Soda

Soda

Son dakika soda haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan soda ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını soda haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Soda

haberleri sayfasında son dakika yaşanan soda gelişmeleri de dahil olmak üzere 450 soda haberi bulunmuştur. Tüm soda haberleri aşağıda listelenmiştir.
Meyveli sodalardaki tehlike: C vitaminiyle birleşince mide deliyor!
Meyveli sodalardaki tehlike: C vitaminiyle birleşince mide deliyor! Meyveli sodalar, havaların ısınmasıyla birlikte sık tercih edilen içeceklerin başında geliyor. Ancak bu sağlıklı olduğu anlamına gelmiyor. En masum haliyle raflardaki yerini alan meyveli sodaların ardında büyük tehlike yer alıyor.
17.04.2024 Yaşam
Çöp evde kilitli tutulan Cem Muhammet'in kafasına çekiçle vurup, şişe kırmışlar
Çöp evde kilitli tutulan Cem Muhammet'in kafasına çekiçle vurup, şişe kırmışlar Bursa'da, kaçırdığı öne sürülen yeğeni Cem Muhammet A.'yı (11), çöp ev haline gelen dairede kilitli tuttuğu suçlamasıyla yargılanan Kamuran Pınar A.'nın (46) tahliyesine tepki gösterip, itiraz eden anne Yasemin A. (50), oğlunun yaşadığı ağır işkenceleri anlattığını belirterek, "Ağzını koli bandıyla bantlayıp, ellerini arkadan bağlayarak, soğukta balkondaki sandalyeye oturtup kafasından 5 litre su dökmüşler. Kafasına çekiçle vurup, şişe kırmışlar. Saçlarını çekerek koparıp, üzerine idrar atmışlar. Oğlum bulunmasaydı, organları satılacaktı" dedi.
8.02.2024 Gündem
Naoh (Sodyum Hidroksit) Kullanım Alanları Nelerdir? Naoh Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler...
Naoh (Sodyum Hidroksit) Kullanım Alanları Nelerdir? Naoh Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler... Sodyum hidroksit kimya endüstrisinde çok sık kullanılan bir kimyasal maddedir. Endüstride, NaOH, kağıt ve selüloz, petrol rafinasyonu, metal işleme, deterjan üretimi, gıda işleme ve ilaç üretimi gibi birçok alanda kullanılmaktadır. Kağıt ve selüloz endüstrisinde, NaOH, odun hamuru ağacından çıkarılması için kullanılan bir kimyasal maddedir.
29.01.2024 Yaşam
Alüminyum Kullanım Alanları Nelerdir? Alüminyumun Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler...
Alüminyum Kullanım Alanları Nelerdir? Alüminyumun Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler... Alüminyum dünya üzerinde en çok bulunan elementlerden biridir. Alüminyum inşaat, nakliye ve paketleme gibi pek çok alanda kullanılmaktadır.
27.01.2024 Yaşam
Mide Yanması Nasıl Geçer? Mide Yanması Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Mide Yanması Nasıl Geçer? Mide Yanması Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Mide yanması en sık karşılaşılan durumlardan biridir. Rahatsızlık kaynağı stres ya da tüketilen asitli bir yiyecek olabilmektedir. Mide yanmalarında acı da büyük etki oluşturan durumlar arasındadır. Mide yanmasını geçirmek isteyen kişiler bitkisel çaylar tercih etmektedir. Bitkisel çaylar midenin asit dengesini koruyarak kısa süre içerisinde yanmanın önüne geçmektedir. Aynı zamanda süt içilmesi de mide yanmasını engellemektedir.
8.01.2024 Sağlık
Mide Bulantısı Nasıl Geçer? Mide Bulantısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Mide Bulantısı Nasıl Geçer? Mide Bulantısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Mide bulantısı sorunu çeşitli durumlarda meydana gelmektedir. Hastalık ya da havasız ortam bu durumu en çok tetikleyen olaylardan biridir. Halsizlik ve baş dönmesi gibi etkilerinin de bulunması kişilerin kendilerini daha kötü hissetmelerine yol açmaktadır.
