Tazminat Hakkı

Tazminat Hakkı

Son dakika tazminat hakkı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tazminat hakkı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tazminat hakkı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tazminat Hakkı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tazminat hakkı gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.456 tazminat hakkı haberi bulunmuştur. Tüm tazminat hakkı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Çalışana tazminat hakkı doğuyor! Yazılı dilekçe şart, iki ay süresi var
Çalışana tazminat hakkı doğuyor! Yazılı dilekçe şart, iki ay süresi var Yargıtay tazminat hakkı ile ilgili önemli bir karara imza attı. Aynı işyerinde bir yıl ve daha uzun süre çalışanlar, işten çıkartıldıklarında kıdem tazminatı almaya hak kazanıyor. Ancak bazı durumlarda çalışan kendi isteği ile işten ayrılsa da tazminat alabiliyor. Kadınlar evlilik, erkek çalışanlar ise askerlik nedeniyle işten ayrıldığında tazminat alabiliyor. Yargıtay'ın askerlik nedeniyle tazminat konusunda verdiği bir karar ise dikkat çekti.
16.04.2024 Çalışma Hayatı
Borsa İstanbul'dan yeni rekor! Yükseliş sürüyor
Borsa İstanbul'dan yeni rekor! Yükseliş sürüyor BİST 100 endeksi güne 9807 puandan başladı.
9.04.2024 Ekonomi
Tazminat hakkı doğuyor! 'Ayıplı ürün' olarak kabul ediliyor
Tazminat hakkı doğuyor! 'Ayıplı ürün' olarak kabul ediliyor Fiyatlardaki artış nedeniyle tüketiciler uygun fiyatlı ürünlere yöneliyor. Ancak ucuza alışveriş yapmak isteyen pek çok kişi mağdur oluyor. Değerinin altında satılan ürünler taklit olduğu gibi aynı zamanda kullanılan malzeme de kalitesiz oluyor. Taklit ayakkabılar da ayıplı ürün olarak kabul ediliyor ve tüketiciye tazminat hakkı doğuyor.
9.04.2024 Ekonomi
150 bin TL faizsiz kredi, 24 ek maaş! Yaş şartı yok, hesap açan herkese yatıyor
150 bin TL faizsiz kredi, 24 ek maaş! Yaş şartı yok, hesap açan herkese yatıyor Evlenen kadına müjdeli haber geldi. Evlilik öncesi ve sonrasında kadınlar için 4 ayrı destek söz konusu. Çeyiz parası ile 24 maaş verilirken, evlilik desteği 150 bin TL olarak ödeniyor. Ayrıca hesap açanlara da destek var. Bir de tazminat hakkı geliyor. İşte detaylar...
1.03.2024 Ekonomi
EYT'den emekli olarak çalışanlara ikinci tazminat yolu!
EYT'den emekli olarak çalışanlara ikinci tazminat yolu! Çalışan milyonlarca EYT emeklilerine ikinci tazmainat yolu. Emeklilikte ikramiye, işsizlikte güvence olan kıdem tazminatı bütün çalışanları doğrudan ilgilendiriyor. EYT düzenlemesiyle emekli olan 2 milyon çalışanın yaklaşık yarısı çalışmaya devam ediyor. Emeklilik sonrası kıdem tazminatını almadan çalışmaya devam edenlerin ücret, yıllık izin, yan hakları aynı şekilde devam eder.
31.01.2024 Çalışma Hayatı
Yargıtay’ın kararı depremzede DASK mağdurlarına umut oldu
Yargıtay’ın kararı depremzede DASK mağdurlarına umut oldu Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, Kahramanmaraş merkezli depremler sonucunda hasar alan konutlar için DASK tarafından yapılan ödemelerin yetersizliği ve birçok uyuşmazlığın depremzede lehine verilen ilk karar hakkındaki incelemesini tamamladı.
