Sinir Sistemi

Sinir Sistemi

Son dakika Sinir sistemi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Sinir sistemi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Sinir sistemi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sinir Sistemi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sinir sistemi gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.276 sinir sistemi haberi bulunmuştur. Tüm sinir sistemi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Emar neden gece çekilir? Sebebine şaşıracaksınız, gece saatlerinin kritik önemi var!
Emar neden gece çekilir? Sebebine şaşıracaksınız, gece saatlerinin kritik önemi var! Manyetik rezonans görüntüleme (MR), vücut içindeki yapıların detaylı bir şekilde incelenmesini sağlayan bir tarama yöntemidir. Bu yöntem, radyo dalgaları ve manyetik alandan faydalanarak gerçekleştirilir. Uzman doktorlar, birçok hastalığın teşhisinde ve tedavi süreçlerinin takibinde MR taramalarından yararlanır. Peki, birçok hastalığın teşhisinde kullanılan EMAR’ın neden gece çekildiğini biliyor musunuz? İşte nedeni…
4.04.2024 Yaşam
Oruç tutmak, öfke kontrolü için güzel bir araçtır!
Oruç tutmak, öfke kontrolü için güzel bir araçtır! Oruç tutmanın bireylerde bazı duyguları pekiştirebileceğinin altını çizen Uzman Psikolog Fatmanur Taşkın, “Oruç tutmak bazı ihtiyaçlara geçici olarak veda etmeyi gerektirir, bu da sabır duygusunu geliştirebilir. Oruç tutan kişi kendini kontrol etme, yaptığı ve yapacağı tüm işlerde kendisini hesaba çekme, problemlere karşı sabretme alışkanlığını kazanır. Bu nedenle oruç, öfke kontrolü için de güzel bir araçtır” dedi.
20.03.2024 Sağlık
Türkiye’de hızla artıyor! Hayalet gibi, testlerde görülmüyor ancak sinir sistemini etkiliyor
Türkiye’de hızla artıyor! Hayalet gibi, testlerde görülmüyor ancak sinir sistemini etkiliyor Hayalet hastalık olarak da anılan Fibromiyalji, Türkiye’de daha çok kadınları etkiliyor. Tıbbi testlerde teşhis edilemeyen “Hayalet Hastalık” yaygın kas ağrıları, yorgunluk, uyku bozuklukları ve zihinsel bulanıklık gibi belirtilerle kendini gösteriyor. Hastalığın kökeni tam olarak anlaşılamamış olsa da genetik yatkınlık, stres, travma ve sinir sistemi bozuklukları gibi faktörler hastalıkta etkin rol oynuyor. Kadınların yaşam kalitesini günlük yaşam pratiklerini yapacak şekilde etkileyen Fibromiyalji (Hayalet Hastalık) konusunda Holistik Tıp hekimi Uzm. Dr. Dinçer Erdinç, hastalığın tedavisinde bütüncül bir yaklaşımın önemine dikkat çekerken neler yapılması gerektiğine yönelik bilgiler verdi.
24.02.2024 Yaşam
Dünya tıp tarihine geçecek çalışmalarda Türk imzası! Kanser için umut ışığı olacak
Dünya tıp tarihine geçecek çalışmalarda Türk imzası! Kanser için umut ışığı olacak Almanya Helmholtz Doku Mühendisliği Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Ali Ertürk, dünyada ses getiren biyoteknoloji çalışmalarını gerçekleştirdiği laboratuvarlarının kapısını açtı. Dünyanın en önemli bilim dergilerine kapak olan araştırmalarıyla sadece Almanya'da değil, dünyada tanınan Ertürk, şu anda üzerinde çalıştığımız en önemli teknolojilerden biri 3 boyutlu biyo-yazıcıları kullanarak bu haritaları hücre hücre bir dokuya dönüştürmek. Bu haritaları çıkarabilen dünyadaki tek araştırma grubuyuz. O üç boyutlu yazıcılar da mühendislik anlamında geliştiğinde tahmin ediyorum ki insan organlarının büyük parçalarının tamamını, organları, ileride üretebileceğiz. Organ nakli de aynı şekilde tarihe karışabilir" dedi.