8.01.2024 Sağlık
Gece Kaşıntısı Nasıl Geçer? Gece Kaşıntısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Gece Kaşıntısı Nasıl Geçer? Gece Kaşıntısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Kaşıntı, genellikle çok fazla kişinin mustarip olduğu önemli bir sorundur. Kolay kolay geçmeyen ve nedeni de kolay tespit edilemeyen kaşıntı kişinin günlük hayatını da olumsuz etkiler. Kaşıntıların çok önemli bir kısmı ise, basit ve kolay geçen rahatsızlıklar kategorisinde yer alır. Ama bazen de kaşıntı çok daha olumsuz durumlara yol açabileceği için çok dikkat etmek gerekir. Kaşıntıların pek çok nedeni vardır. Bunun için en önemli olan da nedeninin keşfedilmesidir.
2.01.2024 Sağlık
Limon Maydanoz Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...limon Maydanoz Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır?
Limon Maydanoz Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...limon Maydanoz Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır? Limon ve maydanoz kürü en etkili kilo verdiren tariflerden biridir. Özellikle göbek yağlarından hızlı bir şekilde kurtulmak isteyen kişiler bu tarifi denemektedir. Yapımı kolay olan bu tarif vücuttaki ödemi atmaya yardımcıdır. Karaciğer yenilenmesini sağlayan maydanoz kürü yağların vücuttan atılmasına da yardımcı olur.
18.12.2023 Sağlık
Ayran Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...ayran Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır?
Ayran Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...ayran Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır? Ayran kürü ile sağlıklı bir şekilde kilo vermek mümkündür. Hazırlanan bu tarif içerisinde hem limon hem de soda yer almaktadır. Her biri ödem atmada etkili olan bu besinler ayran ile karıştırılarak tüketilmektedir. Ayran sindirim sistemini en iyi düzenleyen içeceklerden biridir.
15.12.2023 Sağlık
Luhum Pilavı tarifi! Luhum pilavı nasıl yapılır, Gelinim Mutfakta Luhum pilavı nerenin?
Luhum Pilavı tarifi! Luhum pilavı nasıl yapılır, Gelinim Mutfakta Luhum pilavı nerenin? Lezzetiyle çok sevilen Luhum Pilavının nasıl yapıldığı, malzemeleri sorgulanıyor. Hamur üzerindeki kıyma ile servis edilen Luhum Pilavı deyim yerindeyse damak çatlatıyor. Peki, Luhum pilavı nasıl yapılır? Luhum pilavı malzemeleri nelerdir, Luhum pilavı nerenin?
7.11.2023 Gündem
Yazın serinlerken kilo almak zorunda değilsiniz! Dakikalar içerisinde yapılıyor
Yazın serinlerken kilo almak zorunda değilsiniz! Dakikalar içerisinde yapılıyor Günlük hayatta çok sık tükettiğimiz içeceklerden biri olan kahvenin yararları saymakla bitmez. Metabolizmayı hızlandırır, enerji verir, kalp sağlığını korur. Evde, ofiste, arkadaşlarımızla bir araya geldiğimizde ya da tek başımıza kahveyi, severek tüketiriz. Havaların ısınmasıyla beraber ise soğuk kahveye yönelim artar.
24.08.2023 Sağlık
Mineral kaynağı maden suyunun aşırı tüketimi böbrek taşı riskini artırabilir
Mineral kaynağı maden suyunun aşırı tüketimi böbrek taşı riskini artırabilir Aşırı maden suyu tüketiminin böbrek sağlığı üzerinde olumsuz etkilere neden olabileceğini söyleyen Nefroloji Uzmanı Dr. Bahtışen Güven, “Yüksek mineral içeriği ve sodyum miktarı, böbreklerin normal çalışmasını bozabilir ve böbrek taşı riskini artırabilir. Her şeyin olduğu gibi maden suyunun da fazlası zarar. Günde 1-2 şişe, en fazla 600 ml maden suyu tüketimi böbrek taşı oluşum riskini azaltabilir. Ancak özellikle böbrek taşı hastalığı olan kişilerde 4-5 şişe tüketilmesi tam tersi etki göstererek taşların artışına neden olabilir” dedi.
