Tapu Harcı

Tapu Harcı

Son dakika tapu harcı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tapu harcı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tapu harcı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tapu Harcı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tapu harcı gelişmeleri de dahil olmak üzere 258 tapu harcı haberi bulunmuştur. Tüm tapu harcı haberleri aşağıda listelenmiştir.
CHP'de para sayma görüntüleri soruşturmasında avukatın ifadesi ortaya çıktı
CHP'de para sayma görüntüleri soruşturmasında avukatın ifadesi ortaya çıktı CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen para sayma görüntülerine ilişkin yürütülen soruşturmada yeni detaylar ortaya çıktı.
19.03.2024 Gündem
Tapu harçları arttı mı, tapu harcı ne kadar? Tapu harçlarına zam ne zaman uygulanacak, tapu harcı zamlanacak mı, maktu harç nedir?
Tapu harçları arttı mı, tapu harcı ne kadar? Tapu harçlarına zam ne zaman uygulanacak, tapu harcı zamlanacak mı, maktu harç nedir? Maktu harçlara %50 oranında artış yapıldı. Noter, pasaport ve vize harçlarına yapılması beklenen %50 artış kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yurtdışından getirilen telefonların harçları ise 20 bin TL olarak yeniden belirlendi. Peki, Tapu harçları arttı mı, tapu harcı ne kadar? Tapu harçlarına zam ne zaman uygulanacak, tapu harcı zamlanacak mı, maktu harç nedir?
7.07.2023 Ekonomi
Tapuda yeni dönem başladı! Ev alıp satacak herkesi ilgilendiriyor
Tapuda yeni dönem başladı! Ev alıp satacak herkesi ilgilendiriyor Ev alıp satacakları çok yakından ilgilendiriyor. Gayrimenkul satışında yeni dönem başladı. Buna göre; tapu dairesinde yapılan işlemlerde satış bedelinin yüzde 4’ü kadar tapu harcı ödeniyor. Noterlerde buna ek bir ücret daha alınacak. Taşınmazın değerine göre bu ücret 500 liradan az ve 4 bin liradan fazla olamayacak. Peki vatandaş nereye nasıl başvuru yapacak, sözleşme nasıl imzalanacak, işlemin maliyeti ne olacak? İşte noterden tapu devri hakkında tüm merak edilenler...
4.07.2023 Ekonomi
Ev, arsa, iş yeri olan milyonları ilgilendiren gelişme! Tapuda yeni dönem, sistem tamamen değişiyor
Ev, arsa, iş yeri olan milyonları ilgilendiren gelişme! Tapuda yeni dönem, sistem tamamen değişiyor Ev alıp satacakları çok yakından ilgilendiriyor. Gayrimenkul satışında yeni dönem 4 Temmuz'da başlıyor. Buna göre; tapu dairesinde yapılan işlemlerde satış bedelinin yüzde 4’ü kadar tapu harcı ödeniyor. Noterlerde buna ek bir ücret daha alınacak. Taşınmazın değerine göre bu ücret 500 liradan az ve 4 bin liradan fazla olamayacak. Peki vatandaş nereye nasıl başvuru yapacak, sözleşme nasıl imzalanacak, işlemin maliyeti ne olacak? İşte noterden tapu devri hakkında tüm merak edilenler...
3.07.2023 Ekonomi
Ev alım-satımında yeni dönem! Noterlerde de yapılabilecek
Ev alım-satımında yeni dönem! Noterlerde de yapılabilecek Ev alıp satacak herkesi yakından ilgilendiriyor. Yeni dönem resmen başlıyor. Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Taşınmaz alım satım işlemleri, 1 Temmuz 2023 itibariyle tapu sicil müdürlüklerinin yanı sıra ek bir noter ücreti ödenerek noterlerce de yapılabilecek" dedi.
5.06.2023 Ekonomi
Konut sektörüne sıkı takip: 80 bin mükellef RADAR'a takıldı
Konut sektörüne sıkı takip: 80 bin mükellef RADAR'a takıldı Gayrimenkul sektöründe kira geliri elde edenlere ve emlakçılara yönelik yapılan incelemeler sonucunda ilk etapta 55 bin riskli işlem tespit edildi. Gayrimenkulun değerini düşük gösteren 80 bin mükellef de RADAR sistemine takıldı.
