Sofra

Sofra

Son dakika sofra haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sofra ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sofra haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sofra

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sofra gelişmeleri de dahil olmak üzere 540 sofra haberi bulunmuştur. Tüm sofra haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adanalılara uzmandan bayram sofraları için dikkat çeken uyarı geldi
Adanalılara uzmandan bayram sofraları için dikkat çeken uyarı geldi Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz, Ramazan sonrası iki öğünlü beslenme planından üç öğünlü düzene geçildiğini belirterek, “Bayram kahvaltılarında sofrada porsiyonlara dikkat etmemiz gerekiyor” dedi.
10.04.2024 Adana
Adana karpuzu Mayıs ayında sofralarda olacak! Kilo fiyatı açıklandı
Adana karpuzu Mayıs ayında sofralarda olacak! Kilo fiyatı açıklandı Türkiye’nin en erkenci tescilli karpuzunun yetiştiği Adana’da fideler toprakla buluştu. Mayıs ayında hasadına başlanması planlanan karpuzun kilogram fiyatının tarlada en az 5 lira olması bekleniyor.
2.04.2024 Adana
Büyükşehir her gün bir mahallede iftar sofrası kuruyor! "Ayrıştırmaya çalışanlara uymuyoruz"
Büyükşehir her gün bir mahallede iftar sofrası kuruyor! "Ayrıştırmaya çalışanlara uymuyoruz" Adana Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Ayı dolayısıyla her gün bir mahallede iftar programı düzenliyor.
12.03.2024 Adana
Balık sofraya ulaşıncaya kadar fiyatı yüzde 200 artıyor! Karidese dikkat
Balık sofraya ulaşıncaya kadar fiyatı yüzde 200 artıyor! Karidese dikkat Karataş Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Celal Safsoylu, Adana’nın Karataş açıklarından çıkartılan ve kilogramı 100 liraya satılan balıkların sofraya ulaşıncaya kadar fiyatının yüzde 200'den fazla arttığını belirterek, "Üretici para kazanamıyor, aracılar kazanıyor" dedi.
15.02.2024 Adana
Sodyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Sodyum Barındıran Gıdalar Listesi...
Sodyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Sodyum Barındıran Gıdalar Listesi... Sodyum klorür olarak bilinen sofra tuzu %40 oranında sodyumdan oluşmaktadır. Paketli gıdalarda, çorbalarda, karides ve çökelekte yüksek oranda sodyum bulunur.
1.02.2024 Yaşam
Atatürk’ün 'vicdanında sakladığı milli sır! Çankaya sofrası’nda duyuruldu
Atatürk’ün 'vicdanında sakladığı milli sır! Çankaya sofrası’nda duyuruldu Atatürk, zihninde gençlik yıllarında filizlenmeye başlayan cumhuriyet idealini Milli Mücadele yıllarında açıktan dile getirmemiş, Cumhuriyet’in ilanı ilk olarak 28 Ekim 1923 akşamı, ‘Çankaya sofrası’nda duyurulmuştu.
29.10.2023 Gündem
BİM 25 Ağustos 2023 aktüel ürünler kataloğu nede yok? Bu Cuma BİM kataloğu yayınlandı mı, 25 Ağustos BİM kataloğu yerine 29 Ağustos BİM aktüel ürünler kataloğu
BİM 25 Ağustos 2023 aktüel ürünler kataloğu nede yok? Bu Cuma BİM kataloğu yayınlandı mı, 25 Ağustos BİM kataloğu yerine 29 Ağustos BİM aktüel ürünler kataloğu 25 Ağustos BİM kataloğu 2023 neden yok? BİM aktüel ürünler kataloğu her hafta Salı ve Cuma günleri raflarda alıcısını bekliyor. 25 Ağustos Cuma BİM aktüel ürünler kataloğu için merakla bekleyen vatandaşlar bu hafta market zincirinin Cuma günü kataloğunu yayınlanmadığını gördü. Arama motorlarına yönelen vatandaşlar "BİM aktüel 25 Ağustos 2023 kataloğu neden yok?” sorusuna yanıt arıyor. 29 Ağustos kataloğu yayınlandı. Peki, BİM 25 Ağustos 2023 aktüel ürünler kataloğu neden yok, bu cuma olmayacak mı?