9.08.2023 Sağlık
Uzmanından "maden suyu" uyarısı
Uzmanından "maden suyu" uyarısı Tokat Devlet Hastanesi Diyetisyeni Esra Koçak, yemeğin hemen ardından tüketilen maden suyunun faydaları kadar zararları da bulunduğunu belirtti.
30.05.2023 Sağlık
İftardan sonra ishal neden olur? İftardan sonra yaşanan ishal nasıl geçer?
İftardan sonra ishal neden olur? İftardan sonra yaşanan ishal nasıl geçer? İftardan sonra ishal neden olur sorusunun yanıtı merak ediliyor. Ramazan ayında en çok görülen rahatsızlılardan birisi de ishaldir. Özellikle iftardan sonra kendini gösteren ishal sahurda ne yediğinizle alakalı da olsa iftarda ne kadar çok su tükettiğinizle de ilgilidir.
9.04.2023 Gündem
Hülya hemşirenin korkunç sonu! Her şeyi itiraf etti: İçki almak için markete gitti, defalarca bıçakladım
Hülya hemşirenin korkunç sonu! Her şeyi itiraf etti: İçki almak için markete gitti, defalarca bıçakladım Denizli''nin Merkezefendi ilçesinde tartıştığı hemşire eşi Hülya Er Tortop'un (35) başına soda şişesi ile vurup, vücudunun 11 yerinden bıçaklayarak öldüren Murat Tortop (39) hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi.
22.03.2023 Yaşam
Uzmanından Ramazan'da beslenme uyarısı
Uzmanından Ramazan'da beslenme uyarısı Ramazan ayının başlamasıyla birlikte oruç ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlar iftar ve sahurda nasıl beslenilmesi gerektiği sorularının yanıtlarını aramaya başladı. Vatandaşlar 'sahurda ne yenir, tok tutan yiyecekler nelerdir? Hangi yiyecekler susatmaz, sahurda ne yenirse acıktırmaz?' sorularının cevabını aradı. Uzmanı ise Ramazan Ayı'nda aşırı yağlı yemekler ve hamur işlerinden uzak durulmasının altını çizdi.
16.03.2023 Sağlık
Anne olmayı düşünüyorsanız bazı besinlerden uzak durun
Anne olmayı düşünüyorsanız bazı besinlerden uzak durun Beslenme ve Diyet Uzmanı Gözde Gence Kırtız, hamile kalmak isteyenlere beslenme tavsiyelerinde bulundu. Bu tavsiyelerin başında işlenmiş gıdalardan kaçınmak, şekerli gıdalardan uzak durmak, Akdeniz tipi beslenmek ve mutlaka düzenli egzersiz yapmak geliyor.
24.11.2022 Sağlık
Bentonit kili nedir, ne işe yarar, içilir mi? Bentonit hakkında merak edilenler...
Bentonit kili nedir, ne işe yarar, içilir mi? Bentonit hakkında merak edilenler... Doğal kozmetik ürünleri için de ham madde olarak kullanılan Bentonit, cilt yüzeyinde bulunan gözeneklere girerek, bakteri ve toksinleri yüzeye çıkartarak temizler. Peki, Bentonit nedir, içilir mi? Bentonit kili nedir, faydaları nelerdir, ne işe yarar?
18.11.2022 Sağlık
Şişecam kimin, Şişecam’ın sahibi kim? Şişecam ne zaman kuruldu, Şişecam’ı kim kurdu?
