Taslak

Taslak

Son dakika taslak haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan taslak ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını taslak haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Taslak

haberleri sayfasında son dakika yaşanan taslak gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.345 taslak haberi bulunmuştur. Tüm taslak haberleri aşağıda listelenmiştir.
Hangi sınıfların müfredatı değişiyor, yeni müfredatta yabancı dil var mı? MEB müfredat değişikliği ne zaman uygulanmaya başlayacak?
Hangi sınıfların müfredatı değişiyor, yeni müfredatta yabancı dil var mı? MEB müfredat değişikliği ne zaman uygulanmaya başlayacak? Milli Eğitim Bakanlığı müfredat değişikliği taslağını görüşe sundu. Bakanlık “Türkiye Yüzyılı Maarif Model” taslağını kamuoyunun erişimine açtı, öneri ve görüşleri almaya başladı. Yeni müfredatın içeriği ve maddeleri ise MEB’in yeni müfredatı açıklamasıyla sorgulanmaya başlandı. İlkokul, ortaokul, lise öğrencileri yeni müfredatın hangi sınıflarda uygulanacağını, merak ediliyor. Peki, müfredat değişikliği hangi sınıflarda geçerli, yeni müfredatta yabancı dil var mı? MEB müfredat değişikliği ne zaman uygulanmaya başlayacak?
27.04.2024 Gündem
Fahiş fiyatlar ile ilgili harekete geçiliyor! Ticaret Bakanlığı çalışma başlattı
Fahiş fiyatlar ile ilgili harekete geçiliyor! Ticaret Bakanlığı çalışma başlattı TBMM’de salı günü 23 Nisan nedeni ile özel oturum gerçekleştirilecek. Önemli yasa tekliflerinin görüşüleceği haftada gözler ticaret kanunda yapılacak düzenlemelerde. Fahiş fiyatla mücadeleye yönelik adımlara bir yenisi daha eklenecek. Ticaret Bakanlığı, fahiş fiyatla mücadele yasası" için çalışmalara başladı. Yeni düzenlemeyle Türkiye genelindeki fahiş fiyat cezalarının tamamı artırılacak.
21.04.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz CNN Türk’te konuştu: Enflasyonda 2026'da tek haneye ulaşacağız
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz CNN Türk’te konuştu: Enflasyonda 2026'da tek haneye ulaşacağız Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CNN Türk canlı yayınında soruları yanıtladı. Sosyal medyada ve çeşitli yerlerde spekülatif hava oluşturulmaya çalışıldığına dikkat çeken Yılmaz "Bu tür tartışmaların temeli yok. Yerel seçimde ulusal politikaların değişmesini beklemek hiçbir temeli yok" dedi. Öte yandan Yılmaz, temel hedeflerinin enflasyonla mücadele olduklarını vurgulayarak "2026'da tek haneye ulaşacağız. Bunun planını yaptık. Ne yaptığımızı biliyoruz. Hesabımızı kitabımızı biliyoruz" diye konuştu.
23.03.2024 Gündem
Sporda şiddete hapis cezası yolda! Bakan Tunç: Sahaya birileri girmesin diye tedbir alınmalıydı
Sporda şiddete hapis cezası yolda! Bakan Tunç: Sahaya birileri girmesin diye tedbir alınmalıydı Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçıyla ilgiili olarak "Sahaya inen ve saldıranlarla ilgili görüntüler inceleniyor. Mevzuatımız gerekli cezaları öngörüyor. Buna rağmen 'Acaba para cezalarında, hapis cezalarında yeniden bir düzenleme ihtiyacı var mı, yok mu?' konusunu değerlendirdik" dedi.
19.03.2024 Fenerbahçe
MSB açıkladı: ABD'den F-16 teklif mektubu geldi
MSB açıkladı: ABD'den F-16 teklif mektubu geldi Milli Savunma Bakanlığı, 40 yeni F-16 Blok-70 tedariki ve mevcut 79 F-16'nın modernize edilmesi için ABD tarafından gönderilen "Taslak Teklif ve Kabul Mektupları"nın Bakanlığa ulaştığını, ilgili birimlerin inceleme ve değerlendirmelere başladığını açıkladı.