25.08.2023 Ekonomi
Kurban etiyle ilgili kritik uyarı geldi! Sakın böyle yemeyin
Kurban etiyle ilgili kritik uyarı geldi! Sakın böyle yemeyin İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Burcu Aydemir Efelerli, Kurban Bayramı’nda doğru bilinen yanlışlar ve sonrasında oluşabilecek rahatsızlıklardan bahsederken, öğünlerin ardından egzersiz uyarısı yaptı.
26.06.2023 Yaşam
Hayri, Nalan'ı gözden çıkardı! Camdaki Kız 80. bölümde neler oldu?
Hayri, Nalan'ı gözden çıkardı! Camdaki Kız 80. bölümde neler oldu? Perşembe akşamlarına damga vuran Camdaki Kız, dün akşam yine seyirciyi ekrana kilitledi. Hayri'nin Laz Kızı için Nalan'ı bırakmak istemesi bölüme damga vurdu. Peki, Camdaki Kız 80. bölümde neler oldu? İşte detaylar...
2.06.2023 Magazin
Maide Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Maide Suresi okumanın yararları ve faziletleri ne?
Maide Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Maide Suresi okumanın yararları ve faziletleri ne? Medine döneminde inen Maide Suresi, 120 âyettir. Sûre, adını 112. ve 114. âyetlerde yer alan “mâide” (sofra) kelimesinden almıştır. Sûrede başlıca; verilen sözlerin yerine getirilmesi, İsrailoğullarının sözlerinde durmamaları, Hıristiyanların yanlış inançları, dünyaya düşkünlükleri ve yolsuzlukları, müslümanlar için bazı talimat, uyarı ve dinî hükümler konu edilmektedir. Peki, Maide Suresi okumanın yararları ve faziletleri ne? Maide suresi ne anlatıyor? Maide ne demek? Maide Sûresi kaç âyet? İşte Maide Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri!
4.05.2023 Sureler
Bayram sabahı sofradaki tercihlere dikkat edin!
Bayram sabahı sofradaki tercihlere dikkat edin! Ramazan ayında metabolizma hızı yavaşladı. İftar ve sahur arasındaki kısa zaman sebebiyle öğün sayıları azaldı, beslenme düzeni tamamen değişti. Ramazan'ın bitip Şeker Bayramı'nın gelmesiyle kalorisi yüksek birçok tatlıyla karşı karşıya kalacağız. Peki bayramda neler yemeliyiz? Hangi tatlılardan uzak durmalıyız? Tatlı yerine neler tüketebiliriz? İşte uzman ismin önerileri...
16.04.2023 Ramazan
Nalan'ın dünyası başına yıkılıyor! Camdaki Kız  73. bölümde neler oldu?
Nalan'ın dünyası başına yıkılıyor! Camdaki Kız 73. bölümde neler oldu? Kanal D'nin perşembe akşamlarına damga vuran dizisi Camdaki Kız,yeni bölümüyle soluksuz izlendi. Göz kırpmaya bile vakit bırakmayan Camdaki Kız'ın 73. bölümünde yaşananlar Kanal D izleyicilerini şaşırttı. Psikiyatrist Gülseren Budayıcıoğlu'nun aynı adlı kitabından uyarlanan Camdaki Kız dizisinde yapımcılığı Onur Güvenatam üstleniyor. Başrollerinde ise Burcu Biricik, Devrim Yakut, Enis Arıkan, Feri Baycu Güler, Feyyaz Şerifoğlu ve Hamza Yazıcı gibi önemli isimler yer alıyor. Peki, Camdaki Kız 73. bölümde neler oldu? İşte detaylar...