18.02.2024 Gündem
Enzimlerin Kullanım Alanları Nelerdir? Enzimler Canlılar İçin Neden Önemlidir?
Enzimlerin Kullanım Alanları Nelerdir? Enzimler Canlılar İçin Neden Önemlidir? Enzimler canlılar için oldukça önemli bir yere sahiptir. Enzimlerin kullanım alanları da çeşitli sektörlere göre farklılık gösterir. Enzimler çevre kirliliği ve atık yönetiminde de geniş yer tutmaktadır. Gıda sektöründe ise gıdaların işlenmesi, depolanması ve saklanması gibi durumlarda enzimlere ihtiyaç duyulmaktadır. 
30.01.2024 Yaşam
Homeostazi Nedir? Kaç Tip Homeostazi Bulunur, Özellikleri Nelerdir?
Homeostazi Nedir? Kaç Tip Homeostazi Bulunur, Özellikleri Nelerdir? Çevresinde meydana gelen olumsuzluklar karşısında hücrenin kendisini dengelemesi hemostazı olarak ifade edilir. Daha doğrusu kendi dengesini koruma çabası olarak hücrenin koruma yapısı olduğunu ifade etmek mümkün. Aynı zamanda diğer koşullar kapsamında iç dengenin aktif olarak düzelmesi şeklinde ön plana çıkar. Özellikle ilk steriliteyi sürdürebilmek amaçlı çevre koşullarına duyarlı olan hücreler, buna etkin bir şekilde uyum sağlar.
29.01.2024 Sağlık
Kuvars Taşı Özellikleri Nelerdir? Kuvars Taşının En Bilinen Faydaları...
Kuvars Taşı Özellikleri Nelerdir? Kuvars Taşının En Bilinen Faydaları... Kuvars taşı oldukça değerli olduğu bilinen doğal taşlardan birisidir. Silikon ve oksijen elementleri tarafından volkanik kayaçların çevresinde oluşan doğal taşlar kuvars olarak bilinmektedir. Kristalli bir yapıya sahip olduğu için kuvars kristali olarak da adlandırılmaktadır. Yeryüzünde en fazla bulunan doğal taşlar arasında kuvars taşı da yer almaktadır. 
27.01.2024 Yaşam
İyot İçeren Besinler Nelerdir? En Çok İyot Barındıran Gıdalar Listesi...
İyot İçeren Besinler Nelerdir? En Çok İyot Barındıran Gıdalar Listesi... Daha enerjik olmak ve bağışıklık sistemini güçlü tutmak için iyot önemli bir vitamindir. İyotu besinlerden doğal yollar ile ya da vitamin takviyesi olarak almak mümkündür. 
24.01.2024 Sağlık
Biotin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Biotin Barındıran Gıdalar Listesi...
Biotin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Biotin Barındıran Gıdalar Listesi... Biotin, B vitamini ailesinden bir vitamindir ve H vitamini ya da B7 vitamini olarak da bilinir. Suda çözündüğünden vücutta depolanmaz bu nedenle besinler ya da takviye yolu ile vücuda alınması gerekir.
16.01.2024 Sağlık
‘Stres, sindirim sistemini tehdit edebilir’
‘Stres, sindirim sistemini tehdit edebilir’ Psikiyatri Uzmanı Elif Küçük, stresin sindirim sistemi üzerinde olumsuz etkileri olduğunu söyleyerek “Stresin tehdit ettiği önemli sistemlerden biri de sindirim sistemimizdir. Stres sindirim sisteminin dengesini bozarak fonksiyonel dispepsi, peptik ülser, reflü ve irritabl bağırsak sendromu gibi sindirim sistemi hastalıklarına neden olabilir” dedi.
