Sultan Süleyman

Sultan Süleyman

Son dakika sultan süleyman haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sultan süleyman ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sultan süleyman haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sultan Süleyman

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sultan süleyman gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.323 sultan süleyman haberi bulunmuştur. Tüm sultan süleyman haberleri aşağıda listelenmiştir.
İlk durak Adana olacak: Anadolu’nun renklerine unutulmaz bir yolculuk başlıyor
İlk durak Adana olacak: Anadolu’nun renklerine unutulmaz bir yolculuk başlıyor Türkiye Kültür Yolu Festivali, ilk durağı Adana’da 13 Nisan’da başlayacak 21 Nisan'a kadar devam edecek.
4.04.2024 Adana
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ramazan Bayramı ikramiyelerini 2 ile 5 Nisan tarihleri arasında emeklilerimizin hesaplarına yatırmış olacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ramazan Bayramı ikramiyelerini 2 ile 5 Nisan tarihleri arasında emeklilerimizin hesaplarına yatırmış olacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu yıl emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde de yüzde 50 artışa gittik. Ramazan Bayramı ikramiyelerini inşallah 2 ile 5 Nisan tarihleri arasında emeklilerimizin hesaplarına yatırmış olacağız. Devletimizin deprem bölgesiyle ilgili yükümlülükleri azaldıkça, artan kaynağı emeklilerimiz ve çalışanlarımız başta olmak üzere milletimizin istifadesine sunmaya devam edeceğiz. Bunun yanında enflasyonu yeniden tek haneli rakamlara düşürerek tüm toplum kesimlerinde daha kalıcı refah artışı sağlayacağız" dedi.
16.03.2024 Gündem
Şehzade Mustafa Gerçekte Nasıl Öldürüldü? Şehzade Mustafa Neden Öldürüldü?
Şehzade Mustafa Gerçekte Nasıl Öldürüldü? Şehzade Mustafa Neden Öldürüldü? Osmanlı Devleti'nin 10. padişahı olan Kanuni Sultan Süleyman'ın çocuklarından biriside Şehzade Mustafa'ydı. Tabi Şehzade Mustafa'yı günümüzde halen sıkça araştıran kişiler bulunur. Bunun nedeni ise Şehzade Mustafa'nın oldukça trajik olan ölümüdür. Ayrıca bu ölüm hakkında birçok farklı anlatı duymakta mümkündür. 
14.02.2024 Gündem
Osmanlı Devleti'nde Kapütülasyonlar Neden Ve Nasıl Sürekli Hale Getirilmiştir?
Osmanlı Devleti'nde Kapütülasyonlar Neden Ve Nasıl Sürekli Hale Getirilmiştir? Kapitülasyon kelime anlamı ile bir devletin sözleşme imzalayarak veya bir anlaşmaya ulaşarak başka devletlere ekonomik ve sosyal imtiyazlar tanıması anlamına gelmektedir. Tarihe bakıldığında ilk kapitülasyon örneğine Bizanslılarda rastlanılmaktadır. Bunun yanı sıra Anadolu Selçuklu Devleti, bazı Arap devletleri ve Memlüklüler de kapitülasyon vermeye başlamışlardır.
10.02.2024 Yaşam
Rotahane kültür ve tarih şehri Erzurum’da! Pervin Ersoy: 66’ncı şehre ulaştık
Rotahane kültür ve tarih şehri Erzurum’da! Pervin Ersoy: 66’ncı şehre ulaştık Türkiye’nin zengin kültürel varlıklarını tanıtmak ve bu varlıkların iç turizm bağlamında farkındalığını arttırmak amacıyla hayata geçirilen Rotahane, Erzurum’da kültür ve tarih dolu bir yolculuk yaptı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy’un kurucusu olduğu Rotahane’nin 66’ncı durağı olan Erzurum’da Urartulardan Osmanlılara, Selçuklulardan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş dönemine kadar birçok eser, katılımcıların büyük beğenisini kazandı.
21.01.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Zulme uğrayan tüm kardeşlerimize dua ediyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Zulme uğrayan tüm kardeşlerimize dua ediyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Filistin ve Gazze halkı başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında zor günler geçiren, zulme uğrayan tüm kardeşlerimizin Allah yardımcısı olsun diye dua ediyoruz" dedi.