30.01.2023 Ekonomi
İkinci el konutlar için yeni çalışma! Bakan Nebati duyurdu
İkinci el konutlar için yeni çalışma! Bakan Nebati duyurdu Orta gelirliye yönelik düzenlenen Yeni Evim kampanyasına ilişkin açıklamada bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, konut fiyatlarına ilişkin tüm verilerin ellerinde bulunduğunu ve fırsatçıların radarlarında olduğunu dile getirdi. İkinci el konutların ise bu kampanyaya dahil olmayacağını belirten Nebati, bankalarla görüşerek yeni bir çalışma başlattıklarını söyledi. Nebati, "son noktaya geldiğimizde belirlenen faiz oranlarıyla ikinci el konut konusuna girilebilir" dedi.
11.01.2023 Ekonomi
Tapuda yeni dönem! Ev fiyatları ve rayiç bedel farkı için düğmeye basıldı
Tapuda yeni dönem! Ev fiyatları ve rayiç bedel farkı için düğmeye basıldı Tapuda yeni dönem, ev fiyatlarına ve rayiç bedel farkına müdahale geliyor. Konut fiyatlarıyla rayiç bedelleri arasındaki farka yönelik bir çalışma başlattıklarını açıklayan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Bu bir kangren, bu kangrenin de üstesinden gelecek çok ciddi bir çalışmamız var" dedi. Bu gelişme sonrası dikkat çeken bir indirim ve beyan affı uyarısı yapılırken, rayiç bedele yeni ayarın detayları ortaya çıktı. Tapuda her yıl enflasyon oranları dikkate alınarak, vergi hesaplamaları için geçerli olan değerler güncelleniyor. Mirasçılara gayrimenkuller ilk intikal ettiğinde tapu harcı ödenmiyor. Ancak mirasçılar gayrimenkulleri kendi aralarında miras taksimatı yaptıklarında, yüzde 2,277 oranında tapu harcı ödeniyor. Bu yıl ise oran da artırıldı. İşte tapuda yeni dönemin detayları...
11.01.2023 Gündem
Tapuda yeni dönem! Daire ve arsa satın alırken zorunlu olacak
Tapuda yeni dönem! Daire ve arsa satın alırken zorunlu olacak Tapuda yeni dönem başlıyor. Ev ve arazi alıp satmayı düşünenleri ilgilendiren düzenleme geliyor. Tapuda ekspertiz süreci başlıyor. Cumhurbaşkanlığı 2023 yılı programında gayrimenkul alacakları ilgilendiren bir planlama yayınlandı. Sisteme göre gayrimenkulün satış bedelini ekspertiz belirleyecek. Peki, tapuda ekspertiz zorunluluğu nedir? İşte tüm detaylar...
10.12.2022 Ekonomi
Evi olan herkesi ilgilendiriyor! Yüzde 61,5 oranında artıyor
Evi olan herkesi ilgilendiriyor! Yüzde 61,5 oranında artıyor Emlak vergisi 2. taksit ödemesi, 30 Kasım 2022 Çarşamba gününe kadar gerçekleştirilebilecek. Emlak vergisinin zamanında ödemeyen mükellef geciken taksit için her ay 6183 Sayılı Kanun hükmüne göre tespit edilen oranda gecikme zammı ödemek zorunda kalıyor. Resmi Gazetede yayınlanan Yeniden Değerleme Oranı’nın (YDO) %122,93 olarak açıklanması 2023’te emlak, çevre temizlik vergileri ve tapu kadastro harçlarını da önemli oranda artıracak. Sektör temsilcisi Arzu Turan YDO’nun gayrimenkulle ilgili ödemelere yansımasını örneklerle anlattı.
25.11.2022 Ekonomi
Tapu ve gayrimenkul sektörü ile ilgili son dakika gelişmesi! 81 ilde başlayacak, tamamen değişiyor
Tapu ve gayrimenkul sektörü ile ilgili son dakika gelişmesi! 81 ilde başlayacak, tamamen değişiyor Tapu ve gayrimenkul sektöründe yeni dönem başlıyor. Gayrimenkul sahibi olmak isteyen herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Ev satın alırken vatandaşların en çok kafasını kurcalayan ve tedirginliğe neden olabilecek konulardan biri güven... Bunu ortadan kaldırmak amacıyla Tapu Kadastro’da '3 boyutlu' yeni dönemin çalışmaları bu yıl başlıyor. Uygulama bütün illerde yaygınlaştırılacak. İşte tüm detaylar…
13.09.2022 Gündem
Tapuda yeni dönem! Resmen değişti, ev alıp satacak herkesi ilgilendiriyor, 4 bin lirayı geçemeyecek
Tapuda yeni dönem! Resmen değişti, ev alıp satacak herkesi ilgilendiriyor, 4 bin lirayı geçemeyecek Gayrimenkul alım satımında yeni dönem başladı. Vatandaşların uzaktan işlem yapmasına imkân sağlayan telekonferans sistemi ile 2020 yılında 959, 2021’de 3 bin 386, bu yıl ağustos ayına kadar ise 3 bin 125 olmak üzere toplam 7 bin 470 tapu el değiştirdi. Öte yandan tapu dairelerinde yaşanan yoğunluk sebebi ile harekete geçildi. Noterlik Kanunu’na yeni madde eklenmesiyle birlikte artık alım-satım işlemleri tapu müdürlükleri dışında noterliklerde de yapılabilecek. Tapu dairesi tercih edilirse yalnızca tapu harcı ödenirken, işlem noterde yapılırsa tapu harcına ek noter ücreti de verilecek. Noter ücreti taşınmazın değerine göre 500 liradan az ve 4 bin liradan fazla olamayacak. Bu miktarlar, her yıl yeniden değerleme oranında artırılacak.