10.01.2024 Sağlık
Halsizliğinizin nedeni vitamin eksikliği olabilir! İşte yapılması gerekenler
Halsizliğinizin nedeni vitamin eksikliği olabilir! İşte yapılması gerekenler Uzun süreli halsizlik şikayetinin altında B12 vitamin eksikliğinin olabileceğine dikkat çeken Doç. Dr. Rıdvan Sivritepe, “B12 vitamini enerji düzeyini arttırır, sinir sistemi sağlığını destekler, kırmızı kan hücrelerinin oluşumuna katkı sağlar. Vegan veya vejetaryenler, mide ülseri, kronik gastrit gibi sindirim sistemi sorunları olanlara, yaşlı bireylere B12 vitamin iğnesini doktor kontrolünde yaptırmasını öneriyoruz” dedi.
10.08.2023 Sağlık
Bryan Randall öldü mü, Sandra Bullock’un sevgilisi neden öldü? Bryan Randall kimdir, neden öldü, kaç yaşındaydı?
Bryan Randall öldü mü, Sandra Bullock’un sevgilisi neden öldü? Bryan Randall kimdir, neden öldü, kaç yaşındaydı? Sandra Bullock'un 13 yıldır birlikte olduğu sevgilisi Bryan Randall hayatını kaybetti. Bryan Randall’ın ölüm haberi sonrası hakkındaki aramalar arttı. Peki, Sandra Bullock'un sevgilisi Bryan Randall kimdir? Bryan Randall neden öldü, hastalığı neydi?
8.08.2023 Magazin
Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır? Kantaron Yağı Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır? Kantaron Yağı Kullanırken Yapılması Gerekenler... Kantaron yağı özellikle yara izlerinin tedavisinde kullanılan bir yağdır. Saç bakımı, cilt bakımı ve sindirim sistemi için de kantaron yağının kullanılması önerilir. 
11.07.2023 Sağlık
Melisa Otu Nedir? Melisa Otu Faydaları Nelerdir?
Melisa Otu Nedir? Melisa Otu Faydaları Nelerdir? Melisa otsu ve her şeyden önce aromatik bir bitkidir. Çünkü bu bitki yapraklarını buruşturarak limona çok yakın bir koku yaymaktadır. Beyaz ve az çok küçük çiçekleri olan bu bitki, lamiaceae familyasının bir parçası olmaktadır. Aynı zamanda birçok hastalığa faydalı özellikleri olan şifalı bir bitkidir. Aynı zamanda iyi bir fiziksel ve zihinsel uyarıcıdır. Bu nedenle, zor sindirim, sinir krizi durumlarında, hafızayı canlandırmak ve duygusallık ve melankoliye karşı savaşmak için kullanılır.
6.07.2023 Sağlık
Bulgur Pilavı Kaç Kalori? Bulgur Pilavı Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Bulgur Pilavı Kaç Kalori? Bulgur Pilavı Besin Değerleri Ve Kalorisi... Bulgur pilavı sofraların vazgeçilmezi olan en önemli karbonhidrat yiyecekleri içerisinde yer alır. Hem lezzeti hem de doğallığı ile birlikte pek çok sulu yemeğin yanında tercih edilen bir yiyecek türüdür. Tabii diğer yandan belirli oranda bir kaloriye sahip olduğunu da eklemek gerekir.
4.07.2023 Sağlık
İnternet kullanan gençlerin oranında rekor artış
İnternet kullanan gençlerin oranında rekor artış Hanehalkı bilişim teknolojileri kullanım araştırması sonuçlarına göre 16-24 yaş grubundaki genç nüfusun internet kullanım oranı, 2021 yılında yüzde 97,1 iken 2022 yılında yüzde 96,9 oldu. İnternet kullanım oranı, genç erkeklerde 2021 yılında yüzde 98,4 iken 2022 yılında yüzde 97,6, genç kadınlarda ise 2021 yılında yüzde 95,6 iken 2022 yılında yüzde 96,1 oldu.