29.02.2024 Gündem
Birlemiş Milletler’de Gazze’de ateşkes kararına karşı oy kullanan tek ülke ABD oldu
Birlemiş Milletler’de Gazze’de ateşkes kararına karşı oy kullanan tek ülke ABD oldu Birlemiş Milletler’de (BM) Cezayir tarafından sunulan Gazze’de ateşkes kararına 13 üye devlet destek verirken, oylamada tek karşı oy kullanan ülke ABD oldu. İngiltere ise oylamaya katılmadı.
21.02.2024 Dünya
Ad yasası 8. yargı paketiyle çıkacak mı? Mahkumlara af var mı 2024, 8. yargı paketinde ceza indirimi olacak mı?
Ad yasası 8. yargı paketiyle çıkacak mı? Mahkumlara af var mı 2024, 8. yargı paketinde ceza indirimi olacak mı? 8. Yargı Paketi ve af yasasına dair araştırmalar devam ediyor. Yeni yargı paketinde infaz düzenlemesinin taslak metinde yer alıp almayacağı merakla bekleniyor. 8. Yargı paketinde denetimli serbestlik ve infaz düzenlemesi için beklentiler arttı. Af çıkacak mı, sorusunun yanıtı Bakan Tunç'tan geldi. Bakan Tunç, "70 maddelik teklif Meclis'e sunulacak. 7 tane yargı paketi Meclis'imizde yasalaştı. Şimdi 8'incisi yapıyoruz." dedi. Peki, 8. Yargı Paketi'nde ceza indirimi ve denetimli serbestlik var mı? Mahkumlara af çıkacak mı? İşte Af yasası 2024 son dakika haberleri…
17.02.2024 Gündem
MSB açıkladı! F-16 alım sürecinde takvim netleşiyor
MSB açıkladı! F-16 alım sürecinde takvim netleşiyor Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, ABD Kongresi'nde onay süreci tamamlanan Türkiye'ye F-16 savaş uçağı tedariki ve modernizasyonuna ilişkin takvimin bu yılın haziran-temmuz aylarında yürürlüğe girmesinin beklendiğini aktardı.
15.02.2024 Gündem
Planlı üretimle üretici de ülke de kazanacak
Planlı üretimle üretici de ülke de kazanacak Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2024 yılından itibaren uygulanmaya başlanılan Tarımsal Üretim Planlaması projesi ile hem üreticinin hem de ülkenin kazanacağı vurgulanarak ekonomik, sosyal ve çevresel açıdan yaşanan gelişmeler ile küresel iklim değişikliği ve su kısıtının planlı üretimi zorunlu hale getirdiği vurgulandı.
5.02.2024 Adana
Evli kadınlar artık kendi soyadlarını kullanabilecek
Evli kadınlar artık kendi soyadlarını kullanabilecek Evli kadına bekârlık soyadını kullanma hakkı tanıyan AYM kararı bugün yürürlüğe giriyor. TBMM’de aksi bir düzenleme yapılmadığı takdirde evli kadınlar isterlerse bugünden itibaren dava açmadan sadece kendi soyadını taşıyabilecek.
28.01.2024 Gündem
Ekonomi Koordinasyon Kurulu: Yapısal reformlar hayata geçirilecek
Ekonomi Koordinasyon Kurulu: Yapısal reformlar hayata geçirilecek Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nun, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında gerçekleştirilen yılın ilk toplantısında, "Önümüzdeki dönemde Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde yatırım, istihdam, üretim ve ihracat odaklı yaklaşımımızla ekonomimizin rekabet gücünü ve verimliliğini artırıcı yapısal reformlar hayata geçirilecek, bu doğrultuda etkin ve kararlı adımlar eş güdüm içerisinde atılacaktır" açıklaması yapıldı.
