Kuduz Aşısı

Kuduz Aşısı

Son dakika kuduz aşısı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kuduz aşısı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kuduz aşısı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kuduz Aşısı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kuduz aşısı gelişmeleri de dahil olmak üzere 129 kuduz aşısı haberi bulunmuştur. Tüm kuduz aşısı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Misafirliğe giden anne ve çocuklarına köpek saldırdı: 4 yaralı
Misafirliğe giden anne ve çocuklarına köpek saldırdı: 4 yaralı Sivas’ta misafirliğe giderken köpeğin saldırısına uğrayan Nesrin Bektaş ile çocukları Aysima (7) ve İkra Bektaş (3), yaralandı. Köpek, olaya müdahale eden İsa Demir’i de ısırırken, yaşananlar güvenlik kamerasına yansıdı.
25.01.2024 Gündem
İstanbul Valiliği'nden 'Kuduz' paylaşımlarına yönelik açıklama
İstanbul Valiliği'nden 'Kuduz' paylaşımlarına yönelik açıklama İstanbul Valiliği tarafından geçtiğimiz günlerde sosyal medyada, 'Esenyurt'ta Kuduz Paniği' başlıklı paylaşımlar ile ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, başıboş köpeğin saldırısına uğrayan çocukta kuduz belirtilerinin görüldüğü yönünde paylaşımların gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.
21.09.2023 Gündem
Bakan Koca: Genel salgından söz edemeyiz
Bakan Koca: Genel salgından söz edemeyiz Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kuduz aşısı açısından bir sorun olmadığını açıkladı. İshal ilgili sevklerin arttığı yönündeki soruyu yanıtlayan Koca, "Genel bir salgın olduğundan söz etmek mümkün değil" dedi.
1.09.2023 Gündem
Kuduz ile ilgili endişelendiren uyarı! Vakaların artış nedenini açıkladı
Kuduz ile ilgili endişelendiren uyarı! Vakaların artış nedenini açıkladı Türkiye'de her yıl yaklaşık 250 bin kişi köpek saldırıları sonucu kuduz şüphesiyle aşılanıyor. Erzurum Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nilüfer Sabuncuoğlu Çoban, sahipsiz köpeklerin yerinin sokaklar değil, barınaklar olduğunu söyleyerek, “Başıboş dolaşan köpeklerin, sağlık ve üreme yönetiminin yapılması, bakım ve beslenmesi oldukça zor, neredeyse imkansız bir süreç. Yurdumuzun hemen tamamında, köpekler, coğrafi yönleri doğru planlanmış, bölgeye özel tasarlanmış, yapım maliyeti düşük, çok bölmeli barınaklarda konfor içinde yaşayabilirler" dedi.
4.08.2023 Yaşam
Kuduz sebebiyle ölen mimar ile ilgili flaş detay! Kardeşi anlattı
Kuduz sebebiyle ölen mimar ile ilgili flaş detay! Kardeşi anlattı Aşılı köpeği tarafından ısırılan Lütfü Seray, kuduzdan hayatını kaybetti. Seray’ın da kuduz aşısı yaptırmasına rağmen ölmesi, bazı soru işaretlerine neden oldu.
20.07.2023 Gündem
Bakan Koca: SMA Bilim Kurulu 31 Ocak'ta toplanacak
Bakan Koca: SMA Bilim Kurulu 31 Ocak'ta toplanacak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, SMA Bilim Kurulu'nun 31 Ocak Salı günü toplanacağını açıkladı.
24.01.2023 Gündem
Kuduz aşısı ile ilgili korkuta açıklama
Kuduz aşısı ile ilgili korkuta açıklama Bursa Veteriner Hekimler Odası, Bursa'da kuduz aşısı bulunmadığını iddia etti. Veterinerlerin kuduz tehdidine karşı savunmasız olduğu gerekçesiyle açıklama yapan oda, halk sağlığının ciddi tehdit altında olduğu yönünde uyarıda bulundu.   
30.12.2022 Sağlık
Kuduz ile ilgili son dakika uyarısı! 'Yüzde 100 mümkün'
Kuduz ile ilgili son dakika uyarısı! 'Yüzde 100 mümkün' Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından en tehlikeli hastalık olarak kabul edilen kuduz hastalığı ile ilgili bilgi veren Dr. Öğr. Üyesi Ömer Serdar Sonceley, yapılan araştırmalarda her yıl dünya genelinde 55 bin kişinin bu hastalıktan öldüğünü belirtti.
29.12.2022 Gündem
1 milyon 104 bin ev hayvanı kayıt altına alındı
1 milyon 104 bin ev hayvanı kayıt altına alındı Evcil hayvanlara çip taktırma süresi 31 Aralık'ta sona erecek. Şimdiye kadar 647 bin 397 kedi, 457 bin 142 köpek ve 18 gelincik olmak üzere 1 milyon 104 bin 557 ev hayvanı kimliklendirilerek, kayıt altına alındı. Ayrıca 31 Aralık'a kadar yetkili kurumlara beyanname veren evcil hayvan sahipleri de 2023'te ceza uygulanmadan hayvanlarına mikroçip taktırabilecek.