5.06.2023 Gündem
Uyku sorununuz olup olmadığını 17 maddeyle test edebilirsiniz!
Uyku sorununuz olup olmadığını 17 maddeyle test edebilirsiniz! Düzenli uykunun özellikle bağışıklık sistemine olumlu etkileri bulunuyor. Uykunun başlaması ile sempatik sinir sistemi aktivitesinde düşüş olurken, inflamasyon yanıtı baskılanıyor böylece vücutta virüslere karşı bağışıklık yanıtının artıyor. Bağışıklığın artmasıyla birlikte pek çok hastalığa karşı korunaklı olunduğunu belirten Prof. Dr. Turan Atay, uyku ve faydaları hakkında bilgi verdi.
16.03.2023 Sağlık
Britney Spears 'Victoria' hastalığına yakalandı!
Britney Spears 'Victoria' hastalığına yakalandı! Şarkıcı Britney Spears, geçtiğimiz yıl spor hocası Sam Asghari ile nişanlanmış, birkaç ay önce de ilk bebeklerini beklediklerini açıklamıştı. Daha sonra bebeklerini kaybettiklerini duyuran ikili, büyük bir acı yaşamıştı. Spears, son olarak sosyal medya paylaşımında 'Victoria' hastalığına yakalandığını duyurdu.
7.11.2022 Magazin
Evinizden eksik etmeyin! Testosteronu artırarak cinsel hayatı düzenliyor, kalp krizinin önüne geçiyor!
Evinizden eksik etmeyin! Testosteronu artırarak cinsel hayatı düzenliyor, kalp krizinin önüne geçiyor! Cinsel hayatı düzenliyor, testosteron artırıcı özelliği bulunuyor. İshal olmayı engelliyor, tırnakları güçlendirerek, kırılmaların önüne geçiyor. Saç köklerini besliyor, cildin yapısını onarıyor. Kadınlarda üreme döneminin daha verimli olmasına yardımcı oluyor, çocuklarda zihinsel gelişimi destekliyor. Kırmızı kan hücrelerinin oluşumunda önemli bir yere sahip, enerji veriyor. Sinir sistemini düzenliyor, kalp, mide ve bağırsak organlarının düzenli çalışmasını sağlıyor. Kalp krizinin önüne geçiyor, hücreleri yeniliyor. İçeriğinde B1, B2, B9, B12 gibi farklı türleri de bulunduruyor...
21.09.2022 Sağlık
Koronavirüs, maymun çiçeği derken yeni salgın patladı! Batı Nil virüsü komşuyu vurdu, çok sayıda ölü var...
Koronavirüs, maymun çiçeği derken yeni salgın patladı! Batı Nil virüsü komşuyu vurdu, çok sayıda ölü var... Koronavirüs salgını ile mücadele devam ederken, tüm dünyada maymun çiçeği virüsü paniği yaşanıyor. Gelen son açıklamaya göre ise Yunanistan’da patlak veren yeni virüs tüm dünyada endişeye neden oldu. Ülke Batı Nil virüsü nedeniyle 14 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Batı Nil Virüsü ile ilgili bilgi vererek, uyarılarda bulunan Prof. Dr. Ayşegül Ulu Kılıç, bu virüsü taşıyan sivrisineklerin Türkiye’de de görüldüğüne dikkati çekerek, “Tüm Batı Nil Virüsü vakalarının yüzde 1’i menenjit, ensefalit ve felç ile sonuçlanmaktadır. Ensefalit ile sonuçlanan vakaların ise yaklaşık yüzde 20’si hayatını kaybederken, bu oran felç vakalarında yüzde 10 ile yüzde 50 arasında yer alır” dedi.