7.04.2023 Magazin
İsot zamlı fiyatıyla önce cepleri yakıyor
İsot zamlı fiyatıyla önce cepleri yakıyor Şanlıurfa’nın vazgeçilmez sofra lezzetleri arasında yer alan tescilli ürünü isotun fiyatı üretiminin azalması nedeniyle iki katına çıktı. Deprem ve sel nedeniyle turistlerin fazla gelmemesi ise fiyatların daha da yükselmesini engelledi.
6.04.2023 Ekonomi
Ziya ve Alanur kozlarını paylaşıyor! Veda Mektubu 5. bölümde neler oldu?
Ziya ve Alanur kozlarını paylaşıyor! Veda Mektubu 5. bölümde neler oldu? Kanal D'nin pazartesi günlerine damga vuran dizisi Veda Mektubu'nun 5. bölümü dün akşam ekranlara geldi. Gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanmış Veda Mektubu'nun başrollerinde Nurgül Yeşilçay, Selim Bayraktar, Bennu Yıldırımlar, Rabia Soytürk, Emre Kıvılcım gibi isimler yer alıyor. İşte 5. bölümünde yaşananlar...
28.03.2023 Magazin
Hurmalar tezgahtaki yerini aldı! Yüzde 100 arttı
Hurmalar tezgahtaki yerini aldı! Yüzde 100 arttı Elazığ’da, Ramazan ayının başlamasıyla birlikte iftar sofralarının gözdesi hurma tezgahtaki yerini aldı.
24.03.2023 Ekonomi
Esmaü’l Hüsna ve Kalaylı Cevher Bakır sergileri İstanbul’da açılıyor
Esmaü’l Hüsna ve Kalaylı Cevher Bakır sergileri İstanbul’da açılıyor İstanbul Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan “En Güzel İsimler: Esmaü’l Hüsna” Sergisi Esmaü’l Hüsna’yı oluşturan Yüce Allah’ın 99 adının ebru, seramik ve el nakışı sanatlarıyla yazılarak tamamlandı. Sergi, İstanbul Lale Vakfı’nda 24 Mart – 2 Nisan tarihleri arasında gezilebilecek.
22.03.2023 Kültür Sanat
Ramazan sofralarının vazgeçilmezi! Satışlar başladı, kilosu 4 TL
Ramazan sofralarının vazgeçilmezi! Satışlar başladı, kilosu 4 TL Ramazan ayında sofralardan eksik olmayan salatanın içerisinde mutlaka yer alan marulda hasat dönemi başladı. Tarlada 4 TL'den alıcı bulan marulun marketlerde 10-15 TL arasında satıldığı öğrenildi.
22.03.2023 Yaşam
Türkan, Somer'den intikamını aldı! Üç Kız Kardeş'te neler oldu?
Türkan, Somer'den intikamını aldı! Üç Kız Kardeş'te neler oldu? Kanal D'nin salı günlerine damga vuran dizisi Üç Kız Kardeş dün akşam izleyici ile buluştu. Üç Kız Kardeş'in son bölümüne Türkan ve Somer arasındaki hesaplaşma damga vurdu.
8.03.2023 Magazin
Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu oldu
Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu oldu Saadet Partisi Genel Merkezi'nde yaklaşık 5 saat süren toplantının ardından, CHP, İYİ Parti, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Saadet Partisi liderleri dışarıya çıkarak, bina önünde toplanan kalabalığı selamladı. Temel Karamollaoğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayını açıkladı.
