Gazete Vatan Logo

Mide Bulantısı Nasıl Geçer? Mide Bulantısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Mide bulantısı sorunu çeşitli durumlarda meydana gelmektedir. Hastalık ya da havasız ortam bu durumu en çok tetikleyen olaylardan biridir. Halsizlik ve baş dönmesi gibi etkilerinin de bulunması kişilerin kendilerini daha kötü hissetmelerine yol açmaktadır.

Mide Bulantısı Nasıl Geçer? Mide Bulantısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Mide bulantısını geçirmenin en sağlıklı yöntemlerinden biri bulantı kesen ilacın içilmesidir. Temiz hava almak, su içmek ya da biraz uzanmak bu durumu kısa süre içerisinde geçirmektedir. Nane tüketmek ya da mentollü şeker yemek de mide bulantısını anında geçirmektedir.

Mide Bulantısı Nasıl Geçer?

Mide bulantısını geçirmek isteyenler için dinlenme ve bir süre sırtüstü uzanılması önerilmektedir. Mide bulantısı hastalık kaynaklı ile doğru ilacın içilmesi gerekmektedir. Herhangi bir durum ile meydana gelen mide bulantılarında ise su içmek, temiz hava almak ve limon tüketmek bulantıyı geçirmektedir.

Ferahlatıcı besinlerin tüketilmesi bu anlamda oldukça önemlidir. Fesleğen ve nane tüketimi mide bulantısını en hızlı geçiren besinler arasında yer alır. Üstelik mide bulantısında kusmak da durumun daha kötüye gitmesini önlemektedir.

Mide Bulantısını Geçiren Yöntemler?

Mide bulantısını geçiren yöntemlerden biri temiz hava almaktır. Bazen havasızlık ya da ağır bir kokunun olduğu yerlerde mide bulantısı oluşmaya başlamaktadır. Bu durumun giderilmesi bulantıyı hafifletmektedir. Ağır, yağlı ve baharatlı yiyecek tüketimi de midenin bulanmasına yol açmaktadır.

Haberin Devamı

Bu nedenle mideyi rahatlatacak soda ve benzeri içeceklerin içilmesi gerekmektedir. Sıvı kaybının yaşanması mide bulantısı oluşturmaktadır. Bu nedenle kişinin yarım litre su içmesi önerilmektedir.

Mide Bulantısını Geçiren Püf Noktalar Nelerdir?

Mide bulantısını geçiren püf noktalardan biri oksijen alımıdır. Hava alarak biraz uzanan kişilerde bu durum geçmeye başlamaktadır. Gıda zehirlenmelerine ya da yol tutmalarında kusmak ve mide bulantısı ilacı içmek de tedavi oluşturur. Tuzlu kraker tüketimi mideyi bastırma etkisi yaratarak bulantıyı da anında kesmektedir.

Mide Bulantısının Geçmesine Yardımcı Olan Besinler Nelerdir?

Haşlamış patates, tuzlu kraker ve ekmek mideyi bastıran besinlerdir. Bu sebeple mide bulantısı kısa süre içerisinde geçmeye başlamaktadır. Sindirim sistemine faydalı olan limon ve nane çayı da mide bulantısını geçiren besinlerden biridir. Taze nane tüketimi bu durum için faydalıdır.

Haberin Devamı