22.01.2024 Ekonomi
Bakan Tunç'tan 8. yargı paketi açıklaması: Cezasızlık algısı ortadan kalkacak
Bakan Tunç'tan 8. yargı paketi açıklaması: Cezasızlık algısı ortadan kalkacak Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hakan Çelik'in sunduğu Hafta Sonu programında merak edilenleri yanıtladı. Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay arasındaki anlaşmazlık nasıl çözülecek? 8. Yargı Paketi hangi düzenlemeleri içeriyor, ne zaman yürürlüğe girecek? Kamuoyunun yakından takip ettiği davalarda süreç nasıl işleyecek? Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren önemli başlıklar CNN TÜRK canlı yayınında değerlendiriliyor.
20.01.2024 Gündem
Mansur Yavaş Meral Akşener'in 'korkak' sözlerine yanıt verdi: Korkaklıkla suçlanmak zoruma gidiyor
Mansur Yavaş Meral Akşener'in 'korkak' sözlerine yanıt verdi: Korkaklıkla suçlanmak zoruma gidiyor İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, parti içerisindeki istifaların ardından dün sert açıklamalarda bulunmuştu. Planlı bir saldırının olduğunu ifade eden Akşener, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nu da hedef almıştı. Genel seçim süreci hakkında konuşan Akşener, "Millet bu arkadaşları istiyor diye bunları o masaya götürdüm. İkisi de korktu kabul etmedi" dedi. Akşener'in 'korkak' sözlerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan yanıt geldi. Mansur Yavaş, "Korkaklıkla suçlanmak zoruma gidiyor. Korkak falan değiliz" yanıtını verdi.
20.12.2023 Gündem
KOTON halka arz ne zaman? Koton kaç lot verir, katılım endeksine uygun mu (helal mi), hangi bankalarda var, Koton halka arz fiyatı nedir?
KOTON halka arz ne zaman? Koton kaç lot verir, katılım endeksine uygun mu (helal mi), hangi bankalarda var, Koton halka arz fiyatı nedir? Hazır giyim sektöründe faaliyet gösteren Türk markası Koton halka arza hazırlanıyor. Koton Mağazacılık Tekstil San. ve Tic. A.Ş. taslak izahnamesini SPK onayına sunarak halka arz sürecini başlattı. Koton halka arz gelirini işletme sermayesinin finansmanı ve mağaza/depo/teknoloji yatırımları için kullanmayı planlıyor. Bireysel yatırımcılara eşit dağıtım yöntemi ile gerçekleşmesi planlanan halka arzın 2024 yılı ilk çeyreği içinde gerçekleşeceği tahmin ediliyor.
13.12.2023 Ekonomi
Google ile Kanada dijital telifte anlaştı! 'Türkiye için de bir gereklilik ve zaman kaybetmeden çıkarılmalı'
Google ile Kanada dijital telifte anlaştı! 'Türkiye için de bir gereklilik ve zaman kaybetmeden çıkarılmalı' Google'ın 'Çevrim İçi Haberler Yasası' kapsamında, Kanada hükümetine her yıl yaklaşık 74 milyon dolar ödeme yapacağı açıklandı. Peki bu aşamaya nasıl gelindi? Söz konusu gelişme diğer ülkeler için ne anlama geliyor? Doç. Dr. Berk Çaycı ile mercek altına aldık.
4.12.2023 Gündem
Görme engelli genç girişimci Zülal geliştirdiği teknolojiyle Togg'un gözleri oldu
Görme engelli genç girişimci Zülal geliştirdiği teknolojiyle Togg'un gözleri oldu Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, From Your Eyes uygulamasının Kurucusu, görme engelli genç girişimci Zülal Tannur ile bir araya geldi. Kacır, Tannur’un yapay zeka ve insan iş birliğiyle geliştirdiği görme engelli kullanıcılara anlatım hizmeti sunan teknolojisi hakkında bilgiler aldı. Bakan Kacır, Zülal Tannur’a TEKNOFEST montu hediye etti.
3.12.2023 Gündem
Türk Telekom üçüncü çeyrekte 22,4 milyar TL gelir elde etti
Türk Telekom üçüncü çeyrekte 22,4 milyar TL gelir elde etti Türk Telekom, 2023 yılı üçüncü çeyrekte yıllık bazda yüzde 78,2 büyüyerek, 22,4 milyar TL konsolide gelir elde etti. Şirketin yılın ilk 9 ayındaki toplam geliri geçen yıla oranla yüzde 69,6 artışla 55,6 milyar TL’ye ulaştı.
