Mide Bulantısı Nasıl Geçer? Mide Bulantısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Mide Bulantısı Nasıl Geçer? Mide Bulantısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Mide bulantısı sorunu çeşitli durumlarda meydana gelmektedir. Hastalık ya da havasız ortam bu durumu en çok tetikleyen olaylardan biridir. Halsizlik ve baş dönmesi gibi etkilerinin de bulunması kişilerin kendilerini daha kötü hissetmelerine yol açmaktadır.
8.01.2024 Sağlık
Ramazan'da mide bulantısı nasıl geçer? Neden olur? Mide bulantısını geçirmek için yapılması gerekenler
Ramazan'da mide bulantısı nasıl geçer? Neden olur? Mide bulantısını geçirmek için yapılması gerekenler Ramazan ayı içerisinde beslenme ve uyku düzeninin değişmesi ile birlikte birçok sağlık sorunu da ortaya çıkabiliyor. Bu sorunların başında ise baş ağrısı, baş dönmesi ve mide bulantısı gibi şikayetler geliyor. Hazımsızlık, aşırı yeme, dengesiz beslenme gibi birçok farklı neden mide bulantısının ortaya çıkmasına neden olabiliyor. Peki, Ramazan'da mide bulantısı nasıl geçeri, neden olur? Mide bulantısını geçirmek için yapılması gerekenler nelerdir?
1.04.2022 Ramazan
Mide bulantısını azaltmanın en etkili 25 yolu!
Mide bulantısını azaltmanın en etkili 25 yolu! Mide bulantısı pek çok kişinin ara sıra yaşadığı pek de önemsenmeyen bir sorun olarak görülse aslında dikkat edilmesi gereken en önemli belirtilerin başında gelir. Genellikle hastalık ile ilişkilendirilir ve çok da önemsenmez. Çoğunlukla sindirim sistemi tarafından tetiklenen bir problem olan mide bulantısı sosyal yaşamı da etkileyen korkunç bir his yaratır. Sürekli mide bulantısı yaşıyorsanız bulantının kaynağının belirlenmesi için için uzmana görünmek gerektiğini belirten Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Kaplan, mide bulantısının nedenlerini ve azaltmanın yollarını anlattı.
9.06.2021 Sağlık
Mide bulantısına dikkat! Ciddi hastalıkların habercisi olabilir!
Mide bulantısına dikkat! Ciddi hastalıkların habercisi olabilir! Sık yaşanan sorunlardan biri olan mide bulantısının birçok nedeni var. Kişinin yaşam kalitesini olumsuz etkilese de ‘nasılsa geçer’ denilerek çoğunlukla hekime gitme gereği duyulmuyor. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Kerim Çıkım, “Mide bulantısına eşlik eden şikayetler var mı bunlara çok dikkat etmek gerekir çünkü eşlik eden belirtiler bize hastalıklarla ilgili çok ciddi bilgiler verir; bulantı bir çok şeye işaret eden bir sinyaldir, bir alarm zilidir” diyor. Dr. Kerim Çıkım, mide bulantısında dikkat edilmesi gerekenleri anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
9.06.2020 Sağlık