Sosyal Yardımlar

Sosyal Yardımlar

Son dakika sosyal yardımlar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sosyal yardımlar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sosyal yardımlar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sosyal Yardımlar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sosyal yardımlar gelişmeleri de dahil olmak üzere 939 sosyal yardımlar haberi bulunmuştur. Tüm sosyal yardımlar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Emine Erdoğan, Nijerya Devlet Başkanı'nın eşi Oluremi Tinubu'yla görüştü
Emine Erdoğan, Nijerya Devlet Başkanı'nın eşi Oluremi Tinubu'yla görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Nijerya Devlet Başkanı Bola Ahmed Tinubu'nun eşi Oluremi Tinubu'yla görüştü.
20.04.2024 Gündem
Cengiz Topel Yıldırım: ABB iştirakleri borca batmış durumda
Cengiz Topel Yıldırım: ABB iştirakleri borca batmış durumda İYİ Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Topel Yıldırım, CNN Türk'te Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın moderatörlüğünü yaptığı Gece Görüşü programında gazetecilerin sorularını yanıtlıyor. Yıldırım, "ANFA'nın 2019'da borcu 208 milyon lira, 2023 yılında aynı şirketin borcu 1 milyar 581 milyon 405 lira. Bu ABB'nin internet sitesinde yazıyor. ABB'nin yaklaşık 15 tane şirketi var. ABB 1 milyar 125 milyon lira borçla aldığı şirketlerde 8 milyar 62 milyon lira borcu var. Sayıştay denetçileri bu şirketlin borca batık ve iflasta olduğunu yazıyor" dedi.
26.03.2024 Gündem
Adana Bahçeşehir Mahallesi’ne gündüz bakımevi açıldı
Adana Bahçeşehir Mahallesi’ne gündüz bakımevi açıldı Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Bahçeşehir Gündüz Bakımevi açıldı.
14.03.2024 Adana
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emekli maaşlarını yükseltmek için daha çok çalışacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emekli maaşlarını yükseltmek için daha çok çalışacağız Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kütahya mitinginde halka hitap etti. Muhalefeti eleştiren Erdoğan, "Yapılan kirli ittifakları takip ediyoruz. Kiminde listeler geç veriliyor, aday isimleri sabahtan akşama değişiyor. Milletimiz Ali Cengiz oyunlarını çok iyi görüyor. Milletimiz ile omuz omuza verip meydanı kirli ittifaklara bırakmayacağız." dedi. Konuşmasında emekli maaşlarına da değinen Erdoğan, "Arzu ettiğimiz düzeye yükseltmek için daha çok çalışacağız. Seyyanen artışların emekli maaşları arasında yol açtığı adaletsizliğin farkındayız." ifadelerini kullandı. Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NG Kütahya Seramik 100. Yıl Fabrikaları Açılış Töreni’nde açıklamalarda bulundu.
28.02.2024 Gündem
Şehit Yasin Karaca'nın baba evi için Bakan Göktaş'tan talimat
Şehit Yasin Karaca'nın baba evi için Bakan Göktaş'tan talimat Irak'ın kuzeyinde bölücü terör örgütü mensuplarının saldırısı sonucunda şehit olan 6 askerimizden Piyade Sözleşmeli Er Yasin Karaca'nın (23) şehadet haberi baba ocağına ulaştı. Öte yandan şehidin evinin fiziki durumuna yönelik haberlerin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçti
23.12.2023 Gündem
Erdoğan imzaladı! Bazı bakanlıklara atama yapıldı
Erdoğan imzaladı! Bazı bakanlıklara atama yapıldı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bazı bakanlık ve kurumlara ilişkin atama ve görevden alma kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.
4.11.2023 Gündem
Emine Erdoğan, BM Habitat İcra Direktörü Sharif ile görüştü
Emine Erdoğan, BM Habitat İcra Direktörü Sharif ile görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Malezya Kraliçesi Iskandariah, Mozambik First Lady'si Nyusi, Surinam First Lady'si Seenacherry ve BM-Habitat İcra Direktörü Sharif ile görüştü. 
2.11.2023 Gündem
Asgari ücret zammı için çarpıcı tahmin! Görülmemiş oran verildi
Asgari ücret zammı için çarpıcı tahmin! Görülmemiş oran verildi Asgari ücret zammı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Maaşlara büyük zam geldi. Yılbaşında emekliler ve memurların dışında sosyal yardımlar ve işçilerin tazminatları da artacak. Artış oranını ise memur maaş katsayısındaki artış belirleyecek. Memur zammında iki farklı tahmin bulunuyor. Bu senaryolara göre yeni asgari ücret de belirlenecek. Asgari ücret için iki farkı rakam ortaya çıktı. Ayrıca memur maaşı katsayısı oranında 65 yaş aylığı, evde bakım maaşı, engelli aylığı ve kıdem tazminatı gibi ödemeler de artacak. Yıl sonu içinse beklentiler dahilinde tüm aylıklar tek tek hesaplandı. İşte o hesaplama...