27.01.2024 Gündem
Fırsatçı ev sahibine kötü haber! Kiracıya 12 kira bedeli ödeniyor, kritik detay ortaya çıktı
Fırsatçı ev sahibine kötü haber! Kiracıya 12 kira bedeli ödeniyor, kritik detay ortaya çıktı Kira fiyatlarındaki fahiş artış sebebi ile mülk sahipleri mevcut kiracısını çıkararak konutunu yüksek bedel karşılığında yeniden kiraya vermek istiyor. Bu nedenle kiracısını çıkarmanın yasal yollarını arayan ev sahipleri bazen de tahliyenin en kısa yoldan gerçekleşmesi için mülke ihtiyacı olduğunu, kendisinin ya da çocuğunun yaşayacağını söyleyerek işleri kolaylaştırmak istiyor. Mülk sahibinin ihtiyaçtan dolayı tahliye hakkı bulunuyor. Ancak kritik bir detay gözden kaçıyor ve kiracı için tazminat hakkı doğuyor. Mülk sahibi kiranın 10 katı kadar tazminat ödemek zorunda kalabiliyor. En uygun kira bedelinin de 12 bin TL olduğunu düşünürsek kiracı 120 bin TL tazminat kazanıyor.
2.11.2023 Ekonomi
Arabası olan milyonları ilgilendiriyor! Tazminat ödemek zorunda kalabilirsiniz
Arabası olan milyonları ilgilendiriyor! Tazminat ödemek zorunda kalabilirsiniz Arabası olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Kazaya karışan kusurlu olan sürücü, karşı tarafın masrafları yanında bir de tazminat ödemek zorunda kalıyor. Avukat Cansen Erdoğan, konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak kaza sonrası kusurlu tarafın ödemesi gereken tazminatlar ile ilgili bilgi verdi.
30.10.2023 Gündem
S&P İsrail'in kredi notu görünümünü "negatife" düşürdü
S&P İsrail'in kredi notu görünümünü "negatife" düşürdü Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global, İsrail'in kredi notu görünümünü durağandan negatife düşürdü.
25.10.2023 Ekonomi
Faiz kararı yarın açıklanacak! Piyasaların gözü  Merkez'e çevrildi
Faiz kararı yarın açıklanacak! Piyasaların gözü Merkez'e çevrildi Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz kararını yarın açıklayacak. Banka, bir önceki toplantıda politika faizini yüzde 30 seviyesine yükseltmişti.
25.10.2023 Ekonomi
Tazminat hakkı doğuyor! İstifa eden hem kadın hem de erkek çalışanlar alıyor
Tazminat hakkı doğuyor! İstifa eden hem kadın hem de erkek çalışanlar alıyor . Aynı işyerinde bir yıl ve daha uzun süre çalışanlar, işten çıkartıldıklarında kıdem tazminatı almaya hak kazanıyor. Ancak bazı durumlarda çalışan kendi isteği ile işten ayrılsa da tazminat alabiliyor.
25.10.2023 Çalışma Hayatı
Evlilik tazminatı Yargıtay’a takıldı! Emsal karar
Evlilik tazminatı Yargıtay’a takıldı! Emsal karar Ankara’da çalıştığı işyerinde usulsüzlük yaptığı belirlenen kadın işçinin evlilik nedeniyle talep ettiği tazminat hakkı, Yargıtay’a takıldı. Yargıtay, işçiyi yaptığı usulsüzlük nedeniyle haklı fesihle işten çıkaran işvereni haklı bularak tazminat kararını bozdu.
13.10.2023 Gündem
Ev sahibi kiracıya tazminat ödeyecek! Bilinmeyen detay ortaya çıktı
Ev sahibi kiracıya tazminat ödeyecek! Bilinmeyen detay ortaya çıktı Kiracı ve ev sahibi milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar ortaya çıktı. Bunları yapan ev sahibi kiracıya tazminat ödemek zorunda kalıyor. Avukat Cansen Erdoğan milyonlarca kiracı ve ev sahibini ilgilendiren bilinmeyen ayrıntılar ile ilgili bilgi verdi.
12.10.2023 Ekonomi
Bunu yapan işveren 4 maaş tazminat ödeyecek! Çalışanları ilgilendiren flaş detay
Bunu yapan işveren 4 maaş tazminat ödeyecek! Çalışanları ilgilendiren flaş detay Milyonlarca çalışanı ilgilendiren detay ortaya çıktı. İşverenin çalışanlar arasında ayrımcılık yapması haklı fesih hakkı veriyor. Bunu yapan işveren çalışanına 4 maaş kadar tazminat ödüyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Avukat Cansen Erdoğan bilinmeyen detayları aktardı.
