Tazminat Ödemesi

Tazminat Ödemesi

Son dakika tazminat ödemesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tazminat ödemesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tazminat ödemesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tazminat Ödemesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tazminat ödemesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 703 tazminat ödemesi haberi bulunmuştur. Tüm tazminat ödemesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yargıtay’ın kararı depremzede DASK mağdurlarına umut oldu
Yargıtay’ın kararı depremzede DASK mağdurlarına umut oldu Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, Kahramanmaraş merkezli depremler sonucunda hasar alan konutlar için DASK tarafından yapılan ödemelerin yetersizliği ve birçok uyuşmazlığın depremzede lehine verilen ilk karar hakkındaki incelemesini tamamladı.
27.01.2024 Gündem
ABD'nin Suriye'den çekileceği iddialarına MSB'den ilk yorum
ABD'nin Suriye'den çekileceği iddialarına MSB'den ilk yorum Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından ABD'nin Suriye'den çekileceği iddialarıyla ilgili açıklama yapıldı. Sözleşmeli askerlerin maaş ve tazminatlarıyla ilgili de açıklama yapan kaynaklar terörle mücadeledeki son durumu da paylaştı.
25.01.2024 Gündem
Avukat Yıldırım Keser'den Dijital Telif Yasası için dikkat çeken açıklama: Google ücret ödemek zorunda kalacak
Avukat Yıldırım Keser'den Dijital Telif Yasası için dikkat çeken açıklama: Google ücret ödemek zorunda kalacak İnternet dünyasındaki telif hakları sorunu, sadece Türkiye’nin değil dünyanın da gündeminde yer alıyor. Japonya'da iki genç, film özetlerini internete yükleyerek 50 bin dolar reklam geliri elde etti. Film şirketleri dava açınca da 3,6 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum edildiler. Dijital Telif Yasası ile ilgili konuşan Fikri Mülkiyet Hukuku Uzmanı Doç. Dr. Yıldırım Keser, “İlim ve edebiyat, musiki, güzel sanatlar ve sinema eserlerinin tamamının mecraları değişti ve her biri internette yerini aldı. Mevcut kanun bu köklü değişim dikkate alınarak yeniden düzenlenmelidir" diye konuştu.
2.01.2024 Gündem
Ev sahibi kiracıya tazminat ödeyecek! Bilinmeyen detay ortaya çıktı
Ev sahibi kiracıya tazminat ödeyecek! Bilinmeyen detay ortaya çıktı Kiracı ve ev sahibi milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar ortaya çıktı. Bunları yapan ev sahibi kiracıya tazminat ödemek zorunda kalıyor. Avukat Cansen Erdoğan milyonlarca kiracı ve ev sahibini ilgilendiren bilinmeyen ayrıntılar ile ilgili bilgi verdi.
12.10.2023 Ekonomi
Berlin Antlaşması Özeti Ve Önemi... Berlin Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Berlin Antlaşması Özeti Ve Önemi... Berlin Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Osmanlı Devleti'nin yapmış olduğu antlaşmalar içerisinde bazılarının olumsuz etkileri oldukça fazla olmuştur. Bu antlaşmalar içerisinde Berlin Antlaşması da yer almaktadır. Çünkü bu antlaşma neticesinde Osmanlı Devleti önemli derecede toprak kaybı yaşamıştır. Bunun yanında antlaşmaya imza atan devletlerin sayısı toplamda 7 olarak bilinir. Ayrıca Rusya Osmanlı'ya karşı önemli bir kazanç elde etmiştir.
4.09.2023 Eğitim
Kiracılara kritik uyarı! İmza atan kiracı evi boşaltmak zorunda kalıyor
Kiracılara kritik uyarı! İmza atan kiracı evi boşaltmak zorunda kalıyor Ev sahibi ve kiracı milyonları ilgilendiriyor. Tahliye taahhütnamesiyle ilgili dikkat çeken detay ortaya çıktı. Ev sahibi ile tahliye taahhütnamesi imzalayan kiracı tarihi olmayan boş kağıda imza atsa bile evi tahliye etmek zorunda kalıyor. Avukat Cansen Erdoğan konuyla ilgili bilinmeyenleri aktararak açıklamalarda bulundu.
