Tarihi Cami

Tarihi Cami

Son dakika tarihi cami haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tarihi cami ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tarihi cami haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tarihi Cami

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tarihi cami gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.125 tarihi cami haberi bulunmuştur. Tüm tarihi cami haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tarihi caminin ayarlarıyla oynadılar! Artık sadece biri çalışıyor
Tarihi caminin ayarlarıyla oynadılar! Artık sadece biri çalışıyor Bursa'da çinileri işlemeleriyle ünlü 599 yıllık tarihi Yeşil Cami'de 8 deprem terazisi bulunuyor. Kubbeyi taşıyan kirişlerde hasar olup olmadığını anlamak için kullanılan deprem terazilerinden yalnızca biri dönüyor.
23.04.2023 Yaşam
Deprem bölgesinde hava durumu nasıl olacak? Meteoroloji tek tek açıkladı
Deprem bölgesinde hava durumu nasıl olacak? Meteoroloji tek tek açıkladı Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremden acı haberler gelmeye devam ediyor. Çok sayıda ilde hissedilen depremin büyüklüğünü AFAD 7.7 olarak duyururken, tüm birimler arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Bölgeden sıcak haberler gelirken Meteoroloji de deprem bölgesi için sarı ve turuncu kodlu kar uyarısı yaptı. İşte Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Hatay’da hava durumu...
6.02.2023 Gündem
Malatya'da tarihi cami yıkıldı! 1964’teki depremde yeniden yapılmıştı
Malatya'da tarihi cami yıkıldı! 1964’teki depremde yeniden yapılmıştı Kahramanmaraş’taki 7.4 büyüklüğündeki depremde, Malatya’da, Hamidiye Mahallesi Cezmi Kartay Caddesi’nde bulunan tarihi Yeni Cami de yıkıldı. Caminin çöktüğü, ayakta sadece duvarlarının bir bölümünün kaldığı görüldü.
6.02.2023 Gündem
İki asırlık 'çivisiz cami' zamana meydan okuyor
İki asırlık 'çivisiz cami' zamana meydan okuyor Bayburt’un Konursu köyünde, 1812 yılında çivi ve yapıştırıcı kullanılmadan birbirine geçmeli parçaların birleştirilmesi ile inşa edilen ve 7 yıl önce tadilattan geçirilen Konursu Ulu Cami, ziyaretçilerini ağırlıyor, asırlardır hizmet veriyor.
13.11.2022 Yaşam
Edirne’nin “Enez Ayasofyası” 56 yıl sonra ibadete açıldı
Edirne’nin “Enez Ayasofyası” 56 yıl sonra ibadete açıldı Edirne’de 12. yüzyılda inşa edildiği tahmin edilen Enez Ayasofya (Fatih) Cami-i Şerifi 56 yıl sonra Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından kılınan Cuma namazı ile yeniden ibadete ve ziyarete açıldı.
24.12.2021 Gündem
Tarihi caminin avlusunda Roma dönemine ait mozaik bulundu
Tarihi caminin avlusunda Roma dönemine ait mozaik bulundu Antalya Kaleiçi'ndeki Osmanlı dönemine ait Tekeli Mehmet Paşa Camii'nde, 2018'de başlatılan restorasyon çalışmaları kapsamında, avluda tuvalet yeri için kazı yapılırken Roma dönemine ait geometrik motiflerden oluşan mozaik ortaya çıkarıldı. Çalışmalarda 2 sarnıç, 2 tandır ve 3 de mezar bulundu.
20.05.2021 Kültür Sanat
Yüzyıllar öncesine ait peygamber mozaikleri ortaya çıktı
Yüzyıllar öncesine ait peygamber mozaikleri ortaya çıktı İstanbul Vefa semtinde bulunan Molla Gürani Camii’nin 3 yıl süren restorasyonu tamamlandı. Tarihi caminin girişindeki iki ayrı kubbede bulunan 700 yıllık, ‘Tevratta’ adı geçen peygamberlerin mozaikleri gün yüzüne çıkarıldı.
25.02.2021 Gündem
Tarihi cami alev alev yandı
Tarihi cami alev alev yandı Giresun’un merkez Boztekke köyünde 1911 yılında yapılan tarihi ahşap camide yangın çıktı. Alev alev yanan cami tamamen kullanılmaz hale geldi.
20.12.2018 Gündem
Tarihe saygısızlık!
Tarihe saygısızlık! Evliya Çelebi’nin “Şefaat ya Rasulullah” yerine “Seyahat ya Rasulullah” rüyasını gördüğü cami olarak kayıtlarda yer alan eser, bu yönüyle de tarihi önem taşıyor.
15.12.2018 Gündem
4 bin 600 tonluk cami taşınıyor
