Sosyal Güvence

Sosyal Güvence

Son dakika sosyal güvence haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sosyal güvence ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sosyal güvence haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sosyal Güvence

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sosyal güvence gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.097 sosyal güvence haberi bulunmuştur. Tüm sosyal güvence haberleri aşağıda listelenmiştir.
Fiyatlar yüzde 80 arttı! 'Lüks' tarifede tıraş 1100 lira
Fiyatlar yüzde 80 arttı! 'Lüks' tarifede tıraş 1100 lira Yeni yılda Antalya'da saç kesim fiyatları yüzde 80 arttı. Antalya Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın üyelerine gönderdiği yeni fiyat listesinde saç sakal kesimi, 'Lüks' tarifedeki berberlerde 1100 lira, 'A' tarifesinde 550 lira, 'B' tarifesinde 480 lira ve 'C' tarifesinde 400 lira olarak belirlendi.
3.01.2024 Gündem
Erken emeklilik müjdesi! Primi devlet ödeyecek, EYT kaçırana fırsat
Erken emeklilik müjdesi! Primi devlet ödeyecek, EYT kaçırana fırsat Milyonlarca kişiyi ilgilendiren ikinci bir torba yasa daha Meclis gündemine geliyor. EYT kaçırana erken emeklilik fırsatı sağlıyor. Yeni düzenlemeyle sosyal güvence desteği ve emeklilik yolu açılacak. Ödenecek primlere devlet desteği verilecek. Teklifin, kısa süre içinde Meclis'e sunulması bekleniyor. Peki, emeklilik hakkı ne zaman gelecek? İşte yeni düzenlemenin detayları...
15.12.2023 Çalışma Hayatı
EYT'yi kaçırana yeni emeklilik imkanı geliyor! Detaylar ortaya çıktı
EYT'yi kaçırana yeni emeklilik imkanı geliyor! Detaylar ortaya çıktı EYT'yi kaçıran milyonlarca vatandaş için yeni emeklilik müjdesi verildi. 1999 emeklilik yasası öncesinde sigortalı olanlar yaş şartı olmadan emekli olabiliyor. Prim günü ve sigortalılık süresi tamam olan yaklaşık 3 milyon vatandaş emeklilik hakkına erişirken yıllara sari bir şekilde bu rakamın 5 milyonu bulması bekleniyor. Bu tarihten sonra sigortalı olanlar için ise kademeli bir yaş şartı bulunuyor. Yani kısmi emeklilik için de kademeli prim sistemi devreye giriyor. Öte yandan Yeni düzenleme ile ev hanımlarına sosyal güvence desteği ve emeklilik yolu açılacak. Son hazırlıkları yapılan teklifin, kısa süre içinde Meclis'e sunulması bekleniyor.
21.11.2023 Emekli
Bakan Koca duyurdu: Covid-19'un yeni varyantı Türkiye'de görülmedi
Bakan Koca duyurdu: Covid-19'un yeni varyantı Türkiye'de görülmedi SağlıK Bakanı Fahrettin Koca, Covid-19'un yeni alt varyantı olan Eris'e ilişkin, "Özellikle son günlerde yurt dışında görüldüğüne dair çok yoğun bilgiler var. Türkiye'mizde bu ve benzeri bir varyant görülmedi. Bu görülen varyantlar, bizi asla endişelendirmesin. Asla eski kapandığımız dönemlere geçme gibi bir durum söz konusu değil" dedi.
23.08.2023 Sağlık
Emekli aylıkları ile ilgili teklif Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçti
Emekli aylıkları ile ilgili teklif Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçti En düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL'ye, emekliye bayram ikramiyesinin 2 bin TL'ye çıkarılması ile geçici işçilerin sürekli işçi kadrosuna alınmasını da içeren kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.
27.03.2023 Ekonomi
Bakan Yanık'tan Kılıçdaroğlu'nun açıklamasına tepki: Biz zaten yapıyoruz!
Bakan Yanık'tan Kılıçdaroğlu'nun açıklamasına tepki: Biz zaten yapıyoruz! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun iktidara geldiklerinde Aile Destekleri Sigortası başlatacakları açıklamasına ilişkin, “Vaat olarak açıkladığınız hizmetleri biz zaten yapıyoruz. Yıllardır düzenli şekilde uyguluyoruz” dedi.