28.12.2022 Gündem
Kedilerde kuduz olur mu? Kediler kuduz olur mu, kediden kuduz bulaşır mı?
Kedilerde kuduz olur mu? Kediler kuduz olur mu, kediden kuduz bulaşır mı? Kars’ın Kağızman ilçesinde bulunan Denizgölü köyünde, saldırgan olan ve aniden ölen bir kedide kuduz virüsünün tespit edilmesi üzerine köy karantina altına alındı. Köydeki sahipsiz hayvanlara kuduz aşısı yapıldı. Söz konusu gelişmenin ardından kedilerde kuduz olur mu, sorusuna yanıt aranmaya başlandı. Peki, kediler kuduz olur mu? Kediler kuduz olur mu?  
29.11.2022 Sağlık
Evcil hayvanı olan herkesi ilgilendiriyor! Cezası var
Evcil hayvanı olan herkesi ilgilendiriyor! Cezası var Son yıllarda Türkiye'de evinde kedi köpek besleyen kişi sayısı arttı. Büyük hayallerle alınan evcil hayvanlar, bir süre sonra sokağa bırakılıyor. Hediye olarak alıp daha sonra sıkılıp hayvanlarından vazgeçenlerin önüne geçmek için de bir uygulama başlıyor. Patili dostlarımızı istenmeyen olaylara karşı korumak amacıyla yeni yönetmelik sayesinde evcil hayvanların mikroçipler ile koruma altına alınması amaçlanıyor. Türkiye'de evde bakılan kedi, köpek ve gelinciklere mikroçip takma zorunluluğu geliyor. Bunu gerçekleştirmeyenlere de cezai yaptırımlar uygulanıyor.
16.11.2022 Gündem
Kuduz köpeğin ısırdığı çocuğun köyünde başıboş köpekler korku saçıyor
Kuduz köpeğin ısırdığı çocuğun köyünde başıboş köpekler korku saçıyor Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde sokak köpeklerinin ısırması sonucu kuduz olduğu kesinleşen 1 çocuğun yoğun bakımda tedavisi sürerken çocukların yaşadığı köydeki sokak köpekleri ise köy halkının korkulu rüyası oluyor.
5.11.2022 Yaşam
Kuduz olan insan sudan neden korkar? Kuduz belirtileri nelerdir, kuduz su ilişkisi bir belirti mi?
Kuduz olan insan sudan neden korkar? Kuduz belirtileri nelerdir, kuduz su ilişkisi bir belirti mi? Bitlis'in Adlicevaz ilçesinde 5 hafta önce başıboş köpek tarafından ısırılan iki çocuktan birinde kuduz virüsü tespit edildi. İlk testi negatif çıktıktan sonra kuduz virüsüne rastlanan 10 yaşındaki Mustafa Erçetin Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedaviye alındı. Durumu ağır olan Erçetin yoğun bakıma kaldırılırken, hırçın davranışlar ve anlamsız konuşmalar sergilediği, sudan korktuğu belirtildi. Bitlis’teki kuduz vakasının ardından Kuduz olan insan sudan neden korkar, kuduz belirtileri nelerdir? sorularına yanıt aranmaya başlandı.
5.11.2022 Sağlık
Kuduz öldürür mü, kuduzun tedavisi var mı yok mu? Kuduz hastalığı nasıl ilerler?
Kuduz öldürür mü, kuduzun tedavisi var mı yok mu? Kuduz hastalığı nasıl ilerler? Bitlis’te sokak köpeği tarafından ısırılan ve ailelerinden günlerce gizleyen 2 çocuktan birinde kuduz tespit edildi. Hırçın davranışlar sergilediği, sudan korktuğu ve anlamsız konuşmalarda bulunduğu anlaşılırken, kuduz olan çocuk uyutulmaya başlandı. Bitlis’teki kuduz vakasının ardından vatandaşlar “Kuduz öldürür mü, kuduzun tedavisi var mı yok mu?” sorularına yanıt aramaya başladı. Peki, Kuduz hastalığı nasıl ilerler? Kuduz hastalığı nasıl öldürür?
4.11.2022 Sağlık
Sahipsiz köpeğin saldırdığı çocuğa 40 dikiş atıldı
Sahipsiz köpeğin saldırdığı çocuğa 40 dikiş atıldı Konya'nın Kulu ilçesinde evlerinin önünde sahipsiz bir köpeğin saldırısına uğrayan Çınar S. (9) boğazından ve başından yaralandı. Hastaneye kaldırılan Çınar S.’nin yaralarına 40 dikiş atıldı.
30.08.2022 Yaşam
Hayvanların aşılanmasına devam ediliyor
Hayvanların aşılanmasına devam ediliyor Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, hayvan hastalıkları ile mücadele çerçevesinde birçok hayvana aşılama gerçekleştirdi.