8.11.2023 Finans
İki şirket daha halka arz oluyor! SPK onayı verdi
İki şirket daha halka arz oluyor! SPK onayı verdi Halka arz rüzgarı esmeye devam ediyor. TAB Gıda 18-19-20 Ekim tarihlerinde halka arz olmuştu. İki şirket daha halka arz için SPK’dan onay aldı.
30.10.2023 Ekonomi
Bakan Özhaseki'den 'kentsel dönüşüm' açıklaması
Bakan Özhaseki'den 'kentsel dönüşüm' açıklaması Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşümle ilgili açıklamalarda bulundu. 6 Şubat depremlerinde 100 milyar doların üzerinde bir hasar ile karşı karşıya olunduğunu belirten Özhaseki, kentsel dönüşümde "3'te 2 çoğunluk yerine yüzde 50+1 ile yola çıkalım" dedi.
5.10.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yeni A Takımı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yeni A Takımı Bu hafta mesaisini AK Parti’nin kongre hazırlıklarına ayıran Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yeni A takımına son şeklini verdi. Erdoğan’ın kendisine sunulan taslak MKYK listesini 75 kişiye düşürdüğü ve yarına kadar son şeklini vereceği öğrenildi.
5.10.2023 Gündem
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Seçim sonucunu algılamayan tek kişi Kılıçdaroğlu
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Seçim sonucunu algılamayan tek kişi Kılıçdaroğlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Milletimiz açısından, milli irade açısından seçimin nihai neticesi o gün tecelli etti. Seçim sonucunu bütün dünya ve Türkiye’deki herkes net bir şekilde algılamışken seçim sonucunu algılamayan tek kişi Kemal Kılıçdaroğlu'' dedi.
28.08.2023 Gündem
Kira sorunları ile ilgili açıklama! 'Sadece yüzde 25 artışla düzeltilebilir düzeyde değil'
Kira sorunları ile ilgili açıklama! 'Sadece yüzde 25 artışla düzeltilebilir düzeyde değil' Dr. Avukat Arabulucu Umut Metin, ''Kira sorunları sadece yüzde 25 artışla düzeltilebilir düzeyde değil. Toplumda yaygın şekilde farklı tartışmaların olduğu kira sorunlarını yaşıyoruz. Bu haliyle yüzde 25 destekleyici bir çözüm olarak düşünülmüş olabilir ancak başka çözümlerin de sisteme monte edilmesi gerekiyor. Bunlardan birisi de arabuluculuktur'' dedi.
26.06.2023 Ekonomi
İnşaatta öncelikli 5 gündem! Kentsel dönüşüm ve sosyal konut başlıkları öne çıkacak
İnşaatta öncelikli 5 gündem! Kentsel dönüşüm ve sosyal konut başlıkları öne çıkacak Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin açıklanması ile gözler yeni dönemde atılacak adımlara çevrildi. Vatandaşı en çok ilgilendiren çalışmaları yapacak bakanlıklardan biri de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olacak. Deprem bölgesindeki yapılaşmadan, kentsel dönüşüm seferberliğine, kira sorunundan sosyal konut ihtiyacına kadar birçok başlıkta önemli hamleler bekleniyor.
6.06.2023 Ekonomi
Yeni kabine yemin günü açıklanacak! Gözler cumaya çevrildi
Yeni kabine yemin günü açıklanacak! Gözler cumaya çevrildi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu cuma ya da haftaya salı günü Genel Kurul’da yemin etmesi bekleniyor. Kabine ile birlikte devletin zirve kadroları da şekillenerek iş başı yapacak.
30.05.2023 Gündem
Elektrikli otomobil için belgeli montajcı
Elektrikli otomobil için belgeli montajcı Yerli otomobil Togg ile birlikte elektrikli otomobillerin Türkiye’de de yaygınlaşması beklenirken elektrikli taşıt montaj elemanları için taslak standartlar belirlendi.
27.05.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Taslak ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki taslak haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.