19.01.2024 Gündem
Süper Kupa finalinin ertelenmesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şov ve provokasyon malzemesi yapılmasına izin vermeyiz
Süper Kupa finalinin ertelenmesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şov ve provokasyon malzemesi yapılmasına izin vermeyiz Bu yıl 10’uncusu düzenlenen Necip Fazıl Ödülleri programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Galatasaray ve Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan’da oynanması planlanan Süper Kupa maçının iptaline ilişkin, “Hangi sebeple olursa olsun, sporun günlük siyasi rekabetin mezesi haline getirilmesi yanlıştır, hatalıdır, sporumuza hiçbir faydası yoktur. Dün geceden itibaren muhalefet partilerinin yaptığı açıklamaları istismar siyasetinin yeni örnekleri olarak görüyoruz. Cumhuriyet 85 milyonun ortak değeridir. Gazi Mustafa Kemal bu ülkenin banisidir. Daha düne kadar, affınıza sığınarak söylüyorum siz Atatürk’ün askeri değil, itlerisiniz diyenlerle el ele kol kola yürüyenlerin bugün söylediklerinin bizim nazarımızda hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur" dedi.
30.12.2023 Gündem
Bodrum'da merak uyandıran beyaz köpüğün nedeni belli oldu
Bodrum'da merak uyandıran beyaz köpüğün nedeni belli oldu Muğla'nın Bodrum ilçesinde, önceki gün 3 caddede görülen kimyasal köpüğün, bir kargo firmasına ait kamyonetteki bidonların yola düşmesiyle dökülen deterjandan kaynaklandığı belirlendi. O anlar, güvenlik kamerasına yansıdı.
30.11.2023 Gündem
Nasuh Paşa Antlaşması Özeti Ve Önemi... Nasuh Paşa Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Nasuh Paşa Antlaşması Özeti Ve Önemi... Nasuh Paşa Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Osmanlı İmparatorluğunun uzun yıllar boyunca hüküm sürmesi sebebiyle o dönemlerde topraklarını genişletmek amacıyla çeşitli savaş içerisinde bulunma ve çeşitli antlaşmalar imzalamıştır. Bu bağlamda Nasuh Paşa Antlaşması Osmanlı ile Safevi Devleti arasında imzalanmıştır. 
12.09.2023 Eğitim
1533 İstanbul Antlaşması Özeti Ve Önemi... 1533 İstanbul Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
1533 İstanbul Antlaşması Özeti Ve Önemi... 1533 İstanbul Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Tarihte imzalanan antlaşmalar olaylara yön vermektedir. Antlaşmalar devletlerarasında ilişkileri düzenleyici bir etkisi de vardır. 1533 İstanbul Antlaşması da tarihte başka bir yere sahiptir. Yazılı olmayan bu antlaşma birçok devleti de etkilemiştir. 
1.09.2023 Eğitim
Trabzon’un Fethi hangi padişah döneminde yapıldı, Trabzon'un fethi ne zaman? Fethin tarihi önemi nedir? Trabzon'un fethi nedenleri ve sonuçları
Trabzon’un Fethi hangi padişah döneminde yapıldı, Trabzon'un fethi ne zaman? Fethin tarihi önemi nedir? Trabzon'un fethi nedenleri ve sonuçları 4000 yıllık tarihi geçmişiyle, Roma ve Bizans dönemlerini yaşayan, Fatih Sultan Mehmet’in Fethettiği,  Yavuz Sultan Selim’in Valilik yaptığı, Kanuni Sultan Süleyman’ın doğduğu, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün üç kez ziyaret ettiği şehir Trabzon tarihi ve doğa güzellikleriyle dillere destan olmayı sürdürüyor. Peki, Trabzon’un Fethi hangi padişah döneminde yapıldı, Trabzon'un fethi ne zaman? Fethin tarihi önemi nedir? Trabzon'un fethi nedenleri ve sonuçları
14.08.2023 Gündem
Bakan Yerlikaya net konuştu: "Uyuşturucu tacirlerine hayatı dar edeceğiz"
Bakan Yerlikaya net konuştu: "Uyuşturucu tacirlerine hayatı dar edeceğiz" İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son 60 günde uyuşturucu tacirlerine karşı 33 bin 295 operasyon düzenlediklerini, bu operasyonlar sonucunda 4 bin 30 şahsın tutuklandığını söyledi. Bakan Yerlikaya, "Uyuşturucu tacirlerine göz açtırmayacağız. Sokak sokak peşlerindeyiz. Vatandaşlarımızı zehirlemeye çalışanlara hayatı dar edeceğiz" dedi.