19.09.2022 Siyaset
Mevsimlik işçilikte yeni dönem başlıyor! Düğmeye basıldı
Mevsimlik işçilikte yeni dönem başlıyor! Düğmeye basıldı Mevsimlik işçilerle ilgili flaş karar verildi. Tarlada, bahçede, bağda çalışacak işçi bulmak giderek zorlaşıyor; bu konuda yakın zamanda üretici bölgelerde profesyonel hizmet ofislerinin hayata geçirilmesi bekleniyor.
13.08.2022 Ekonomi
Zam gelecek! Yüz binlerce kişi alacak, 1.412 lira...
Zam gelecek! Yüz binlerce kişi alacak, 1.412 lira... Asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağı gündemdeki yerini korurken yüz binlerce kişiyi ilgilendiren zam haberi geldi. Rakamlar netleşmeye başladı. Yaşlılık aylığı olarak da bilinen 65 yaş aylığı,65 yaş ve üzerindeki vatandaşlara bağlanıyor. Sosyal yardım niteliğindeki bu aylık ödemeden faydalanabilmek için birtakım şartları yerine getirmek gerekiyor. Bununla birlikte başvuru esnasında da ibraz edilmesi gereken belgeler bulunuyor. Milyonlarca emekli, memurla birlikte 65 yaş aylığı alan 836 bin 800 vatandaş da çifte bayram yaşayacak. Sosyal Güvenlik Kurumu 2 Mayıs'ta kutlanacak Ramazan Bayramı ikramiyesi için hazırlıklarını yapıyor. Sosyal güvencesi olmayan ve aylık bağlanacak kişinin kendisi ve eşi dikkate alınarak kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin üçte birinden (bu yıl için 1.418 TL) az olan 65 yaş üstü vatandaşlara yaşlı aylığı bağlanıyor. Peki kimler 65 yaş aylığı alabilir? Yaşlılık aylığı başvuru şartları neler? İşte merak edilen tüm detaylar...
12.04.2022 Ekonomi
Çekçekçiler belediye işçisi oluyor! Kimlik ve üniforma zorunluluğu geliyor
Çekçekçiler belediye işçisi oluyor! Kimlik ve üniforma zorunluluğu geliyor Sokaktan atık toplayarak geçinen onbinlerce kişiyi ilgilendiren mevzuat çalışmasında sona gelindi. Taslak düzenlemeye göre, kimlik ve üniforma ile resmiyet kazanacak olan atık toplayıcılar, ilçe belediyelerine bağlı, kontenjan dahilinde faaliyet gösterecek.
9.04.2022 Ekonomi
Emeklilik ile ilgili flaş açıklama! 6 ayda 1 ödeme ile emeklilik fırsatı
Emeklilik ile ilgili flaş açıklama! 6 ayda 1 ödeme ile emeklilik fırsatı Emekli olmak isteyen milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. Her yıl milyonlarca tarım işçisi hasat zamanında çalışmaya başlıyor. Belli bir süre sonra da iş olmadığından boşta kalıyor. Peki bu işçiler nasıl sigortalı olur? Bugün sigortası başlayanlar kaç yaşında, kaç gün primle emekli olabilir? Bu yıl için ödenecek tutar 1.668 lira. Ödemeler 6 ayda bir ele para geçince yapılabiliyor. Ocak-haziran dönemi temmuz sonuna kadar, temmuz-aralık dönemi sigorta borcu da ocak ayı sonuna kadar kapatılabiliyor. Bugün ek madde 5 kapsamında prim ödemeye başlayıp aralıksız 18 Mart 2042’ye kadar prim ödenmesi halinde erkekse 64, kadınsa 62 yaşında emekli olabilir. Ayrıca bugün sigortalı olup aralıksız 18 Mart 2037’ye kadar 5400 gün prim ödenirse; erkekse 64, kadınsa 62 yaşında, yaş haddinden emeklilik hakkı elde edilebiliyor. İşte emeklilik ile ilgili merak edilen tüm detaylar...
18.03.2022 Emekli
Evde bakım parası ve 65 yaş aylığında yeni dönem! Maaş ve...
Evde bakım parası ve 65 yaş aylığında yeni dönem! Maaş ve... Asgari ücretin artması ile birlikte 65 yaş aylığı ve engelli aylığına da zam geldi. Asgari ücret 4 bin 253 lira olunca evde bakım parası ve 65 yaş aylığında de yeni dönem başladı. Kişi başına gelirinden dolayı başvurusu reddedilenler, asgari ücret artışı sonrasında yeniden başvurabilir.
20.12.2021 Ekonomi
4C nedir, hakları nelerdir? 4C kadrosu kimleri kapsıyor?