12.09.2022 Ekonomi
Arsa fırsatı! Tarih belli oldu, KDV ve tapu harcı ödenmiyor
Arsa fırsatı! Tarih belli oldu, KDV ve tapu harcı ödenmiyor Bakanlık harekete geçti. Vatandaşlara uygun koşullar ile arsa alma fırsatı sunuluyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 40 ilde 499 muhtelif nitelikte arsayı online olarak açık artırma ile satışa sunacak. Satış ile ilgili detaylar belli oldu. KDV ve tapu harcı ödenmeyecek. İki yıl vade imkanı tanınacak.
11.09.2022 Ekonomi
Arsa alacakları yakından ilgilendiren açıklama! Tarih verildi, KDV’den ve tapu harcından muaf olacak
Arsa alacakları yakından ilgilendiren açıklama! Tarih verildi, KDV’den ve tapu harcından muaf olacak Ev almayı düşünen son dakika açıklaması! Tarih verildi, tam 40 ilde başlıyor, KDV’den ve tapu harcından muaf olacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 499 muhtelif nitelikte arsayı online olarak açık artırma ile satışa sunacak. İstanbul'da satışa sunulan arsalar ise belli oldu. Ödemeler yüzde 25 peşin, yıllık yüzde 9 fark, 24 ay vade ile yapılacak. İşte detaylar...
10.09.2022 Ekonomi
Ev fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! İnceleme başlatıldı
Ev fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! İnceleme başlatıldı Ev fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi. Ev fiyatlarıyla ilgili inceleme başlatıldı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati konut fiyatlarının olağandışı artışlarına yönelik kapsamlı bir çalışma başlatıldığını duyurdu. 'Fiyat artışlarını yakından takip ediyoruz gereken ne ise onu yapacağız' demişti. Konut fiyatları ve kiralıklardaki fahiş artışa karşı harekete geçildi. İşte detaylar...
14.08.2022 Ekonomi
Ev fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması! Mercek altına alındı! Bakan duyurdu
Ev fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması! Mercek altına alındı! Bakan duyurdu Ev fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi duyuruldu. Fahiş ev fiyatlarıyla ilgili harekete geçildi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Gayrimenkul sektöründeki olağan dışı fiyat artışlarını yakından takip ediyoruz, konuyu mercek altına aldık. Gereken neyse yapıyoruz, yapacağız." ifadelerini kullandı.
13.08.2022 Ekonomi
Ev sahiplerine kötü haber! 47 bin TL fark ödeyecekler, tapuda ortaya çıkıyor, yüzde 900 daha fazla...
Ev sahiplerine kötü haber! 47 bin TL fark ödeyecekler, tapuda ortaya çıkıyor, yüzde 900 daha fazla... Ev sahibi milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor. Yüzde 900 daha fazla para ödersiniz. Ev sahiplerine kritik uyarı geldi. Evini 5 yıl geçmeden satan vatandaşlar vergi ödemek zorunda. Ancak daha az vergi ödemek için evinin satış değerini tapuda yanlış beyan ediyorlar. Bu da ileriki süreçte daha yüksek vergilerle karşı karşıya kalınmasına sebep oluyor. Çünkü 5 yıl geçmeden gerçek değer ortaya çıkınca aradaki alım-satım farkından dolayı fazla kar etmiş gibi görünüyorlar. Böylelikle ödenen vergi tutarları katlanıyor. Yanlış beyanda yüzde 900 fazla, yani 6 bin TL yerine 53 bin TL ödemek durumunda kalabilirsiniz. Örnekle ve rakamlarla birlikte tek tek açıklandı. Öte yandan bu yıl içinde satışı yapılan gayrimenkuller için 31 Mart 2023 tarihine kadar beyanname verilmesi gerekiyor. Ödemeler 2023 yılında, mart ve temmuzda iki taksit şeklinde yapılacak.
