Dijital Telif Yasası için dikkat çeken açıklama: Haksız gelir kaybı var, Google iyi niyetli olmalı
Dijital Telif Yasası için dikkat çeken açıklama: Haksız gelir kaybı var, Google iyi niyetli olmalı Dijital yayıncıların telif haklarını korumak ve korsan yayıncılığın önüne geçmek için tüm dünyada yasalar düzenleniyor. Son olarak Kanada’da çıkan yasayla, ülkenin Google’ın içerik üreticilerine her yıl 74 milyon dolar ödeme yapacağı açıklandı. Yasanın Türkiye’de de yürürlüğe girmesi için gerekli tüm aşamaları, Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Milletlerarası Hukuk Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Sezercan Bektaş açıkladı. Öte yandan Dijital Mecralar Komisyon Üyesi Şebnem Bursalı, CNN TÜRK'te önemli açıklamalarda bulundu. TikTok yetkilileriyle yapılan toplantıda uygulamada eksiklik olduğunu söyleyen Bursalı, Dijital Telif yasası hakkında ise "Yapılan haberler bir emek karşılığı verilmeli" dedi.
8.12.2023 Gündem
Dijital Telif Yasası geliyor! AK Partili Yayman: Dijitalleşme çağında bu yasa kırmızı çizgi
Dijital Telif Yasası geliyor! AK Partili Yayman: Dijitalleşme çağında bu yasa kırmızı çizgi Google'ın dijital yayıncılar için telif ödenmesine ilişkin Kanada ile anlaşmaya varmasının ardından gözler Türkiye'ye çevrilirken, dikkat çeken açıklamalar da geliyor. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, CNN TÜRK'te gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
6.12.2023 Gündem
Dijital Telif Yasası için dikkat çeken açıklama: Google'a karşı 2 düzenleme şart
Dijital Telif Yasası için dikkat çeken açıklama: Google'a karşı 2 düzenleme şart Dijital yayıncıların telif haklarını korumak ve aynı zamanda korsan yayıncılığın önüne geçmek için düzenlemeler yapan ülkelere her gün bir yenisi ekleniyor. Son olarak Kanada’da çıkan yasa ile Google, ülkeye her yıl 74 milyon dolarlık telif ödemesi yapacağını kabul etti. Sektörün uzman isimleri Türkiye için de benzer yasal düzenleme adımlarını sık sık gündeme getiriyor. Kamu ilişkileri ve inovasyon üzerine çalışmalar yapan rekabet uzmanı Ussal Şahbaz, Dijital Telif Yasası düzenlemesi ile ilgili posta.com.tr’ye açıklamalarda bulundu.
6.12.2023 Gündem