Şişecam kimin, Şişecam’ın sahibi kim? Şişecam ne zaman kuruldu, Şişecam’ı kim kurdu? Şişecam, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü İsviçreli çağdaş görsel sanatçısı Simon Berger’in, 4028 çekiç darbesiyle yarattığı Atatürk portresiyle andı. Peki, Şişecam kimin, Şişecam’ın sahibi kim?
10.11.2022 Gündem
Kafede eşini yumruklamıştı! 'Önce o saldırdı, üzerime soda şişesi attı' dedi
Kafede eşini yumruklamıştı! 'Önce o saldırdı, üzerime soda şişesi attı' dedi İzmit'te, kafede tartıştığı boşanma aşamasındaki eşiyle kavga edip, ardı ardına yumruk atan T.A. adlı koca gözaltına alındı. Eşinin üzerine soda şişesi attığını ve önce onun saldırdığını belirten T.A., adli kontrol şartıyla serbest kaldı.
28.10.2022 Yaşam
Kalben dansıyla sosyal medyaya damga vurdu! 'Evde sinirlenince ben'
Kalben dansıyla sosyal medyaya damga vurdu! 'Evde sinirlenince ben' Şarkıcı Kalben, sahnedeki dansıyla sosyal medyanın diline düştü. Kalben iddialı dekoltesiyle ve hareketleriyle dikkat çekti ve o halleri defalarca kez paylaşıldı.
2.10.2022 Magazin
Aşırı sıcak havalar ve nem, kalp krizi riskini arttırıyor
Aşırı sıcak havalar ve nem, kalp krizi riskini arttırıyor Yaz günlerinde aşırı sıcak havaların ve nemin herkes için tehlike arz ettiğini kaydeden Kardiyoloji Uzmanı Uz. Dr. Muhammet Kandaz, tuz ve elektrolit kaybı ile birlikte, kanın pıhtılaşma oranının artmasından dolayı kalp rahatsızlığı olan kişilerde yazın kalp krizi riskinin arttığına dikkat çekti.
1.09.2022 Sağlık
Aşırı sıcak havalar ve nem, kalp krizi riskini arttırıyor
Aşırı sıcak havalar ve nem, kalp krizi riskini arttırıyor Yaz günlerinde aşırı sıcak havaların ve nemin herkes için tehlike arz ettiğini kaydeden Kardiyoloji Uzmanı Uz. Dr. Muhammet Kandaz, tuz ve elektrolit kaybı ile birlikte, kanın pıhtılaşma oranının artmasından dolayı kalp rahatsızlığı olan kişilerde yazın kalp krizi riskinin arttığına dikkat çekti.
1.09.2022 Sağlık
Sıcakta hipertansiyon hastalarının beyin kanaması riski 7 kat fazla
Sıcakta hipertansiyon hastalarının beyin kanaması riski 7 kat fazla Yaz sıcaklarında hipertansiyon hastalarına dikkatli olmaları çağrısında bulunan Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Memnune Sena Ulu, “Sıcak havalarda vücut ısısının yükselmesiyle birlikte kan basıncı da olumsuz etkilenebilir. Özellikle yaşlı yüksek tansiyon hastalarında, sıcak havalar beyin kanaması riskini de artırabilmektedir. Çünkü hipertansiyon hastalarının normal bireylere göre beyin kanaması geçirme riski 7 kat daha fazladır” dedi.
23.08.2022 Sağlık
Sivrisinek ısırığı sonrası görülen ateşe dikkat!
Sivrisinek ısırığı sonrası görülen ateşe dikkat! Artan sıcaklarla birlikte sivrisinek kâbusunun yeniden başladığını belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Süleyman İzzet Karahan, “Sivrisinek ısırığı sonrası ateş, halsizlik gibi bulgular görülürse, sivrisinek ile bulaşan hastalıklar akla getirilerek en yakın sağlık kurumuna başvurulmalıdır” dedi.
9.08.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Soda ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki soda haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.