11.08.2023 Gündem
10 yıl sonra çocuğu oldu, babası başkası çıktı! Yargıtay'dan emsal karar geldi: ‘Yaptığı eziyetin cezasını çeksin’
10 yıl sonra çocuğu oldu, babası başkası çıktı! Yargıtay'dan emsal karar geldi: ‘Yaptığı eziyetin cezasını çeksin’ Konya'da yaşanan olay, Mustafa Y. isimli vatandaşı isyan ettirdi. Eşinin 2015'te dünyaya getirdiği çocuğun babası olmadığını, DNA testiyle öğrenip boşanma ve soy bağının iptali davası açan 42 yaşındaki Mustafa Y., “Çocuğun babası kimse çıksın ortaya, bana yaptığı eziyetin cezasını çeksin” ifadelerini kullandı. Yargıtay'dan ise emsal bir karar geldi.
12.07.2023 Yaşam
Galatasaray'a 3 milyon euro'luk darbe!
Galatasaray'a 3 milyon euro'luk darbe! Burak Elmas döneminde Galatasaray'a getirilen Domenec Torrent ve Pulgar için Sarı Kırmızılı yönetim 3 milyon euro'luk tazminat ödeyecek.
4.06.2023 Galatasaray
Ev sahibi kiracıya tazminat ödeyecek! Bilinmeyen detay ortaya çıktı
Ev sahibi kiracıya tazminat ödeyecek! Bilinmeyen detay ortaya çıktı Kiracı ve ev sahibi milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar ortaya çıktı. Bunları yapan ev sahibi kiracıya tazminat ödemek zorunda kalıyor. Avukat Cansen Erdoğan milyonlarca kiracı ve ev sahibini ilgilendiren bilinmeyen ayrıntılar ile ilgili bilgi verdi.
29.05.2023 Ekonomi
Tazminat hakkı ile ilgili flaş karar! İki ay süresi var, işveren ödemek zorunda
Tazminat hakkı ile ilgili flaş karar! İki ay süresi var, işveren ödemek zorunda Yargıtay tazminat hakkı ile ilgili önemli bir karara imza attı. Aynı işyerinde bir yıl ve daha uzun süre çalışanlar, işten çıkartıldıklarında kıdem tazminatı almaya hak kazanıyor. Ancak bazı durumlarda çalışan kendi isteği ile işten ayrılsa da tazminat alabiliyor. Kadınlar evlilik, erkek çalışanlar ise askerlik nedeniyle işten ayrıldığında tazminat alabiliyor. Yargıtay'ın askerlik nedeniyle tazminat konusunda verdiği bir karar ise dikkat çekti.
14.05.2023 Çalışan Hakları
EYT'de son dakika promosyon ve kredi detayı! Emeklinin hesabına yatacak
EYT'de son dakika promosyon ve kredi detayı! Emeklinin hesabına yatacak EYT’nin yasalaşmasıyla bankalar emekli maaşlarında promosyon yarışına başladı. Bankalar EYT’den yararlanabilmek için prim ödemesi bulunan emekli adaylarına kredi imkânı sunarken işverenler de tazminat ödemesi için kredi alabilecek. Emekli olmak isteyen EYT'lilerin merak ettiği detaylar ortaya çıktı. EYT'den hangi şartlar dahilinde muaf olunacağı açıklandı. EYT'de yaş ve prim borcu ile ilgili bilinmesi gerekenler aktarıldı. İşte EYT ile ilgili tüm ayrıntılar...
