi. Rabbim mekanını cennet eylesin" dedi.
3.02.2024 Gündem
Alev Alatlı hayatını kaybetti! Bakan Koca duyurdu
Alev Alatlı hayatını kaybetti! Bakan Koca duyurdu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yazar Alev Alatlı'nın hayatını kaybettiğini açıkladı. Bakan Koca, "Bir süredir tedavi altındaydı. Kendisini ziyarete gittiğimde, 'Bu toprakları daha çok sevdirmeliyiz' demişti. Bu sözünü aydınlarımıza, yöneticilere, ülkemizin bugününe, yarınlarına etki etme gücüne sahip herkese yönelik bir vasiyet olarak anlamıştım" ifadelerini kullandı. Bir süredir yoğun bakımda tedavi gören Alatlı, yarın öğle namazında Eyüp Sultan Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Mihrişah Valide Sultan Türbe Haziresine defnedilecek.
2.02.2024 Gündem
Fenerbahçe'nin puan kaybı sonrası yerden yere vurdu!
Fenerbahçe'nin puan kaybı sonrası yerden yere vurdu! Süper Lig lideri Fenerbahçe 21. haftada konuk ettiği Samsunspor karşısında hesapta olmayan puan kaybı yaşadı. Karşılaşma 1-1 sona ererken, Galatasaray'ın farklı galibiyeti sonrası zirvede puanlar eşitlendi. 90 dakika sonrası spor yazarlarından teknik direktör İsmail Kartal'a eleştiri geldi.
22.01.2024 Şampiy10
Ünlü müzik gruplarının İstanbul konseri biletleri için 'karaborsa ve dolandırıcılık' uyarısı
Ünlü müzik gruplarının İstanbul konseri biletleri için 'karaborsa ve dolandırıcılık' uyarısı Dünyaca ünlü metal grubu Megadeth’in 8 yıl aradan sonra 12 Haziran’da İstanbul’da vereceği konserin internet üzerinden satışa sunulan biletleri, dakikalar içinde tükendi. 23 Mayıs’ta Türkiye’de konser verecek olan Scorpions grubunun biletleri de yok sattı. Her iki müzik grubunun biletleri tükenince, internet üzerinden yaklaşık 10 katı fiyatla ilanlar verilerek satılmaya başladı.
15.01.2024 Gündem
Tüm dünyaya örnek olan uygulamanın mimarı anlattı: 'Zorlayıcı bir yasa olmadan, platformlar habere para ödemeyecek'
Tüm dünyaya örnek olan uygulamanın mimarı anlattı: 'Zorlayıcı bir yasa olmadan, platformlar habere para ödemeyecek' Kanada'da geçtiğimiz günlerde yürürlüğe giren Çevrim İçi Haber Yasası, dijital telif konusunda adım atılmasını bekleyen pek çok ülkedeki yayıncıları heyecanlandırdı. Yasa aynı zamanda akıllara hem Google hem de Facebook'un yayıncılara ödeme yaptığı ilk ülke olan Avustralya'yı getirdi. Küresel bir harekete ilham Avustralya'daki yasayı mimarı Rodney Sims anlattı.
5.01.2024 Gündem
Avukat Yıldırım Keser'den Dijital Telif Yasası için dikkat çeken açıklama: Google ücret ödemek zorunda kalacak
Avukat Yıldırım Keser'den Dijital Telif Yasası için dikkat çeken açıklama: Google ücret ödemek zorunda kalacak İnternet dünyasındaki telif hakları sorunu, sadece Türkiye’nin değil dünyanın da gündeminde yer alıyor. Japonya'da iki genç, film özetlerini internete yükleyerek 50 bin dolar reklam geliri elde etti. Film şirketleri dava açınca da 3,6 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum edildiler. Dijital Telif Yasası ile ilgili konuşan Fikri Mülkiyet Hukuku Uzmanı Doç. Dr. Yıldırım Keser, “İlim ve edebiyat, musiki, güzel sanatlar ve sinema eserlerinin tamamının mecraları değişti ve her biri internette yerini aldı. Mevcut kanun bu köklü değişim dikkate alınarak yeniden düzenlenmelidir" diye konuştu.
2.01.2024 Gündem
Google, kullanıcılarının gizliliğinin ihlali davasında 5 milyar dolar tazminat ödeyecek
Google, kullanıcılarının gizliliğinin ihlali davasında 5 milyar dolar tazminat ödeyecek Amerikan teknoloji şirketi Google, kullanıcılarının gizliliğini ihlal ettiği gerekçesiyle açılan davada, 5 milyar dolar tazminat ödemeyi kabul etti.
