Sur İlçesi

Sur İlçesi

Son dakika sur ilçesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sur ilçesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sur ilçesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sur İlçesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sur ilçesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 815 sur ilçesi haberi bulunmuştur. Tüm sur ilçesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Diyarbakır'da oy verme işlemi sırasında silahlı, taşlı, sopalı kavga! Çok sayıda yaralı var
Diyarbakır'da oy verme işlemi sırasında silahlı, taşlı, sopalı kavga! Çok sayıda yaralı var Diyarbakır’ın Sur ilçesi kırsal Ağaçlıdere Mahallesi’nde oy verme işlemleri arasında taraflar arasında çıkan silahlı, taşlı, sopalı kavgada çok sayıda kişi yaralandı. Bölgeye çok sayıda sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Devam eden kavgaya güvenlik güçlerinin müdahalesi sürerken, bölgeye otobüslerle takviye jandarma ekipleri sevk edildi.
31.03.2024 Gündem
Diyarbakır’da husumetlilerin silahlı kavgası: 1 ölü, 2 yaralı
Diyarbakır’da husumetlilerin silahlı kavgası: 1 ölü, 2 yaralı Diyarbakır’da husumetli iki aile arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişi öldü, 2 kadın yaralandı. Bu sırada caddede bulunan polislerin kavgaya müdahalesi güvenlik kamerasına yansıdı. Şüpheli, kullandığı tabancayla birlikte yakalandı.
15.01.2024 Gündem
Depremde hasar almış 5 katlı bina çöktü! Enkaz altında arama kurtarma çalışması başlatıldı
Depremde hasar almış 5 katlı bina çöktü! Enkaz altında arama kurtarma çalışması başlatıldı Diyarbakır’ın Sur ilçesinde daha önce depremlerde ağır hasar aldığı için boşaltılan 5 katlı bir bina çöktü. Olay yerine sevk edilen ekipler, enkaz altında canlı olması ihtimaline karşı çalışma başlattı.
7.12.2023 Gündem
Diyarbakır'da polis servisine bombalı saldırı! Bakan Soylu detayları açıkladı
Diyarbakır'da polis servisine bombalı saldırı! Bakan Soylu detayları açıkladı Diyarbakır Mardin yolu üzeri canlı hayvan borsası yanında yolun sağ tarafına park etmiş halde bekleyen bombalı araç, polis çevik kuvvet aracının geçtiği sırada patlatıldı. Patlama nedeniyle 1 sivil 8 polis memuru yaralandı. 112, İtfaiye ve özel harekat olay yerine sevk edildi. Olayla ilgili 5 kişinin gözaltında olduğunu açıklayan Bakan Soylu, "Sorgulanan kişi aracı buraya getirdiğini ve bombayı bıraktığını kabul etti. 2004 yılında kardeşi terör örgütündeyken güvenlik güçlerimiz tarafından etkisiz hale getirilen birisi. 5 kişi şu anda gözaltında, hem araçta beraber olduğu hem de diğer yardım/yataklık eden kişiler. Operasyonumuz genişleyerek devam edecektir" ifadelerini kullandı.
16.12.2022 Gündem
Diyarbakır'da polis servisine bombalı saldırı: 2 kişi gözaltında
Diyarbakır'da polis servisine bombalı saldırı: 2 kişi gözaltında Diyarbakır Mardin yolu üzeri canlı hayvan borsası yanında yolun sağ tarafına park etmiş halde bekleyen bombalı araç, polis çevik kuvvet aracının geçtiği sırada patlatıldı. Patlama nedeniyle 8 polis memuru yaralandı. 112, İtfaiye ve özel harekat olay yerine sevk edildi. Bakan Soylu yaralanan polis memurlarının tedbiren hastaneye götürüldüğünü ve olayın faili olduğu değerlendirilen iki kişinin gözaltına alındığını duyurdu.
16.12.2022 Gündem
Kazı çalışmasında ortaya çıktı! Tam 7 bin yıllık! Bir ilin kaderini değiştirecek
Kazı çalışmasında ortaya çıktı! Tam 7 bin yıllık! Bir ilin kaderini değiştirecek Kayseri Kültepe ilçesinde arkeolojik kazılarda çıkarılan küpte bulunan 7 bin yıllık Siyez buğdayı tohumunun üretimi Diyarbakır’da da başladı. Çiftçilerin büyük verim elde ettiği Siyez buğdayının, Türkiye'nin buğday sorunu kapatacağını ve ihraç da edilebileceğini söyledi.
