Kuduz

Kuduz

Son dakika kuduz haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kuduz ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kuduz haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kuduz

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kuduz gelişmeleri de dahil olmak üzere 361 kuduz haberi bulunmuştur. Tüm kuduz haberleri aşağıda listelenmiştir.
Misafirliğe giden anne ve çocuklarına köpek saldırdı: 4 yaralı
Misafirliğe giden anne ve çocuklarına köpek saldırdı: 4 yaralı Sivas’ta misafirliğe giderken köpeğin saldırısına uğrayan Nesrin Bektaş ile çocukları Aysima (7) ve İkra Bektaş (3), yaralandı. Köpek, olaya müdahale eden İsa Demir’i de ısırırken, yaşananlar güvenlik kamerasına yansıdı.
25.01.2024 Gündem
Bakan Koca: Yıllar boyu sürecek yas içindeyiz
Bakan Koca: Yıllar boyu sürecek yas içindeyiz Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Meclis'teki bütçe görüşmelerinde açıklamalarda bulundu. Bakan Koca 6 Şubat depremlerine değinerek "6 Şubat sabahı ülkemiz daha önce görülmemiş bir felaket ile karşı karşıya kaldı. Yıllar boyu sürecek yas içindeyiz" ifadelerini kullandı.
16.12.2023 Gündem
'Cenin olacaksın, sen de esne...' Hepsini unutun, işte köpek saldırısına karşı tek çözüm
'Cenin olacaksın, sen de esne...' Hepsini unutun, işte köpek saldırısına karşı tek çözüm Köpekler kimi zaman çevresel etkiler, verilen eğitim hataları veya fiziksel ve ruhsal travmaları nedeniyle sinirli olabiliyor. Bu durumda daha saldırganlaşarak insanlara zarar verebiliyorlar. Erzurum Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nilüfer Sabuncuoğlu, günde 800 kişinin kuduz şüpheli ısırık vakalarıyla hastanelere müracaat ettiğini belirterek köpek görünce yapılması ve yapılmaması gerekenleri tek tek açıkladı. İşte detaylar...
15.11.2023 Yaşam
Bakan Koca'dan Eris varyantı açıklaması: Endişe edecek bir durum yok
Bakan Koca'dan Eris varyantı açıklaması: Endişe edecek bir durum yok Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Eris varyantına yönelik yeni bir tedbir gerekmiyor. Hastalığı artık çok iyi tanıyoruz ve endişe edecek hiç bir durum yok" dedi.
27.09.2023 Gündem
İstanbul Valiliği'nden 'Kuduz' paylaşımlarına yönelik açıklama
İstanbul Valiliği'nden 'Kuduz' paylaşımlarına yönelik açıklama İstanbul Valiliği tarafından geçtiğimiz günlerde sosyal medyada, 'Esenyurt'ta Kuduz Paniği' başlıklı paylaşımlar ile ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, başıboş köpeğin saldırısına uğrayan çocukta kuduz belirtilerinin görüldüğü yönünde paylaşımların gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.
21.09.2023 Gündem
Bakan Koca: Genel salgından söz edemeyiz
Bakan Koca: Genel salgından söz edemeyiz Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kuduz aşısı açısından bir sorun olmadığını açıkladı. İshal ilgili sevklerin arttığı yönündeki soruyu yanıtlayan Koca, "Genel bir salgın olduğundan söz etmek mümkün değil" dedi.
1.09.2023 Gündem
Aref Ghafouri ve 12 kişiye 6 ay işlem yasağı getirildi! Hissesi rekor seviyede yükseldi
Aref Ghafouri ve 12 kişiye 6 ay işlem yasağı getirildi! Hissesi rekor seviyede yükseldi Avrupa Yatırım Holding hissesine ilişkin Sermaye Piyasası Kurulu yeniden incelemede bulundu. SPK, Bilgi Suistimali ve Piyasa Dolandırıcılığı İncelemelerinde Uygulanacak Tedbirler Tebliği gereğince 13 kişiye 6 ay süreyle borsalarda işlem yapma yasağı getirdi. Yasak gelen kişiler arasında illüzyonist Aref Ghafouri de bulunuyor.
19.08.2023 Ekonomi
Kuduz hastası hastaneden kaçtı Şanlıurfa'da vatandaşlar paniğe kapıldı
Kuduz hastası hastaneden kaçtı Şanlıurfa'da vatandaşlar paniğe kapıldı Kilitli tutulduğu hastane odasından kaçan kuduz hastası Şanlıurfa'da vatandaşların paniğe kapılmasına neden oldu. Akçakale Devlet Hastanesinde kuduz teşhisiyle kilitli bulunduğu odadan kaçan Suriyeli Hasan Halil Faras (30) boş bir tarlada ekipler tarafından yakalanarak karantinaya alınırken, vatandaşlar ise paniğe kapıldı.