7.03.2023 Gündem
Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı oldu
Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı oldu Türkiye siyaseti seçim sathı mailine girdi. Geçtiğimiz günlerde anlaşmazlık yaşayan 6'lı masa liderleri yeniden bir araya geldi. Kritik toplantı sonrası açıklama yapıldı. Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı oldu. 6'lı Masa'nın adayı Kılıçdaroğlu eğer seçimi kazanırsa, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ı uygun gördüğü zamanda Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atayacak. #Seçim2023
6.03.2023 Gündem
Kılıçdaroğlu: Ben bu saatten sonra değişmem, ben birleştiririm
Kılıçdaroğlu: Ben bu saatten sonra değişmem, ben birleştiririm CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ben bu saatten sonra değişmem, ben birleştiririm, birleştirmeye de devam edeceğim. Bu sofrada siyasi oyunların, nezaketsizliğin, Erdoğan dilinin yerinin olmaması gerekirdi. Bu softaya oturanlar böyle oturdu, kalkan da ancak bu sebepten kalkacaktır. Umudum niçin bir araya geldiğimizin farkındalığı ile sakin olmamız, bu sofraya herkesi davet etmemizdir" dedi.
3.03.2023 Gündem
Üç Kız Kardeş'te Somer, Türkan'ın duygularıyla oynuyor!
Üç Kız Kardeş'te Somer, Türkan'ın duygularıyla oynuyor! Kanal D'nin sevilen dizisi Üç Kız Kardeş, 20 Aralık Salı akşamı izleyiciler ile buluştu. İclal Aydın'ın aynı adlı romanından uyarlanan Üç Kız Kardeş'in son bölümünde Mine'ye Kiraz'ı verenin Türkan olduğunu öğrenen Somer, Türkan'a karşı büyük öfke duymaya başladı. İşte Üç Kız Kardeş'in yeni bölümüyle ilgili merak edilenler...
28.12.2022 Magazin
8. kattan aşağıya düşen Özgecan'ın ölümüne yeniden keşif kararı
8. kattan aşağıya düşen Özgecan'ın ölümüne yeniden keşif kararı Zonguldak'ta 8. kattan aşağıya düşerek hayatını kaybeden 28 yaşındaki Ayşe Özgecan Usta'nın ölümünde tutuksuz yargılanan sevgilisi Bartu C.A. "Benimle evlenmek istediğini söylüyordu. Olay günü tartıştık. Ailemle tanıştırabilmek için üniversiteyi okuyup sağlam zemine otursun istedim" dedi. Sanık, Ayşe Özgecan'ın ellerinden kaydığını ve kurtaramadığını söyleyince baba Kenan Usta, "60 kiloluk bir kızı mı tutamadın?" diye tepki gösterdi.
23.11.2022 Yaşam
28 Ekim saat kaçtan sonra tatil? 29 Ekim tatili kaç gün 2022, saat kaçta başlar?
28 Ekim saat kaçtan sonra tatil? 29 Ekim tatili kaç gün 2022, saat kaçta başlar? 28 Ekim’de tatil saat kaçta başlıyor, 29 Ekim tatili saat kaçta başlar? 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, coşkuyla kutlanacak. Cumhuriyet Bayramı'nın yaklaşmasıyla tatil araştırması da başladı. 29 Ekim milli bayram olduğundan tatil olacak. Cumhuriyet Bayramı’ndan bir gün önce ise yarın gün tatil edilecek.
27.10.2022 Gündem
Evde başladıkları iş sınırları aştı! Hayalleri gerçek oldu
Evde başladıkları iş sınırları aştı! Hayalleri gerçek oldu İş hayatında sınırların kalktığı bu dönemde pek çok kişi, işini internete taşımanın hayalini kuruyor. Özellikle pandemi sonrası çalışma alışkanlıklarının değişmesi, bu süreci hızlandırdı. Geleneksek seramiği modern sanatla birleştiren bir grup ise evlerinde başladıkları işi yurt dışı pazarına taşıdı. Onlar şimdi severek yaptıkları işte para kazanmanın mutluluğunu tadarken, pek çok kişiye ilham olacak bir başarı hikayesi de yazdı.
9.10.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Sofra ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sofra haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.