30.05.2022 Gündem
Evin içerisinde hırsız var sandı ama gerçek çok başka çıktı!
Evin içerisinde hırsız var sandı ama gerçek çok başka çıktı! Diyarbakır'da evine girmek isteyen bir kadın, kapı kilidiyle oynandığını fark etmesi üzerine hırsızın içeride olduğu şüphesiyle polisi aradı. Harekete geçen ekiplere mahalleli de yardım ederek kapıyı kazma ve çekiçle kırmaya çalıştı. O anlar kameraya yansıdı.
17.09.2021 Yaşam
Vaka sayısında ikinci! Kentte maske ve mesafe unutuldu
Vaka sayısında ikinci! Kentte maske ve mesafe unutuldu Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüs risk haritasında 100 binde 627,55 vaka ile nüfusa oranla en fazla vakanın bulunduğu ikinci il olan Diyarbakır'da vatandaşların maske ve mesafe kurallarına uymadığı görüntülendi. Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakım doluluk oranı yüzde 70'lere çıktı, kliniklerde ise yatak doluluk oranı yüzde 60'lar civarında seyrediyor.
26.08.2021 Gündem
Sur'un eski Belediye Başkanı Buluttekin'e 7 yıl hapis cezası
Sur'un eski Belediye Başkanı Buluttekin'e 7 yıl hapis cezası Diyarbakır'ın Sur ilçesi eski Belediye Başkanı Feyme Filiz Buluttekin 7 yıl 6 ay ceza aldı.
22.02.2021 Gündem
O ilçeden güzel haber geldi! Vaka sayısı sıfırlandı...
O ilçeden güzel haber geldi! Vaka sayısı sıfırlandı... Diyarbakır'ın Sur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdullah Çiftçi, 106 bin nüfuslu ilçede uzun bir aradan sonra günlük koronavirüs vaka tablosunda sıfıra ulaşıldığını açıkladı.
13.01.2021 Gündem
Diyarbakır'da şoke eden olay! 3 yaşındaki kız çocuğunu...
Diyarbakır'da şoke eden olay! 3 yaşındaki kız çocuğunu... Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 3 yaşında kız çocuğunu kulağındaki küpesi için kaçırmaya çalıştığı öne sürülen 2 şüpheli, mahalleli tarafından linç edilmek istendi. Şüphelilerden biri kaçarken, diğeri gelen polis tarafından yakındaki kiliseye götürüldü, ardından da gözaltına alındı.
10.12.2020 Yaşam
Sur'da 'Kürtçe mevlid kesildi' iddialarına yalanlama! 'Kara propaganda'
Sur'da 'Kürtçe mevlid kesildi' iddialarına yalanlama! 'Kara propaganda' Diyarbakır'ın Sur Kaymakamlığı, bir mahallede imamın, taziyede Kürtçe mevlit okunduğu için jandarma tarafından uyarıldığına yönelik iddiayı yalanladı. Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, "İddia kurgulanmış bir kara propagandadır. Zira taziyeevinin açık olmadığı, taziye kurulmadığı, mevlit okutulmadığı da bütün şahitlerin şahitliğiyle sabittir" denildi
8.08.2020 Gündem
Diyarbakır'da ihale kavgası! 1'i ağır 8 yaralı
Diyarbakır'da ihale kavgası! 1'i ağır 8 yaralı Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Gazi Köşkü'ndeki kafeteryanın ihalesi sonrası çıkan taşlı ve sopalı kavgada 1'i ağır 8 kişi yaralandı.
19.07.2020 Gündem
İki grup arasında bıçaklı kavga: 2’si ağır 3 yaralı
İki grup arasında bıçaklı kavga: 2’si ağır 3 yaralı Diyarbakır’da iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 2’si ağır 3 kişi yaralandı.
