Tabur

Tabur

Son dakika tabur haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tabur ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tabur haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tabur

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tabur gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.514 tabur haberi bulunmuştur. Tüm tabur haberleri aşağıda listelenmiştir.
Askerlerin oy kullanma görüntülerine MSB'den yanıt: Mevzuata göre yerine getirildi
Askerlerin oy kullanma görüntülerine MSB'den yanıt: Mevzuata göre yerine getirildi Milli Savunma Bakanlığı Kaynakları, 31 Mart Mahalli İdareler Seçiminde bazı askerlerin toplu olarak oy kullandığı görüntülere yanıt verdi. Yapılan açıklamada, "18 yaşını dolduran her Türk vatandaşı seçme ve halkoylamasına katılma hakkına sahiptir. Vatandaşlık görevini yerine getirmek için oy kullanma hakkını yürürlükteki mevzuat esasları kapsamında yerine getirmektedir" denildi.
4.04.2024 Gündem
MSB 12 askerin şehit olduğu terör saldırısının detaylarını açıkladı
MSB 12 askerin şehit olduğu terör saldırısının detaylarını açıkladı Millî Savunma Bakanlığı kaynakları, Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde 12 askerin şehit olduğu saldırının detaylarını paylaştı. Sızma girişiminde bulunan teröristlerin tamamının etkisiz hale getirildiği bilgisine de yer verildi.
28.12.2023 Gündem
MİT'ten Irak'ın kuzeyinde nokta operasyon! PKK/KCK'lı terörist Erdinç Bolcal etkisiz hale getirildi
MİT'ten Irak'ın kuzeyinde nokta operasyon! PKK/KCK'lı terörist Erdinç Bolcal etkisiz hale getirildi Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) PKK/KCK'nın sözde Şilan Guyi Akademi sorumlusu 'Ali Xebat' kod adlı Erdinç Bolcal'ı Irak'ın Süleymaniye şehrinde etkisiz hale getirdi.
25.12.2023 Gündem
MİT'ten nokta operasyon! YPG’nin sözde Ayn El Arab eyalet sorumlusu Bahoz Afrin öldürüldü
MİT'ten nokta operasyon! YPG’nin sözde Ayn El Arab eyalet sorumlusu Bahoz Afrin öldürüldü MİT, Suriye sınır hattında konuşlu güvenlik güçlerimize yönelik tacizlerin sürdüğü Ayn El Arab’da, PKK/YPG sözde Ayn El Arab Sorumlusu Bahoz Afrin kod adlı teröristi etkisiz hale getirdi.
24.12.2023 Gündem
MİT'ten nokta operasyon: Muhammed Azo etkisiz hale getirildi
MİT'ten nokta operasyon: Muhammed Azo etkisiz hale getirildi MİT Suriye’de operasyonlarına aralıksız devam ediyor. Son olarak hudutlarımızda görev yapan güvenlik güçlerimizi hedef alan eylemin faili PKK/YPG Derik Tugay Sorumlusu Şibli Derik kod Muhammed Azo gerçekleştirilen operasyonla etkisiz hale getirildi.
28.10.2023 Gündem
Cumhuriyetimiz 100 yaşında! Bayrakları asın...
Cumhuriyetimiz 100 yaşında! Bayrakları asın... Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tam 100 yıl önce bugün Çankaya Köşkü’nde en yakın kurmaylarıyla birlikteyken tarihi kararını açıkladı: Yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz...
28.10.2023 Gündem
İsviçre Bayrağı Anlamı Nedir? İsviçre Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
İsviçre Bayrağı Anlamı Nedir? İsviçre Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? İsviçre bayrağı diğer bayraklardan farklı olarak karedir. İlk kez 1847 tarihinde kabul edilmiş olan bayrak kırmızı zemin üzerine haç sembolü şeklindedir. 
10.09.2023 Eğitim
Musa Avsever kimdir, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever aslen nerelidir, kaç yaşında? Musa Avsever Genelkurmay Başkanı mı oldu? Orgeneral Avsever’in hayatı…
Musa Avsever kimdir, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever aslen nerelidir, kaç yaşında? Musa Avsever Genelkurmay Başkanı mı oldu? Orgeneral Avsever’in hayatı… Kara Kuvvetleri Komutanı Musa Avsever kimdir, nereli, kaç yaşında? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı kararları için araştırmalar devam ediyor. Yaşar Güler'in Milli Savunma Bakan olmasıyla Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Musa Avsever Genelkurmay Başkanı olarak da görevlendirilmişti. Genelkurmay başkanlığını asli olarak yapacak isim bu toplantıda belli olacak. Peki, Musa Avsever kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever hayatı…
3.08.2023 Gündem
MİT'ten Suriye'de operasyon! Sözde sorumlu terörist etkisiz hale getirildi
MİT'ten Suriye'de operasyon! Sözde sorumlu terörist etkisiz hale getirildi MİT, terörden arananlar listesinde mavi kategoride yer alan, terör örgütü PKK/YPG'nin sözde sorumlularından Rıdvan Ulugana'yı Suriye'nin Tel Rıfat bölgesinde etkisiz hale getirdi.
