Sismik Araştırma Gemisi

Sismik Araştırma Gemisi

Son dakika sismik araştırma gemisi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sismik araştırma gemisi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sismik araştırma gemisi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sismik Araştırma Gemisi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sismik araştırma gemisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 201 sismik araştırma gemisi haberi bulunmuştur. Tüm sismik araştırma gemisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Barbaros petrol seferi için gün sayıyor
Barbaros petrol seferi için gün sayıyor Rize’nin Çayeli ilçesi açıklarından alınan numunelerden yapılan analizlerde deniz yüzeyine sızan sıvının petrol olduğu ortaya çıkmasının ardından Trabzon Limanı’nda demirli olan Barbaros Hayrettin Paşa Sismik Araştırma Gemisi Karadeniz'de petrol seferi için gün saymaya başladı.
26.12.2023 Ekonomi
Barbaros petrol seferi için gün sayıyor
Barbaros petrol seferi için gün sayıyor Rize’nin Çayeli ilçesi açıklarından alınan numunelerden yapılan analizlerde deniz yüzeyine sızan sıvının petrol olduğu ortaya çıkmasının ardından Trabzon Limanı’nda demirli olan Barbaros Hayrettin Paşa Sismik Araştırma Gemisi Karadeniz'de petrol seferi için gün saymaya başladı.
26.12.2023 Gündem
Bakan Dönmez: Uluslararası projelerdeki başarısıyla güvenilirliğini kanıtlamıştır
Bakan Dönmez: Uluslararası projelerdeki başarısıyla güvenilirliğini kanıtlamıştır Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Güney Gaz Koridoru Danışma Kurulu 9. Bakanlar ve Yeşil Enerji Danışma Konseyi 1. Bakanlar Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Türkiye, altyapı yatırımları ve uluslararası projelerdeki başarısıyla güvenilirliğini kanıtlamıştır" dedi.
3.02.2023 Ekonomi
Petrol ve doğal gaz rezervinde yeni adım! 'Yeni müjdeleri her an bekliyorum' deyip açıkladı
Petrol ve doğal gaz rezervinde yeni adım! 'Yeni müjdeleri her an bekliyorum' deyip açıkladı Petrol ve doğal gaz rezervi ile ilgili son dakika gelişmesi! 2013 yılında faaliyetlerine başlayan sismik araştırma gemisi 'Barbaros Hayrettin Paşa' Trabzon Limanı'na demir attı. Dev geminin Sürmene açıklarında petrol arama faaliyetinde bulunacağı öğrenildi. Yaşanan gelişmenin ardından yeni bir müjde sinyali de geldi.
3.11.2022 Ekonomi
Türkiye'nin Akdeniz, Ege ve Karadeniz'deki enerji gücü! Dünyada benzeri yok...
Türkiye'nin Akdeniz, Ege ve Karadeniz'deki enerji gücü! Dünyada benzeri yok... Türkiye'nin Doğu Akdeniz, Ege ve Karadeniz'deki enerji filosu büyüyor. Abdülhamit Han sondaj gemisinin de filoya katılmasıyla sondaj gemi sayısını 4'e yükselten Türkiye'nin denizlerdeki enerji arama gücü artmaya devam ediyor. 2 adette sismik araştırma gemisi bulunan Türkiye bu gücüyle dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer alıyor. (Haber7)
15.06.2022 Ekonomi
Doğal gaz için çok önemli adım! Doğal gaz dağıtımı başlıyor
Doğal gaz için çok önemli adım! Doğal gaz dağıtımı başlıyor Yavuz Sondaj Gemisi Karadeniz’de yeni göreve hazırlanıyor. Geçen hafta Filyos Limanı’na götürülen dev kuyubaşı vanası Yavuz Sondaj Gemisi’yle bugün Karadeniz’in derinliklerine indirilmek üzere yola çıkacak. Karadeniz’de açılan kuyuların üretime hazırlanması için kuyubaşı vanası ilk adımı oluşturacak. Kuyubaşı vanası 6 kuyudan toplayıp gazı dağıtacak. Vanaların toplam sayısı 10 olacak.
8.04.2022 Ekonomi
Türkiye ile İsrail ilişkilerinde yeni dönem! Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı
Türkiye ile İsrail ilişkilerinde yeni dönem! Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine Ankara'ya geldi. Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İsrail Cumhurbaşkanı Herzog ortak basın toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında, " Enerji ve enerji güvenliğinde iş birliğine hazır olduğumu ifade ettim. Türkiye böylesi projeleri hayata geçirebilecek tecrübeye sahiptir." ifadelerini kullandı.
9.03.2022 Siyaset
Sırbistan ile Türkiye arasında tarihi anlaşmalar! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bosna-Hersek mesajı
Sırbistan ile Türkiye arasında tarihi anlaşmalar! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bosna-Hersek mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic ile anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısına katıldı. Erdoğan Bosna-Hersek'teki son gelişmelerle ilgili olarak, "Sırbistan'da yapılacak seçimin akabinde istiyoruz ki bu üçlü grubun liderlerini bir araya getirip toplantı yapalım ve bu toplantıyla özellikle Bosna-Hersek'in toprak bütünlüğünü sağlayabilmek için adımlar atalım." dedi.