29.12.2023 Gündem
Pek çok ülke Google’ı anlaşmaya zorladı, sıra Türkiye’de! Uzman avukat: Yasal çerçevede ele almak artık şart
Pek çok ülke Google’ı anlaşmaya zorladı, sıra Türkiye’de! Uzman avukat: Yasal çerçevede ele almak artık şart AB ve Avustralya'da başlayan Dijital Telif Hakkı kanunu düzenlemelerine son olarak geçtiğimiz kasım ayında Google ile telif konusunda anlaşmaya varan Kanada katıldı. Anlaşmaya göre içerik üreticileri, teknoloji devinden 74 milyon dolar ödeme alacak. Türkiye'deki uzman isimler, bu tarz bir düzenlemenin ülkemizde de yapılmasının gerekliliğine dikkat çekerken Posta.com.tr'ye konuşan Telif Hukuku alanında uzman Avukat Arabulucu Tuğba Güzel Karlıdağ, günümüzdeki kanunun dijitalleşmeye uygun olmadığını ve yapılacak düzenleme ile sektörün önünün açılacağına dikkat çekti.
29.12.2023 Gündem
Çarpıcı araştırma dünyada ses getirdi! 'Google ve Meta haber içeriklerinin değerini olduğundan düşük gösteriyor'
Çarpıcı araştırma dünyada ses getirdi! 'Google ve Meta haber içeriklerinin değerini olduğundan düşük gösteriyor' Google'ın Kanada'daki yayıncılara yıllık 73,5 milyon dolar ödeme yapmayı kabul etmesinin yankıları sürüyor. Bu gelişme benzer yasaların hayata geçirilmesinin beklendiği pek çok ülkede heyecan yaratırken, ABD'de yapılan bir araştırma haberden elde edilen gelirin eşit paylaşılması gerektiğine ve yayıncıların hak ettiği ödemelerin çok daha yüksek olduğuna işaret etti. İşte ayrıntılar...
28.12.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 36 saatte 54 terörist yok edildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 36 saatte 54 terörist yok edildi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 100. Yıl TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Türkiye'nin şahlanışına set çekmeyi amaçlayan menfur terör saldırılarının, kutlu yürüyüşümüzü asla durduramayacağının bilinmesini istiyorum. 12 evladımız şehit oldu, Allah rahmet etsin. Tüm ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Ama bakın 36 saatte 54 terörist yok edildi. Çünkü bizim bu şehitlerimizin kanları asla yerde kalmayacak" dedi.
27.12.2023 Gündem
Dijital Telif Yasası ile ilgili Doç. Dr. Yegen’den dikkat çeken açıklama: Artık zorunluluk
Dijital Telif Yasası ile ilgili Doç. Dr. Yegen’den dikkat çeken açıklama: Artık zorunluluk Google'ın Kanada hükümeti ile anlaşmasının ardından Türkiye'de de 'Dijital Telif Yasası' çalışmaları hızlandı. Dijital telif yasası ile ilgili konuşan Doç. Dr. Ceren Yegen, yasanın hayata geçmesinin ardından tematik iş kollarının oluşabileceğinin altını çizdi. Peki bu yasa başka hangi pozitif sonuçları beraberinde getirir? Dünyada dijital geleceği şekillendirmek için başka ne tür çalışmalar var? Doç. Dr. Yegen ile mercek altına aldık.
25.12.2023 Gündem
Google ve Meta’yı dize getirip yasayı çıkarmıştı! Avustralya Komisyon Başkanı konuştu
Google ve Meta’yı dize getirip yasayı çıkarmıştı! Avustralya Komisyon Başkanı konuştu Google ve Meta’yı dijital yayıncılara ödeme yapmak zorunda bırak ilk ülke olan Avustralya, çıkardığı yasayı hem 2021 yılından bu yana başarılı bir şekilde uyguluyor hem de birçok ülkeye ilham veriyor. İnternet devlerini dijital yayıncılara ödeme yapmak için masaya oturtan yasayı hazırlayan, Avustralya eski Başbakanı Bob Hawke'un baş ekonomi danışmanı, dönemin Avustralya Rekabet ve Tüketici Komisyonu Başkanı Rod Sims süreci, yasayı, sektörde meydana gelen değişmeleri ve Google’ın tehditlerinin ardından devreye giren Microsoft’la ilgili ayrıntıları anlattı.