5.08.2023 Gündem
Mimar Sinan'ın yapıtlarındaki sırrı ortaya çıktı! İşte depreme karşı aldığı önlemler
Mimar Sinan'ın yapıtlarındaki sırrı ortaya çıktı! İşte depreme karşı aldığı önlemler Kahramanmaraş merkezli depremlerde binlerce bina yıkıldı ve ağır hasar alırken Mimar Sinan’ın eserleri ‘asrın felaketi’ne de meydan okudu. Hatay’da Mimar Sinan tarafından 1574 yılında hacı ve ticaret kervanlarının konaklaması için yaptırılan Payas Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi ile Kanuni Sultan Süleyman’ın 1553 Mısır seferi sırasında yaptığı Belen Kanuni Külliyesi, son depremde de ayakta kaldı. İşte büyük ustanın yapılarında depreme karşı aldığı önlemler.
28.02.2023 Gündem
İstanbul'a getirilen yaralılar ile ilgili açıklama
İstanbul'a getirilen yaralılar ile ilgili açıklama İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen iki yıkıcı depremin ardından, İstanbul'a getirilen yüzlerce yaralı ve yakınları için yapılan planlamaları anlattı. Valilikle koordineli şekilde, yaralıların sadece tıbbi tedavilerinin değil, giyimden sosyal desteğe ve barınma ihtiyaçlarına kadar tüm ihtiyaçlarının karşılanacağını söyledi. İstanbul'a getirilen yaralıların tedavi sonrası otellerde ve uygun tesislerde ağırlanacaklarını da duyurdu.
9.02.2023 Gündem
TOKİ müşteri hizmetleri numarası! TOKİ müşteri hizmetleri telefonu kaç?
TOKİ müşteri hizmetleri numarası! TOKİ müşteri hizmetleri telefonu kaç? TOKİ müşteri hizmetleri telefon numarası nedir? 2022 TOKİ telefon numarası TOKİ arsa başvurularının başlamasıyla arttı. İlk Evim Arsa başvuru sürecinin başlamasıyla konu hakkında bilgi almak isteyenler arama motorları üzerinden müşteri hizmetlerini aramaya çalışıyor. İşte TOKİ müşteri hizmetleri numarası…
10.10.2022 Ekonomi
Çavuşoğlu: Suriye'den Libya'ya Kıbrıs'tan Ege'ye ve Akdeniz'e kadar hakkımızı hukukumuzu korumakla mükellefiz
Çavuşoğlu: Suriye'den Libya'ya Kıbrıs'tan Ege'ye ve Akdeniz'e kadar hakkımızı hukukumuzu korumakla mükellefiz Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanları Toplantısı’na katılmak üzere Fransa'da yaptığı açıklamada, “Suriye'den Libya'ya Kıbrıs'tan Ege'ye ve Akdeniz'e kadar hakkımızı hukukumuzu korumakla mükellefiz” dedi.
9.10.2022 Siyaset
Vali Yerlikaya: İstanbul'un su ile imtihanı artarak devam ediyor
Vali Yerlikaya: İstanbul'un su ile imtihanı artarak devam ediyor İklim Değişikliği ve Su Kaynakları Çalıştayı'nda konuşan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "İstanbul'un tarih boyunca fakirlik çektiği çok önemli bir gerçeği var. O da su. Bugüne gelindiğinde görüyoruz ki, İstanbul'un su ile imtihanı artarak devam ediyor. Su konusundaki her olumsuzluk gıda ve sanayi üretimimize de yansıyor ve yansımakta. Geçtiğimiz 19 yıla baktığımızda, İstanbul'umuzda sadece su alanında günümüz rakamlarıyla yapılan yatırım miktarı yaklaşık 19 milyar lira" dedi.
23.09.2022 Siyaset
MHP lideri Bahçeli'den Tunç Soyer'e sert tepki: Tedavisi imkansız devşirme hastalığıdır
MHP lideri Bahçeli'den Tunç Soyer'e sert tepki: Tedavisi imkansız devşirme hastalığıdır MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'in kurtuluşunun 100. yıldönümü dolayısıyla yaptığı konuşmaya sert tepki gösterdi. Bahçeli: "Vatan topraklarına kanlı çizmeleriyle basan müstevlilere tek kelime edemeyen bugünün işbirlikçi siyasetçilerinin 9 Eylül 1922 tarihinin 100’üncü yıl dönümünde tarihimizi düşman gözüyle yorumlaması iflah olmaz bir cahillik, tedavisi imkansız devşirme hastalığıdır." dedi.