4C nedir, hakları nelerdir? 4C kadrosu kimleri kapsıyor? Çalışmaya başlayan herkesin başlangıçta olmasa da sonradan en büyük isteği emekli olmaktır. Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamında işçi, memur ve kendi hesabına çalışanlar olmak üzere 3 farklı sosyal güvence bulunuyor. Emeklilik hakkına kavuşabilmek de çalışanların bu 3 güvence yani 4A, 4B veya 4C'li olmaları gerekiyor. Pek çok kişi de özellikle 4A, 4B veya 4C'nin ne olduğunu, haklarının ne olduğunu merak ediyor. Peki, 4C nedir, hakları nelerdir? 4C kadrosu kimleri kapsıyor? İşte 4C ile ilgili merak edilenler...
16.02.2022 Memur
Bakan Bilgin: Sosyal koruma kalkanından 19 milyon insan istifade etti
Bakan Bilgin: Sosyal koruma kalkanından 19 milyon insan istifade etti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Kısa çalışma ödeneği gibi birçok destekle 'sosyal koruma kalkanı' adı altında destekle doğrudan doğruya çalışma hayatıyla ilgili 55 milyar lira destek ortaya koyduk. Bu 55 milyar destekten yaklaşık 19 milyon insan istifade etti. Bu çok önemli bir destektir" dedi.
7.06.2021 Ekonomi
Kronik hastalıklar işitme kaybında tetikleyici rol oynuyor!
Kronik hastalıklar işitme kaybında tetikleyici rol oynuyor! 75 yaş üzerinde her üç kişiden birinin işitme kaybı yaşıyor. 45-54 yaş aralığında ise her 10 kişiden birinde ortaya çıkan işitme kaybında, kulak sağlığını etkileyen enfeksiyon ve kireçlenme gibi nedenlerin yanı sıra diyabet, yüksek tansiyon ve kalp hastalıkları da tetikleyici olabiliyor. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Armağan İncesulu işitme kaybı nedenleri ve tedavisi hakkında bilgi verdi ve uyarılarda bulundu.
29.05.2021 Sağlık
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! İlaçlar ücretsiz verilecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! İlaçlar ücretsiz verilecek Cumhurbaşkanı kararı ile sigarayı bırakma tedavisi alan hastalara, sayıları 500 bini geçmemek şartıyla herhangi bir sosyal güvencesi olup olmadığına bakılmaksızın Sağlık Bakanlığınca temin edilecek ilaçlardan ücretsiz yararlanma imkanı getirildi.
1.04.2021 Sağlık
SGK genelge yayımladı! Maaş kararı, resmen açıklandı…
SGK genelge yayımladı! Maaş kararı, resmen açıklandı… SGK milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiren genelge yayımladı. SGK Başkanvekili İsmail Yılmaz imzası ile yayımlanan maaş genelgesi ile yaşlılık aylığı için işten ayrılma şartıyla ilgili yeni karar madde madde açıklandı. Anayasa Mahkemesi, hizmet akdine bağlı olarak çalışan sigortalının, Sosyal Güvenlik Kurumundan (SGK) yaşlılık aylığı talebinde bulunabilmesi için çalıştığı işten ayrılması şartını öngören kuralı anayasaya aykırı bulmuştu.
12.03.2021 Emekli
O çalışanlara kötü haber! Ücretlerin yüzde 50'si...
O çalışanlara kötü haber! Ücretlerin yüzde 50'si... Çalışanlar için kötü haber. Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Ödenen ücretler yüzde 50 oranında düşüyor. Tek tek açıklandı. Düşük ücretlerden dolayı primler yatırılamıyor ve sosyal güvenlik haklarından da yararlanamıyorlar. Evden çalışanlara ilişkin önemli bir rapor yayımlandı. Evden parça başı çalışanlar ve freelance çalışanlar olarak yapılan ayrımda bilgilere yer verildi. Parça başı çalışan işçiler aracılara yüzde 50'ye kadar komisyon ödemek zorunda kalıyorlar. Freelance çalışanlarda ise bu durum yüzde 5 ila 30 arasında değişkenlik gösteriyor. Pazarlık güçleri daha yüksek olduğu için parça başı çalışanlardan daha az ödeme yapıyorlar. İşte evden çalışmaya ilişkin o rapor...