18.08.2023 Gündem
Dev yangına köpük kulesi ile müdahale! Zarar açıklandı
Dev yangına köpük kulesi ile müdahale! Zarar açıklandı Bursa'nın İnegöl ilçesinde, kaynak çalışması sırasında oluşan kıvılcımların süngerlere sıçramasıyla çıkan, 10 fabrikanın etkilendiği yangının ardından hasar tespit çalışmaları sürüyor. İlk belirlemelere göre yangının zararının 1 milyar liranın üzerinde olduğu açıklandı. 7 saatte kontrol altına alınan ve İnegöl tarihinin en büyüğü olarak kayıtlara geçen yangının söndürülmesi için 4 uçak, 2 helikopter, 112 araç ve 405 personel, 40 ton köpük ile 20 bin ton su kullandı.
4.08.2023 Gündem
Kuduz ile ilgili endişelendiren uyarı! Vakaların artış nedenini açıkladı
Kuduz ile ilgili endişelendiren uyarı! Vakaların artış nedenini açıkladı Türkiye'de her yıl yaklaşık 250 bin kişi köpek saldırıları sonucu kuduz şüphesiyle aşılanıyor. Erzurum Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nilüfer Sabuncuoğlu Çoban, sahipsiz köpeklerin yerinin sokaklar değil, barınaklar olduğunu söyleyerek, “Başıboş dolaşan köpeklerin, sağlık ve üreme yönetiminin yapılması, bakım ve beslenmesi oldukça zor, neredeyse imkansız bir süreç. Yurdumuzun hemen tamamında, köpekler, coğrafi yönleri doğru planlanmış, bölgeye özel tasarlanmış, yapım maliyeti düşük, çok bölmeli barınaklarda konfor içinde yaşayabilirler" dedi.
4.08.2023 Yaşam
Bakan Koca’dan ilaç fiyatları açıklaması: Yapılan kur güncellemesidir
Bakan Koca’dan ilaç fiyatları açıklaması: Yapılan kur güncellemesidir İlaç fiyatlarındaki artışa yönelik açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “İlaç fiyatlarında yapılan kur güncellemesidir” dedi. Stoklarda Hepatit A aşısı olmadığına dair iddialara da cevap veren Bakan Koca, “Bu kesinlikle doğru değil. Stoklarımızda 200 bin adet aşı bulunuyor” ifadelerini kullandı.
25.07.2023 Gündem
Kuduz sebebiyle ölen mimar ile ilgili flaş detay! Kardeşi anlattı
Kuduz sebebiyle ölen mimar ile ilgili flaş detay! Kardeşi anlattı Aşılı köpeği tarafından ısırılan Lütfü Seray, kuduzdan hayatını kaybetti. Seray’ın da kuduz aşısı yaptırmasına rağmen ölmesi, bazı soru işaretlerine neden oldu.
20.07.2023 Gündem
Kuduzdan hayatını kaybetmişti! Mimar Lütfü Seray'a acı veda
Kuduzdan hayatını kaybetmişti! Mimar Lütfü Seray'a acı veda Şanlıurfa’da kendi köpeğinin saldırısına uğrayan ve kuduz teşhisi konulan mimar Lütfü Seray (28), yaşamını yitirmişti. Mimar Seray son yolculuğuna uğurlanırken Siverek Kaymakamlığı olayla ilgili soruşturma başlattı.
13.07.2023 Gündem
Bakan Koca'dan 'Suriyeli doktor' ve 'kızamık salgını' iddiaları için açıklama!
Bakan Koca'dan 'Suriyeli doktor' ve 'kızamık salgını' iddiaları için açıklama! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeniden gündeme gelen “4 bin Suriyeli sağlık çalışanını istihdam ettik” sözlerine açıklık getirdi. Bakan Koca, 'Oradaki konuşma 2 yıl önceydi. Yabancı misyona göçmen sağlığı hakkında yaptıklarımızı anlattığımız bir konuşmaydı. Bugün gündeme gelmesi manidar. Göçmen Sağlığı Merkezi giderleri Avrupa Birliği fonundan sağlanıyor.' dedi. Bakan Koca kızamık iddiaları ile ilgili olarak ise salgının söz konusu olmadığını belirtirken, ‘Tespit edilen tüm vakalar için gerekli tedaviler uygulanıyor.’ ifadelerini kullandı.
4.07.2023 Gündem
Çocukların ağlama sesine uyandılar! Odaya giren çifti şoke eden görüntü
Çocukların ağlama sesine uyandılar! Odaya giren çifti şoke eden görüntü Iğdır'da çocuklarının ağlama sesine uyanan aile, odaya girdiklerinde karşılaştıkları manzara ile şok oldu. Eve giren yarasa, küçük iki çocuğun kulağını ısırdı.
14.03.2023 Yaşam
Deprem bölgesindeki hastalık durumuyla ilgili açıklama geldi
Deprem bölgesindeki hastalık durumuyla ilgili açıklama geldi Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Eğitim ve İdari Sorumlusu Prof. Dr. Rahmet Güner, deprem bölgelerindeki enfeksiyon hastalıkları uyarılarına ilişkin, “Şu anda bildirilen kolera ve tifo vakası yok. Bu kolera ile ilgili analizler, bazı alanlarda böyle bir soru işareti olması üzerine yapıldı ve doğrulanmadı. Ama, ihtimal dahilinde mi? Bütün gastrointestinal sistem hastalıkları ihtimal dahilinde” dedi.