13.10.2023 Ekonomi
Asgari ücret zammında görülmemiş rakam! Tüm aylıklara zam geldi, tek tek hesaplandı
Asgari ücret zammında görülmemiş rakam! Tüm aylıklara zam geldi, tek tek hesaplandı Maaşlara büyüz zam geldi. Yılbaşında emekliler ve memurların dışında sosyal yardımlar ve işçilerin tazminatları da artacak. Artış oranını ise memur maaş katsayısındaki artış belirleyecek. Memur zammında iki farklı tahmin bulunuyor. Bu senaryolara göre yeni asgari ücret de belirlenecek. Asgari ücret için iki farkı rakam ortaya çıktı. Ayrıca memur maaşı katsayısı oranında 65 yaş aylığı, evde bakım maaşı, engelli aylığı ve kıdem tazminatı gibi ödemeler de artacak. Yıl sonu içinse beklentiler dahilinde tüm aylıklar tek tek hesaplandı. İşte o hesaplama...
7.10.2023 Ekonomi
Tunceli Valisi kim oldu, Bülent Tekbıyıkoğlu kimdir nerelidir? Tunceli valisi Bülent Tekbıyıkoğlu’nun biyografisi…
Tunceli Valisi kim oldu, Bülent Tekbıyıkoğlu kimdir nerelidir? Tunceli valisi Bülent Tekbıyıkoğlu’nun biyografisi… Tunceli Valisi değişti mi, yeni Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu kimdir? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de Valiler Kararnamesi yayımlandı. Kararnameye göre 57 ilin valisi değişti. Bülent Tekbıyıkoğlu Tunceli Valisi oldu. Peki, yeni Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu kimdir, nereli? İşte Tunceli valisi Bülent Tekbıyıkoğlu’nun biyografisi…
10.08.2023 Gündem
Aynı aileden birkaç kişi faydalanıyor! Dar gelirlilere vatandaşlık maaşı geliyor! Vatandaşlık maaşı başvurusu nereden yapılır?
Aynı aileden birkaç kişi faydalanıyor! Dar gelirlilere vatandaşlık maaşı geliyor! Vatandaşlık maaşı başvurusu nereden yapılır? Vatandaşlık maaşı araştırmaları başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın göreve başlamasıyla birlikte sosyal yardımlar da hızlandı. Temmuz ayına kısa bir süre kala sosyal destek yardımı başvuru tarihi, ödeme tutarları da araştırılmaya başlandı. "Vatandaşlık maaşı kimlere verilecek, başvurular ne zaman başlayacak?" sorusu da gündemdeki yerini aldı. Söz konusu vatandaşlık maaşının dar gelirli ailelere verileceği belirtildi. 2023 yılında sosyal yardımların büyüyerek devam ettiği ülkemizde son olarak vatandaşlık maaşıyla ihtiyaç sahipleri gözetildi. Peki vatandaşlık maaşı kimlere, ne zaman verilecek? İşte detaylar...
24.07.2023 Ekonomi
Memur ve memur emeklisine toplu sözleşme teklifi belli oldu! Memur-Sen'den ilk açıklama geldi
Memur ve memur emeklisine toplu sözleşme teklifi belli oldu! Memur-Sen'den ilk açıklama geldi Memur Sen Başkanı Ali Yalçın, memur ve memur emeklisine yapılacak olan toplu sözleşme zammına dair ilk teklifini açıkladı. Yalçın, "2 yıllık süreçteki enflasyon verileri dikkate alınarak 2024 yılı için 3’er aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil 1. üç ayda yüzde 35, 2 3 ayda yüzde 10 3 yüzde 15, 4 3 ayda yüzde 10 artış istiyoruz. 2025 yılı için ise altışar aylık dönemler itibarıyla tekliflerimizi sunuyor. Refah payı dahil 1. altı ayda yüzde 25, ikinci altı ayda yüzde 15 artış istiyoruz. İki yıllık süreçte toplamda yüzde 110 oransal artış teklif ediyoruz. Vaadi yerine getirdikten sonra en düşük kamu görevlisi maaşı 2024 ocak ayında 29 bin 700 TL olmuş olacaktır. Kamuda ücret skalasındaki çarpıklığın giderilmesi, sosyal yardımların kapsamının genişletilmesi ve emekli aylıklarının artırılması yönündeki tekliflerimizi sıralamak istiyorum." ifadelerini kullandı.