22.07.2022 Ekonomi
Tapuda yeni dönem! Ek ücret ödenecek, resmen değişti, 4000 lira ve...
Tapuda yeni dönem! Ek ücret ödenecek, resmen değişti, 4000 lira ve... Tapu işlemlerinde yeni dönem! Yeni düzenleme ile birlikte resmen değişti. Gayrimenkul alıp satacak herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Tapu dairelerinde yaşanan yoğunluk sebebi ile harekete geçildi. Noterlik Kanunu’na yeni madde eklenmesiyle birlikte artık alım-satım işlemleri tapu müdürlükleri dışında noterliklerde de yapılabilecek. Konu ile ilgili detaylar ve sürecin nasıl işleyeceği belli oldu. Yeni uygulama önümüzdeki yıl yürürlüğe girecek. Teknik hazırlıklar devam ediyor. Tapu işlemleri eğer noterde yaptırılırsa, tapu harcına ek olarak noter ücreti ödenecek; tapu dairesinde ise yalnızca tapu harcı ödenecek. Ödenecek ücretler de belli oldu. Taşınmaz satış sözleşmesinin düzenlenmesinden dolayı oluşan zarardan noterler de sorumlu olacak.
15.07.2022 Ekonomi
Tapuda yeni dönem! Resmen değişti, 500 liradan başlıyor ve...
Tapuda yeni dönem! Resmen değişti, 500 liradan başlıyor ve... Noterlerde yeni dönem! Resmen değişti ve düzenleme duyuruldu. Gayrimenkul alıp satacak herkesi çok yakından ilgilendiriyor. 6. Yargı Paketi Meclis'ten geçti. Kabul edilen kanunda noterlere gayrimenkul satışı yetkisi verilmesi de yer alıyor. Buna göre artık alım satım işlemleri tapu sicil müdürlükleri dışında noterliklerde de yapılabilecek. Konu ile ilgili detaylar belli oldu. Taşınmaz satış sözleşmesi noterler tarafından yapılabilecek. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından tapu kayıt örneği ve diğer belgeler, tapu bilişim sistemi aracılığıyla noterlerle paylaşılacak. Satışa engel hukuki durumun varlığı halinde satış işlemi yapılamayacak. Satış sözleşmelerinde sadece tapu harcı alınacak. Noter ücreti taşınmazın değerine göre 500 liradan az, 4 bin liradan fazla olamayacak ve ücret tarifesinde gösterilecek.
24.06.2022 Ekonomi
Ve kabul edildi! Stokçulara kötü haber, hapis cezası geliyor
Ve kabul edildi! Stokçulara kötü haber, hapis cezası geliyor TBMM Genel Kurulu'nda 6'ıncı Yargı Paketi kabul edildi. Kabul edilen kanunla; Hakim ve Savcı Yardımcılığı Kurumu oluşturulacak, noterlere gayrimenkul satışı yetkisi verilecek ve stokçuluk yaptığı belirlenen kişilere 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verilecek.
23.06.2022 Ekonomi
Tapu sistemi ile ilgili son dakika kararı! Resmen değişti, zorunlu olacak...
Tapu sistemi ile ilgili son dakika kararı! Resmen değişti, zorunlu olacak... Tapu sistemi ile ilgili son dakika gelişmesi! Yeni karar devreye alındı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenleme milyonlarca kişiyi kapsıyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü artık bu uygulamayı yapacak. Yeni yönetmeliğe göre tapu ve kadastro bilgilerinin yetkisi olmayan kişilerin eline geçmesi riskine karşı, bilgilerin kime ait olduğunun tespit edilmesini zorlaştıracak şekilde tedbir uygulanacak. Bilgiler üzerinde kısmi kimliksizleştirme veya maskeleme yapılabilecek. Tapu ve Kadastro Paylaşım Sisteminde (TAKPAS) kurum ve kişilerin almaya yetkili olduğu bilgiler paylaşılacak ve yetki dahilinde olmayan bilgilerin paylaşımı engellenecek. Elektronik ortamda yapılan işlemler ile ilgili fiziki bir belge de üretilmeyecek. Kararın detayları tek tek açıklandı. Tapu ile ilgili son gelişmeler...