9.03.2023 Emekli
DASK ile ilgili tüm detaylar ortaya çıktı! 24 saat içinde hesaplara yatırılacak
DASK ile ilgili tüm detaylar ortaya çıktı! 24 saat içinde hesaplara yatırılacak Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından tüm bölgede yaralar sarılmaya çalışılırken depremzedelerin hayata yeniden tutunabilmeleri için sigorta şirketlerinden alacakları tazminatlar büyük önem taşıyor. Konuyla ilgili merak edilen DASK hangi hasarları kapsar? Hangi konutlar kapsamda? DASK, ne kadar hasar ödeyecek? Zararın tamamı ödenir mi? Hasar ihbarı nasıl yapılacak? sorularına uzman isimler ve sektör temsilcileri cevap verdi. İşte detaylar...
15.02.2023 Gündem
Müteahhitler hem tazminat ödeyecek hem hapis yatacak
Müteahhitler hem tazminat ödeyecek hem hapis yatacak Türkiye'nin yüreğini yakan deprem sonrası sorumlular hakkında harekete geçildi. Bina sorumluları için yurt dışına çıkma yasağı talep edildi. Bazı müteahhitler ise farklı şehirlerde gözaltına alındı. Avukat Rafet Ersöz konuyla ilgili detaylardan bahsederek çöken binalardan sorumlu olanların yargılanma süreciyle ilgili bilgi verdi.
13.02.2023 Gündem
Tazminat ödenecek! Bozuk alkolmetre yüzünden ehliyeti gitti, öğrenci için flaş karar
Tazminat ödenecek! Bozuk alkolmetre yüzünden ehliyeti gitti, öğrenci için flaş karar Adana'da içki içmemesine rağmen bozuk alkolmetre yüzünden ehliyetine el konulan üniversite öğrencisi M.Y. (25), yaptığı itiraz sonucu ehliyetini geri aldı. Haksız yere ehliyetine el konulduğu, 39 gün boyunca 73 yaşındaki bakıma muhtaç babasının ve ailesinin ihtiyaçlarını gideremediği için taksi kullanmak zorunda kaldıklarını öne sürerek İl Emniyet Müdürlüğü’ne manevi tazminat davası açan M.Y., 4 bin TL tazminat kazandı.
27.01.2023 Gündem
Süresiz nafaka ile ilgili dikkat çeken uyarı! 'Ömür boyu bağımlı kalma toplumsal soruna yol açıyor'
Süresiz nafaka ile ilgili dikkat çeken uyarı! 'Ömür boyu bağımlı kalma toplumsal soruna yol açıyor' Boşanmalarda bir eşin, diğerine ödemesine karar verilen yoksulluk nafakasına çoğunlukla süresiz hükmediliyor. Binlerce kişi ise bu karar nedeniyle mağdur olduğunu iddia ediyor. Peki süresiz nafaka ödenmesi hangi durumlarda ortaya çıkıyor? Avukatlar konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
23.01.2023 Gündem
Tazminat alabilirsiniz! Mağazada alışveriş yapan herkes için geçerli, mutlaka başvurun
Tazminat alabilirsiniz! Mağazada alışveriş yapan herkes için geçerli, mutlaka başvurun AVM'nin içinde yer alan mağazalarda, otoparkta ya da dışarıdaki dükkanlarda, çanta-eşya hırsızlığı ve kayıp olayları yaşanabiliyor. İşletmeler bu gibi durumlarda astıkları 'Çalınan ve kaybolan eşyalarınızdan müessesemiz sorumlu değildir' yazısına sığınıyor. Peki bu yazının hukuki sorumluluğa ve kusur durumlarına etkisi var mı? Uzman isim bu durumda tazminat talebinde bulunulabileceğine dikkat çekti. İşte detaylar...
21.01.2023 Gündem
Ev sahibi kiracıya tazminat ödeyecek! Bilinmeyen detay ortaya çıktı
Ev sahibi kiracıya tazminat ödeyecek! Bilinmeyen detay ortaya çıktı Kiracı ve ev sahibi milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar ortaya çıktı. Bunları yapan ev sahibi kiracıya tazminat ödemek zorunda kalıyor. Avukat Cansen Erdoğan milyonlarca kiracı ve ev sahibini ilgilendiren bilinmeyen ayrıntılar ile ilgili bilgi verdi.
