Telekomünikasyon

Telekomünikasyon

Son dakika telekomünikasyon haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan telekomünikasyon ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını telekomünikasyon haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Telekomünikasyon

haberleri sayfasında son dakika yaşanan telekomünikasyon gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.117 telekomünikasyon haberi bulunmuştur. Tüm telekomünikasyon haberleri aşağıda listelenmiştir.
5G Teknoloji Kampüsü faaliyete başladı
5G Teknoloji Kampüsü faaliyete başladı İstanbul Teknik Üniversitesi, Turkcell ve Ericsson iş birliğiyle kurulan 5G Teknoloji Kampüsü, imzalanan protokolle faaliyete başladı. Özel sektör ve akademiyi bir araya getiren Ar-Ge iş birliği kapsamında İTÜ Ayazağa Yerleşkesinde kurulan sahada, 5G teknolojileri geliştirilecek ve nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesine katkı sağlanacak. Kampüs içinde kullanılan otonom otobüs, Teknoloji Kampüsü’nün odaklanacağı ilk çalışmalar arasında yer alıyor.
15.04.2024 Yaşam
Türk Hava Yolları uçağına bomba ihbarı: uçak Bükreş’e acil iniş yaptı
Türk Hava Yolları uçağına bomba ihbarı: uçak Bükreş’e acil iniş yaptı Türk Hava Yolları’nın (THY) Varşova-İstanbul seferini yapan yolcu uçağına Romanya Hava Sahası üzerinde bomba ihbarı yapıldı. İhbar nedeniyle uçak Bükreş Havalimanı’na acil iniş yaptı.
12.04.2024 Gündem
Odine ne zaman tavan bozar? Odine tavanda bekleyen lot sayısı
Odine ne zaman tavan bozar? Odine tavanda bekleyen lot sayısı Odine Solutions Teknoloji  halka arzı Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) talep toplama 13 Mart’ta başladı, 15 Mart’a kadar devam etti. Şirket, telekomünikasyon sektörüne yön veren, öncü kuruluşlarla birlikte yenilikçi projeler üzerinde çalışmalar yürütüyor. Odine Solutions Teknoloji hissesi halka arz fiyatı 30 TL olarak belirlendi. Odine Solutions Teknoloji halka arzında bireysel yatırımcıya en fazla 9 adet lot pay dağıtımı gerçekleşti.
3.04.2024 Gündem
Olumsuz hava koşulları Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Sinop seferlerini etkiledi
Olumsuz hava koşulları Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Sinop seferlerini etkiledi Türk Hava Yolları, Sinop’ta yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle 15 Mart’taki İstanbul-Sinop ile Sinop-İstanbul seferlerinin iptal olduğunu duyurdu.
15.03.2024 Gündem
THY'nin bazı uçuşları iptal edildi
THY'nin bazı uçuşları iptal edildi Türk Hava Yolları, Almanya'nın Berlin Havalimanı'nda yapılacak grev nedeniyle yarınki bazı seferlerin iptal edildiğini duyurdu.
13.03.2024 Ekonomi
Ali Taha Koç: Turkcell’in her yatırımı, Türkiye’nin dijital geleceğine yatırımdır
Ali Taha Koç: Turkcell’in her yatırımı, Türkiye’nin dijital geleceğine yatırımdır Turkcell, global telekomünikasyon sektörünün en önemli buluşması Mobil Dünya Kongresi’nden (MWC24) yeni nesil teknolojiler konusunda küresel markalarla yapılan iş birliği anlaşmaları ve ödüllerle döndü. Mobil Dünya Kongresi’nde düzenlenen iki panelde şirketin sürdürülebilirlik ve yapay zekâ alanındaki projelerini anlatan Genel Müdür Dr. Ali Taha Koç, MWC kapsamında Turkcell’in dijital gelecek vizyonunu değerlendirdi.
1.03.2024 Ekonomi
Almanya'daki grev nedeniyle THY'den karşılıklı sefer iptalleri
Almanya'daki grev nedeniyle THY'den karşılıklı sefer iptalleri Türk Hava Yolları (THY), Almanya havalimanlarında görev yapan güvenlik ve yer hizmetleri personelinin grevi nedeniyle yarınki bazı seferlerin karşılıklı iptal edildiğini duyurdu.
31.01.2024 Ekonomi
İstanbul-Antalya seferini yapan THY uçağına yıldırım isabet etti
İstanbul-Antalya seferini yapan THY uçağına yıldırım isabet etti İstanbul-Antalya seferini yapan Türk Hava Yolları'na (THY) ait yolcu uçağına kalkışından kısa bir süre sonra yıldırım isabet etti.