24.07.2023 Ekonomi
Devlet memuruna zamda maaşları etkileyen kritik tarih! Aralarında fark oluşuyor
Devlet memuruna zamda maaşları etkileyen kritik tarih! Aralarında fark oluşuyor TÜİK enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından devlet memurlarına yapılacak zam netleşti ve ardından yapılan seyyanen zam sonrası maaşlar son halini aldı. Şimdi ilk zamlı maaşlarını almak için gün sayan memurlar arasındaki maaş farkı gündem oldu. Sosyal Güvenlik Uzman Dilek Ete, kritik tarihe dikkat çekerek, nedenlerini detayları ile anlattı.
13.07.2023 Memur
65 yaş aylığına zam! Tüm yardımlara memur zammı, 5 bin 158 lira ödenecek
65 yaş aylığına zam! Tüm yardımlara memur zammı, 5 bin 158 lira ödenecek Sosyal yardımlara memur zammı geldi. Milyonlarca vatandaşın bütçesine destek olan sosyal yardımlar her yıl ocak ve temmuz ayında memur maaşlarına yapılan zamla birlikte yükseliyor.
9.07.2023 Ekonomi
Asgari ücret zammı ile ilgili son dakika! Kritik saat belli oldu, TİSK Başkanı Akkol'dan açıklama
Asgari ücret zammı ile ilgili son dakika! Kritik saat belli oldu, TİSK Başkanı Akkol'dan açıklama Asgari ücret 2023 zammı için son dakika açıklaması geldi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrete yapılacak ara zam oranı belirleme çalışmaları kapsamında yarın ilk toplantısını yapacak. TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol da asgari ücret hakkında yeni açıklamalarda bulundu. Gözler yapılacak maaş artışında ve zammın oranındayken asgari ücrette gerçekleşecek zammın 85 milyonun cebine yansıyacağı biliniyor. Yapılacak düzenleme sonrasında 65 yaş aylığı, işsizlik maaşı, staj ücreti, sosyal yardımlar da artacak. Asgari ücretteki maaş artışı bütün iş kollarını kapsayacak. Belirlenen asgari ücreti ödemeyen işverene idari para cezası uygulanacak. İşte asgari ücrette merak edilen detaylar...
12.06.2023 Çalışan Hakları
Asgari ücret zammı ile ilgili son dakika! Kritik saat açıklandı
Asgari ücret zammı ile ilgili son dakika! Kritik saat açıklandı Asgari ücret 2023 zammı için son dakika açıklaması geldi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrete yapılacak ara zam oranı belirleme çalışmaları kapsamında yarın ilk toplantısını yapacak. Gözler yapılacak maaş artışında ve zammın oranındayken asgari ücrette gerçekleşecek zammın 85 milyonun cebine yansıyacağı biliniyor. Yapılacak düzenleme sonrasında 65 yaş aylığı, işsizlik maaşı, staj ücreti, sosyal yardımlar da artacak. Asgari ücretteki maaş artışı bütün iş kollarını kapsayacak. Belirlenen asgari ücreti ödemeyen işverene idari para cezası uygulanacak. İşte asgari ücrette merak edilen detaylar...
12.06.2023 Çalışan Hakları
Depremzedelere skandal tebligat! Parasını devlet ödeyecek
Depremzedelere skandal tebligat! Parasını devlet ödeyecek Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kentteki otellerde misafir ettiği 550 depremzedeye verdiği hizmeti 21 Mayıs günü sonlandıracağını duyurdu. Duyuru üzerine AFAD Başkanlığı, Tekirdağ Valiliği’nden depremzedelerin tüm masraflarının karşılanarak, otel tahsis edilmesini istedi. Büyükşehir Belediyesi’nden gece yarısı yapılan açıklamada, "Deprem bölgesi bir türlü toparlanamayıp, geçici konteyner kentleri yeterince kurulamayınca, ilgili daireye gerekli talimatlar verilerek süre uzatılmıştır. Konunun çirkin bir şekilde siyasete alet edilmesi oldukça düşündürücüdür." denildi. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise soruşturma başlatıldığı bildirildi. Son gelişmeye göre Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin önce misafir ettiği sonrasında ise çıkarma kararı aldığı depremzedelerin otel parasını devlet ödeyecek.
18.05.2023 Gündem
'Vatandaş maaşı nasıl bağlanacak?' Bakan Yanık yanıtladı
'Vatandaş maaşı nasıl bağlanacak?' Bakan Yanık yanıtladı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, CNN TÜRK'te soruları yanıtladı. Bakan Yanık, "Vatandaş maaşı' nasıl bağlanacak?" sorusuna, "28 kurum ve kuruluşun verilerinin doğrudan entegre olduğu, 'Ben sosyal yardımlardan yararlanmak istiyorum' diye müracaat ettiğinde 'Gelir miktarı ne kadar?' bütün bunları ölçtüğümüz bir sistemimiz var. Aynı aileden birkaç kişi bu maaştan faydalanabilecek. Sosyal yardımlarımız hane temellidir" dedi.