7.01.2023 Ekonomi
Çalışan yüz binleri ilgilendiren karar! Ayrımcılık tazminatı ödeniyor
Çalışan yüz binleri ilgilendiren karar! Ayrımcılık tazminatı ödeniyor Bir dokuma fabrikasında çalışan kadın işçi, işyerinde kendisiyle aynı işi yapan erkek işçilerden cinsiyet ayrımı nedeniyle daha az ücret aldığı gerekçesi ile istifa etti. Olayın yargıya taşınması sonrası kritik bir karara imza atan Yargıtay, kadın işçiye, aynı işi yapan erkek işçilerden daha az ücret ödenmesinin kanuna aykırı olduğuna hükmetti. Konuyu değerlendiren Avukat Ali Oktay Coşgun, böyle bir durumda iş akdinin haklı nedene dayalı olarak feshedilebileceğine ve davacının kıdem tazminatı isteğinin kabul edilmesi gerektiğini belirtti.
14.12.2022 Çalışma Hayatı
BM’den Rusya’nın Ukrayna’ya tazminat ödemesi kararı
BM’den Rusya’nın Ukrayna’ya tazminat ödemesi kararı Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda yapılan oylamada, Rusya'yı tazminat ödemek de dahil olmak üzere Ukrayna'yı işgal ederek uluslararası hukuku ihlal etmekten sorumlu tutmaya çağıran karar, 73’e karşı 94 “lehte” oy ile kabul edildi.
14.11.2022 Dünya
Ev sahibi ve kiracı milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! Evden çıkaramıyor! Geçersiz sayılıyor! Kira sözleşmesi...
Ev sahibi ve kiracı milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! Evden çıkaramıyor! Geçersiz sayılıyor! Kira sözleşmesi... Kiracı ve ev sahibi ile ilgili milyonları ilgilendiren açıklama. Kira sözleşmeleriyle ilgili son dakika gelişmesi. Kiracılar en çok bunu merak ediyordu. Kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiren açıklama geldi. En çok merak edilen konuların başında, sözleşmelerin bitiminde ev sahiplerinin kiracılarını evden çıkarıp çıkaramayacakları konusu geliyor. Doç. Dr. Umut Yeniocak, konut ve işyeri kiralarında sözleşme süresi bittiğinde sözleşmelerin kendiliğinden sona ermediğine dikkat çekerek, kanun gereği sözleşmelerin bir yıl uzaması sebebiyle ev sahiplerinin kiracıyı çıkaramayacaklarının altının çizdi. Yeniocak, kiracının çıkmak istemesi halinde ise sözleşme süresi bitiminden en az 15 gün önce ev sahibine haber vermesi, sürenin sonunda sözleşmeyi sona erdirmesi gerektiğini söyledi. Örneğin kiracının sözleşme süresi bitmeden, yıl ortasında çıkmak istemesi durumunda ise yaklaşık 3 kira tutarında tazminat ödemesi gerektiğini ifade eden Doç. Dr. Umut Yeniocak, ev sahiplerinin kiracıyı sebepsiz şekilde çıkarma hakkının ise, bir yıllık sözleşmelerde sözleşme başladıktan 12 yıl sonra mümkün hâle geldiğini kaydetti ve bu hesabın formülünün de “sözleşme süresi + 10 + 1” şeklinde olduğuna işaret etti.
21.07.2022 Ekonomi
Amber Heard-Johnny Depp davasında flaş gelişme!