7.09.2022 Sağlık
Pandemi bitti, hava kirliliği arttı
Pandemi bitti, hava kirliliği arttı Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, son zamanlarda pandeminin ortadan kalkmasıyla birlikte endüstriyel kapasitenin artması neticesinde atmosfere salınan uçucu organik bileşikler, partikül maddeler ve inorganik maddelerin yoğun bir hava kirliliği problemi yaşattığını söyledi.
25.08.2022 Yaşam
50 yaşından sonra ayak yanmasına dikkat
50 yaşından sonra ayak yanmasına dikkat Ayak yanması olan kişilerde özellikle geceleri ayakta yanma, ağrı, uyuşma, karıncalanma gibi şikâyetlerin arttığını ifade eden İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Şekip Şimşek, “Ayak yanması konusunda yakınması olan hasta sayısı dikkat çekecek kadar fazladır. Hastalar çoğunlukla 50 yaş üstünde, aylar ve yıllar içerisinde yavaş yavaş kötüleşen, vücudun sağ ve sol tarafının benzer olarak etkilendiği, karıncalanma, uyuşma, iğnelenme, yanma, ağrı gibi şikâyetleri olduğunu belirten, duyusal liflerin etkilendiği vakalardır” dedi.
25.08.2022 Sağlık
Makyaj videosu çeken YouTuber Bailey Sarian'ın anlattıkları kan donduruyor! Servet kazanıyor...
Makyaj videosu çeken YouTuber Bailey Sarian'ın anlattıkları kan donduruyor! Servet kazanıyor... Makyaj videosu çekerken kullandığı yöntem kan donduruyor. Youtube’da oldukça ilgi gören maktaj videolarına getirdiği konsept izleyenlerin tüylerini diken diken ediyor. ABD’de yaşayan Bailey Sarian'ın makyaj ve suç gibi bağımsız iyi ayrı konuyu bir araya getirerek çektiği ve milyonlarca kez izlenen sıra dışı videolar, pek çok kişinin dikkatini çekiyor. Uzmanlar ise altında yatan sebepler konusunda uyarıyor.
1.08.2022 Dünya
Sıcak çarpması ölüme neden olabilir
Sıcak çarpması ölüme neden olabilir İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Harika Uğurtay, sıcak çarpmasının ölüme neden olabileceğini söyledi. Sıcak çarpmasının 40 derecenin üzerine çıkan yüksek bir vücut sıcaklığı ve deliryum, konvülsiyon veya koma ile sonuçlanan merkezi sinir sistemi işlev bozukluğu ile karakterize, yaşamı tehdit eden bir hastalık olduğunu söyleyen İç Hastalıkları Kliniği’nden Uzm. Dr. Harika Uğurtay, artan sıcak havalar nedeniyle uyarılarda bulundu.
29.07.2022 Sağlık
Sinir sistemini ve hafızayı güçlendiriyor! Unutkanlığı önlüyor, kanserli hücrelerle savaşıyor...
Sinir sistemini ve hafızayı güçlendiriyor! Unutkanlığı önlüyor, kanserli hücrelerle savaşıyor... Güçlü antioksidan bileşikleri içerdiğinden vücuttaki kanserli hücrelerle savaşıyor, sinir uyarıcılarının hasara uğramasını önleyerek vücut içindeki sinir sinyallerinin daha sağlıklı bir şekilde beyne ulaşmasını sağlıyor. Bu sayede, unutkanlığın yanı sıra iskelet sistemine de katkı sağlıyor. Sinir sistemine olduğu sindirim sistemini de olumlu etkiliyor, boğazdan mideye kadar olan tüm bölümlerde ortaya çıkan ülser hastalığı ve gastrit gibi mide rahatsızlıklarının yaşanma riskini azaltıyor. İşte hamilelik ve ergenlik zamanında haftada en az iki defa tüketilmesi önerilen bu mucizevi besinin saymakla bitmeyen faydaları...
2.07.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Sinir Sistemi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sinir sistemi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.