29.01.2024 Gündem
Şanlıurfa'da yolcu otobüsü ile 2 TIR çarpıştı: Ölü ve yaralılar var
Şanlıurfa'da yolcu otobüsü ile 2 TIR çarpıştı: Ölü ve yaralılar var Şanlıurfa'da yoğun sis nedeniyle 2 TIR ile yolcu otobüsünün karıştığı zincirleme kazada 1 kişi öldü, 15 kişi yaralandı.
23.12.2023 Gündem
Birleşme ve satın alma işlem sayısında rekor artış
Birleşme ve satın alma işlem sayısında rekor artış Türkiye'de birleşme ve satın alma işlem sayısında rekor artış görüldüğü açıklandı. İlk 11 aylık performans, Türkiye'de birleşme ve satın alma aktivitelerinin 2023 yılında artış gösterdiğine ve piyasanın dinamik bir yapıda olduğuna işaret ediyor.
21.12.2023 Ekonomi
Gazze'de korkunç kuşatma! İnternet ve telefon bağlantıları kesildi
Gazze'de korkunç kuşatma! İnternet ve telefon bağlantıları kesildi Filistin Telekomünikasyon (PALTEL) şirketi, Gazze Şeridi’nde İsrail tarafından iletişim ve internet hizmetlerinin tamamen kesildiğini duyurdu.
5.11.2023 Dünya
Bakan Uraloğlu, Özbekistan'da: İş birliğimizi güçlendirip ülkelerimizin ilişkilerine ivme kazandırmayı sürdüreceğiz
Bakan Uraloğlu, Özbekistan'da: İş birliğimizi güçlendirip ülkelerimizin ilişkilerine ivme kazandırmayı sürdüreceğiz Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Orta Koridorun stratejik öneminin uluslararası ticaret, coğrafi konum ve güvenlik açısından sağladığı avantajlar nedeniyle günümüzde daha da önemli hale geldiğini belirterek, “Biz bölge ülkelerine yaptığımız taşımalarda demiryolunun payını arttırmak istiyoruz” dedi.
1.11.2023 Ekonomi
THY'nin İtalya seferlerine grev engeli! Karşılıklı iptal edildi
THY'nin İtalya seferlerine grev engeli! Karşılıklı iptal edildi Türk Hava Yolları (THY), İtalya'da yer hizmetleri personelinin yapacağı grev nedeniyle yarınki bazı seferlerini karşılıklı olarak iptal etti.
7.09.2023 Gündem
İstanbul'a yeni hat geliyor! Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi: Yıl sonunda açılıyor
İstanbul'a yeni hat geliyor! Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi: Yıl sonunda açılıyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğu "Şuan İstanbul’un raylı sistem ağı 338,8 kilometre ve yapımı devam eden projelerimiz bittiğinde bu rakam 394,5 kilometreye yükselecek. Kimsenin şüphesi olmasın ki İstanbul’da araç trafiğinin yoğunlaşmasını engellemek adına Kazlıçeşme-Sirkeci projesi gibi çevreye duyarlı modern ulaşım sistemlerini yaygınlaştırmak için yeni yatırım ve teşviklerimize devam edeceğiz. Bu Hattımızı bu yılsonunda hizmete alacağız. Hayırlı olsun” dedi.
19.08.2023 Ekonomi
Sürdürülebilirlik hedefleri için Bank of China’dan 30 milyon Euro’luk ‘yeşil kredi’
Sürdürülebilirlik hedefleri için Bank of China’dan 30 milyon Euro’luk ‘yeşil kredi’ Turkcell, 2030 yılına kadar elektrik ihtiyacının yüzde 100'ünü kendi yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılama hedefi kapsamında, Bank of China ile 30 milyon Euro tutarında “yeşil kredi” sözleşmesi imzaladı.
14.08.2023 Ekonomi
THY'nin İstanbul-Marakeş seferini yapan uçakta yolcu intihar etti
THY'nin İstanbul-Marakeş seferini yapan uçakta yolcu intihar etti Türk Hava Yollarının (THY) İstanbul-Marakeş seferini yapan uçakta bir yolcu tuvalette intihar etti.
25.07.2023 Gündem
662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan Yusuf Can Zeybek oldu
662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan Yusuf Can Zeybek oldu 662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan belli oldu. İsmail Balaban'ı finalde geçmeyi başaran Yusuf Can Zeybek, başpehlivan unvanını kazandı. Yusuf Can Zeybek, 1 milyon liralık ödülün sahibi oldu.