18.01.2022 Siyaset
Döviz kuru, enflasyon ve faiz... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan, Güney Kıbrıs ve İsrail'e mesaj: Bu iş Türkiyesiz olmaz
Döviz kuru, enflasyon ve faiz... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan, Güney Kıbrıs ve İsrail'e mesaj: Bu iş Türkiyesiz olmaz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk ziyareti sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu. Erdoğan, yeni ekonomi programıyla ilgili 'Yavaş yavaş, kademeli bir şekilde, aceleci olmadan kur da düşecek, faiz de aynı şekilde düşecek ve 2022 bizim en parlak yılımız olacak inşallah. 2023’e de zaten böyle gireceğiz. Bu enflasyonun da düşüşünü getirir, enflasyon düşecek.' dedi. Erdoğan, ABD’nin, Yunanistan’ın Doğu Akdeniz’de İsrail ve Güney Kıbrıs Rum kesimiyle birlikteki boru hattı projesinden desteğini çekmesiyle ilgili soruya 'Burada hep konuşulan nedir? Bu iş, Türkiyesiz olmaz. Çünkü eğer buradan Avrupa’ya gaz gidecekse bu ancak Türkiye üzerinden olur' cevabını verdi.
18.01.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan döviz kuru ve faizlerle ilgili son dakika açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan döviz kuru ve faizlerle ilgili son dakika açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT ortak yayınında, Türkiye’nin bölgesel ve küresel konumu, kurucu denge gücü, ekonomideki gelişmeler ve güncel konularla ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan istihdam konusunda yeni destek paketleri hazırladıklarını belirterek, "Biri ilave istihdama destek paketidir, diğeri de imalata dayalı ithal ikamesi destek paketidir. Amacımız 50 bin yeni istihdamın önünü açmak. Bu paketle de uzun vadeli kredi imkanı oluşturarak üretime ve ihracata öncelik veren yatırımları destekliyoruz" ifadelerini kullandı. Öte yandan Erdoğan, düşük faizle yeni yatırımları destekleyeceklerini belirterek, "Türkiye'ye uzun vadeli yatırım yapanlar her zaman kazanmıştır, bundan sonra da kazanacaktır" dedi.
30.11.2021 Siyaset
Türk savunma sanayisi 'tam bağımsızlık' hedefine ilerliyor
Türk savunma sanayisi 'tam bağımsızlık' hedefine ilerliyor Türk savunma sanayisi, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde son yıllarda gelişimini artırarak sürdürüyor.
7.11.2021 Bilim ve Teknoloji
Doğal gaz ve petrolde müjde! İşte son durum
Doğal gaz ve petrolde müjde! İşte son durum Doğal gaz ve petrolde son durum Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları sonrası merak konusu oldu. Doğal gaz ve petrolde kuyu arama faaliyetleri devam ediyor. İşte sondaj gemilerindeki son durum...
20.05.2021 Gündem
Petrol ve doğal gaz ile ilgili güzel haber! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu
Petrol ve doğal gaz ile ilgili güzel haber! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle gençlerle bir araya geldi. Erdoğan söyleşide, sismik araştırma gemilerinden petrol ve doğalgaz ile ilgili güzel haberler geleceğini belirtti.
19.05.2021 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'şu anda elimizde' diyerek duyurdu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'şu anda elimizde' diyerek duyurdu! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gençlerle yaptığı Kütüphane Söyleşilerinde Türkiye’nin farklı illerinden gençlerle bir araya geldi. Erdoğan normalleşme çalışmalarına dair "Kısmi kapanmayla tam kapanma arasında farkı çok açık net gördük. Şimdi hedef 5 bine inmek, 5 bine indiğimiz andan itibaren çok daha rahatlayacağız." ifadelerini kullandı. Akşener'in açıklamalarına da cevap veren Erdoğan, " Şimdi utanmadan sıkılmadan kalkıp beni Netanyahu ile aynı kefeye koyacak kadar ahlaksızlaşan bizde siyasetçi var. 40 yıllık siyasi hayatı bunlarla mücadele ede ede geçmiş olan bir Erdoğan’a sen bunu söyleyemezsin, bu senin ne haddinedir ne de sana böyle bir fırsatı kimse vermez." ifadelerini kullandı. Erdoğan bir diğer sıcak gelişmeyi paylaşarak, "Yakında FETÖ takımından da önemli bir ismi açıklayacağız, şu anda elimizde. Kimi yakaladık, hesaba çektik, onun açıklamasını da yapacağız." dedi.
19.05.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Kaybolan bir şey yok! Hepsi Merkez Bankası rezervinde...