4.03.2021 Çalışma Hayatı
Çalışmayan kadına güzel haber! Hesaba yatıyor
Çalışmayan kadına güzel haber! Hesaba yatıyor Çalışmayan ve sosyal güvencesi olmayan evi vefat eden on binlerce kadına güzel haber! Başvuru yapmaları yeterli. İki ayda bir hesaba 650 lira yatırılıyor. Bu destekten faydalanmak isteyen ve gerekli koşulları sağlayan eşi vefat etmiş kadın vatandaşların, resmi ikametgahlarının olduğu il/ilçe sınırları içinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfı’na (kaymakamlık içinde oluyor) başvuru yapmaları gerekiyor.
1.03.2021 Ekonomi
Evde bakım parası, 65 yaş aylığına zam!
Evde bakım parası, 65 yaş aylığına zam! Ocak itibarıyla memur maaş zammıyla birlikte 65 yaş aylığı 711 liradan 763 liraya çıktı. Yardıma muhtaç kişilerin bakımını üstlenen yakınlarına ise her ay 1.657 lira verilecek. Engellilere de aylık 608 liradan başlayan ödemeler var.
9.01.2021 Ekonomi
65 yaş aylığı ne kadar oldu 2021? Asgari ücret sonrası yaşlılık maaşı ne kadar oldu 2021?
65 yaş aylığı ne kadar oldu 2021? Asgari ücret sonrası yaşlılık maaşı ne kadar oldu 2021? 65 yaş aylığı ne kadar oldu 2021? Ocak ayıyla birlikte asgari ücret dışında emeklilerin, memurların, yaşlıların, engellilerin, evde bakım maaşı alanların maaşları artacak. Asgari ücretin bugün açıklanmasıyla 65 yaş aylığı alan vatandaşlar merak içinde beklediği 2021 65 yaş maaşı zammı da belli oldu. İşte detaylar...
29.12.2020 Gündem
65 yaş aylığı nasıl alınır? Başvuru şartları...
65 yaş aylığı nasıl alınır? Başvuru şartları... 65 yaş üstü bir çok vatandaş tarafından 65 yaş aylığının nasıl alınacağı merak konusu oldu. 65 yaş üstü yardıma ihtiyacı olan vatandaşlar 65 yaş aylığı alabilmek için için ikametgahının bulunduğu ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na veya Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne başvuru yapması gerekiyor. İşte 65 yaş aylığı ile ilgili tüm detaylar...
20.08.2020 Ekonomi
6 bin 900 TL maaşla, 2 bin çay işçisi arıyorlar
6 bin 900 TL maaşla, 2 bin çay işçisi arıyorlar Corona virüs tedbirleri kapsamında sınır kapılarının kapatılması nedeniyle Doğu Karadeniz'e 40 bin yabancı uyruklu işçinin ülkeye giremeyecek olması, büyükşehirlerden gelmek isteyen yaklaşık 100 bin üreticinin de kente girişlerinin yasaklanmasıyla çay hasadı için işçi arayışı sürüyor. Rize'nin Fındıklı ilçesinde, 'Çayımız Tarlada Kalmasın' projesi ile kurulan birlik üyeleri, mahalle ve köyleri gezerek aylık 6 bin 900 TL'yi bulan maaş ve sosyal güvence karşılığında işçi arıyor.
2.05.2020 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Terör örgütlerine karşı çetin mücadele veriyoruz
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Terör örgütlerine karşı çetin mücadele veriyoruz Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Askerimiz, polisimiz ve güvenlik güçlerimizle terör örgütlerine karşı içeride ve dışarıda çetin bir mücadele veriyoruz. Sadece son birkaç yılda Suriye'de, Irak'ta ve mazlumların olduğu daha birçok yerde başarı hikâyeleri yazdık, destanlar yazdık, yazmaya devam edeceğiz" dedi.
23.11.2019 Siyaset
Muhtaç yaşlıya zamlı maaş
Muhtaç yaşlıya zamlı maaş Hiçbir sosyal güvencesi, kimsesi olmayan ve aylık geliri düşük olanlara, devlet tarafından 65 yaş aylığı adı altında maaş bağlanıyor.
8.07.2019 Ekonomi
Kamuda yeni dönem! Çalışma saatleri...
Kamuda yeni dönem! Çalışma saatleri... Milyonlarca kamu çalışanının çalışma koşulları ihtiyaç ve tercihlerine göre yeniden yapılandırılıyor. Esnek çalışma modeline geçiliyor. Kamu çalışanlarına da evde çalışma izni yolda.
3.07.2019 Çalışma Hayatı

Benzer Haber Etiketleri

Sosyal Güvence ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sosyal güvence haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.