10.09.2022 Siyaset
İstanbul'un 'orta noktası' gün geçtikte hasar görüyor iddiası: 'Çok kötü durumda'
İstanbul'un 'orta noktası' gün geçtikte hasar görüyor iddiası: 'Çok kötü durumda' Kanuni Sultan Süleyman'ın emriyle, Mimar Sinan tarafından 'İstanbul'un orta noktası' olarak belirlenerek yapılan, Şehzadebaşı Cami avlusunun köşesindeki 470 yıllık yeşil sütunun gün geçtikte zarar gördüğü öne sürülüyor. Arkeolog Ömer Faruk Yavaşçay, "Yeşil mermerin üst kısmında zedelenmeler ve çatlaklar var. Önünde cadde var, buradan geçen bir araba çarparsa geri dönülemeyecek şekilde hasar görebilir " dedi.
26.08.2022 Kültür Sanat
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net mesaj: Hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net mesaj: Hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi’nin 951. Yıl Dönümü Kutlama Programı'nda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hiçbir saldırıya, oyuna, tuzağa tahammülümüz yok. Özgürlüğümüzü hedef alan hiç kimseyi affetmeyeceğiz. Vatanımızı bölmeye çalışan hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız" dedi.
26.08.2022 Siyaset
Mimar Sinan eserleri nelerdir? Mimar Sinan eserlerinin özellikleri!
Mimar Sinan eserleri nelerdir? Mimar Sinan eserlerinin özellikleri! Mimarlık tarihine damga vuran Mimar Sinan Osmanlı İmparatorluğu döneminde önemli abide eserlere imza attı. Mimar Sinan'ın "çıraklık eserim" dediği Şehzade Camisi, kalfalık eseri Süleymaniye ve “ustalık eserim" dediği Edirne'deki Selimiye Camisi baş eserlerinden kabul ediliyor. Peki, Mimar Sinan eserleri nelerdir? Mimar Sinan eserlerinin özellikleri nedir? İşte Mimar Sinan’ın eserleri ile ilgili bilmeniz gerekenler…
24.05.2022 Kültür Sanat
Kanuni Sultan Süleyman'ın hayatı minyatürde
Kanuni Sultan Süleyman'ın hayatı minyatürde Trabzon'da Çınar Uluslararası Kültür ve Sanat Derneği öncülüğünde hazırlanan Osmanlı padişahı Kanuni Sultan Süleyman dönemini anlatan ‘Süleymanname’ minyatür sergisi Kanuni Evi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
17.05.2022 Kültür Sanat
Avcılar’da atık deposunda yangın
Avcılar’da atık deposunda yangın Avcılar’da geri dönüşüm deposunda çıkan yangından etkilenen iki kişi hastaneye kaldırıldı.
3.05.2022 Yaşam
Evlenme teklifini geri çeviren kadını silahla rehin aldı! Tetiği çekti, silah ateş almadı
Evlenme teklifini geri çeviren kadını silahla rehin aldı! Tetiği çekti, silah ateş almadı İstanbul Küçükçekmece'de hastanede temizlik görevlisi olarak çalışan Günay Erbay (48),  evlenme teklifini geri çevirdiği Hayri Karaman (48) tarafından silahla rehin alındı. Saldırgan Hayri Karaman, kadının kafasına dayadığı silahı ateşlemek istedi. Şans eseri silahın ateş almaması cinayeti önledi. Polis ekipleri saldırganı etkisiz hale getirdi.
28.04.2022 Yaşam
Resmen para basıyorlar! Fabrika gibi çalışıyorlar, yüzde 225 artış...
Resmen para basıyorlar! Fabrika gibi çalışıyorlar, yüzde 225 artış... Ülkenin birçok noktasında bulunuyor. Adeta para basıyorlar. İlgi giderek artıyor. Üretim kapasitesindeki artış da yüzde 225'i buldu. Meslek liseleri fabrika gibi çalışıyor. Gaziantep’te, 3 ayda 7 milyon lira ciroya ulaşan lisede, her gün 20 bin kişilik yemek pişiriliyor. Fırat Kalkanı Bölgesi’ndeki hastanelere yemek buradan gidiyor. Ankara’daki öğrenciler, sıra-dolap yapımından bilişime kadar birçok alanda işbaşında. Kumburgaz’da ise harabeden tam donanımlı bir mutfağa dönüşen binada, binlerce kamu ve özel sektör çalışanı için üretim yapılıyor.
26.04.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Sultan Süleyman ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sultan süleyman haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.