20.06.2023 Gündem
Genelkurmay Başkanlığı'na Musa Avsever atandı
Genelkurmay Başkanlığı'na Musa Avsever atandı İletişim Başkanlığı, Genelkurmay Başkanlığına Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever'in atandığını duyurdu. Yapılan açıklamada, "Avsever mevcut görevi uhdesinde kalmak suretiyle yerine bir isim atanıncaya kadar Genelkurmay Başkanı olarak görevlendirilmiştir." denildi.
5.06.2023 Gündem
MİT'ten Suriye'de nokta operasyon! Haydar Demirel etkisiz hale getirildi
MİT'ten Suriye'de nokta operasyon! Haydar Demirel etkisiz hale getirildi MİT, Suriye'nin kuzeyinde düzenlediği operasyonla PKK/YPG’nin sözde Hol eyaleti genel sorumlusu Haydar Demirel'i etkisiz hale getirdi.
13.05.2023 Gündem
İçişleri duyurdu: Lice’de 2 PKK'lı etkisiz hale getirildi
İçişleri duyurdu: Lice’de 2 PKK'lı etkisiz hale getirildi Eren Abluka Sonbahar-Kış Operasyonlarının başarılı bir şekilde sona ermesiyle, PKK terör örgütünü tamamen ülke gündeminden çıkarmak, teröristlere amansız baskı sürdürmek, lojistik/ikmal kanallarını kesmek ve bölgede barındığı değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek maksadıyla “Eren Huzur İlkbahar-Yaz” operasyonu başlatıldı.
11.05.2023 Gündem
TGC Anadolu'dan dikkat çeken özellik! Dünyada ilk olur
TGC Anadolu'dan dikkat çeken özellik! Dünyada ilk olur TCG Anadolu’nun teslim töreninde oldukça önemli ama pek de dikkat çekmeyen bir detay vardı. Geminin önünde milli SİDA'lar konumlanmıştı ve bunlardan birinde sabit tipte hafif torpido kovanı ekliydi. TCG Anadolu’nun ıslak bölümlerinde SİDA taşıyabileceğine değinen uzmanlar, böyle bir kullanımı dünyada ilk kez Türkiye'nin yapabileceği görüşünde.
14.04.2023 Ekonomi
Putin'in özel olarak görevlendirdiği komutan öldürüldü
Putin'in özel olarak görevlendirdiği komutan öldürüldü Ukrayna, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in özel görevlendirdiği Rus Yarbay Dmitry Lissitzky'nin evinde öldürüldüğünü doğruladı.
27.03.2023 Dünya
Bakan Akar: 30 bin 62 personel alımı yapacağız
Bakan Akar: 30 bin 62 personel alımı yapacağız Milli Savunma Bakanı Akar, "Bakanlık olarak bu yıl içinde toplam 30 bin 62 personel alımı yapacağız. Sürecimiz başladı, uygulamalarımız devam ediyor" açıklamasını yaptı.
26.03.2023 Gündem
'Sessiz kahramanlar' 78 kişiyi kurtardı! 'Aç ve susuz kaldılar ama mücadele ettiler'
'Sessiz kahramanlar' 78 kişiyi kurtardı! 'Aç ve susuz kaldılar ama mücadele ettiler' Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Gemlik'teki Askeri Veteriner Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Köpek Üretim ve Eğitim Tabur Komutanlığı’nda üretilip, eğitilerek birliklere gönderilen 29 arama köpeği deprem bölgesinde, 78 kişinin enkazdan kurtarılmasını sağladı, yer tespiti yaparak da yüzlerce kişinin kurtarılmasında rol oynadı. TSK Doğal Afet Arama Kurtarma (DAK) Taburu, 8 köpekle bölgesindeki çalışmalarına devam ederken, Gemlik’teki Tabur Komutanlığı’ndan bölgeye giden 5 köpeğe Adıyaman’daki 3 haftalık çalışmanın ardından döndükleri birlikte madalya verildi.