4 bin 600 tonluk cami taşınıyor Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapımı tamamlanan ve Güneydoğu Anadolu Projesi'nin (GAP) vizyonu olan Ilısu Barajı ve HES projesinden etkilenen Batman'ın Hasankeyf ilçesindeki tarihi eserlerden 4 bin 600 tonluk Eyyubi Camisi'nin taşınması için köprü inşa edildi.
3.12.2018 Gündem
Tarihi binalara zarar verenlere uyarı; 'Cezası ağır'
Tarihi binalara zarar verenlere uyarı; 'Cezası ağır' İZMİR Vakıflar Bölge Müdür Vekili Fethi Koç, vakıf eserlerine sprey boyalarla zarar verildiğini gördüklerini belirterek, bu kişilerin tespit edilmesi halinde 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacaklarını belirtti.
21.07.2018 Gündem
Teşvikiye Camii'nde yangın
Teşvikiye Camii'nde yangın Şişli'de bulunan Teşvikiye Camii'nde yangın çıktı.
15.04.2018 Gündem
PYD/PKK'dan ibadethanelere hain saldırılar
PYD/PKK'dan ibadethanelere hain saldırılar Çocuk yaşlı, kadın erkek gözetmeksizin binlerce kişiyi katleden bölücü terör örgütü PYD/PKK, hain saldırılarında ibadethaneleri de hedef alıyor.
25.01.2018 Gündem
Savaş bitiyor! IŞİD'i bölgeden siliyorlar...
Savaş bitiyor! IŞİD'i bölgeden siliyorlar... Aylardır Musul'da Irak ordu birliklerine direnen kanlı terör örgütünün kökü artık kazınıyor. Devlet televizyonu çatışma bölgesinde son metrelerin kaldığını ve kısa sürede zaferin ilan edileceğini canlı yayında duyurdu. Savaşın bugün bitmesi halinde, Musul 264 gün sonra özgürlüğüne kavuşmuş olacak.
8.07.2017 Dünya
Son dakika gelişmesi! Savaş bitiyor!
Son dakika gelişmesi! Savaş bitiyor! Irak Savunma Bakanlığı, Musul tüm bölgelerinin IŞİD'den tamamen kurtarıldığını açıkladı. Reuters haber ajansının son dakika olarak duyurduğu haberde 'Hayali devletin çöküşü' ifadeleri yer aldı.
29.06.2017 Dünya
Sırbistan’da cami yıkımına Müslümanlardan tepki
Sırbistan’da cami yıkımına Müslümanlardan tepki Sırbistan'da inşaat halindeki bir caminin yıkılmasına Müslümanlar yıkılan cami önünde namaz kılarak tepki gösterdi
26.05.2017 Dünya
“Cumhurbaşkanımızın buna cevap verip..."
“Cumhurbaşkanımızın buna cevap verip..." MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Alanya'nın il olması taleplerine, "Cumhurbaşkanımızın buna cevap verip, Alanya'yı il yapmasını sizler gibi bizler de istiyoruz" dedi.
29.09.2021 Gündem
Yunanistan'da tarihi cami yanıyor
Yunanistan'da tarihi cami yanıyor Yunanistan’ın Dimetoka kentindeki tarihi Beyazıt Camisi’nde sabaha karşı yangın çıktı. Söndürme çalışmalarının hala sürdüğü cami büyük hasar gördü.
22.03.2017 Dünya
Halep Türkiye için ne anlam ifade ediyor?
Halep Türkiye için ne anlam ifade ediyor? Türkiye, Halep'teki gelişmeleri yakından takip ediyor. 1 Aralık'ta Rusya ile Halep krizinin çözümü için bir eylem planı imzalandı bugün bir kez daha önemli bir görüşme yapılacak. Peki Halep Türkiye için ne anlam ifade ediyor? İşte konu ile ilgili son dakika gelişmeleri…
29.09.2021 Gündem
Şehidin eşi Kılıçdaroğlu'nun yanında saf tutmadı
Şehidin eşi Kılıçdaroğlu'nun yanında saf tutmadı Midyat'ta şehit olan polis memuru Nefise Özsoy'un cenaze töreni sırasında, Kılıçdaroğlu'nun yanında duran şehidin eşi Cumhur Özsoy’un yerini değiştirmesi dikkat çekti.
29.09.2021 Gündem
Tarihi ahşap camiler kayıt altına alınacak
Tarihi ahşap camiler kayıt altına alınacak Ordu'da yok olmaya yüz tutmuş tarihi ahşap camiler kayıt altına alınarak korunacak.
2.06.2016 Ekonomi
Biz onarıyoruz, onlar ahır olarak kullanıyor
Biz onarıyoruz, onlar ahır olarak kullanıyor Gürcistan’ın Akhalkalaki şehrindeki tarihi kalenin içinde bulunan Osmanlı döneminden kalma yaklaşık 430 yıllık tarihi cami büyükbaş hayvanlar için ahır olarak kullanılıyor
23.05.2016 Yaşam
Bu şehirler çok yavaş
Bu şehirler çok yavaş İtalya’da 1999 yılında başlayan “yavaş şehir” hareketi günümüzde 30 ülkeye yayılmış durumda. Türkiye de geleneksel yaşam ve üretim biçimlerini koruyan şehirlerin yer aldığı bu ağa dahil. İşte 11 yavaş şehrimiz.
16.04.2016 Arşiv

Benzer Haber Etiketleri

Tarihi Cami ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tarihi cami haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.