24.12.2023 Gündem
Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi yetkililerinden Dijital Telif Yasası açıklaması: Zorlayıcı önlem gündemde olmalı
Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi yetkililerinden Dijital Telif Yasası açıklaması: Zorlayıcı önlem gündemde olmalı Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi yetkilileri “Dijital platformların gönüllü anlaşmalar yapmaması durumunda zorlayıcı mekanizmaları barındıran mevzuatların uygulamaya konulması” gerektiğini vurguluyor.
24.12.2023 Gündem
Avustralya'nın dijital telif başarısının sırrı ne? Teknoloji devleri çifte standarda açıklama getiremiyor
Avustralya'nın dijital telif başarısının sırrı ne? Teknoloji devleri çifte standarda açıklama getiremiyor Google'ın geçtiğimiz günlerde Kanada'daki dijital yayıncılara içeriklerinin karşılığında telif ödemesi yapmayı kabul etmesi, akıllara bu alandaki ilk örnek olan Avustralya'yı getirdi. Sadece Google'ın değil Facebook'un da yayıncılara ödeme yaptığı ülkede elde edilen tecrübeler, dünyanın geri kalanı için çok önemli. Bu noktadan yola çıktık, Avustralya örneğinin başka ülkelerdeki yayıncılar için ne anlama geldiğini Columbia Üniversitesi Gazetecilik Okulu Öğretim Üyesi Bill Grueskin'e sorduk...
22.12.2023 Gündem
Dijital Telif Yasası ile ilgili dikkat çeken açıklama: Google telif ücreti ödemek zorunda kalacak
Dijital Telif Yasası ile ilgili dikkat çeken açıklama: Google telif ücreti ödemek zorunda kalacak Türkiye'de Dijital Telif Yasası konusunda çalışmalar hızlandı. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, Google'ı bütçe görüşmelerinden sonra TBMM'ye çağıracaklarını söyledi. Dijital telif yasası ile ilgili konuşan Sosyal Medya Araştırmacısı Ümit Sanlav, "Google bizi sömürüyor! Haberlere arama motoru Google üzerinden ulaşılıyor. Bu haberler üzerinden milyar dolarlar kazanan Google, dijital içerikleri üretenlere herhangi bir ödeme yapmıyor" diyerek önemli açıklamalarda bulundu.
20.12.2023 Gündem
Doç. Dr. Duman'dan Dijital Telif Yasası açıklaması: Yasasız geçen son 10 yılda medyamızın zararı en az 200 milyon dolar
Doç. Dr. Duman'dan Dijital Telif Yasası açıklaması: Yasasız geçen son 10 yılda medyamızın zararı en az 200 milyon dolar Google'ın Kanada’da dijital yayıncılara 74 milyon dolar telif ödemesi yapacağının duyurulmasının ardından gözler Türkiye'ye çevrildi. Doç. Dr. Kenan Duman, “Google, 2022 yılında 60 milyar dolar net gelir elde etti. Böyle devasa bir şirketin gelirinin bir bölümünü içerik üreticilerine vermesi gerekli” diyerek Dijital Telif Yasası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
18.12.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'deki katliamların önüne geçeceğimiz günler yakındır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'deki katliamların önüne geçeceğimiz günler yakındır İlim Yayma Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kendi evlatlarımızı teknolojiyle birlikte hızla bünyemizi saran yeni iletişim mecralarının sinsi, yıkıcı ve olumsuz etkilerine karşı korumak zorundayız. Artık hem İslam aleminde hem Türk dünyasında geçmişe göre çok daha farklı, çok daha olumlu, çok daha cesur bir hava vardır. Zalim İsrail yönetiminin Batı devletlerinden aldığı destekle sürdürdüğü Gazze’deki katliamların, Kudüs’teki mütecaviz eylemlerinin önüne geçeceğimiz günler de endişe etmeyin, Allah’ın izniyle yakındır" ifadelerini kullandı.
16.12.2023 Gündem
Dijital Telif Yasası çalışmaları hızlandı! Hüseyin Yayman açıkladı: Google ile masaya oturulacak
Dijital Telif Yasası çalışmaları hızlandı! Hüseyin Yayman açıkladı: Google ile masaya oturulacak Google'ın Kanada'da 'Çevrim içi Haberler Yasası' kapsamında her yıl yaklaşık 74 milyon dolar ödeme yapmayı kabul etmesinin ardından Türkiye'de de yasa çalışması hızlandı. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, Google ile masaya oturulacağını açıkladı.