26.07.2022 Yaşam
Sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan küçük Mustafa yaralandı
Sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan küçük Mustafa yaralandı Bingöl'de sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan 7 yaşındaki Mustafa Yalçın, yaralandı.
27.05.2022 Yaşam
Yasaklarla ilgili son dakika gelişmesi! Ve tarih verildi! Çarşamba günü...
Yasaklarla ilgili son dakika gelişmesi! Ve tarih verildi! Çarşamba günü... Yasaklarla ilgili flaş gelişme! Ve tarih verildi. Maske yasağı ile ilgili son dakika açıklaması. Maske yasağında sona geliniyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bu hafta çarşamba günü toplanacak Bilim Kurulu'muzda salgında gelinen noktayı ve mevcut tedbirleri ele alacağız. Kanaatimce Bilim Kurulu'nun en önemli toplantılarından biri olacaktır" dedi.
18.04.2022 Gündem
ABD'de kuduz alarmı! Senatör dahil 9 kişiyi ısırdı
ABD'de kuduz alarmı! Senatör dahil 9 kişiyi ısırdı ABD’nin başkenti Washington’da kuduz bir tilki 5 Nisan’da bir kongre üyesi ve bir gazeteci dahil olmak üzere dokuz kişiyi ısırdı. Temsilciler Meclisi yerleşkesinde yaşayan tilki ve kuduz olduğu tespit edilen 3 yavrusu uyutuldu. Yetkililer, yaralı veya hasta tilkilerle karşılaşan veya ısırılan kişileri hastaneye başvurmaları konusunda uyardı.
8.04.2022 Dünya
Kedi ve köpekler yılsonuna kadar kayıt altına alınıyor
Kedi ve köpekler yılsonuna kadar kayıt altına alınıyor Düzce’de kedi ve köpekler yılsonuna kadar kayıt altına alınacak. Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Veteriner Hekimler Odası tarafından düzenlenen toplantıda kedi ve köpeklerin kayıt altına alınması noktasında yapılan uygulamalar değerlendirildi, karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri konusunda bilgi alışverişinde bulunuldu.
14.03.2022 Sağlık
Mardin'de kuduz paniği! Yedi kişiyi ısıran köpek...
Mardin'de kuduz paniği! Yedi kişiyi ısıran köpek... Mardin'in Derik ilçesinde vatandaşlara saldırarak 7 kişiyi ısıran köpek kuduz çıktı. Köpeğin kuduz çıkması üzerine mahalle karantinaya alındı.
20.02.2022 Gündem
Mahalle karantinaya alındı! 6 ay boyunca yasaklandı
Mahalle karantinaya alındı! 6 ay boyunca yasaklandı Mardin'in Derik İlçesinde 4'ü çocuk 7 kişiyi ısıran köpekte 4 gün sonra kuduz tespit edildi. İlçe Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonu tarafından alınan kararla olayın yaşandığı Bahçelievler Mahallesi karantinaya alınarak 6 ay süre ile her türlü hayvan ve hayvansal gıda girişi yasaklandı.
19.02.2022 Yaşam
Bakan Koca aşı müjdesini resmen duyurdu: Hazırlığımızı tamamladık
Bakan Koca aşı müjdesini resmen duyurdu: Hazırlığımızı tamamladık Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de aşı ve biyoteknolojik ürün geliştirerek üretimini yapacak modern bir merkeze ihtiyaç olduğunu belirterek, "Bu konudaki hazırlığımızı tamamladık. Dün itibariyle bu tesisin ihale süreci başladı. Çok yakında tüm detaylarını paylaşacağız" dedi.
11.12.2021 Gündem
Köpek dehşeti! 8 yaşındaki Mert'in yüzüne 60 dikiş atıldı
Köpek dehşeti! 8 yaşındaki Mert'in yüzüne 60 dikiş atıldı Manisa'da evinin önünde oynadığı sırada, sokak köpeğinin saldırısına uğrayan Mert Dilek (8), ölümden döndü. Bir dişi kırılan çocuğun yüzündeki derin kesiklere 60 dikiş atıldı. Komşuların köpeği uzaklaştırmasıyla kurtulan Mert Dilek, "Artık köpekleri görmek istemiyorum, psikolojim bozuldu. Geceleri korkuyorum" dedi.
30.11.2021 Gündem
Bir ilde alarm! Karantinaya alındı
Bir ilde alarm! Karantinaya alındı Bir ilde karantina alarmı! Eskişehir'in Odunpazarı ilçesine bağlı 200 nüfuslu Çavlum Mahallesi'nde kuduz olduğu tespit edilen bir köpek silahla vurularak öldürüldü. Hayvanın temas ettiği 5'i sahipli 17 köpek ise kuduz şüphesiyle uyutulup kireçlendikten sonra gömüldü. 27 köpeğe kuduz aşısı yapılırken, mahalleye hayvan giriş ve çıkışı da yasaklandı.
4.11.2021 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Kuduz Aşısı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kuduz aşısı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.