20.04.2020 Yaşam
Yunus Emre Enstitüsü Diyarbakır'da iki bilim sınıfı açtı
Yunus Emre Enstitüsü Diyarbakır'da iki bilim sınıfı açtı Enstitü, Türkiye Akademik ve Bilimsel İş Birliği Projesi kapsamında, Sur ve Bağlar ilçelerindeki iki okulda STEM ve robotik kodlama sınıfı oluşturdu.
17.02.2020 Bilim ve Teknoloji
Diyarbakır'da 3.2 büyüklüğünde deprem
Diyarbakır'da 3.2 büyüklüğünde deprem Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde Richter ölçeğine göre 3.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
7.01.2020 Gündem
‘Bu acılar artık bitsin istiyoruz’
‘Bu acılar artık bitsin istiyoruz’ Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önündeki oturma eylemini başlatan Hacire Akar, ‘Hiçbir anne çocuğunun dağa gitmesini istemiyor. Tek isteğimiz oğullarımız ölmesin, acılar bitsin’ dedi
8.09.2019 Gündem
Oturma eylemi başlattı! 'Oğlum HDP binasına girdi bir daha çıkmadı"
Oturma eylemi başlattı! 'Oğlum HDP binasına girdi bir daha çıkmadı" Diyarbakır'da iki gündür haber alamadığı 21 yaşındaki oğlunun HDP'lilerce dağa kaçırıldığını iddia eden 70 yaşındaki Hacire Akar, camını kırdığı HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlattı.
23.08.2019 Siyaset
Pişkinliğin bu kadarına da pes! Çalıp komşuya sattılar
Pişkinliğin bu kadarına da pes! Çalıp komşuya sattılar Diyarbakır’da bir kadın ve kız çocuğu girdikleri kuyumcu dükkanından saniyeler içinde 4 bin lira değerinde 2 yüzük çaldı. Pişkin hırsızlar, çaldıkları yüzüğü komşu kuyumcuda sattı.
30.07.2019 Yaşam
HDP'li belediyeden caddeye terör suçlusunun isminin verilmesi valilikten döndü!
HDP'li belediyeden caddeye terör suçlusunun isminin verilmesi valilikten döndü! HDP’li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin Silvan yolu üzerinde bulunan İyaz bin Ganem’in ismini, daha önce terör suçundan ceza alan doktorun ismi ile değiştirme kararı valilik tarafından reddedildi.
16.07.2019 Gündem
Dicle Nehri'ne giren gencin kaybolduğu iddia edildi
Dicle Nehri'ne giren gencin kaybolduğu iddia edildi Diyarbakır'da Dicle Nehri'ne giren bir gencin akıntıya kapılarak kaybolduğu iddiasıyla arama çalışması başlatıldı.
20.06.2019 Yaşam
Sur tarihiyle yeniden sahneye çıkarılıyor
Sur tarihiyle yeniden sahneye çıkarılıyor Diyarbakır'da PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırılarda yıkıma uğrayan merkez Sur ilçesinin 6 mahallesi tarihi yapısıyla yeniden inşa ediliyor.
10.12.2018 Gündem
Diyarbakır'da yaşlı adam evinde ölü bulundu
Diyarbakır'da yaşlı adam evinde ölü bulundu Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yaşlı bir adam evinde elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti.
5.12.2018 Yaşam
Kızı kaçırılan babaya “DEAŞ”lı tehdit
Kızı kaçırılan babaya “DEAŞ”lı tehdit Diyarbakır'da yanlarında misafir ettikleri ve adını “Taner” bildikleri şahıs tarafından 15 yaşındaki kızı kaçırılan Mehmet Salih Güler, aileyle barışmadığı takdirde kızının terör örgütü DEAŞ’a katılabileceği şeklinde tehdit edildiğini ileri sürerek, kızının bir an önce bulunmasını istiyor.
2.12.2018 Yaşam
PKK'nın tahrip ettiği Sur'daki değişim göz kamaştırdı
PKK'nın tahrip ettiği Sur'daki değişim göz kamaştırdı Diyarbakır'da, PKK'lı teröristlerin 3 yıl önce gerçekleştirdikleri saldırılarla virane hale gelen tarihi Sur ilçesi, devletin 2 milyar lira kaynakla yürüttüğü çalışmalar sayesinde yenilendi.
24.10.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Sur İlçesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sur ilçesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.