8.06.2022 Ekonomi
Noterlerde yeni dönem! Ve belli oldu, 4 bin lira...
Noterlerde yeni dönem! Ve belli oldu, 4 bin lira... Noterlerde yeni dönem! Gayrimenkul alıp satacak herkesi yakından ilgilendiriyor. Yargı paketi Meclis'e sunuldu. Buna göre artık alım satım işlemleri tapu sicil müdürlükleri dışında noterliklerde de yapılabilecek. Satış sözleşmesi ile diğer belgeler, noter tarafından sisteme aktarılacak ve fiziki olarak arşivlenecek. Tapu kayıt örneği ve diğer belgelerden hak sahibinin belirlenememesi veya satışa engel hukuki bir durumun varlığı halinde noterlerce satış işlemi gerçekleştirilmeyecek. Noter ücreti taşınmazın değerine göre belirlenecek. Konu ile ilgili detaylar belli oldu.
7.06.2022 Ekonomi
Ev sahibi ve kiracı milyonları kapsıyor! Kira fiyatlarında yeni dönem! Zorunlu olacak
Ev sahibi ve kiracı milyonları kapsıyor! Kira fiyatlarında yeni dönem! Zorunlu olacak Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiriyor. Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiren yeni dönem başlıyor. Hükümet, kiralardaki artışların ardından hem kiracıları hem de ev sahiplerini koruyan düzenleme için harekete geçti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, fahiş kiralara karşı kiracıların haklarını koruyacak düzenlemeler için sektör temsilcilerinden de görüş istedi. Ev kira fiyatlarında fahiş artışı önleyecek bu öneriler içinde dikkat çeken maddeler yer aldı. İşte TOKİ ile ilgili kritik ayrıntının olduğu kira düzenlemesi...
30.05.2022 Ekonomi
Ev, dükkan sahibi milyonları ilgilendiriyor! Ve yasaklanıyor! İnternetten ilan verenler...
Ev, dükkan sahibi milyonları ilgilendiriyor! Ve yasaklanıyor! İnternetten ilan verenler... Ev-dükkan sahibi milyonları ilgilendiriyor! Ev-dükkan sahibi olanlara yasak geliyor. İnternetten ilan veren milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Artık internetten ev-dükkan satışı verirken zorunu olacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı, 0.89 ve 0.99 faizli kredi açıklamasının ardından konutta bir gecede yüz binlerce lira zam yapan 65 bin fırsatçı tespit ederken, kira gelirleri ve fiyatlarına yönelik incelemeleri de derinleştirdi. Ev-dükkan alım satımı, tapu harcı ödemeleri, düşük bedel göstermekten kaynaklı vergi kaybı, düşük ekspertiz başta olmak üzere tapu işlemlerini mercek altına alındı. İncelemelerde kredi tutarıyla konut satış bedeli arasında 40 kata ulaşan farklar belirlendi. Öte yandan bakanlık internet sitelerinden bilgi alınmasına ilişkin ayrıntıları tebliğle duyuracak. Bu düzenlemeyle menkul ve gayrimenkullerin satışı veya kiralanması için internet sitelerine verilen ilanlara ilişkin bu sitelerden kapsamlı bilgi alınacak.
27.05.2022 Ekonomi
Satılık ve kiralık ev fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Ve belli oldu, artış yüzde...
Satılık ve kiralık ev fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Ve belli oldu, artış yüzde... Konut fiyatları ile ilgili flaş açıklama! Yüzde 110 arttı. Konut fiyatlarına ilişkin veriler geldi. Ev fiyatlarında her geçen ay astronomik artışlar yaşanıyor. İnşaat maliyetlerinin artması satılık ev fiyatlarını doğrudan etkilerken, beraberinde önemli sorunlar getiriyor. Arz açığı artarken yatırımcı ve yabancı talebinin artması da fiyatların artmasına neden oluyor. Konut krizi giderek derinleşiyor. Vatandaşın ev sahibi olması neredeyse imkansız hale geldi, kiralık ev tutmak da artık cep yakıyor. Ev sahibi olmak isteyenler için kredi paketleri açıklandı ancak 1 gün bile geçmeden on binlerce fırsatçı devreye girerek fiyatları yükseltti. Hazine ve Maliye Bakanlığı konu ile ilgili düğmeye bastı. Öte yandan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) konut fiyat endeksi verilerini duyurdu. İşte konut sektöründe ve fiyatlarla ilgili yaşanan son gelişmeler...
23.05.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Tapu Harcı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tapu harcı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.