9.10.2023 Gündem
Arabası olan herkesi kapsayan yeni karar! Bunu yapan sürücü tazminat ödeyecek
Arabası olan herkesi kapsayan yeni karar! Bunu yapan sürücü tazminat ödeyecek Arabası olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Kazaya karışan kusurlu olan sürücü, karşı tarafın masrafları yanında bir de tazminat ödemek zorunda kalıyor. Avukat Cansen Erdoğan, konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak kaza sonrası kusurlu tarafın ödemesi gereken tazminatlar ile ilgili bilgi verdi.
29.09.2023 Gündem
Araba alan vatandaşlara uyarı yapıldı! 10 yıl boyunca iade hakkı tanınıyor
Araba alan vatandaşlara uyarı yapıldı! 10 yıl boyunca iade hakkı tanınıyor Sıfır alınan arabada herhangi bir ayıp çıkması durumunda 10 yıl boyunca iade hakkı tanınıyor. Yeni araba alan vatandaşları ilgilendiren konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Avukat Cansen Erdoğan, "Satılan sıfır arabada ayıp çıkması durumunda eğer satıcı ayıbı gizlemişse tüketicinin satın alınan tarihten itibaren 10 yıllık süre boyuncu iade hakkı var." şeklinde konuştu.
6.09.2023 Ekonomi
Kiracılara kritik uyarı! İmza atan kiracı evi boşaltmak zorunda kalıyor
Kiracılara kritik uyarı! İmza atan kiracı evi boşaltmak zorunda kalıyor Ev sahibi ve kiracı milyonları ilgilendiriyor. Tahliye taahhütnamesiyle ilgili dikkat çeken detay ortaya çıktı. Ev sahibi ile tahliye taahhütnamesi imzalayan kiracı tarihi olmayan boş kağıda imza atsa bile evi tahliye etmek zorunda kalıyor. Avukat Cansen Erdoğan konuyla ilgili bilinmeyenleri aktararak açıklamalarda bulundu.
11.08.2023 Gündem
Kiracı tazminat talep edebilir! Pek çok ev sahibi aynı hatayı yapıyor
Kiracı tazminat talep edebilir! Pek çok ev sahibi aynı hatayı yapıyor Kiracı - ev sahibi ilişkileri son zamanların en çok konuşulan konuları arasında yer alıyor. Yaşanan sorunlar yargı sürecine taşınırken birçok mülk sahibi mevcut kiracısını çıkarmanın yollarını arıyor. Ev sahipleri kiracısını arayarak ya da bizzat evine giderek kiracının evi tahliye etmesi için baskı uygulayabiliyor. Bazen bu durum 'taciz' boyutuna kadar varabiliyor. Bu noktada kiracı hukuki haklarını kullanarak ev sahibinden tazminat talebinde bulunabilir.
26.07.2023 Gündem
Kıdem tazminatı ile ilgili son dakika gelişmesi! Yargıtay'dan milyonlarca çalışanı ilgilendiren karar
Kıdem tazminatı ile ilgili son dakika gelişmesi! Yargıtay'dan milyonlarca çalışanı ilgilendiren karar Yargıtay tazminat hakkı ile ilgili önemli bir karara imza attı. Aynı işyerinde bir yıl ve daha uzun süre çalışanlar, işten çıkartıldıklarında kıdem tazminatı almaya hak kazanıyor. Ancak bazı durumlarda çalışan kendi isteği ile işten ayrılsa da tazminat alabiliyor. Kadınlar evlilik, erkek çalışanlar ise askerlik nedeniyle işten ayrıldığında tazminat alabiliyor. İşte Yargıtay kararının detayları...
10.07.2023 Ekonomi
23 Haziran'da 2 milyar 121 milyon dolarlık ihracat rekoru kırıldı! Bakan Bolat duyurdu
23 Haziran'da 2 milyar 121 milyon dolarlık ihracat rekoru kırıldı! Bakan Bolat duyurdu Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 23 Haziran'da 2 milyar 121 milyon dolarlık ihracat rekoru kırıldığını duyurdu.