17.02.2023 Gündem
Sağlık Bakanlığı'ndan deprem sonrası bilgilendirme sitesi
Sağlık Bakanlığı'ndan deprem sonrası bilgilendirme sitesi Sağlık Bakanlığı’nın deprem bölgelerinde halk sağlığına yönelik bilgilendirme sitesi https://deprem.saglik.gov.tr açıldı. Hazırlanan 300 bin broşür ve 12 bin afiş, yarından itibaren sahaya dağıtılmaya başlanıyor.
14.02.2023 Gündem
Çip taktırmayanlara ilk cezalar uygulandı
Çip taktırmayanlara ilk cezalar uygulandı Evcil hayvanlara çip uygulamasında sürenin dolmasıyla birlikte ocak ayında çip taktırmayanlara ilk cezalar uygulandı. Ankara Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Genel Sekreteri İsa Yıldırım, "Cezaların hepsi yurtdışına çıkış veya şehirlerarası yolculuk sırasında belge istenilmesi zorunlu olduğu için uygulandı. Onun dışında bu tür hayvanların tespiti açıkçası çok zor" dedi.
2.02.2023 Gündem
Bakan Koca: SMA Bilim Kurulu 31 Ocak'ta toplanacak
Bakan Koca: SMA Bilim Kurulu 31 Ocak'ta toplanacak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, SMA Bilim Kurulu'nun 31 Ocak Salı günü toplanacağını açıkladı.
24.01.2023 Gündem
Ölen inek kuduz çıktı, Hozat'a hayvan giriş- çıkışı yasaklandı
Ölen inek kuduz çıktı, Hozat'a hayvan giriş- çıkışı yasaklandı Tunceli Hozat'ta ölen inekte kuduz tespit edilirken, ilçeye 6 ay süreyle hayvan giriş ve çıkışı yasaklandı.
10.01.2023 Gündem
Kuduz aşısı ile ilgili korkuta açıklama
Kuduz aşısı ile ilgili korkuta açıklama Bursa Veteriner Hekimler Odası, Bursa'da kuduz aşısı bulunmadığını iddia etti. Veterinerlerin kuduz tehdidine karşı savunmasız olduğu gerekçesiyle açıklama yapan oda, halk sağlığının ciddi tehdit altında olduğu yönünde uyarıda bulundu.   
30.12.2022 Sağlık
Kuduz ile ilgili son dakika uyarısı! 'Yüzde 100 mümkün'
Kuduz ile ilgili son dakika uyarısı! 'Yüzde 100 mümkün' Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından en tehlikeli hastalık olarak kabul edilen kuduz hastalığı ile ilgili bilgi veren Dr. Öğr. Üyesi Ömer Serdar Sonceley, yapılan araştırmalarda her yıl dünya genelinde 55 bin kişinin bu hastalıktan öldüğünü belirtti.
29.12.2022 Gündem
1 milyon 104 bin ev hayvanı kayıt altına alındı
1 milyon 104 bin ev hayvanı kayıt altına alındı Evcil hayvanlara çip taktırma süresi 31 Aralık'ta sona erecek. Şimdiye kadar 647 bin 397 kedi, 457 bin 142 köpek ve 18 gelincik olmak üzere 1 milyon 104 bin 557 ev hayvanı kimliklendirilerek, kayıt altına alındı. Ayrıca 31 Aralık'a kadar yetkili kurumlara beyanname veren evcil hayvan sahipleri de 2023'te ceza uygulanmadan hayvanlarına mikroçip taktırabilecek.
28.12.2022 Gündem
Bakan Koca'dan atama müjdesi!
Bakan Koca'dan atama müjdesi! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, atamalara ilişkin yeni düzenlemeyi duyurarak, "İlan ettiğimiz 85 bin personelin 42 bin 500'ünün atamasını şimdi yapıyoruz. Diğer yarısını peşinden hemen alacağız" dedi.
10.12.2022 Çalışma Hayatı
Kedilerde kuduz olur mu? Kediler kuduz olur mu, kediden kuduz bulaşır mı?
Kedilerde kuduz olur mu? Kediler kuduz olur mu, kediden kuduz bulaşır mı? Kars’ın Kağızman ilçesinde bulunan Denizgölü köyünde, saldırgan olan ve aniden ölen bir kedide kuduz virüsünün tespit edilmesi üzerine köy karantina altına alındı. Köydeki sahipsiz hayvanlara kuduz aşısı yapıldı. Söz konusu gelişmenin ardından kedilerde kuduz olur mu, sorusuna yanıt aranmaya başlandı. Peki, kediler kuduz olur mu? Kediler kuduz olur mu?  
29.11.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kuduz ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kuduz haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.