Amber Heard-Johnny Depp davasında flaş gelişme! 'Karayip Korsanları' sersinin yıldızı Johnny Depp ile 2015-2017 yılları arasında evli kaldığı eski eşi Amber Heard'ün birbirini iftirayla suçladığı milyonlarca dolarlık dava geçen ayın başında sona erdi; ancak Heard'ün ve ekibi, Depp lehine çıkan kararın düşürülmesi için mahkemeye başvurdu. 43 sayfalık muhtırada bir jüri üyesiyle ilgili dikkat çeken ifadeler yer alırken; Yargıç Penney Azcarate'nin, Heard'ün ekibinin itirazlarıyla ilgili kararı ortaya çıktı. İşte detaylar...
14.07.2022 Magazin
Johnny Depp'ten hayranlarını sevindiren haber! Geri dönüyor, işte o proje...
Johnny Depp'ten hayranlarını sevindiren haber! Geri dönüyor, işte o proje... 2015-2017 yılları arasında evli kaldığı kendisinden 23 yaş küçük eski eşi Amber Heard’e açtığı karalama davasından zaferle ayrılan ABD'li oyuncu Johnny Depp’in beyaz perdeye dönüyor. Ünlü oyuncunun, yeni film projesi belli oldu.
8.07.2022 Magazin
Kıdem tazminatında son dakika kararı! Sınır yok,süreyi kaçıran alamaz
Kıdem tazminatında son dakika kararı! Sınır yok,süreyi kaçıran alamaz Kıdem tazminatı ile ilgili son dakika gelişmesi! Milyonlarca çalışanı doğrıdan ilgilendiriyor. Birçk kişi haberdar değil. Sınır yok. Pekçok kez almak mümkün. Kıdem tazminatı aynı işyerinde bir yıldan daha uzun süre çalışanlar için doğan bir hak. Tazminat bir yıl sonrasında işveren tarafından işten çıkarılan işçiye ödeniyor. Ancak bazı durumlarda çalışan kendi isteği ile işten ayrılsa da kdem tazminatı alabiliyor. Kadın çalışanlar evlilik sebebi ile işten ayrılırsa hak etmiş oldukları tazminatı alıyor. Ancak burada bir yıl detayı dikkat çekiyor. Kıdem tazminatı alabilmesi için kişinin evlilik tarihinden itibaren bir yıl içerisinde başvuruda bulunması gerekiyor. Kıdem tazminatı her yıl için 30 günlük ücret üzerinden hesaplanıyor. Öte yandan evlilik dolayısıyla kıdem tazminatı alma hakkında sınır söz konusu değil. Çalışan kadın her evliliğinde kıdem kazananbiliyor.
26.06.2022 Çalışan Hakları
Hakim ve jüri üyelerinden gizlediler! Korkunç cinayet yeniden dünya gündeminde... 36 yıl sonra flaş gelişme! 'Tarihe geçecek bir andı'
Hakim ve jüri üyelerinden gizlediler! Korkunç cinayet yeniden dünya gündeminde... 36 yıl sonra flaş gelişme! 'Tarihe geçecek bir andı' Beş çocuk babası Arthur Easton, ailesiyle huzur içinde otururken evine giren bir kişinin saldırısı sonucu yaşamını yitirdi. Sonrasında açılan soruşturmada ve mahkeme sürecinde yapılan yanlışlar ise hukuk kitaplarına girmeyi hak ediyordu. 36 yıl önce yaşanan o olay geçtiğimiz günlerde yeni gelişmelerle birlikte bir kez daha dünyanın gündemine oturdu. İşte detaylar...
17.06.2022 Dünya
Apple'a dava açıldı! iPhone'lara istemli yavaşlatma mı uygulanıyor?
Apple'a dava açıldı! iPhone'lara istemli yavaşlatma mı uygulanıyor? ABD merkezli teknoloji devi Apple, bir kez daha iPhone’larda 'istemli yavaşlatma' uyguladığı suçlamasıyla karşı karşıya. İngiltere’de tüketici avukatı Justin Gutmann’ın bu ülkedeki yaklaşık 25 milyon iPhone kullanıcısı için açtığı davada şirketin 768 milyon Sterlin tutarında tazminat ödemesi talep ediliyor.
17.06.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Tazminat Ödemesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tazminat ödemesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.