24.06.2023 Ekonomi
Çalışan herkesi ilgilendiren emsal fazla mesai kararı! Yasal sınıra dikkat, tazminat hakkı doğuyor
Çalışan herkesi ilgilendiren emsal fazla mesai kararı! Yasal sınıra dikkat, tazminat hakkı doğuyor Bursa İş Mahkemesi, emsal teşkil edebilecek bir karara imza attı. Gıda sektöründe çalışan bir fabrika işçisi 2016 yılında 432,4 saat fazla mesai yaparak 270 saatlik yasal sınırı aştı. İşçi, kendi rızasıyla işten ayrılıp tazminat talep etti. Ancak işveren karşı çıktı. Bunun üzerine açılan davadan çalışan herkesi ilgilendiren bir karara imza atıldı.
24.06.2023 Çalışan Hakları
Fiyatlar 5 gün içinde 12 bin lira arttı! Online alışverişte iptal şoku
Fiyatlar 5 gün içinde 12 bin lira arttı! Online alışverişte iptal şoku İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde hiçbir sebep göstermeden yapılan iptallerde artış yaşanıyor. Son dönemde kura bağlı olarak fiyat artışı beklentisiyle iptal edilen eşyaların haricinde bazı vatandaşların otobüs biletlerinde de iptaller gerçekleşiyor. Konuyla ilgili Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, "Tüketicinin sözleşmesini iptal etmek için haklı gerekçe ancak mücbir sebeplerle olur. Tüketici Kanunun 6'ncı maddesi satıştan kaçınmayı da yasaklamıştır. Ben satmıyorum, caydım, sen paranı geri al denilemez" dedi. Tüm Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mustafa Yıldırım da, "Firmaların böyle bir hakkı yok eğer zorunlu nedenlerle otobüs seferleri iptal ediliyorsa, o vatandaşın seyahatini bir şekilde temin etmek durumundadır, fiyat farkı da alamaz" ifadelerini kullandı. 
10.06.2023 Ekonomi
Ev sahibi ve kiracılara tazminat uyarısı! Fahiş fiyata karşı yeni çözüm
Ev sahibi ve kiracılara tazminat uyarısı! Fahiş fiyata karşı yeni çözüm Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren son dakika gelişmesi! Yaşanan anlaşmazlıklarda hukuken izlenmesi gereken yol ve çözümler bir bir anlatıldı. Adalet Bakanlığının iki taraf arasında çıkan uyuşmazlıkların mahkemeye taşınmadan önce arabuluculuk yöntemiyle çözülme şartını getirdiğini belirten uzmanlar, fahiş kiraya yönelik de önemli uyarılarda bulundu.
6.06.2023 Yaşam
Ev sahibi kiracıya tazminat ödeyecek! Bilinmeyen detay ortaya çıktı
Ev sahibi kiracıya tazminat ödeyecek! Bilinmeyen detay ortaya çıktı Kiracı ve ev sahibi milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar ortaya çıktı. Bunları yapan ev sahibi kiracıya tazminat ödemek zorunda kalıyor. Avukat Cansen Erdoğan milyonlarca kiracı ve ev sahibini ilgilendiren bilinmeyen ayrıntılar ile ilgili bilgi verdi.
29.05.2023 Ekonomi
Tazminat hakkı ile ilgili flaş karar! İki ay süresi var, işveren ödemek zorunda
Tazminat hakkı ile ilgili flaş karar! İki ay süresi var, işveren ödemek zorunda Yargıtay tazminat hakkı ile ilgili önemli bir karara imza attı. Aynı işyerinde bir yıl ve daha uzun süre çalışanlar, işten çıkartıldıklarında kıdem tazminatı almaya hak kazanıyor. Ancak bazı durumlarda çalışan kendi isteği ile işten ayrılsa da tazminat alabiliyor. Kadınlar evlilik, erkek çalışanlar ise askerlik nedeniyle işten ayrıldığında tazminat alabiliyor. Yargıtay'ın askerlik nedeniyle tazminat konusunda verdiği bir karar ise dikkat çekti.
14.05.2023 Çalışan Hakları

Benzer Haber Etiketleri

Tazminat Hakkı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tazminat hakkı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.