6.05.2023 Ekonomi
Çalışan milyonları ilgilendiriyor! Tazminatsız kovulma sebebi
Çalışan milyonları ilgilendiriyor! Tazminatsız kovulma sebebi Çalışan milyonları ilgilendiren son dakika gelişmesi! çalıştığı şirketin bir organizasyonunda misafirler için ayrılan bir şişe içkiyi arkadaşlarıyla içmek için sakladığı öne sürülen işçi, tazminatsız kovuldu. Mahkemenin 'işe iade ettiği' işçi ile ilgili Bölge Adliye Mahkemesi flaş bir karara imza attı.
8.01.2023 Çalışma Hayatı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'seçim tarihi' açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'seçim tarihi' açıklaması Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, memur ve emekli maaş artış oranını yüzde 30'a çıkardıklarını açıkladı. En düşük emekli maaşı 5 bin 500 lira oldu. Erdoğan, asgari ücret desteğini de 400 liraya yükseltme kararı aldıklarını söyledi. Erdoğan, Tayfun füzesi sonrası Yunan gazetelerinde atılan manşetlere dikkat çekti. Yunanistan'ı uyaran Erdoğan, "Siz uslu durun, bizim sizinle bir işimiz yok." dedi. Erdoğan grup toplantısı sonrası 'Seçim tarihi öne çekilecek mi?' sorusuna da yanıt verdi.
4.01.2023 Gündem
1.000 TL enerji desteği! Çalışanlar alacak, 30 Haziran 2023 tarihine kadar geçerli
1.000 TL enerji desteği! Çalışanlar alacak, 30 Haziran 2023 tarihine kadar geçerli Çalışanlara enerji desteği sağlanacak. 1.000 TL'ye kadar yapılacak ödemeler 30 Haziran 2023 tarihine kadar devam edecek. Yardım nakit ya da karta yükleme şeklinde olabiliyor. Peki enerji desteğinden kimler yararlanacak, tüm çalışanları kapsıyor mu? İşte merak edilen detaylar...
28.12.2022 Ekonomi
Bakan Yanık'tan 6 yaşındaki çocuğa istismar davası ile ilgili açıklama: Mağdurun hukuki haklarını koruyacağız
Bakan Yanık'tan 6 yaşındaki çocuğa istismar davası ile ilgili açıklama: Mağdurun hukuki haklarını koruyacağız 6 yaşındaki çocuğa istismar davası ile ilgili canlı yayında konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Dava açıldı. Biz hemen davaya müdahil olduk. Duruşma tarihinin öne alınmasını istemiştik. Ayrıca sanıkların tutuklanmalarını talep etmiştik. Her ikisi de mahkeme tarafından kabul gördü. Duruşma tarihi 30 Ocak'a çekildi. Şimdi yapacağımız ise 30 Ocak'ı beklemek. Maddi gerçeği artık mahkemelerimiz ortaya çıkaracak. Mağdurun hukuki haklarını koruyacağız” dedi.
24.12.2022 Gündem
Yemek kartlarına market yasağı! Yemek kartı market alışverişi kalktı mı?
Yemek kartlarına market yasağı! Yemek kartı market alışverişi kalktı mı? Sosyal güvenlik ve vergi konularında uzman Hürriyet yazarı Noyan Doğan, işverenler tarafından çalışanlara nakden ödenen yemek bedelinin prime esas kazanca dahil edilmeyeceğine yönelik kanuni düzenlemeyi yazdı. Peki, Yemek kartı market alışverişi kalktı mı? Yemek kartlarına market yasağı hakkında merak edilenler…
14.12.2022 Ekonomi
Yemek kartında yeni dönem! 'Prim sınırı' geliyor
Yemek kartında yeni dönem! 'Prim sınırı' geliyor Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiriyor. Yemekte prim istisnasında detaylar belli oldu. Yemek kartlarına, çeklerine, kuponlarına yüklenen yemek bedellerinin sigorta priminden istisna tutulabilmesi için, bu ödeme araçlarının yalnızca yemek yenilmesi amacıyla kullanılması gerekecek. İşte haberin detayları...
10.12.2022 Çalışan Hakları
Emine Erdoğan 'Kırmızı Yelek Uluslararası Gönüllülük Ödül Töreni'ne katıldı
Emine Erdoğan 'Kırmızı Yelek Uluslararası Gönüllülük Ödül Töreni'ne katıldı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan "Gönüllülük, insanın insana olan inancını pekiştirir. Ülkemiz, insani yardım alanında, dünyanın en cömert ülkesi olma onurunu göğsünde taşıyor. Başta Kızılay olmak üzere, tüm kurumlarımız, dünyanın tüm kıtalarında, Türk halkının yüce gönlünün, engin merhametinin ve samimi sevgisinin elçileridir" dedi.
3.12.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Sosyal Yardımlar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sosyal yardımlar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.