19.03.2023 Gündem
MİT, 12 terör eyleminin faili PKK/KCK'lı teröristi Irak'ta yakaladı
MİT, 12 terör eyleminin faili PKK/KCK'lı teröristi Irak'ta yakaladı Milli İstihbarat Teşkilatı'nca (MİT), Irak'ın Süleymaniye şehrinde düzenlenen operasyonda 12 eylemde 60 güvenlik personelinin şehit edilmesinde yer alan PKK/KCK'lı 'Soreş/Soreşger' kod adlı Ramazan Güneş, yakalanarak Türkiye'ye getirildi.
28.02.2023 Gündem
Bakan Akar: 1 Ocak'tan itibaren 261 terörist etkisiz hale getirildi
Bakan Akar: 1 Ocak'tan itibaren 261 terörist etkisiz hale getirildi Milli Savunma Bakanı Akar, depremin yaralarını sarmak için fedakarca çalışan Mehmetçiğin hudut güvenliği ve terörle mücadele faaliyetlerinin de aynı kararlılıkla devam ettiğini belirterek, "1 Ocak'tan itibaren 261 terörist etkisiz hale getirildi. Terör yuvalarını, inlerini, barınaklarını teröristlerin başına yıktık, yıkmaya devam edeceğiz" dedi.
25.02.2023 Gündem
Bakan Akar, çadır kentte Mehmetçik Okulu'nu ziyaret etti
Bakan Akar, çadır kentte Mehmetçik Okulu'nu ziyaret etti Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hatay'da Mehmetçik tarafından kurulan çadır kent ile buradaki 'Mehmetçik Okulu'nu ziyaret etti.
22.02.2023 Gündem
Deprem felaketinde 10. gün! Son durum açıklandı
Deprem felaketinde 10. gün! Son durum açıklandı 6 Şubat Pazartesi sabahı saat 04:17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7; saat 13.24'te Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki deprem, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya ve Kilis'te büyük yıkıma yol açtı. Depremde 35 bin 418 kişi hayatını kaybetti.
14.02.2023 Gündem
JÖH timleri 177 saat sonra enkazdan 7 yaşındaki Hivay’ı sağ olarak çıkardı
JÖH timleri 177 saat sonra enkazdan 7 yaşındaki Hivay’ı sağ olarak çıkardı Bitlis Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı ekipleri, 177 saat sonra bir binanın enkazından 7 yaşındaki Hivay Üşer’i sağ olarak çıkardı.
13.02.2023 Gündem
Baba ve 2 oğlu 76 saat sonra kurtarıldı! İşte enkaz altında o anlar
Baba ve 2 oğlu 76 saat sonra kurtarıldı! İşte enkaz altında o anlar Gaziantep'te Ayşe Mehmet Polat sitesinde Tabur ailesi, ekiplere telefonla ulaşmış, 76 saat sonra da kurtarılmışlardı. Bugün taburcu olur olmaz ilk iş, onları ölümün kıyısından alan ekibin yanına koştular. Baba ve 2 oğlunun, enkaz altında cep telefonu ile kaydettikleri görüntülere ise Kanal D ekibi ulaştı.
11.02.2023 Vatan TV
Baba ve 2 oğlu 76 saat sonra kurtarıldı! İşte enkaz altında o anlar
Baba ve 2 oğlu 76 saat sonra kurtarıldı! İşte enkaz altında o anlar  Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem tüm yurdu acıya boğdu. Arama kurtarma ekipleri büyük bir özveriyle enkaz altında kalanları çıkarmaya çalışıyor. Tabur Ailesi'ni deprem Gaziantep'te uykularında yakalamıştı. Enkaz alında kalan baba ve iki oğlu 76 saat sonra enkazdan telefonları sayesinde kurtarıldılar. Tabur Ailesi, tedavilerinin ardından kendilerini kurtaran ekibin yanına gitti. Baba ve 2 oğlunun, enkaz altında cep telefonu ile kaydettikleri görüntülere ise Kanal D haber ekibi ulaştı.
11.02.2023 Gündem
Kızılay'ın il il yemek dağıtım noktaları
Kızılay'ın il il yemek dağıtım noktaları Kızılay, depremden etkilenen 10 ilde farklı noktalara yerleştirdiği aşevleri, mobil mutfakları ve ikram araçlarıyla afetzedelere beslenme desteğini sürdürüyor. 
11.02.2023 Gündem
Kızılay, deprem bölgesindeki gıda ve yardım dağıtım noktalarını açıkladı
Kızılay, deprem bölgesindeki gıda ve yardım dağıtım noktalarını açıkladı Kızılay, 10 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgedeki gıda ve yardım dağıtım noktalarını paylaştı.
9.02.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Tabur ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tabur haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.