9.07.2023 Şampiy10
Siirt-İstanbul seferini yapan uçak, Batman'a acil iniş yaptı
Siirt-İstanbul seferini yapan uçak, Batman'a acil iniş yaptı Siirt- İstanbul seferini yapan Türk Hava Yolları’na (THY) ait TK2657 sefer sayılı yolcu uçağı, teknik bir arıza uyarısı üzerine Batman Havalimanı’na acil iniş yaptı. Uçak kontrollerin ardından yeniden İstanbul'a hareket etti.
22.06.2023 Yaşam
412 Alan Kodu Nereye Ait? 0412 İle Başlayan Numara Hangi Şehirden Arıyor?
412 Alan Kodu Nereye Ait? 0412 İle Başlayan Numara Hangi Şehirden Arıyor? Telefon numaraları tamamen rastgele değildir. Onları oluşturan ve alan kodu ya da önek denilen şeyi oluşturan ilk rakamlar, aslında çeşitli organlar tarafından çıkarılan kesin kurallara uyar. Günlük hayatta bilinmeyen telefon kodları pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. 
27.05.2023 Yaşam
971 Alan Kodu Nereye Ait? +971 İle Başlayan Numara Hangi Ülkeden Arıyor?
971 Alan Kodu Nereye Ait? +971 İle Başlayan Numara Hangi Ülkeden Arıyor? Alan kodu başka bir ülkeye giden telefon hizmetlerini kullanmanıza ve yabancı bir ülkeden gelen bir aramayı tanımlamanıza olanak tanıyan bir kod olmaktadır. Bu koda göre sınıflandırılmış uluslararası telefon kodlarının listesi bulunmaktadır. Bu arama kodları, uluslararası telekomünikasyon birliği üyesi olan ülke ya da bölgelerin telefon numaralarında kullanılan bir telefon ön eki olmaktadır. Alan kodu, numara sahibinin bulunduğu ülkeyi göstermektedir. 
25.05.2023 Yaşam
Dünyada dengeler değişiyor! Çok konuşulacak para raporu
Dünyada dengeler değişiyor! Çok konuşulacak para raporu Geçen yıl Şubat ayında Rusya'yı ağdan çıkararak çarpıcı bir karara imza atan SWIFT'in son raporunda hamlenin sonuçları görüldü. Euro'nun uluslararası ödemelerde kullanımı 3 yılın en düşük seviyesine inerken Çin para birimi ise son ayların zirvesine çıktı.
18.05.2023 Ekonomi
Twitter’ın yeni CEO’su belli oldu!
Twitter’ın yeni CEO’su belli oldu! Sosyal medya platformu Twitter’ın sahibi Elon Musk, Twitter’ın yeni CEO’sunun medya ve reklamcılık sektöründe tanınan Linda Yaccarino olduğunu açıkladı.
12.05.2023 Dünya
THY uçağında yolcu kabin memuruna saldırdı
THY uçağında yolcu kabin memuruna saldırdı   İstanbul-Mogadişu seferini yapan Türk Hava Yolları (THY) uçağında bulunan ve alkollü olduğu öne sürülen Somali uyruklu bir yolcu kabin memuruna saldırdı. Saldıran yolcuya plastik kelepçe takılırken, olay nedeniyle THY uçağı Antalya Havalimanı'na acil iniş yaptı.
28.04.2023 Ekonomi
Uzmanı uyarıyor: Boşanma davanızda delilleri yasa dışı yollarla elde etmeyin
Uzmanı uyarıyor: Boşanma davanızda delilleri yasa dışı yollarla elde etmeyin Boşanma davalarında casus yazılımla elde edilen ses kayıtlarının delil olarak kullanılamayacağını söyleyen Boşanma Avukatı Bilgehan Utku, “Maddi sorunlar, sadakatsizlik, madde bağımlılığı, çiftlerden birinin çocuk ya da çocuklarına daha az vakit ayırması, şiddet ve benzeri sebeplerden başlayan boşanma davalarında taraflar birbiriyle ilgili iddiaları kanıtlamak durumunda. Öte yandan kullanılacak her bir delilin yasal yollardan elde edilmiş olması gerekiyor” dedi.
25.04.2023 Gündem
Bu ülkede 16-74 yaş arasındaki 3,4 milyon kişi hiç internete girmedi
Bu ülkede 16-74 yaş arasındaki 3,4 milyon kişi hiç internete girmedi Almanya'da yapılan bir araştırmada 16-74 yaş arasındaki 3,4 milyon kişinin hayatlarında hiç internet kullanmadığı ortaya çıktı.
11.04.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Telekomünikasyon ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki telekomünikasyon haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.