14.12.2023 Gündem
Dijital Telif Yasası ile ilgili dikkat çeken açıklama: Kesinlikle müdahale edilmesi gereken bir durum
Dijital Telif Yasası ile ilgili dikkat çeken açıklama: Kesinlikle müdahale edilmesi gereken bir durum Son olarak Kanada ile anlaşarak yıllık 74 milyon dolarlık telif ödeyecek olan Google, anlaşma yapmadığı ülkelerde telifli içerikleri kullanmayı sürdürüyor. Uzman isimler Türkiye'nin acil şekilde adım atması gerektiğini belirterek, çıkarılacak düzenleme ile Google'ı masaya oturmaya zorlamanın önemli olduğunu dile getirdi. Dijital telif yasası ile ilgili konuşan Avukat Cahit Suluk ise yaptığı açıklamada, "Bu haksız bir talep değil, kesinlikle müdahale edilmesi gereken bir durumdur" ifadelerini kullandı.
14.12.2023 Gündem
Teknoloji devlerinin ödediği dijital telif miktarı açıklandı! Yıllık 200 milyon dolar
Teknoloji devlerinin ödediği dijital telif miktarı açıklandı! Yıllık 200 milyon dolar Google'ın Kanada'daki dijital yayıncılara içeriklerinin karşılığında telif ödemesi yapmayı kabul etmesi uluslararası basında büyük ses getirdi. Ancak bu konuda Kanada ilk örnek değil. Bu bağlamda hem Google'ı hem de Facebook'u dize getiren ilk ülke 2021 yılında Avustralya oldu. Peki teknoloji şirketlerinin Avustralya merkezli basın kuruluşlarına yaptığı ödemeler nasıl sonuçlar yarattı? Avustralyalı deneyimli gazeteci ve akademisyen Monica Attard'la konuştuk...
13.12.2023 Gündem
Google'dan gelir elde edilirse nereye gidecek? Dijital Telif Yasası uzmanından dikkat çeken değerlendirme
Google'dan gelir elde edilirse nereye gidecek? Dijital Telif Yasası uzmanından dikkat çeken değerlendirme Google’ın Kanada’ya her yıl 74 milyon dolar ödeyecek olmasının ardından dijital içerik üreticilerinin gözleri Türkiye’de de ‘Dijital Telif Yasası’ için çalışmalara çevrildi. Peki, yasanın geçmesi durumunda ülke ekonomisi, kişi ve kurumlar ödenecek teliften yararlanabilecek mi? Doç. Dr. Ali Murat Kırık tüm detaylarıyla anlattı.
12.12.2023 Gündem
Szymanski kendini aştı! Fenerbahçe'de hedef rekoru kırmak
Szymanski kendini aştı! Fenerbahçe'de hedef rekoru kırmak Beşiktaş galibiyetiyle ligdeki liderliğini sürdüren Fenerbahçe, kendi rekorunu egale etti. Sarı-Lacivertlilerde skoru belirleyen son golü kaydeden Sebastian Szymanski ise kendini aştı.
11.12.2023 Şampiy10
Altın Kelebek'teki konuşması gündem olmuştu! Ali Sunal: Onur Atilla'yı hızlandırılmış İngilizce kursuna yolluyoruz
Altın Kelebek'teki konuşması gündem olmuştu! Ali Sunal: Onur Atilla'yı hızlandırılmış İngilizce kursuna yolluyoruz Ali Sunal, önceki gün gerçekleştiren etkinlikte sohbet etti. Sunal, Altın Kelebek Ödül Töreni'nde 'Güldür Güldür Show' ekibinin Kerem Bürsin'in İngilizce konuşmasını ti'ye almasını değerlendirdi.
11.12.2023 Magazin
İstanbul'da silahlı çatışma: Ölü ve yaralılar var
İstanbul'da silahlı çatışma: Ölü ve yaralılar var Güngören'de iki grup arasında çıkan tartışmada, taraflar birbirine silahla ateş açtı. Açılan ateş sonucu bir kişi hayatını kaybederken 3 kişi yaralandı. Polis, olay sonrası üzerinde 2 tabanca bulunan bir şüpheliyi gözaltına alırken, kaçan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.
11.12.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Telif ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki telif haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.