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Kaybolan bir şey yok! Hepsi Merkez Bankası rezervinde... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında konuştu. Erdoğan, "Son haftalarda bir şey benim dikkatimi çok çekiyor. CHP zihniyeti mensupları bir yoğun tweet yarışındalar. Yatıyorlar kalkıyorlar damat da damat. Damat kadar taş düşsün başınıza. Tutturmuşlar şu kadar para nerede? O kadar paranın hepsi Merkez Bankası'nda. Kaybolan bir şey yok. Ve şu anda da hamdolsun döviz rezervimiz kendini toparlamaya başladı" dedi. TBMM’de '100. Yılında İstiklal Marşı Sergisi'nde konuşma yapan Erdoğan, 'Nasıl 100 yıl önce Sevr’i yırtıp atmışsak; bugün de FETÖ, DEAŞ, PKK gibi taşeronlar aracılığıyla ülkemize dayatılmaya çalışılan modern Sevrleri yırtıp atıyoruz' dedi.
10.03.2021 Siyaset
Oruç Reis, Demre'den ayrıldı
Oruç Reis, Demre'den ayrıldı Doğu Akdeniz'de araştırmalarını sürdürürken olumsuz hava koşulları nedeniyle Antalya'nın Demre ilçesine demirleyen sismik araştırma gemisi Oruç Reis ve beraberindeki 2 römorkör, demir alıp bölgeden ayrıldı.
18.02.2021 Ekonomi
Oruç Reis gemisi Demre açıklarına demirledi
Oruç Reis gemisi Demre açıklarına demirledi Doğu Akdeniz'de sismik araştırmalarına devam eden Oruç Reis gemisi, Antalya'nın Demre ilçesindeki Çayağzı Limanı açıklarına demirledi.
16.02.2021 Ekonomi
Oruç Reis gemisi Antalya Limanı'ndan ayrıldı
Oruç Reis gemisi Antalya Limanı'ndan ayrıldı Sismik araştırma gemisi Oruç Reis, Doğu Akdeniz'deki çalışmalarına devam etmek üzere Antalya Limanı'ndan ayrıldı.
23.12.2020 Gündem
Oruç Reis'in Doğu Akdeniz'deki çalışma süresi uzatıldı
Oruç Reis'in Doğu Akdeniz'deki çalışma süresi uzatıldı Oruç Reis sismik araştırma gemisinin Doğu Akdeniz'de çalışma yürüteceği alan için 15 Haziran 2021'e kadar sürecek yeni Navtex (denizcilere duyuru) ilan edildi.
22.12.2020 Gündem
Sismik araştırma gemisi 'Oruç Reis' yeni görev bekliyor
Sismik araştırma gemisi 'Oruç Reis' yeni görev bekliyor Antalya Limanı'nda, bir süre ikmal ve bakım için demirli kalan, birkaç gün önce ise Antalya açıklarına demirlenen sismik araştırma gemisi 'Oruç Reis' için yeni görev bekleniyor.
17.12.2020 Ekonomi
Komşuyu korku sardı! Yunanistan'da ses getiren analiz: Türkiye başarılı olursa...
Komşuyu korku sardı! Yunanistan'da ses getiren analiz: Türkiye başarılı olursa... Doğu Akdeniz'de tansiyonun giderek arttığı bugünlerde Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in istifa etmek zorunda kalan Ulusal Güvenlik Danışmanı Aleksandros Diakopulos, Türkiye'nin kendisini jeopolitik olarak yeniden tanımladığını belirterek, "Ankara eğer başarılı olursa Karadeniz ve Süveyş'ten Orta Akdeniz'e uzanan deniz yollarını kontrol edecek" ifadelerini kullandı.
10.12.2020 Dünya
TSK'dan flaş  'Oruç Reis' paylaşımı...
TSK'dan flaş 'Oruç Reis' paylaşımı... Oruç Reis sismik araştırma gemisini refakat ve korumakla görevli Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları, 82 gün boyunca Doğu Akdeniz ve Ege'de 45 bin saat seyir yaptı. Deniz karakol uçakları ve helikopterlerle 1170 saat, İHA'larla 3 bin 600 saat uçuş gerçekleştirilerek mavi vatanın güvenliği sağlandı.
5.12.2020 Gündem
'Oruç Reis' Antalya Limanı'nda
'Oruç Reis' Antalya Limanı'nda Türkiye'nin ilk sismik araştırma gemisi 'Oruç Reis', arama faaliyetlerinin tamamlanmasının ardından Antalya Limanı'nda demirlendi.
30.11.2020 Ekonomi
Türkiye'den yeni NAVTEX ilanı
Türkiye'den yeni NAVTEX ilanı Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi için yeni NAVTEX ilan edildi. Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi'nin Akdeniz'de çalışma yürüteceği alan için 29 Kasım'a kadar sürecek yeni Navtex ilan edildi.
21.11.2020 Gündem
Türkiye'den yeni NAVTEX hamlesi! 23 Kasım'a kadar...
Türkiye'den yeni NAVTEX hamlesi! 23 Kasım'a kadar... Oruç Reis'in Doğu Akdeniz'de çalışma yürüteceği alan için 23 Kasım'a kadar sürecek yeni NAVTEX ilan edildi.
11.11.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Sismik Araştırma Gemisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sismik araştırma gemisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.